fbpx

Publicatie datum: 31 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Waterontharder

Beste waterontharder

Amfa 4000

Als jij op zoek bent naar de beste waterontharder dan is de Amfa 4000 je beste keuze. Uit onze waterontharder test is deze waterontharder als beste uit de test gekomen. De Amfa4000® zorgt ervoor dat de kalk zich niet meer aan je leidingen, kranen, tegels en huishoudelijke apparaten kan hechten.

Hierdoor kun je rekenen op lagere energiekosten, schoner sanitair en service en apparatuur die langer mee gaat. Momenteel is de AMFA4000 ontzettend gunstig geprijsd. Klik hieronder om direct te profiteren van deze gunstige prijs!

Een waterontharder is een ideaal product als je bent aangesloten op een bepaald waternetwerk. Bij sommige waterbedrijven, vooral die in grotere steden, zit nou eenmaal veel kalk in het water dat uit de kraan komt. Niet alleen komt dit water als je geen goede waterontharder hebt uit de kraan, maar ook uit je douche, en met het water waarmee je je gezicht en huid schoon maakt. Voor je huid, maar ook voor je nieren, is kalk niet altijd even gezond. Zeker voor mensen met een gevoelige huid is een waterontharder een geschikte oplossing. Naast je huid, is het ook voordelig voor het schoonmaken van je woning. De woning met de beste waterontharder zal altijd minder schoonmaakmiddelen nodig hebben, dan als je wel veel kalk in je water hebt – zo hoef je bijvoorbeeld geen kalk verwijderende, chemische rommel door je waterleidingen te spuiten, en hoef je je badkamer niet elke maand te reinigen met een agressief, chemisch schoonmaakmiddel. 

Maar hoe kies je de beste waterontharder precies uit, aangezien het aanbod van waterontharders zo groot is? Wat is de beste waterontharder volgens de consumentenbond, en is dat dan ook meteen de meest geschikte optie voor jou? Nee, waarschijnlijk niet. Omdat iedere waterontharder anders is, en voor ieder huishouden zal weer een andere variant de beste waterontharder voor jouw situatie zijn. Daarom heeft Top-X een test opgesteld waarin we de beste waterontharders vergelijken. Als jij ook wil weten wat de beste waterontharder is voor jouw huis, lees dan vooral verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Waterontharders

Beste waterontharder

Beste Koop waterontharder
1.  AMFA 4000

Beste prijs / kwaliteit waterontharder
2.  Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder

Beste waterontharder voor kleine gezinnen
3. MSF-4000 Magnetische Waterontharder

Beste magnetische waterontharder
4. Aquality® Magnetische Waterontharder 10800 Gauss

Beste goedkope waterontharder
5. KIMO Direct Waterontharder


Top 10 beste Waterontharders

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Waterontharders , dit zijn direct de meest verkochte Waterontharders bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Waterontharder?

Een goede waterontharder is een hele goede aankoop om te doen, zeker als je in je huis een te hoge kalkwaarde in het water hebt zitten. Maar iedere waterontharder is anders, en wat voor jou de beste waterontharder is, dat hangt er maar net vanaf. Waarop hebben we de waterontharders precies beoordeeld, en hoe weten we wat de beste waterontharder is?

In de waterontharder test van 2023 hebben we verschillende waterontkalkers op de proef gesteld. De waterontharders vergelijken we op basis van prijs-kwaliteitverhouding, maar ook kijken we veel naar bepaalde specificaties die een waterontkalker goed maakt. Welke specificaties dat zijn, leggen we even voor je uit.

Capaciteit van de waterontharder

Bij het kiezen van een waterverzachter is het handig om te weten hoeveel water je ongeveer per jaar gebruikt. Dit kun je terugvinden op de factuur van je drinkwaterbedrijf. Weet je je jaarverbruik niet precies? Dan geven fabrikanten van waterverzachters bij hun waterontharder modellen altijd een indicatie van het soort huishouden waarvoor de ontharder geschikt is, zodat je alsnog een idee hebt of de waterverzachter in kwestie geschikt is voor jouw woonsituatie!

Milieuvriendelijkheid

Een waterontharder kan best veel energie gebruiken, en ook gebruikt een goede waterverzachter vaak veel zout. Probeer bij je aankoop de juiste balans te vinden tussen effectiviteit en kwaliteit van de waterontharder, zodat je niet te veel betaalt, en ook het milieu niet te veel belast met zout en elektriciteit – maar alsnog een schone, kalkvrije waterstroom in je huis krijgt.

Kwaliteit

Goedkope waterontharders werken vaak wel, maar een waterontharder is niet een apparaat waarbij je kosten wil besparen en een slechter model wil bestellen. Je merkt het dan vaak niet als de waterontharder niet meer goed werkt, en dan krijg je zonder dat je het zelf doorhebt alsnog veel kalk in je waterleidingen – daarom is het beter om voor een kwalitatief goede waterontharder te kiezen.

Compacte waterontharder of losstaande modules?

In kelders of kruipruimtes kan het handiger zijn om met losstaande modules te werken, maar als je de waterverzachter in een grotere ruimte gaat plaatsen, is het prettiger om een waterontharder te kopen die uit één element bestaat. Het kan vooral verschil maken voor hoe makkelijk het is om het zout bij te vullen en de elektriciteit aan te sluiten aan het stopcontact.

Soort leidingen

De waterontharders werken altijd op een bepaalde selectie aan waterleidingen. Meestal maakt het materiaal van de waterleidingen een verschil, zoals koperen leidingen of die van kunststof. Maar vooral de grootte van de leidingen is van belang – zo werkt niet elke waterontharder op grotere leidingen, bijvoorbeeld die van 50 millimeter of meer.

Vergelijk Gratis Waterontharders uit jouw regio!

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor waterontharders en bespaar tot 40%.


Wat is de beste Waterontharder van 2023? 

Om de beste waterontharder te kiezen, kun je vooral rekening houden met bovenstaande specificaties die een waterontharder goed maken. Ook is het belangrijk om te kijken naar de prijs – een goedkopere waterverzachter is vaak wel wat minder qua kwaliteit, maar het is niet altijd nodig om honderden euro’s uit te geven als je niet per se zo’n duur model nodig hebt.

Voor de test van Top-X hebben we in ieder geval gekeken naar de bovenstaande specificaties. Daarnaast vinden we de waterontharder review van gebruikers heel erg belangrijk, zodat we weten hoe mensen de producten in de realiteit ervaren hebben – en vooral hebben we gekeken naar de verhouding tussen de prijs en de bouwkwaliteit van deze goede waterontharders.


1. AMFA 4000 Test

Beste waterontharder

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.7

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.5

In deze water ontharder review mag de AMFA 4000 niet ontbreken. De Amfa 4000 is wat ons betreft de beste waterontharder van 2023.  Dit is een magnetische water ontharder en zorgt ervoor dat je direct minder kalkaanslag krijgt op je sanitair en leidingen. 

Het voordeel hiervan? Je bent veel minder lang bezig met het schoonmaken van je huis. Verder gaan je huishoudelijke apparaten ook nog eens langer mee, win-win dus!

De Waterontharder Magneet Alpenwater PRO is ontzettend eenvoudig om te installeren, en kan ook in kleinere ruimtes als een kelder of kruipruimte worden toegepast zonder enige problemen.

Je hoeft helemaal niks te onderhouden aan de Waterontharder Magneet Alpenwater PRO, dus het is echt een ideale oplossing voor de lange termijn – zeker dankzij de 10 jaar aan volledige garantie die is meegeleverd! Lees hier onze AMFA 4000 review.

Voordelen AMFA 4000

 • Erg compact, maar 7 centimeter vrije waterleiding nodig voor de montage
 • Past op alle waterleidingen van 10 millimeter tot 42 millimeter, en ondersteunt ook leidingen van koper of kunststof
 • Ideaal voor kleinere gezinswoningen waar veel kalk in het water zit, bijvoorbeeld in regio’s als Haarlem of andere grote steden

Nadelen AMFA 4000

 • Geen

2. Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.7

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

9.2

De Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder is de beste waterontharder volgens de consumentenbond, en ook scoorde hij als beste in de waterontharder test van Top-X! 

Dit komt onder andere door de flinke capaciteit van 20.000 Gauss, een erg sterke magnetische kracht die alle kalk en andere ongewenste materialen uit je waterleidingen trekt. De Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder is geschikt voor leidingen van 12 tot 42 millimeter, en zal dus hoogstwaarschijnlijk ook bij jouw woning te gebruiken zijn.

Met de krachtige werking van de Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder kun je maar liefst voor 30 personen aan water filteren, zodat je zelfs een heel studentenhuis van gezond en schoon water kunt voorzien!

Voordelen Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder

 • Erg krachtig met de magneet van 30.000 Gauss
 • Geschikt voor leidingen van koper, tussen 12 en 42 millimeter
 • Gebruikt vele gepatenteerde en dus exclusieve technieken om het water te filteren
 • Alles zit in één apparaat, waardoor hij makkelijk is te installeren

Nadelen Waterontharder All-in-one XL Magneet ontharder

 • Als je deze waterontharder in een kruipruimte of kelder wil installeren, is het soms lastig om het zout bij te vullen of elektriciteit aan te sluiten

3. MSF-4000 Magnetische Waterontharder

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je niet zo’n enorm gezin en dus ook niet zo’n enorm krachtige waterontharder nodig? Dan is de MSF-4000 Magnetische Waterontharder waarschijnlijk passender in jouw situatie.

Een huishouden van tot zes personen is geschikt voor de MSF-4000 Magnetische Waterontharder, en daardoor bespaar je ook een hoop geld. De MSF-4000 Magnetische Waterontharder heeft een magnetische kracht van 7800 Gauss, en zorgt er daardoor voor dat de mineralen calcium en magnesium niet meer kunnen kristalliseren in het water.

Hierdoor blijft het water gezond, lekker zacht en prettig voor de huid, bijvoorbeeld bij het douchen, en blijven je water gebruikende apparaten in je huis langer goed – een wasmachine kan bijvoorbeeld snel minder worden zonder een goede waterontharder!

Voordelen MSF-4000 Magnetische Waterontharder

 • De MSF-4000 Magnetische Waterontharder is geschikt voor gezinnen van tot zes personen
 • Past op leidingen van 12 tot 38 millimeter, en is makkelijk verstelbaar
 • Veel goedkoper en daardoor meer rendement voor kleinere gezinnen

Nadelen MSF-4000 Magnetische Waterontharder

 • Iets lastiger te installeren in kleinere ruimtes, doordat je aan beide kanten moet werken

4. Aquality® Magnetische Waterontharder 10800 Gauss

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je geen zin om je nieuwe waterontharder vast te moeten schroeven? En heb je liever eentje die gewoon makkelijk op je leidingen klikt? Dan moet je eens kijken naar de Aquality® Magnetische Waterontharder 10800 Gauss.

Met een krachtige magneet kun je deze waterontharder gewoon op de leidingen plakken, en de magnetische werking doet de rest. Je hebt geen batterijen, stroomaansluiting of schroeven nodig, waardoor dit product echt super makkelijk te installeren is. En met een krachtige magneet van maar liefst 10800 Gauss zul je in de werking geen verschil in kwaliteit merken!

Voordelen Aquality® Magnetische Waterontharder 10800 Gauss

 • Erg makkelijk te installeren
 • Krachtige magneet die groot genoeg is voor grotere huishoudens
 • Past op leidingen van 12 tot 60 millimeter, en is makkelijk verstelbaar
 • Geschikt voor leidingen van koper

Nadelen Aquality® Magnetische Waterontharder 10800 Gauss

 • Bij kleinere leidingen is een magnetisch veld wel zo handig om deze waterontharder te kunnen installeren, omdat hij anders scheef kan komen te zitten

5. KIMO DIRECT Waterontharder met 6 Teststrips

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag je water wat gezonder en lekkerder maken, zonder daar gelijk de hoofdprijs voor te moeten betalen? Dan is de KIMO DIRECT Waterontharder met 6 Teststrips een goede keuze voor jou. 

De KIMO DIRECT Waterontharder met 6 Teststrips is een erg goedkope, maar toch makkelijk werkende goedkope waterontharder die ook nog eens wat extra voordelen heeft. Zo wordt de KIMO DIRECT Waterontharder met 6 Teststrips geleverd met 6 teststrips, waarmee je kunt testen of het water ook daadwerkelijk het gewenste resultaat heeft qua hardheid. 

Voordelen KIMO DIRECT Waterontharder met 6 Teststrips

 • Zes teststrips meegeleverd waarmee je de hardheid van het kraanwater kunt meten in iedere uitvoer
 • Erg goedkoop voor wat je krijgt
 • Geschikt voor tot tien personen tegelijkertijd
 • Geschikt voor leidingen van koper en past op leidingen van 12 tot 38 millimeter

Nadelen KIMO DIRECT Waterontharder met 6 Teststrips

 • Niet geschikt voor grotere leidingen

Vergelijk Gratis Waterontharders uit jouw regio!

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor waterontharders en bespaar tot 40%.

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel waterontharders hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 soorten waterontharders getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de waterontharders op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste waterontharder dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste waterontharders zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>