• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Inductie Kookplaat [Test 2021]

Laatste update: november 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Inductie Kookplaat

Beste inductie kookplat

AEG IKB64301XB - Inductie kookplaat

De AEG IKB64301XB - Inductie kookplaat is op dit moment de beste kookplaat van 2021. Het is niet voor niets dat de AEG IKB64301XB bovenaan staat. Wat ons betreft, springt deze inductie kookplaat er echt uit wat betreft de functionaliteit, het gebruiksgemak en de verhouding prijs/kwaliteit. De AEG IKB64301XB is geschikt voor inbouw, heeft vier kookzones en maar liefst veertien verschillende kookstanden.

Koken op elektriciteit wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Ben je van plan binnenkort een goede inductie kookplaat te kopen? Lees dan vooral eerst dit artikel!

Wat is nu de beste inductie kookplaat van dit moment? Bij Top-X hebben wij een flink aantal inductie kookplaten met elkaar vergeleken. Jij wilt waarschijnlijk een kookplaat die er niet alleen goed uitziet, maar die ook nog eens zuinig is in gebruik en waarmee je bijvoorbeeld ook kunt wokken of een gebraden kip schotel kunt maken.

We hebben daarom tijdens een gedegen inductie kookplaat test onder meer gekeken naar het verbruik, de functiemogelijkheden, het design en de verhouding prijs/kwaliteit. Hieruit is een lijst naar voren gekomen van inductie kookplaten die volgens ons een plek in de Top 5 van beste inductie kookplaat 2021 verdienen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Inductie Kookplaten

Beste inductie kookplat

Beste koop van 2021:
1. AEG IKB64301XB - Inductie kookplaat
Geschikt voor inbouw, heeft een booster functies en een automatisch kinderslot

Beste vrijstaande inductie kookplaat
2. Inventum VKI6010ZWA
Installeren is een fluitje van een cent. Stekker in het stopcontact  steken en je kunt daarna direct koken, bakken of braden.

Beste stijlvolle inductie kookplaat
3. Siemens EU611BEB1E - iQ100
Te bedienen met touchscreen. Hiermee stel je onder andere power boost, een kookwekker en de kinderbeveiligingsfunctie in

Beste Betaalbare inductie kookplaat
4. ETNA KI560ZT
Kookzones zijn apart in te stellen, mogelijkheid om per kookzone een timer in te zetten.

Beste inductie kookplaat voor kleine ruimtes 
5. ETNA KIV12ZIL
Ideaal voor kleine ruimtes, stekker in het stopcontact en gaan.


Top 10 Beste Inductie Kookplaten

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Inductie Kookplaten op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Inductie Kookplaat?

Zeker nu Nederland van het koken op gas af moet, gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven.

Ook fabrikanten spelen hier op in, door meer en meer inductie kookplaten op de markt te brengen. Daardoor wordt de keuze voor jou als consument steeds ruimer. Dat kan lastig lijken, maar het hoeft niet moeilijk te zijn om voor jou de beste koop van een inductie kookplaat uit het grote aanbod te filteren.

Wanneer je rekening houdt met een aantal belangrijke criteria en onze inductie kookplaat test goed doorleest, zul je snel een goede inductie kookplaat kunnen vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Let onder andere op de volgende zaken wanneer je op zoek bent naar de beste inductie kookplaat:

 • Warmhoudfunctie: Houdt het voedsel warm zonder dat er gekookt hoeft te worden.
 • Boostfunctie: Eten en vloeistoffen worden heel snel heet met deze functie. 
 • Panherkenning: Zodra de pan van de plaat af is, schakelt de kookplaat zichzelf uit.
 • Braadzone: Een extra grote kookplaat waarop een grillplaat past.
 • Bedieningsgemak: Is het apparaat gebruiksvriendelijk of niet?
 • Overkook beveiliging: Zodra er water op de plaat komt, schakelt deze vanzelf uit.
 • Automatische uitschakeling: Dit gebeurt, wanneer er lang niets op de kookplaat wordt gezet of wanneer er teveel op de plaat staat.

 • Wat is de beste inductie kookplaat van dit moment?

  Om erachter te komen wat de beste inductie kookplaat van 2021 was, hebben we onder meer gekeken naar bovenstaande punten, maar ook bijvoorbeeld naar de beste inductie kookplaat volgens de Consumentenbond.

  Uit deze inductie kookplaat test kwam een Top 5 naar voren, die wij je niet willen onthouden. Omdat je natuurlijk niet teveel wilt betalen voor een nieuwe inductie kookplaat, hebben we gelijk ook voor je uitgezocht bij welke webshop je het voordeligst uit bent.

  Lees en vergelijk onze beste 5 inductie kookplaten en kies jouw favoriet. Klik vervolgens op de button "Bekijk beste prijs" om te worden doorverwezen naar de webshop met de beste koop van de inductie kookplaat die je hebt gekozen.

  1. AEG IKB64301XB - Inductie kookplaat

  Beste inductie kookplat

  9.3

  Eindbeoordeling

  Gebruiksgemak

  9.1

  Functionaliteiten

  9.6

  Prijs / kwaliteit

  9.2

  Het is niet voor niets dat de AEG IKB64301XB bovenaan staat. Wat ons betreft, springt deze inductie kookplaat er echt uit wat betreft de functionaliteit, het gebruiksgemak en de verhouding prijs/kwaliteit.

  De AEG IKB64301XB is geschikt voor inbouw, heeft vier kookzones en maar liefst veertien verschillende kookstanden. De plaat heeft een geïntegreerde timer, een booster functie, automatische uitschakeling en een kinderslot. Schoonmaken is een eenvoudig klusje, ook omdat het gebied rondom de pan koel blijft.

  Als we dan toch een minpuntje moeten noemen van de AEG IKB64301XB, dan is het dat er geen vijf polige Nederlandse kabel en stekker wordt meegeleverd. Deze zal je er dus apart bij moeten kopen.

  Voordelen AEG IKB64301XB - Inductie kookplaat

  • Booster functie
  • Automatische uitschakeling
  • Temperatuurregeling door middel van schuifsysteem

  Nadelen AEG IKB64301XB - Inductie kookplaat

  • Geen sprayfunctie

  2. Inventum VKI6010ZWA - Inductie kookplaat - Vrijstaand

  9.1

  Eindbeoordeling

  Gebruiksgemak

  9.4

  Functionaliteiten

  9.1

  Prijs / kwaliteit

  8.9

  Een goede tweede plaats in onze inductie kookplaat test is voor de Inventum VKI6010ZWA. Met name het gemak van deze kookplaat is een groot pluspunt. Installeren is een fluitje van een cent. Je hoeft namelijk alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt daarna direct koken, bakken of braden.

  De bediening gebeurt via eenvoudige tiptoetsen. Elke kookzone van deze inductie kookplaat is voorzien van een boost functie voor extra vermogen en van een instelbare timer. Deze kookplaat heeft vier kookzones en negen standen per kookzone. Veiligheid staat voorop. Daarom is de Inventum VKI6010ZWA voorzien van een restwarmte indicatie en een kinderslot.

  Voordelen Inventum VKI6010ZWA - Inductie kookplaat - Vrijstaand

  • 1-fase kookplaat. Direct aan te sluiten via het stopcontact tot 3,7 kW
  • Eenvoudige bediening
  • Voorzien van diverse beveiligingstechnieken zoals kinderslot en indicatie restwarmte.

  Nadelen Inventum VKI6010ZWA - Inductie kookplaat - Vrijstaand

  • Geen aparte kookzone voor een braadslede

  3. Siemens EU611BEB1E - iQ100 - Inductie kookplaat

  8.8

  Eindbeoordeling

  Gebruiksgemak

  8.6

  Functionaliteiten

  9.2

  Prijs / kwaliteit

  8.8

  Wanneer je op zoek bent naar een veilige en betrouwbare kookplaat met een strak design, dan maak je met de Siemens EU611BEB1E - iQ100 een goede keuze. De zwarte kookplaat heeft geen rand en een bedieningspaneel met touchscreen. Hiermee stel je onder andere power boost, een kookwekker en de kinderbeveiligingsfunctie in.

  Deze inductie kookplaat wordt geleverd met snoer maar zonder stekker. Er kan een normale stekker worden gemonteerd. De kookplaat is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek.

  Voordelen  Siemens EU611BEB1E - iQ100 - Inductie kookplaat

  • Power boost functie
  • Kinderbeveiliging
  • Strak design

  Nadelen Siemens EU611BEB1E - iQ100 - Inductie kookplaat

  • Stekker niet meegeleverd
  • Geen extra kookzone voor braadslede

  4. ETNA KI560ZT - Inductie kookplaat

  8.7

  Eindbeoordeling

  Gebruiksgemak

  8.4

  Functionaliteiten

  8.9

  Prijs / kwaliteit

  8.1

  De ETNA KI560ZT heeft een groot aantal functies waarmee je het koken, bakken of braden vergemakkelijkt. Zo zijn de kookzones apart instelbaar op de juiste stand. Ook de boost functie, waardoor je extra snel de gewenste temperatuur bereikt, kan per kookzone apart worden ingesteld.

  Met de Virtual Pan Support plaats je de pan zo op de kookzone, dat je het maximale rendement behaalt tijdens het bereiden van het eten. Gebruik per kookzone de timer om rijst, groente, aardappelen of vlees optimaal klaar te kunnen maken. Deze inductie kookplaat van Etna is verder voorzien van tien warmtestanden per kookzone, een kinderslot en restwarmte indicatie.

  De ETNA KI560ZT is gemaakt voor 2 fasen aansluiting en wordt dan ook geleverd met snoer, maar zonder stekker. De inductie kookplaat kan in de meeste Nederlandse woningen relatief gemakkelijk worden geïnstalleerd.

  Voordelen ETNA KI560ZT - Inductie kookplaat

  • Sliderbediening per kookzone
  • Tien kookstanden per kookzone
  • Virtual Pan Support

  Nadelen ETNA KI560ZT - Inductie kookplaat

  • Stekker niet inbegrepen
  • Geen lange kookzone voor braadslede

  5. ETNA KIV12ZIL - vrijstaande inductie kookplaat

  8.4

  Eindbeoordeling

  Gebruiksgemak

  8.2

  Functionaliteiten

  7.7

  Prijs / kwaliteit

  8.8

  De ETNA KIV12ZIL sluit de rij van onze Top 5 in onze zoektocht naar de beste inductie kookplaat. Het gaat hier om een zogenaamde Plug & Play kookplaat. Dit betekent, stekker in het stopcontact steken en het apparaat is klaar voor gebruik.

  De vrijstaande ETNA KIV12ZIL is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt en toch goed wilt kunnen koken, bakken of braden. De inductie kookplaat heeft twee kookzones met elk 8 standen, die afzonderlijk te bedienen zijn van 60˚C tot 220˚C.

  De ETNA KIV12ZIL is verder voorzien van restwarmte indicatie, een kinderslot, boost functie en pan herkenning.

  Voordelen ETNA KIV12ZIL - vrijstaande inductie kookplaat

  • Veel instelmogelijkheden
  • Ruimtebesparend
  • Gebruiksvriendelijk

  Nadelen  ETNA KIV12ZIL - vrijstaande inductie kookplaat

  • Kan niet worden ingebouwd

  Hoeveel soorten inductie kookplaten hebben jullie getest?

  Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 inductie kookplaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

  Waar hebben jullie de inductie kookplaten op beoordeeld?

  Om te bepalen wat de best geteste dweil is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

  Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

  Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

  Bernadine

  Over de productexpert

  Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

  Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

  Andere bekeken ook:
  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

   Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

  >

  Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP