• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waterontharder met magneet: alles wat je moet weten!

Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Waterontharders: ze zijn je beste vriend wanneer je last hebt van die o zo vervelende kalkaanslag. Of het nou in je badkamer, keuken, op je leidingen of in de apparaten is, kalkaanslag is gewoon vervelend. En hard water is ook veel minder goed voor bijvoorbeeld je huid.

Je hebt verschillende soorten waterontharders. In dit artikel gaan we in op een magneet als waterontharder. Zo gaan we je vertellen of dit nou wel echt werkt, hoe het werkt, welke magnetische waterontharders er allemaal zijn en wat de eventuele alternatieven zijn. Zo weet jij na dit artikel alles over een waterontharder met magneet!


Waarom water ontharden met een magneet?

Goed, de eerste vraag die waarschijnlijk bij je opkomt tijdens het lezen van dit artikel is natuurlijk waarom je moet kiezen voor een waterontharder met magneet. Want water ontharden met een magneet, werkt dat eigenlijk wel zo goed? 

Wanneer je graag zachter water in je huis wil hebben is water ontharden door magnetisme één van de beste opties. Er zitten hier dan ook meerdere voordelen aan verbonden. Zo ben je een stuk goedkoper uit wanneer je een waterontharder aanschaft die werkt met magnetisme.

Hier heeft je portemonnee weer profijt van. Daarnaast gaan waterontharders ook lang mee, waardoor je je daar de komende jaren niet meer mee bezig hoeft te houden. Tevens kan je de waterontharder ook zelf installeren, wat je weer een hoop geld kan besparen op installatiekosten.

Top 5 Beste Waterontharders met Magneet

Beste Koop waterontharder
1.  AMFA 4000

Beste prijs / kwaliteit waterontharder
2.  Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder

Beste waterontharder voor kleine gezinnen
3. MSF-4000 Magnetische Waterontharder

Beste magnetische waterontharder
4. Aquality® Magnetische Waterontharder 10800 Gauss

Beste goedkope waterontharder
5. KIMO Direct Waterontharder


Hoe werkt een waterontharder magneet?

Water ontkalken met een magneet, daar zit natuurlijk een bepaalde techniek achter. Deze gaan we je ook uitleggen. Wanneer je dan een waterontharder met magneet werking wil aanschaffen, weet je ook wat deze allemaal precies doet.

En dat is natuurlijk wel zo fijn, zo’n ding verzorgt immers jouw water! De magnetische waterontharder plaats je op je waterleiding. De kalkdeeltjes die in je water verstopt zitten krijgen dankzij de magneet niet de kans om zich te gaan hechten. Wanneer je water vervolgens stilstaat is dit effect weg en stroomt de kalk mee uit je kraan.

De ontharder haalt dus het kalk uit je water en zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes in je riolering terecht komen voordat ze uit je kraan komen. Hierdoor kan jij genieten van zacht, kalkvrij water. 

En zoals we al zeiden kan je de waterontharder heel gemakkelijk zelf installeren, wat er ook weer voor zorgt dat je geld bespaart op installatiekosten. Je plaatst deze onder de waterleiding, en klaar ben je. Dat is het enige wat je hoeft te doen om gebruik te maken van een waterontharder. Ideaal wanneer je een kleine meterkast hebt en je niet de ruimte hebt voor een grote waterontharder.


Waterontharder met magneet, werkt dat?

Je water ontharden door magnetisme. Is dit nou een leuk bedachte fabel door de fabrikanten van deze waterontharders, of werkt het ook écht? Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een magneet als waterontharder daadwerkelijk werkt.

Maar dat betekent natuurlijk niet direct dat je deze soort waterontharder moet afschrijven. Gebruikers van de magnetische waterontharder zweren bij de positieve effecten en hebben er dan ook goede ervaringen mee. Ondanks het wetenschappelijke bewijs is een waterontharder met magneet dus alsnog aan te raden voor gebruik. 

Door de populariteit van de magnetische waterontharders is het aanbod super groot. Hierdoor zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Hoe kies je dan de beste magnetische waterontharder?

Daar gaan wij je bij helpen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de 5 beste magneet ontharders. Zo hoef jij zelf niet meer het internet af te struinen en kan je je keuze makkelijk en snel baseren op één van de toppers uit dit lijstje!

Wat kost een waterontharder met magneet?

Misschien loop je ondertussen al warm voor de magnetische waterontharder. En dat is natuurlijk hartstikke mooi! Maar je bent geen echte Nederlander als je niet op de prijs let uiteraard. 

Daarom willen we ook nog even ingaan op de prijs van de waterontharder. Deze ligt gemiddeld tussen de 90 en 180 euro, afhankelijk van het model en de aanbieder. Bij de ene aanbieder kan de waterontharder ook weer net iets duurder zijn dan bij de ander.

De prijs van de waterontharder is daarnaast ook nog afhankelijk van de magnetische kracht die wordt uitgedrukt in Gauss. Hierbij geldt als vuistregel: hoe hoger de magnetische kracht van de waterontharder, hoe beter de werking zal zijn. Vaak betekent dit dan ook dat een hogere magnetische kracht zorgt voor een duurdere prijs. 


Alternatieven voor een waterontharder magneet?

Het kan best zijn dat je nieuwsgierig bent naar de alternatieven voor een waterontharder met magnetische werking. dat begrijpen wij, en het is ook goed om je verschillende opties met elkaar te vergelijken.

Er zijn andere waterontharder beschikbaar waarvan de werking wel wetenschappelijk bewezen is. Je kan je voorstellen dat deze echter een stuk duurder zijn (en dan hebben we het niet over een paar tientjes).

Hoe werken deze dan? Nou, deze werken met behulp van zout. Wanneer de waterontharder is geplaatst (bijvoorbeeld in de meterkast) begint deze direct met de kalk- en magnesium deeltjes uit het water te halen. 

Deze deeltjes worden vervangen door een ander stofje: natrium (dit is overigens volledig onschuldig en absoluut niet schadelijk). Natrium zit verwerkt in onder andere keukenzout en is een soort chemisch element (die van de periodieke tafel van de middelbare school, en breaking bad). 

Dit hele proces vindt plaats in een reservoir dat gevuld is met een soort harsbolletjes. Het kalk gaat zich aan deze bolletjes hechten. Hierdoor moet je de waterontharder met enige regelmaat schoonmaken. En dit doe je dus met zout water dat na het schoonmaken het riool in gaat. 

De prijs van deze waterontharders ligt gemiddeld tussen de 1200 en 1400 euro. Dat is direct een stuk duurder dan de magnetische waterontharder. Echter is de werking dan wel wetenschappelijk bewezen.

Twijfel jij nou of de magnetische waterontharder iets voor jou is? Of ben je benieuwd of er een beter alternatief is? Dan kan je bij ons geheel vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aanvragen.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je gegevens en wensen achterlaten op het daarvoor bestemde formulier op onze website. Je ontvangt dan binnen 24 uur tot maar liefst 4 offertes voor professionele waterontharders in je mailbox, volledig kosteloos en vrijblijvend! Zo maak jij hoe dan ook de beste keuze.


Ervaringen met een Waterontharder magneet

De ervaringen van eerdere klanten met een waterontharder met magneet zijn erg belangrijk. Dit is namelijk een goede maatstaf om te zien of de waterontharders daadwerkelijk goed hun werk doen, omdat dit immers niet wetenschappelijk bewezen is.

Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan naar de verschillende reviews van mensen met zo’n magnetische waterontharder. Hier hebben wij drie uitgekozen die we hieronder toelichten. Lees ze vooral even door, en maak dan de beslissing voor jezelf!

Ik heb ongeveer drie week geleden een waterontharder met magneet gekocht. In het begin was ik wat sceptisch omdat deze wetenschappelijk niet bewezen zijn. Maar omdat ze een stuk goedkoper zijn wilde ik het gokje wel wagen. En ik merk nu al verschil! Het water smaakt een stuk beter en ik heb ook minder last van kalkaanslag, super!

Steven


"

Ik gebruik al meer dan een half jaar een magneet ontharder. En deze werkt naar mijn mening meer dan prima. Kalkaanslag heb ik al een geruime poos niet meer gezien en mijn water smaakt ook veel beter. Top dus.

Jaap


"

Jaren geleden adviseerde een vriendin mij om eens een waterontharder met magneet te proberen, omdat ik maar niet van de kalkaanslag in mijn badkamer af kon komen. En ik wil nu nooit meer zonder! Ik heb sindsdien geen last meer gehad van kalkaanslag en ben dan ook erg tevreden. Ik zou een waterontharder met zo’n magneetje aan iedereen aanraden.

Dennis


"

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>