fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jack

Best Geteste Roeitrainer

Beste roeitrainer

Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 beschikt over een prachtig design, magnetisch weerstandssysteem en een sterk frame. Het magnetisch weerstandssysteem zorgt voor een realistische roeibeleving. Daarnaast train je geheel geruisloos en is de roeitrainer onderhoudsarm. Met het eigen gewicht van 35 kg haal je met de Row 3 een stabiele en degelijke roeitrainer in huis. Ideaal voor thuis of in de sportschool!

Op zoek naar de beste roeitrainer van dit moment? Goed nieuws!

Een roeitrainer is misschien wel de beste manier om thuis je weerstand, kracht en conditie te verbeteren. Het uitkiezen van een goede roeitrainer kan echter best lastig zijn.

Om je op weg te helpen hebben wij een roeitrainer test gedaan. Hierbij hebben we de meest populaire roeitrainers van dit moment op een rijtje gezet.

We hebben deze vergeleken op prijs / kwaliteit, ervaringen van andere en natuurlijk duurzaamheid. Door voor een van deze roeimachines te gaan weet je zeker dat je geen miskoop doet!

Lees dus gauw verder om de Top 5 Beste Roeitrainers van 2023 te ontdekken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

50+ 

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top-5 Beste Roeitrainers

Beste roeitrainer

Beste koop roeitrainer
1. Focus Fitness Row 3

Beste Roeitrainer voor thuis
2. Roeitrainer Row 2

Roeitrainer met waterweerstand

Beste Roeitrainer waterweerstand
3. Senz Sports R6000

Beste Betaalbare roeimachine
4. Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

Beste luxe roeitrainer
5. Roeitrainer - WaterRower Natural Essen

Waar moet je op letten bij het kopen van een Roeitrainer?

Je bent van plan om een roeimachine te kopen, anders zou je niet op deze pagina terecht gekomen zijn. Voor je over gaat tot het aankopen van een roeimachine zouden we je adviseren omrekening te houden met een aantal belangrijke zaken.

Lang niet alle roeimachines zijn namelijk hetzelfde waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Voor elke gebruikssituatie is een ander type roeimachine geschikt.

Ook heeft je postuur en lichaamslengte invloed op de keuze van de beste roeimachine. Voor langere mensen (langer dan 1.80 cm) zijn er bijvoorbeeld speciaal ontwikkelde roeimachines. Als jij ook langer bent dan 1.80 cm dan is het goed om hier rekening mee te houden.

We hebben de belangrijkste zaken bij het kopen van roeitrainer even voor je op een rijtje gezet, hierdoor kun je gemakkelijk navigeren door de belangrijkste criteria.

Beschikbare ruimte

Om te trainen op een roeimachine zul je over voldoende ruimte moeten beschikken. De meeste machines zijn goed op te bergen doordat je ze kunt opvouwen in een zogenaamde 'L-vorm'.

Toch zou ik je adviseren om je ruimte altijd op te meten, je zult niet de eerste zijn die er bij het uitpakken van de doos achterkomt dat de machine veels te groot is voor je ruimte.

Gewicht van de roeitrainer

Bij roeitrainers geldt over het algemeen: hoe zwaarder het apparaat, des te beter de kwaliteit. Niet geheel onlogisch natuurlijk aangezien je op een lichte roeitrainer waarschijnlijk de hele kamer door gaat, dit kan de bedoeling niet zijn. Kies daarom bij voorkeur een roeimachine die voldoende weegt.

Weerstandssysteem

Binnen de wondere wereld van roeitrainers maken we onderscheid tussen verschillende weerstandssystemen. Elk weerstand systeem heeft het doel om weerstand te creëren (goh) en het gevoel van roeien in echt water na te bootsen. Ik zal hieronder kort ingaan op de belangrijkste soorten:

Water roeitrainer: Dit type weerstand maakt gebruik van een gesloten watertank. Hoe harder je gaat roeien, des te groter wordt de weerstand. Een water roeitrainer weegt vaak veel door het water dat in de tank zit.

Hydraulische roeitrainer: Deze roeitrainers maken gebruik van cilinders gevuld met gas.

Luchtweerstand roeitrainer: Dit type weerstand regelt de weerstand via lucht. Het voordeel hiervan is dat je handmatig de druk / weerstand kunt aanpassen. 

Magnetische roeitrainer: Last but not least, de magnetische roeitrainer: deze maakt gebruik van elektromagneten om weerstand op te bouwen.

Vliegwiel

Net als bij een crosstrainer is het gewicht van het vliegwiel belangrijk bij het kopen van de beste roeimachine. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe meer de beweging lijkt op een natuurlijke roeibeweging in water. Ik zou je aanraden om te kiezen voor een roeimachine die minimaal een gewicht van 9 kilo heeft.


Top 10 Beste Roeitrainers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste roeitrainers eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Wat is de Beste Roeitrainer?

Tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: wat is de beste roeitrainer? Het is een vraag die we bijna dagelijks voorbij zien komen in mijn mailbox. 

Om voor eens en altijd antwoord te geven op deze vraag hebben wij in onderstaande sectie een top-5 samengesteld met de beste roeimachines van dit moment.

Door te kiezen voor een van deze opties weet je zeker dat je geen miskoop doet. Alle roeitrainers zijn namelijk van goede kwaliteit voorzien en wat ons betreft de beste op de markt op dit moment (2023).

Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder om de beste roeitrainers van dit moment te ontdekken!

1. Focus Fitness Row 3

Beste roeitrainer

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.8

Met de Focus Fitness Row 3 haal jij de beste roeitrainer voor thuis in huis. Voor de meeste sporters is dit de beste keuze. 

We hebben deze roeimachine op nummer 1 gezet om meerdere redenen. Allereerst heeft deze roeitrainer geen water weerstandssysteem maar een magnetisch systeem.

Hierdoor maakt hij veel minder lawaai dan andere roeitrainers. Ideaal voor wanneer je met meerdere personen in een huishouden woont.

Ook is deze roeitrainer onderhoudsvrij waardoor je weinig last gaat hebben van onderhoud, je zet de roeitrainer 1x neer en je hoeft er eigenlijk niet meer naar om te kijken.

Verder is deze roeitrainer gemakkelijk in elkaar te zetten en eenvoudig in gebruik. Ook is hij inklapbaar en makkelijk op te bergen. Ook is deze roeimachine zeer gunstig geprijsd waardoor het een prima roeitrainer voor de meeste sporters is.

Voordelen Focus Fitness Row 3

 • Magnetische weerstandssysteem zorgt voor realistische roeibeleving
 • Geruisloos en stil
 • Inklapbaar waardoor hij gemakkelijk is op te bergen
 • Uitstekende prijs./ kwaliteit

Nadelen Focus Fitness Row 3

 • Geen

2. Roeitrainer Row 2

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar een goede roeitrainer voor thuis? Dan is de Roeitrainer Row 2 wat ons betreft je beste keuze. In onze ogen is dit namelijk de beste roeitrainer voor thuis.

De Row 2 is de goedkope versie van de row 3. Hierdoor haal je voor een leuk bedrag een zeer goede roeitrainer in huis.

We vinden dit de beste roeitrainer voor thuis om een aantal redenen:

 • Hij is geruisloos waardoor je mensen in huis niet stoort tijdens het roeien
 • Dit is een opklapbare roeitrainer waardoor je hem gemakkelijk op kunt bergen
 • Onderhoudsarm waardoor je er geen omkijken naar hebt

Kortom, wat ons betreft de beste roeitrainer voor in huis van dit moment. 

Voordelen Roeitrainer Row 2

 • Ideaal voor kleinere ruimtes dankzij compacte formaat
 • Gemakkelijk op te bergen en weg te rijden door handige wieltjes
 • Ondanks kleine formaat ook geschikt voor langere mensen
 • Onderhoudsvrij

Nadelen Roeitrainer Row 2

 • Iets minder trainingsprogramma's dan de row 3

3. Senz Sports R6000

Roeitrainer met waterweerstand

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de beste roeitrainer met waterweerstand? Dan is de Senz Sports R6000 een aanrader. Wauw, wat een roeitrainer is dit zeg!

Een roeitrainer met waterweerstand kopen heeft een groot voordeel. Wanneer je een roeitrainer met waterweerstand hebt, zal dit namelijk het meeste in de buurt komen van echt roeien, kwa beweging.

Deze roeitrainers zorgen voor de meest natuurlijke en realistische ervaring en zijn daarom ontzettend populair onder vele sporters. 

Buiten het feit dat deze roeitrainer op waterbasis werkt, kent hij nog verschillende voordelen. Zo heeft hij een prachtig design, is hij stevig en stabiel en kent hij verschillende trainingsprogramma's. 

Ook is dit een van de beste roeitrainers voor lange mensen. Deze roeitrainer is namelijk gebruikten tot 205cm. 

Voordelen Senz Sports R6000

 • Beste roeitrainer met water weerstand
 • Waterweerstand zorgt voor zeer realistische ervaring
 • Geschikt voor lange mensen tot 205cm

Nadelen  Senz Sports R6000

 • Prijs is hoger dan andere roeimachines

4. Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.7

Wie op zoek is naar de beste betaalbare roeimachine of goedkoopste roeitrainer kan het beste kiezen voor de Tunturi Cardio Fit R30 roeier. We hebben verschillende modellen getest in de lagere prijsklassen en dit was veruit de fijnste roeimachine.

Zo voelde het roeien op deze machine ontzettend goed aan, was hij eenvoudig te verplaatsen en beschikt hij over verschillende uitdagende trainingsprogramma's. 

Wat we ook goed vonden aan dit apparaat was het feit dat hij makkelijk te verplaatsen was. We hebben hem in verschillende ruimtes gebruikt en kon hem eigenlijk heel gemakkelijk verplaatsen.

Toch zijn we ook wel tegen iets aangelopen wat we minder goed vonden. Zo was de handleiding best ingewikkeld en complex. Het duurde me best een tijdje om deze helemaal door te hebben.

Voordelen Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

 • Beste betaalbare roeitrainer
 • Simpel en snel in elkaar te zetten
 • Makkelijk op te bergen dankzij verticale opbergstand

Nadelen  Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

 • Handleiding was niet duidelijk

5. Roeitrainer - WaterRower Natural Essen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.6

We sluiten deze lijst af met de beste high-end Roeitrainer: de WaterRower Natural Essen. 

De looks zijn ontzettend uniek en het design van het apparaat is indrukwekkend te noemen. Het frame is bijvoorbeeld van gebeitst hout in honing kleur.

WaterRower is het merk dat als eerste met een waterroeier op de markt is gekomen. Ze staan bekend om de goed prijs/kwaliteit verhouding.

Trainen op een WaterRower zorgt voor een unieke roeibeleving. Met deze roeimachine haal je een echte eye-catcher in huis, hier betaal je echter wel flink voor. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de beste prijs!

Voordelen Roeitrainer - WaterRower Natural Essen

 • Uniek design
 • Voelt net alsof je op echt water aan het roeien bent

Nadelen  Roeitrainer - WaterRower Natural Essen

 • Geen

Hoeveel soorten roeitrainers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 roeitrainers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de roeitrainers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste roeitrainer is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste roeitrainer is.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP