fbpx

Publicatie datum: 20 maart, 2023

Door: Thea

Aquacell Waterontharder

De Aquacell waterontharder scoort goed in deze review. Via deze waterontharder kun je tot minstens €125 euro per persoon per jaar besparen, beperk je redenementsverlies en krijg je zachter water in je huis. Zachter water zorgt voor een betere huid en de vermindering van eczeem en psoriasis.

Verder is kalkaanslag voor goed verleden tijd met deze waterontharder. Via de onderstaande knop vergelijk je direct de beste prijs van deze waterontharder.

Wanneer je op zoek bent naar een goede kwaliteit waterontharder is deze van Aquacell misschien wel dé perfecte match! Met deze waterontharder kan jij je water ontharden en zorgen dat je geen last meer hebt van vervelend, hard water.

Daarnaast zul je merken dat je veel minder hinder hebt van kalkaanslag. Het is natuurlijk erg frustrerend wanneer je telkens weer geconfronteerd wordt met kalkaanslag in je badkamer. Gelukkig is dat met een Aquacell waterontharder volledig verleden tijd.

Sterker nog, je badkamer zal gaan stralen als nooit tevoren. En zelfs op de vaatwasser kan je besparen. Je hebt dankzij de waterontharder slechts nog een beetje poeder nodig om de vaat te doen. Wij hebben een uitgebreide Aquacell test uitgevoerd. Naast deze Aquacell review kan je in dit artikel alle informatie vinden die je nodig hebt over de waterontharder!

Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten


Aquacell waterontharder Test

Wanneer je een Aquacell waterontharder wil aanschaffen (of een andere soort waterontharder) is het zeer relevant om te weten hoe goed het product is dat je voor ogen hebt. Je wil niet achteraf spijt krijgen van je aankoop omdat de kwaliteit niet was wat je ervan gehoopt had. 

Daarom hebben wij een zeer uitgebreide Aquacell test uitgevoerd. Hierbij hebben we gelet op de volgende onderdelen: kwaliteit, werking, gebruiksvriendelijkheid en uiteraard ook de Aquacell prijs.

Hoe goed doet werkt de Aquacell waterontharder?

De grote vraag is natuurlijk of de Aquacell waterontharder nou écht zo goed zijn werk doet. Daarvoor hebben wij dus een test gedaan waarbij we ook hebben gekeken naar reviews van huidige klanten. Zo weten wij ook direct wat hun koopervaringen zijn geweest!

Er wordt dan ook zeer lovend gesproken over de Aquacell waterontharders op het internet. Veel klanten zijn erg positief en merken ook aanzienlijk verschil sinds ze de waterontharder hebben aangeschaft. 

Zo zal je merken dat de kalkaanslag ontzettend erg zal afnemen. Hierdoor krijg je niet meer die vervelende kalkdruppels op je badkamer spiegel bijvoorbeeld. En die waterkoker? Die zit ook niet meer onder de kalkaanslag. 

En misschien wel het allerbelangrijkste verschil is dat je water ook lekkerder zal gaan smaken. Zeker voor de waterliefhebbers onder ons is dit een zeer groot voordeel. Wij kunnen dus concluderen dat de Aquacell waterontharder zeer goed zijn werk doet.

En daarnaast ook dat het veel beter werkt dan de goedkopere waterontharders die werken op basis van magnetisme (dit zijn magneetjes die voorkomen dat de opgeloste deeltjes zich combineren met carbonaat). Deze zorgen ervoor dat er geen kalksteen gevormd kan worden, maar zijn veel minder effectief.

Hoe werkt de Aquacell waterontharder?

En dan de technische kant van de waterontharder, ook niet geheel onbelangrijk. De Aquacell waterontharder is voorzien van speciale harsbolletjes. Dit is een kleverig product dat uit naaldbomen wordt gewonnen.

Deze bolletjes zitten in de twee cilinders van de waterontharder. Wanneer één van de twee cilinders dan wordt verzadigd met kalk plakt dit vast aan de hars. Vervolgens wordt de cilinder dan automatisch schoongespoeld met een zoutoplossing.

Hierdoor wordt de kalk heel simpel van de hars afgespoeld. De kalk- en zout deeltjes verdwijnen in je afvoer en worden vervolgens (wederom automatisch) nagespoeld met schoon water. Dit wordt het regeneratieproces genoemd. De tweede cilinder zal in de tussentijd het water gewoon blijven ontharden. Hierdoor heb je dus ten alle tijden zacht water om van te genieten. Er zijn ook magnetische waterontharders zoals de AMFA4000.

Aquacell Installatie

Ook niet geheel onbelangrijk bij de Aquacell waterontharder is de installatie. Je vraagt je waarschijnlijk af of je dit zelf kan doen of dat je dit beter door een professional kan laten uitvoeren. Ook al ben je nog zo’n handige klusser, wij adviseren toch echt om de waterontharder door een professional te laten installeren. 

Zo weet je namelijk voor de volle honderd procent zeker dat het goed gaat. En als er dan bij de installatie iets niet goed is gegaan kan Aquacell je hierbij verder helpen. Wanneer jij zelf de ontharder installeert loop je het risico dat je hier dan ook zelf verantwoordelijk voor bent.

Via onze website kan je overigens heel erg makkelijk een waterontharder offerte aanvragen. Het enige wat je daarvoor zelf hoeft te doen is je gegevens en wensen achterlaten op het daarvoor bestemde formulier.

Je ontvangt dan in je mailbox een duidelijk kostenplaatje waarin alle kosten, inclusief de installatiekosten, apart worden uitgesplitst. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en ook hoeveel geld je moet betalen. 

Aquacell prijs

De brandende vraag is dan uiteraard wat de prijs voor zo’n waterontharder dan is. Wij zijn uiteraard Nederlanders, en dan is de prijs toch wel één van de belangrijkste factoren wanneer je iets nieuws wil kopen! De Aquacell prijs ligt gemiddeld tussen de 2000 en 2200 euro (dit zijn dan ook direct de aanschafkosten).

Echter is dit natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren en ook van het model dat je kiest. Hierbij zijn de eenmalige kosten voor aanschaf en installatie niet meegerekend. Ook de kosten voor het zout hebben we bij deze prijsschatting niet meegenomen.

Nu denk je misschien: ‘’Nu weet ik de prijs nog steeds niet!’’ Daarom hebben wij onderstaand een tabel gemaakt met daarin een overzicht van alle kosten. Zo hebben we de aanschafkosten, installatiekosten en de kosten voor het zoutverbruik hier in meegenomen.

Soort kosten

Prijs

Aanschafkosten (eenmalig)

€1500 - €2200

Installatiekosten (eenmalig)

€300

Zoutverbruik (per jaar)

€70 per jaar

Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten


Aquacell waterontharder Ervaringen

Zoals eerder aangegeven hebben wij dus gekeken naar de verschillende ervaringen van echte klanten. Deze gegevens hebben we verzameld, en we hebben ook al een beetje laten doorschemeren wat de klanten van Aquacell vinden. 

Deze ervaringen en zo’n Aquacell review kunnen in combinatie met onze Aquacell test jou helpen bij het maken van de beste keuze. Daarom hebben wij onderstaand nog een paar belangrijke Aquacell reviews voor je op een rijtje gezet.

De resultaten zijn direct merkbaar zoals beloofd door Aquacell.Wij zijn heel erg tevreden over de Aquacell. Enige wat even wennen is dat je handen een beetje vettig aanvoelen omdat er geen kalk meer in het water zit, En de smaak van het water is anders, vanwege dezelfde reden.

Familie, Veghel

De aanschaf van de Aquacell waterontharder was een hele investering maar is zeker zijn geld waard!!!Hij neemt weinig ruimte in en de monteur heeft hem netjes geplaatst en aangesloten.Sinds de plaatsing van mijn waterontharder ervaar ik water wat veel zachter is en lekkerder van smaak.

Martien

Al 5 jaar maken wij gebruik van het AquaCell water ontharding systeem. De resultaten zijn ook nu nog na 5 jaar precies zoals ze waren toen we met AquaCell begonnen. Inmiddels het contract weer met 5 jaar verlengd.

Cor


Aquacell kopen? Ons oordeel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.1

En dan the moment of truth: wat is ons oordeel over de Aquacell waterontharder? Wij zijn erg positief over Aquacell! Dat heeft te maken met verschillende factoren. Zo werkt deze Aquacell waterontharder met een speciale technologie met harsbolletjes die ervoor zorgt dat je water zeer efficiënt onthard kan worden. 

Daarnaast heb je een lange garantie en wordt er zeer lovend gesproken over de klantenservice van het merk. Hieronder hebben wij een overzichtje gemaakt met de voor- en nadelen van Aquacell waterontharders, zo kan jij zelf hierover je mening vormen. Wij zijn in ieder geval een echte fan! 

Voordelen Aquacell

 • Rendementsverlies op je huishoudelijke apparaten kan verminderd of zelfs voorkomen worden
 • Je kan minstens €125 euro per persoon per jaar besparen met behulp van de waterontharder
 • Zeep- en schoonmaakmiddelen doen veel beter hun werk met zacht water door de waterontharder waardoor je er ook minder van nodig hebt
 • Zacht water kan zorgen voor een betere huid en de vermindering van eczeem en psoriasis
 • Kleding slijt minder snel in de wasmachine doordat er geen kalk meer aanwezig is
 • Je water smaakt veel beter
 • Geen last meer van vervelende kalkaanslag in de badkamer

Nadelen Aquacell

 • Vrij prijzig in aanschaf
 • Je bent jaarlijks geld kwijt voor het aanschaffen van nieuw zout
 • Er is periodieke onderhoud nodig aan de waterontharder
 • Het zout zal eens in de zoveel tijd bijgevuld moeten worden

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • Zeer slechte service, bellen tot je erbij neervalt, beloven dat ze terug bellen, helaas gebeurt dat niet. Mijn kranen zijn verkleurd doir de waterontharder van aquacell, mensen opgepast, slechte zaak

  • Hi Mary,

   Thanks voor je reactie! Vervelend dat je zo veel gedoe hebt met dit merk, we zullen dit meenemen bij het updaten van het artikel.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >