fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Energiezuinige Koelkast

Samsung RB36T602CSA

Samsung RB36T602CSA

De energieprijzen worden steeds hoger. Om hoge kosten te voorkomen is het daarom belangrijk dat energievretende elektronische apparaten zo zuinig mogelijk zijn. Een verstandige aankoop is daarom bijvoorbeeld een energiezuinige koelkast. Maar wat is de beste energiezuinige koelkast? Wij van Top-X hebben het antwoord voor je.

Na tientallen energiezuinige koelkasten met elkaar vergeleken te hebben zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat de Samsung RB36T602CSA de beste energiezuinige koelkast van dit moment is. Zo heeft deze koelkast een energieklasse C wat hem erg goed voor het milieu maakt. Verder heeft hij een laag geluidsniveau en een groot vriesgedeelte.

Meer weten over deze beste koop energiezuinige koelkast? Klik dan gauw op de onderstaande button!

De energieprijzen worden als maar hoger. Het is daarom voor veel huishoudens belangrijk dat zij beschikken over energiezuinige elektronische apparaten. Vooral grote energievreters zoals een wasmachine en koelkast moeten daarom zo energiezuinig mogelijk zijn om hoge energiekosten te voorkomen.

Gelukkig worden koelkasten steeds energiezuiniger. Toch kan het best een lastige klus zijn om een goede energiezuinige koelkast aan te schaffen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende modellen met allerlei verschillende functies. Hierbij zijn ook lang niet alle modellen even energiezuinig. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de beste optie.

Wij van Top-X hebben een volledig artikel geschreven over de beste energiezuinige koelkasten van dit moment. Door tientallen energiezuinige koelkasten met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn.

Wil jij weten wat de beste energiezuinige koelkasten van dit moment zijn en waar je op moet letten bij aanschaf? Lees dan gauw verder en ontdek alles hierover!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Energiezuinige Koelkasten

Samsung RB36T602CSA

Beste koop energiezuinige koelkast
1. Samsung RB36T602CSA

Samsung RB34T602DSA

Beste energiezuinige koelkast met vriesgedeelte
2. LOWLAND OUTDOOR® Wandelponcho

AEG RTS413D1AW

Beste kleine energiezuinige koelkast
3. AEG RTS413D1AW

Samsung RS68A8842B1

Beste energiezuinige Amerikaanse koelkast
4. Samsung RS68A8842B1

SMEG FAB28RBL5

Beste energiezuinige koelkast vrijstaand
5. SMEG FAB28RBL5


Top 10 Beste Energiezuinige Koelkasten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste energiezuinige koelkasten! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een energiezuinige koelkast?

Wil jij een energiezuinige koelkast kopen? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de beste optie. Er zijn tegenwoordig namelijk ontzettend veel verschillende energiezuinige koelkasten. Hierbij kun je kiezen uit verschillende formaten, combinaties en met verschillende functionaliteiten. De beste optie is daarom niet zomaar gevonden. 

Door met onderstaande criteria rekening te houden ontdek jij gemakkelijk wat de beste energiezuinige koelkast van dit moment is. Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste energiezuinige koelkast test. Ook zijn deze criteria getest in de beste energiezuinige koelkast volgens de consumentenbond test.

Ga dus niet zomaar voor een energiezuinige koelkast aanbieding maar vergelijk meerdere opties kritisch om een miskoop te voorkomen.

Energielabel

Allereerst kun je naar het energielabel van een energiezuinige koelkast kijken. Koop jij bijvoorbeeld een koelkast met een energielabel van E, F of G. Dan is dit eigenlijk gelijk een miskoop. Koelkasten met een energielabel van E of hoger zijn eigenlijk al geen energiezuinige koelkasten doordat zij ontzettend veel energie gebruiken.

Ook modellen met een energielabel van D zitten al op het randje van energiezuinig of niet. Wil jij voor een echte energiezuinige koelkast gaan? Dan moet je kijken naar koelkasten met een energielabel van A, B of C.

Met of zonder vriesvak

Verder kun je kijken naar de verschillende soorten energiezuinige koelkasten. Wil jij bijvoorbeeld een model met- of zonder vriesvak. Ook dit kan bepalen welk energielabel een koelkast heeft. Koelkasten met een vriesvak gebruiken namelijk over het algemeen meer energie.

Toch zijn er ook genoeg koelkasten met een vriesvak die over een goed energielabel beschikken. In onze top 5 kun jij koelkasten vinden die energiezuinig zijn en over een vriesvak beschikken. Ook vind je hier modellen zonder vriesvak.

Functionaliteiten en modellen

Een andere criteria is het kijken naar de functionaliteiten van een koelkast. Wil jij bijvoorbeeld een energiezuinige koelkast met ijsblokjes maker of wil jij liever een model zonder. Ook kun jij kijken naar modellen die dubbeldeurs zijn en modellen die over slechts één deur beschikken.

De keuze is enorm als het gaat om verschillende soorten energiezuinige koelkasten. Bedenk daarom vooraf goed wat voor functionaliteiten jij verwacht en welk model jij het liefst in jouw keuken hebt staan.

Kwaliteit en prijs

Als laatste kun je naar de kwaliteit en prijs van een energiezuinige koelkast kijken. Niet alle dure energiezuinige koelkasten beschikken namelijk standaard over een goede kwaliteit. Ook geldt lang niet altijd dat goedkoop, duurkoop is. 

In onze top 5 ontdek je energiezuinige koelkasten uit verschillende prijsklassen. Alle koelkasten beschikken hierbij over een goede kwaliteit. Het maakt dus niet uit of jij een dure- of goedkope koelkast aanschaft. Je betaald alleen vaak meer voor een groter formaat en extra functionaliteiten.


Wat zijn de beste energiezuinige koelkasten?

Welke energiezuinige koelkast is het beste? Het antwoord op deze vraag ontdek je in de volgende sectie. Hieronder hebben wij namelijk onze top 5 beste energiezuinige koelkasten van 2023 toegelicht. Hierbij hebben wij energiezuinige koelkasten uit verschillende categorieën en prijsklassen opgenomen. Er zit voor iedereen dus een perfecte optie tussen.

Per model hebben wij een korte product omschrijving geschreven. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke opties wel en niet geschikt zijn voor jou. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet. Als laatste hebben wij iedere energiezuinige koelkast van een eindbeoordeling voorzien. Benieuwd wat de beste optie is? Lees dan gauw verder!

1. Samsung RB36T602CSA

Samsung RB36T602CSA

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wanneer je op zoek bent naar de beste koop energiezuinige koelkast van 2023, dan ben je op zoek naar de Samsung RB36T602CSA. Na tientallen energiezuinige koelkasten met elkaar vergeleken te hebben zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat de Samsung RB36T602CSA de beste optie van dit moment is.

Zo beschikt de Samsung RB36T602CSA over een energielabel van klasse C waardoor hij erg goed voor het milieu is. Verder heeft hij een heel laag geluidsniveau wat ook wenselijk is. Deze beste koop energiezuinige koelkast beschikt namelijk over een geluidsniveau van slechts 35 decibel. Je hoort dus nauwelijks dat deze koelkast aanstaat.

Een ander voordeel is dat de Samsung RB36T602CSA een vriesgedeelte heeft met een inhoud van wel 114 liter. Je kunt dus ook veel bevroren producten bewaren in deze koelkast. De koelkast is groot genoeg voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het koelkastgedeelte heeft namelijk een inhoud van wel 251 liter.

Voordelen Samsung RB36T602CSA

 • Inclusief handleiding en flessenrek
 • Mooi design
 • Groot vriesgedeelte
 • Heeft een laag geluidsniveau

Nadelen Samsung RB36T602CSA

 • Beschikt niet over een vershoudszone

2. Samsung RB34T602DSA

Samsung RB34T602DSA

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een wat goedkoper model? Dan is de Samsung RB34T602DSA de beste optie voor jou. Dit is namelijk de voorloper van de nummer 1 uit onze top 5. Om die reden is deze energiezuinige koelkast ook een stuk goedkoper. Deze energiezuinige koelkast beschikt wel over een iets lager energielabel namelijk energieklasse D.

Toch is dit een ontzettend goede optie wanneer jij op zoek bent naar een goede energiezuinige koelkast. Ook deze energiezuinige koelkast heeft namelijk een laag geluidsniveau van slechts 35 decibel. Verder heeft hij een vriesgedeelte van 114 liter en wordt ook dit model geleverd inclusief handleiding en flessenrek.

De Samsung RB34T602DSA beschikt over no frost waardoor jij hem nooit hoeft te ontdooien. Verder is hij vrijstaand en past hij dus gemakkelijk in jouw keuken maar ook in de bijkeuken of garage. De bouwkwaliteit van de Samsung RB34T602DSA is uitstekend.

Voordelen Samsung RB34T602DSA

 • Goedkoper dan de nummer 1
 • Niet het hoogste energielabel
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Grote inhoud

Nadelen Samsung RB34T602DSA

 • Lager energielabel dan de nummer 1

3. AEG RTS413D1AW

AEG RTS413D1AW

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op plaats drie is de AEG RTS413D1AW geëindigd in onze top 5. Deze energiezuinige koelkast is de beste optie wanneer je op zoek bent naar een kleine koelkast. Om die reden hebben wij hem uitgeroepen tot de beste energiezuinige tafelmodel koelkast van 2023. Deze koelkast is namelijk ideaal om in de bijkeuken of garage te plaatsen.

De AEG RTS413D1AW beschikt over energieklasse D waardoor hij erg milieuvriendelijk is. Verder heeft hij ook een klein vriesvak met een inhoud van 15 liter. Dit is ideaal om bijvoorbeeld diepvriespizza's en ijsjes in te bewaren. De luchtcirculatie in deze energiezuinige koelkast is ook goed door de open plateau's.

Een ander voordeel van de AEG RTS413D1AW is dat hij een geluidniveau heeft van maximaal 38 decibel. Dit maakt ook deze energiezuinige koelkast een stil model. Deze koelkast beschikt niet over anti-ijsvorming waardoor jij hem ongeveer 6 keer per jaar moet ontdooien. Meer weten over deze goede energiezuinige koelkast? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen AEG RTS413D1AW

 • Tafelmodel formaat
 • Laag geluidsniveau
 • Energielabel D
 • Inclusief vriesvak (15 liter)

Nadelen AEG RTS413D1AW

 • Basisklasse koelkwaliteit dus minder geschikt voor bewaren van boodschappen

4. Samsung RS68A8842B1

Samsung RS68A8842B1

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Samsung RS68A8842B1 geplaatst in onze top 5. Dit is namelijk de beste energiezuinige Amerikaanse koelkast van dit moment. Heb jij een groot huishouden en ben jij op zoek naar een energiezuinig maar groot model? Dan is de Samsung RS68A8842B1 de beste optie voor jou.

De Samsung RS68A8842B1 beschikt namelijk over energieklasse D wat hem extra goed maakt voor het milieu. Verder kun jij hem in twee kleuren aanschaffen, namelijk zwart en grijs. Vind jij energieklasse D te hoog of te laag? Dan kun je dit model ook aanschaffen in energieklasse C of E. De kosten variëren uiteraard tussen de verschillende energieklasse.

Het voordeel van de Samsung RS68A8842B1 is dat hij een inhoud heeft van wel 634 liter. Je kunt dus ontzettend veel boodschappen koud houden in deze koelkast. Verder heeft hij een laag geluidsniveau van maximaal 35 decibel. Deze koelkast beschikt over een Smart Conversion  waarmee je het vriesgedeelte ook als koelgedeelte kunt gebruiken.

Voordelen Samsung RS68A8842B1

 • Uitstekende kwaliteit
 • Extra grote inhoud
 • Laag geluidsniveau

Nadelen Samsung RS68A8842B1

 • Beschikt niet over een vershoudzone

5. SMEG FAB28RBL5

SMEG FAB28RBL5

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij een vrijstaande energiezuinige koelkast geplaatst. Deze koelkast is namelijk vrij duur in vergelijking met andere opties uit onze top 5. Toch is de SMEG FAB28RBL5 wel een erg goede optie wanneer het gaat om een energiezuinige koelkast. Deze koelkast beschikt namelijk over energieklasse D.

De SMEG FAB28RBL5 kan in wel 5 verschillende kleuren worden aangeschaft. Je kunt de kleur van deze koelkast dus gemakkelijk naar wens selecteren. Verder is het ook nog mogelijk om te kiezen of je de draairichting van de deur rechts- of linksom wilt hebben. 

De SMEG FAB28RBL5 heeft een klein vriesvak met een inhoud van 26 liter. Hier kun je gemakkelijk pizza's of ijsjes in bewaren. Verder heeft hij een laag geluidsniveau van slechts 35 decibel. Je hoort dus nauwelijks dat deze koelkast aan staat. De SMEG FAB28RBL5 is geschikt voor huishoudens van 1-4 personen.

Voordelen SMEG FAB28RBL5

 • Beschikt over energieklasse D
 • In 5 kleuren verkrijgbaar
 • Erg luxe model

Nadelen SMEG FAB28RBL5

 • Vrij duur model

Hoeveel soorten energiezuinige koelkasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 energiezuinige koelkasten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de energiezuinige koelkasten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste energiezuinige koelkasten zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>