fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jack

Focus Fitness Row 3 Review 

Focus Fitness Row 3

Focus Fitness Row 3
Als je op zoek bent naar een goede roeitrainer zit je goed met de Focus Fitness Row 3. Deze trainer is ontzettend populair: en wij begrijpen ook wel waarom dit zo is! Deze Row 3 is voorzien van een prachtig design. 

Alleen daardoor wil je ‘m al kopen. Een andere goede reden om deze Focus Fitness Row 3 in huis te willen halen is door het zware vliegwiel: deze weegt maar liefst 12 kilo. Hierdoor kan je dus extra intensief trainen. Dit maakt de Focus Fitness Row 3 roeitrainer goed geschikt voor de hobby sporter en ook de meer professionele sporter.

En ja: dit model is ook prima geschikt voor thuisgebruik. Dat maakt trainen eigenlijk nóg makkelijker. En nog een pluspuntje: er zitten speciale hartslagsensoren op de Row 3 waardoor jij dit tijdens het trainen goed in de gaten kan houden.


Wil jij de Focus Fitness Row 3 kopen? Dan ben je hier op het goede adres! Wij hebben namelijk deze trainer uitgebreid getest en bekeken of deze het geld ook waard is. Want je wil natuurlijk wel waard voor je geld!

In deze Focus Fitness Row 3 review lees jij alles wat je moet weten over de trainer. EN nog belangrijker, of je deze zelf in huis moet halen. Wij hebben de roeitrainer getest aan de hand van verschillende factoren en op basis hiervan een eindbeoordeling (met cijfer) gegeven. Lees je gauw verder?

Belangrijkste voordelen en nadelen Focus Fitness Row 3

Voordelen Focus Fitness Row 3

  • De roeitrainer is zeer stabiel in gebruik
  • Het vliegwiel van de trainer heeft een gewicht van 12 kilo waardoor je extra intensief kan trainen
  • Er zijn 16 verschillende weerstandsniveaus aanwezig op de roeitrainer
  • De Focus Fitness Row 3 heeft elektronische weerstand waardoor dit automatisch wordt aangepast aan je training
  • Er is een speciale competitie simulator aanwezig die voorzien is van een Race modus
  • Op de handvatten zitten hartslagsensoren waarmee je nauwkeurig je hartslag kan bijhouden tijdens de training
  • Je kan de roeitrainer makkelijk inklappen en opbergen/ verplaatsen

Nadelen Focus Fitness Row 3

  • Geschikt voor mensen met een lengte tot 190 centimeter

Focus Fitness Row 3 Test 

Goed, zoals wij eerder in dit artikel hebben aangegeven is er dus een uitgebreide test uitgevoerd om een goede beoordeling te kunnen maken over de kwaliteit van deze Focus Fitness Row.

Hierbij hebben we allemaal verschillende criteria onderzocht. Hierdoor kunnen wij jou een uitgebreid en betrouwbaar eindresultaat bieden. Hoe goed deze roeitrainer heeft gescoord lees je hieronder in de Focus Fitness Row 3 review! 

Gebruiksgemak

Als eerste hebben wij gekeken naar het gebruiksgemak van de roeitrainer. Dit is natuurlijk erg belangrijk, zeker wanneer je met enige regelmaat wil trainen. Daarom hebben wij dit uitgebreid onderzocht.

De Focus Fitness Row 3 scoort op het gebied van gebruiksgemak erg goed. Zo is de trainer heel makkelijk in elkaar te zetten en haast net zo makkelijk weer in te klappen. Het ergonomische zitvlak van de Row 3 rolt over de rails en is daardoor simpel in te klappen. Daardoor kan je deze makkelijk opbergen om ruimte te besparen.

Ook wijst vrijwel alles zich wel uit aan deze roeitrainer. Het scherm is simpel vormgegeven en erg gebruiksvriendelijk. Hierdoor kan je binnen een handomdraai beginnen met je training!

Comfort

Naast gebruiksgemak is comfort uiteraard net zo belangrijk. Als de trainer heel oncomfortabel zit kan jij niet lekker trainen en daardoor ook niet optimaal presteren. En dat is nogal zonde. 

Bij de Row 3 zijn wij dan ook zeer te spreken over het comfort. Het zadel is ergonomisch vormgegeven en gemaakt van comfortabel materiaal. Het voelt erg zacht aan en dat is erg belangrijk tijdens zo’n intensieve training. 

Het enige nadeel is dat de roeitrainer niet geschikt is voor mensen langer dan 1.90 meter. Als je langer bent dan dit kan jij de trainer niet goed verstellen waardoor je niet echt comfortabel kan trainen. Dit wordt daarom ook afgeraden (en dat is wel balen voor de lange mensen onder ons). 

Duurzaamheid

Een roeitrainer moet duurzaam zijn. Dat is eigenlijk een vereiste. Zo’n apparaat kost al gauw een paar honderd euro: een flinke investering. Je wil dan uiteraard wel waard voor je geld.

En dan is het wel zo fijn dat de Row 3 niet na een jaar al toe is aan vervanging. Om de duurzaamheid vast te stellen hebben wij antwoord gegeven op vragen als: ‘Van welk materiaal is de trainer gemaakt?’ en ‘Hoe lang is de levensduur van de roeitrainer?’ 

En als het gaat om duurzaamheid hebben wij goed nieuws. Zo zit er op de onderdelen van de Focus Fitness Row 3 een garantie van 2 jaar. En op het frame en laswerk zit een garantie van maar liefst 10 jaar! Mocht er binnen deze periode dan iets niet goed zijn zal het bedrijf samen met jou kijken naar een passende oplossing. En dat is toch aardig duurzaam.

Materiaal (Vliegwiel)

Ook hebben wij tijdens onze test gekeken naar het materiaal van de roeitrainer. De roeitrainer is gemaakt van aardig sterk materiaal. Hierdoor is het draaggewicht ook maximaal 120 kilo. En dat is niet niks.

Het vliegwiel is hierbij ook belangrijk. Eigenlijk is hierbij de ongeschreven regel dat het gewicht van het vliegwiel bepalend is voor de kwaliteit van het sportapparaat. Hoe zwaarder, hoe beter de kwaliteit van het apparaat.

En de Focus Fitness Row 3 heeft een vliegwiel van maar liefst 12 (!) kilo. Hierdoor kan je erg intensief trainen. En dat zorgt ook direct voor een goede kwaliteit. Dit sportapparaat is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast is de trainer voorzien van elektronische weerstand.

Dat betekent dat jij tijdens de training niet zelf van weerstand hoeft te wisselen. Dit wordt automatisch aangepast aan je training. Super handig!

Trainingsprogramma's

Wanneer je een roeitrainer aanschaft is een beetje variatie in de trainingsmogelijkheden ook wel zo fijn. Op die manier kan je lekker afwisselend trainen: en dat houdt het ook leuk en beter vol te houden. 

En ook dit zit goed bij de Row 3. ZO heb je keuze uit 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze programma’s bevatten onder andere een interval, helling en combinatieprogramma. 

Ook kan je zelf een training starten in het manuele programma. Zin in een wedstrijdje? Dan kan je gebruik maken van de speciale competitie simulator met een Race modus. Hierin neem je het op tegen de computer. Ook dit maakt het sportapparaat geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Extra functionaliteiten 

Tot slot hebben wij ook nog aandacht besteed aan de extra functionaliteiten van de Fitness Row. Dit kan zo’n apparaat maken of breken. De Row 3 heeft onder andere een handig LCD display waarmee je makkelijk aan je training kan beginnen. Dat is al fijn.

Daarnaast kan je ook zeer nauwkeurig je hartslag tijdens de training bijhouden met behulp van de hartslagsensoren. Deze zitten in de handvaten. Zeker wanneer je bijvoorbeeld hartproblemen hebt is dit een handige extra functionaliteit. Je kan het specifiek bijhouden met behulp van een hartslagband, maar deze zit helaas niet inbegrepen en moet je dus apart kopen.


Fitbike Ride 5 Product eigenschappen

Naast bovenstaande criteria hebben we ook gekeken naar de belangrijkste product eigenschappen van deze FitBike Ride 5. 

Specificaties

Header

Gewicht

35 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Maximale lichaamslengte

190 cm

Afmetingen

223 x 46 x 80 cm

Display weergave

Calorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, SPM, Tijd

Trainingsprogramma's

12

Hartslagmeting

Handsensoren, Hartslagmeter

Gewicht vliegwiel

12 kilogram

Weerstandsysteem

Elektronisch


Focus Fitness Row 3 Ervaringen van anderen

Naast onze eigen Focus Fitness Row 3 zijn we voor jullie ook op onderzoek gegaan en gekeken hoe de Focus Fitness Row 3 beoordeeld wordt door andere consumenten. Hierdoor zie je direct hoe goed de Focus Fitness Row 3 ervaringen van anderen zijn.

Roeier is fijn in gebruik, en is niet duur. Wij als gezin zijn er heel tevreden mee, en maken er gretig gebruik van.

Ans Mulder

Zeker het geld waard! Makkelijk in elkaar te zetten en het gebruik van de computer is ook erg makkelijk, koste me maar een paar keer proberen voordat ik alles doorhad. Alleen bij het monteren had ik even de handleiding nodig.

Anomiem

Het apparaat werkt naar wens en mijn vriendin en ik maken er enkele dagen per week gebruik van. Goede keuze dus!

Joostpolder


Voor wie is de Focus Fitness Row 3 Geschikt? 

Een niet geheel onbelangrijke vraag is nu: voor wie is dit sportapparaat eigenlijk geschikt? Nou, we hebben goed nieuws: de Focus Fitness Row 3 is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Door de variatie aan trainingsprogramma’s en het zware gewicht van het vliegwiel kan je de training goed afstellen naar je eigen niveau.


Conclusie: Focus Fitness Row 3  kopen of niet?

9.3

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Dit was de Focus Fitness Row 3 review alweer! Wij hopen dat je er net zo van hebt genoten als ons. Wij kunnen ons voorstellen dat die lap tekst lezen misschien net iets teveel van het goede is. Daarom geven wij ook nog even een duidelijke conclusie. 

Is de Row 3 het geld waard? Deze vraag stelden wij aan het begin van dit artikel. Het korte antwoord hierop is: ja! Dit zullen wij nog even nader toelichten voor je. Dit roeiapparaat is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. 

Dat betekent ook direct dat je je roei skills met dit apparaat goed kan verbeteren. Dankzij het gewicht van het vliegwiel (12 kilo) kan je zo intensief trainen als je zelf wil. Ook heeft het apparaat 12 verschillende trainingsprogramma’s om uit te kiezen wanneer je zelf geen inspiratie hebt.

En dat is toch fijn! Ook de reviews van eerdere klanten zijn erg positief. Het apparaat is duurzaam en gaat een flinke tijd mee. En je kan zelfs bijvoorbeeld je hartslag meten met het apparaat! 

Al met al kunnen we dus met zekerheid stellen dat de Focus Fitness Row 3 het geld zeker waard is. Als jij op zoek bent naar een goed roeiapparaat kunnen wij je deze dus absoluut aanraden!


Focus Fitness Row 3 alternatieven

Toch niet helemaal overtuigt? Helaas! Gelukkig zijn er verschillende goede alternatieven voor de Focus Fitness Row 3. Denk hierbij aan:

- Senz Sports R5000
- Focus Fitness Row 2


Hoe hebben jullie de Focus Fitness Row 3 getest?

In onze Focus Fitness Row 3 review hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we deze hometrainer op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zo hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de duurzaamheid van het apparaat, het comfort en natuurlijk naar de extra functionaliteiten. Vervolgens hebben we op basis van deze uitslag een cijfer gegeven. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bij Top-X is het ons doel om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken.

Zijn er FitBike Ride 5 aanbiedingen?

Ben jij op zoek naar een FitBike Ride 5 aanbieding? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een overzicht van de meest actuele Fitbike Ride 5 aanbiedingen. De FitBike Ride 5 kopen? via Top-X vergelijk je direct de beste prijs.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP