Laatste update: januari 2023

Door: Jack

Best Geteste Roeitrainer

Beste roeitrainer

VirtuFit Water Resistance Row 900

De VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 Roeitrainer reageert op je roeislagen alsof je in een roeiboot over het water vaart. Dat ligt aan de waterweerstand van deze roeitrainer. Het rad dat door de watertank draait geeft je dezelfde soort tegenkracht als een roeispaan die door het water beweegt.  Met stipt de beste roeitrainer van 2023!

Ben jij het zat om elke keer door weer en wind naar de sportschool te fietsen om daar aan je conditie te werken? Goed nieuws! Je kunt tegenwoordig thuis namelijk een bere sterke conditie opbouwen zonder dat je daar een stap buiten de deur voor hoeft te zetten.

Een roeitrainer is misschien wel de beste manier om thuis je weerstand, kracht en conditie te verbeteren. Het uitkiezen van een goede roeitrainer kan echter best lastig zijn.

Ik heb meer dan 17 verschillende roeitrainers mogen testen op prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. De allerbeste 5 opties bespreek ik in dit artikel.  

Door voor een van deze roeimachines te gaan weet je zeker dat je geen miskoop doet! Lees dus gauw verder om de Top 5 Beste Roeitrainers van 2023 te ontdekken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

50+ 

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top-5 Beste Roeitrainers

Beste roeitrainer

Beste koop van 2023:
1. VirtuFit Water Resistance Row 900 
Geschikt voor langere mensen en makkelijk op te bergen

Beste inklapbare roeitrainer 
2. DKN Airrower R-320 Roeitrainer
Ideaal voor kleinere ruimtes dankzij compact formaat.

Beste Roeitrainer voor thuis
3. Focus Fitness Row 3
Dankzij luchtdruk bijna geruisloos in geluid

Beste Betaalbare roeimachine
4. Tunturi Cardio Fit R30 Roeier
Ideaal voor mensen met een klein budget

Beste luxe roeitrainer
5. Roeitrainer - WaterRower Natural Essen
Roeitrainer van hoogwaardige hout

Waar moet je op letten bij het kopen van een Roeitrainer?

Je bent van plan om een roeimachine te kopen, anders zou je niet op deze pagina terecht gekomen zijn. Voor je over gaat tot het aankopen van een roeimachine zouden we je adviseren omrekening te houden met een aantal belangrijke zaken.

Lang niet alle roeimachines zijn namelijk hetzelfde waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Voor elke gebruikssituatie is een ander type roeimachine geschikt.

Ook heeft je postuur en lichaamslengte invloed op de keuze van de beste roeimachine. Voor langere mensen (langer dan 1.80 cm) zijn er bijvoorbeeld speciaal ontwikkelde roeimachines. Als jij ook langer bent dan 1.80 cm dan is het goed om hier rekening mee te houden.

We hebben de belangrijkste zaken bij het kopen van roeitrainer even voor je op een rijtje gezet, hierdoor kun je gemakkelijk navigeren door de belangrijkste criteria.

Beschikbare ruimte

Om te trainen op een roeimachine zul je over voldoende ruimte moeten beschikken. De meeste machines zijn goed op te bergen doordat je ze kunt opvouwen in een zogenaamde 'L-vorm'.

Toch zou ik je adviseren om je ruimte altijd op te meten, je zult niet de eerste zijn die er bij het uitpakken van de doos achterkomt dat de machine veels te groot is voor je ruimte.

Gewicht van de roeitrainer

Bij roeitrainers geldt over het algemeen: hoe zwaarder het apparaat, des te beter de kwaliteit. Niet geheel onlogisch natuurlijk aangezien je op een lichte roeitrainer waarschijnlijk de hele kamer door gaat, dit kan de bedoeling niet zijn. Kies daarom bij voorkeur een roeimachine die voldoende weegt.

Weerstandssysteem

Binnen de wondere wereld van roeitrainers maken we onderscheid tussen verschillende weerstandssystemen. Elk weerstand systeem heeft het doel om weerstand te creëren (goh) en het gevoel van roeien in echt water na te bootsen. Ik zal hieronder kort ingaan op de belangrijkste soorten:

Water roeitrainer: Dit type weerstand maakt gebruik van een gesloten watertank. Hoe harder je gaat roeien, des te groter wordt de weerstand. Een water roeitrainer weegt vaak veel door het water dat in de tank zit.

Hydraulische roeitrainer: Deze roeitrainers maken gebruik van cilinders gevuld met gas.

Luchtweerstand roeitrainer: Dit type weerstand regelt de weerstand via lucht. Het voordeel hiervan is dat je handmatig de druk / weerstand kunt aanpassen. 

Magnetische roeitrainer: Last but not least, de magnetische roeitrainer: deze maakt gebruik van elektromagneten om weerstand op te bouwen.

Vliegwiel

Net als bij een crosstrainer is het gewicht van het vliegwiel belangrijk bij het kopen van de beste roeimachine. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe meer de beweging lijkt op een natuurlijke roeibeweging in water. Ik zou je aanraden om te kiezen voor een roeimachine die minimaal een gewicht van 9 kilo heeft.


Top 10 Beste Roeitrainers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste roeitrainers eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Wat is de Beste Roeitrainer?

Tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: wat is de beste roeitrainer? Het is een vraag die ik bijna dagelijks voorbij zien komen in mijn mailbox . Om voor eens en altijd antwoord te geven op deze vraag heb ik hieronder mijn ultieme top-5 van beste roeimachines gebouwd.

Na het testen van meer dan 15 verschillende roeitrainers kan ik oprecht zeggen dat onderstaande trainers het best scoren op prijs/kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten.

Door te kiezen voor een van deze opties weet je zeker dat je geen miskoop doet. Alle roeitrainers zijn namelijk van goede kwaliteit en wat mij betreft de beste op de markt op dit moment (2023).

Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder om de beste roeitrainers van dit moment te ontdekken!

1. VirtuFit Water Resistance Row 900 - Inklapbaar

Beste roeitrainer

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.8

De VirtuFit Water Resistance Row 900 is wat mij betreft de allerbeste koop van dit moment. De kwaliteit, functionaliteiten en het gebruiksgemak was bij geen een andere roeitrainer zo goed als bij deze roeitrainer.

In alle eerlijkheid kan ik dan ook zeggen dat ik enorm onder de indruk ben van deze trainer. Zoals je misschien wel op de foto kunt zien is dit een roeitrainer die werkt op basis van waterweerstand.

Na verschillende HIIT workouts op de roeitrainer gedaan te hebben kan ik oprecht zeggen dat het net voelt alsof je echt aan het roeien bent.Verder zorgt de water weerstand ervoor dat je veel meer kracht moet leveren om beweging in de roeimachine te krijgen.

Ook is dit ook een ideale roeitrainer voor thuis. Zo is de machine inklapbaar en beschikt hij over handige transportwieltjes, hierdoor berg je hem dus zo weer op in de voorraadkast.

Deze roeimachine onderscheid zich overigens ook in stevigheid en comfort. Dankzij het ergonomische stoeltje krijg je geen kramp en kun je zonder problemen een uur roeien. Dankzij de verstelbare pedalen is deze roeimachine ook uitermate geschikt voor langere mensen.

Nadeeltje van dit model? De prijs is iets hoger dan de gemiddelde roeimachine. Echter heb je hiervoor wel een super kwalitatieve roeimachine die met gemak jaren mee gaat.

Voordelen VirtuFit Water Resistance Row 900 - Inklapbaar

 • Roeien voelt ontzettend natuurlijk aan, het is net alsof je echt aan het roeien bent op water
 • Eenvoudig op te bergen dus ook geschikt voor thuis
 • Ergonomische zadel zorgt ervoor dat je uren kunt trainen zonder kramp

Nadelen  VirtuFit Water Resistance Row 900 - Inklapbaar

 • Prijs is hoger dan andere roeimachines

2. DKN Airrower R-320 Roeitrainer

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar een goede roeitrainer voor kleinere ruimtes? Kies dan voor deze DKN Airrower! Deze inklapbare roeitrainer is by far het kleinste model uit deze top 5.

Zelfs als je in een kleine flat woont kun je deze roeimachine met gemak opbergen. Ondanks het compacte formaat is dit een stevige roeimachine die solide en kwalitatief aanvoelt.

Hij is zelfs te gebruiken voor lange mensen. Ook beschikt deze roeitrainer over een handig LCD-display waar je de verbruikte kcal, aantal roeibewegingen, totale afstand en totale trainingstijd op in kunt zien.

Het enige minpuntje van deze roeitrainer is het feit dat hij niet beschikt over een hartslag meter.

Voordelen DKN Airrower R-320 Roeitrainer

 • Ideaal voor kleinere ruimtes dankzij compacte formaat
 • Gemakkelijk op te bergen en weg te rijden door handige wieltjes
 • Ondanks kleine formaat ook geschikt voor langere mensen

Nadelen  DKN Airrower R-320 Roeitrainer

 • Beschikt niet over een hartslag meter

3. Focus Fitness Row 3

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.7

Als jij op zoek bent naar de beste roeitrainer voor thuis dan zou ik je adviseren om te kiezen voor de Focus Fitness Row 3. Ik heb deze gekozen als beste roeitrainer voor thuis omdat hij niet over een water weerstandssysteem werkt maar een luchtdruk systeem.

Hierdoor maakt hij veel minder lawaai dan andere roeitrainers. Ideaal voor wanneer je met meerdere personen in een huishouden woont.

Ook is deze roeitrainer onderhoudsvrij waardoor je weinig last gaat hebben van onderhoud, je zet de roeitrainer 1x neer en je hoeft er eigenlijk niet meer naar om te kijken.

Verder is deze roeitrainer gemakkelijk in elkaar te zetten en eenvoudig in gebruik. Ook is hij inklapbaar en makkelijk op te bergen. Ook is deze roeimachine zeer gunstig geprijsd waardoor het een prima instapmodel is.

Minpuntje? De roeitrainer is schaars, vaak heb je een paar maanden levertijd waardoor je hem niet direct in huis kunt halen.

Voordelen Focus Fitness Row 3

 • Beste roeitrainer voor thuis
 • Geruisloos en stil
 • Makkelijk op te bergen

Nadelen  Focus Fitness Row 3

 • Levertijd is slecht

4. Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.7

Wie op zoek is naar de beste betaalbare roeimachine kan het beste kiezen voor de Tunturi Cardio Fit R30 roeier. Ik heb verschillende modellen getest in de lagere prijsklassen en dit was veruit de fijnste roeimachine.

Zo voelde het roeien op deze machine ontzettend goed aan, was hij eenvoudig te verplaatsen en beschikt hij over verschillende uitdagende trainingsprogramma's. 

Wat ik ook goed vond aan dit apparaat was het feit dat hij makkelijk te verplaatsen was. Ik heb hem in verschillende ruimtes getest en kon hem eigenlijk heel gemakkelijk verplaatsen.

Toch ben ik ook wel tegen iets aangelopen wat ik minder goed vond. Zo was de handleiding best ingewikkeld en complex. Het duurde me best een tijdje om deze helemaal door te hebben.

Voordelen Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

 • Beste betaalbare roeitrainer
 • Simpel en snel in elkaar te zetten
 • Makkelijk op te bergen dankzij verticale opbergstand

Nadelen  Tunturi Cardio Fit R30 Roeier

 • Handleiding was niet duidelijk

5. Roeitrainer - WaterRower Natural Essen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.6

We sluiten deze lijst af met de beste high end Roeitrainer: de WaterRower Natural Essen. Toen ik deze roeimachine zag staan dacht ik gelijk: wauw!

De looks zijn ontzettend uniek en het design van het apparaat is indrukwekkend te noemen. Het frame is bijvoorbeeld van gebeitst hout in honing kleur. WaterRower is het merk dat als eerste met een waterroeier op de markt is gekomen. Ze staan bekend om de goed prijs/kwaliteit verhouding.

Trainen op een WaterRower zorgt voor een unieke roeibeleving. Met deze roeimachine haal je een echte eye-catcher in huis, hier betaal je echter wel flink voor. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de beste prijs!

Voordelen Roeitrainer - WaterRower Natural Essen

 • Uniek design
 • Voelt net alsof je op echt water aan het roeien bent

Nadelen  Roeitrainer - WaterRower Natural Essen

 • Geen

Hoeveel soorten roeitrainers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 roeitrainers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de roeitrainers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste roeitrainer is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste roeitrainer is.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP