Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Daar is ‘ie dan eindelijk: De Amysoft waterontharder review. Wanneer jij last hebt van kalkaanslag in je badkamer, keuken of leidingen is deze waterontharder de perfecte keuze! Deze waterontharder is namelijk veruit de beste van 2022!

En dat is natuurlijk niet zonder reden het geval. De kalkaanslag maakt met Amysoft namelijk geen kans! Zo is de Amysoft waterontharder een speciale ionenwisselaar. De ontharder bezit een harstank gevuld met speciale harsbolletjes.

En deze zorgen ervoor dat jij kan genieten van zacht water! En er is zelfs een uitgebreide mini compressor aanwezig die precies bijhoudt wat je waterverbruik is en wat de variaties hierin zijn (bijvoorbeeld doordeweeks en in het weekend).

Hierdoor kan jij nog zuiniger met je waterverbruik omgaan. Sterker nog, dit kan er zelfs voor zorgen dat jij tientallen euro’s kan besparen per jaar! En dit allemaal met een sterke garantie van maar liefst 25 jaar.

In dit artikel gaan wij je dan ook alles vertellen wat je moet weten over de Amysoft waterontharder. Wij hebben deze namelijk uitgebreid getest! Alle informatie die uit deze test is gekomen ga je in deze review vinden. Wil jij de kalkaanslag weg hebben? Lees dan gauw verder!

Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten


Amysoft test

Goed, allereerst gaan we even in op de Amysoft test. Het is namelijk zeer belangrijk dat je, voor je overgaat op aanschaf, weet hoe goed of juist slecht een product is. Hiermee voorkom je spijt na je aankoop en haal je geen product in huis dat niet naar behoren werkt.

En precies om deze reden hebben wij een Amysoft test uitgevoerd. Wij hebben de waterontharder zeer uitgebreid getest op de volgende onderdelen: de kwaliteit, de werking, de gebruiksvriendelijkheid en uiteraard ook de prijs.

Zo kunnen wij jou garanderen van de beste kwaliteit Amysoft waterontharder. Er zijn drie verschillende soorten Amysoft waterontharders. Deze behandelen we hieronder per stuk even kort, zodat je een beter beeld hebt bij de verschillen.

Hoe goed doet werkt de Amysoft waterontharder?

Een terechte vraag is nu natuurlijk hoe goed deze waterontharders dan werken. Je wil immers wel waard voor je geld. Dankzij de speciale technologie van Amysoft werken deze waterontharders als een tierelier. 

Hierdoor ben jij binnen de kortste keren af van die vervelende kalkaanslag. Of dit nou in je keuken, badkamer of op de leidingen is! Hierdoor kan jij genieten van zacht water, iets wat ook nog eens beter is voor je huid.

Tevens maakt Amysoft gebruik van een speciale microprocessortechniek. Hierdoor zijn de verbruikskosten zeer laag. Ook dat is weer mooi meegenomen. Door deze speciale technologie werken de waterontharders van Amysoft ook veel beter en efficiënter dan de goedkopere waterontharders die werken op basis van magnetisme. Dit doet Amysoft namelijk niet waardoor zij jou kunnen garanderen van een betere kwaliteit.

Hoe werkt de Amysoft waterontharder?

We hebben je net verteld dat de Amysoft waterontharder niet gebruik maakt van magnetisme, in tegenstelling tot de goedkopere waterontharders op de markt. Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar hoe de waterontharders van Amysoft dan wél werken, en waarom dit zorgt voor een betere kwaliteit.

Daarom besteden wij ook nog even aandacht aan de werking van de Amysoft waterontharder. De waterontharder is een ionenuitwisselaar. Deze bezigt een harstank die gevuld is met veel kleine kunsthars bolletjes (zo klein dat je ze zelf eigenlijk niet kan zien). 

Het leidingwater stroomt langs deze bolletjes. Wanneer dit gebeurd, bindt de kalk in het water zich vast aan de harsbolletjes. De bolletjes laten ook natrium los, wat ervoor zorgt dat het kalk wordt ontvangen door natrium (dit is niet schadelijk en onschuldig). 

Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn zal de waterontharder regenereren. Dit betekent dat de ontharder zout in water door de harskolom laat stromen waarbij de harsbolletjes zich de kalk loslaten en natrium aan zich bindt.  Het afvalwater met de kalk wordt vervolgens naar het riool afgevoerd. En hierdoor is jouw water vervolgens kalkvrij!

Amysoft Installatie

En dan de installatie van de Amysoft waterontharder. Wij snappen dat er waarschijnlijk handige klussers zijn die dit zelf willen doen. Dit bespaart immers geld, en het technische inzicht voor de klus heb je.

Echter willen wij dit toch afraden. Je kan dit namelijk beter door een specialist laten doen, zodat je ook zeker weet dat alles goed gaat. Wanneer er dan iets niet goed is gegaan bij de installatie ben jij hier niet verantwoordelijk voor. 

Wanneer je ervoor kiest de ontharder zelf te installeren, ben jij wél verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen. En dat is iets wat je eigenlijk niet moet willen. Maar je betaalt natuurlijk wel bepaalde kosten voor de installatie.

Gelukkig kan je bij ons geheel vrijblijvend een waterontharder offerte aanvragen via onze website. Je ontvangt dan een duidelijk kostenplaatje met daarin alle kosten, inclusief de installatiekosten, die apart worden uitgesplitst. Zo weet jij precies hoeveel een Amysoft waterontharder jou gaat kosten.

Amysoft prijs

Goed, we hebben de kosten van installatie even kort besproken. Deze kan je gemakkelijk opvragen via een op maat gemaakte offerte. Maar hoe zit het dan met de Amysoft prijs voor de waterontharder zelf?

De kosten liggen tussen de 1400- 1600 euro. Maar dit heeft natuurlijk ook te maken met het model. Eenmalige kosten voor installatie zitten hier niet bij ingerekend, net zoals de terugkerende kosten die je kwijt bent aan het zout voor de waterontharder. 

De prijzen per model zijn dus verschillend. Daarom hebben we de verschillende modellen én prijzen verwerkt in de onderstaande tabel. Hierdoor krijg jij een helderder beeld van het totaalplaatje. De kosten voor het jaarlijkse zoutverbruik hebben wij hier ook bijgezet.

Soort kosten

Prijs

E-duo compact waterontharder

1545 euro

ASC-90 waterontharder

1445 euro

ASC-105 waterontharder

1495 euro

Zoutprijs per jaar

40 - 45 euro per jaar

Zoals we eerder al hebben aangegeven kan je makkelijk de exacte Amysoft prijs achterhalen door bij ons vrijblijvend een offerte aan te vragen. Je kan dan verschillende offertes geheel gratis met elkaar vergelijken. Zo scoor jij hoe dan ook de beste deal!

Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten


Amysoft waterontharder Ervaringen

Wij willen jou verzekeren van uitsluitend de beste kwaliteit. En er is eigenlijk geen betere manier om dit te doen dan te kijken naar de Amysoft waterontharder ervaringen van andere klanten.

Dit is namelijk een goede indicatie van de betrouwbaarheid, klantgerichtheid, service en kwaliteit. Als jouw voorgangers heel tevreden zijn over de waterontharders kan je er vanuit gaan dat het een betrouwbaar merk is dat de beloofde kwaliteit ook daadwerkelijk kan leveren.

De Amysoft waterontharder ervaringen kunnen in combinatie met onze eigen test jou helpen bij het maken van de keuze. En de test was al positief. En het is dan ook geen verrassing dat de ervaringen die wij hebben verzameld van echte klanten ook zeer positief zijn. 

Zo scoort Amysoft op de website klantenvertellen.nl een 8,8 uit 10, aan de hand van meer dan 100 beoordelingen. Dat is toch zeer netjes als je het ons vraagt. En ook op het bekende platform TrustPilot scoort het bedrijf best goed.

Zo geven klanten aan dat de waterontharders goed naar behoren werken en dat je echt waar krijgt voor je geld. Ze merken binnen een maand al verschil en proeven ook dat het water anders (dus zachter) smaakt. Ook wordt er aangegeven dat de klantenservice van het bedrijf erg klantvriendelijk en servicegericht is. Dit zegt voor ons wel genoeg!


Amysoft kopen? Ons oordeel

Amysoft review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.1

En dan ons uiteindelijk Amysoft oordeel. Dit hebben we dus samengesteld aan de hand van de Amysoft waterontharder reviews, de prijzen en onze Amysoft test. Wij kunnen concluderen erg positief te zijn over dit bedrijf.

Ze leveren goede kwaliteit waterontharders die een aanzienlijk betere werking hebben dan goedkopere modellen van andere bedrijven. En ja, je betaalt er dan misschien iets meer voor, maar dit is het geld naar onze mening dubbel en dwars waard. Zeker als de klantenservice je ook zo goed te woord staat wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. Wij zijn overtuigd van de toegevoegde waarde van de Amysoft waterontharders.

Wil je zelf nog de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen voor je overgaat op aankoop? Dat kan! Wij hebben voor het gemak hieronder nog even de verschillende voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen Amysoft

 • Werkt aanzienlijk beter dan goedkopere waterontharders
 • Maakt gebruik van speciale harsbolletjes die zorgen dat kalk optimaal verwijderd kan worden
 • Door de grote inhoud van de tanks hoef je het zout vrijwel niet te vervangen
 • De compacte modellen zijn gemakkelijk te plaatsen in de meterkast
 • Door de grote inhoud zijn de waterontharders goed geschikt voor gezinnen
 • Je kan aanzienlijk besparen op je waterverbruik dankzij de waterontharder
 • Geen last meer van kan kalkaanslag in je keuken, badkamer, apparaten of op de leidingen
 • Klantenservice reageert snel en staat je goed te woord
 • Snel resultaat na de plaatsing van de waterontharder
 • Keuze uit drie verschillende modellen

Nadelen Amysoft

 • De waterontharders van Amysoft zijn vrij prijzig
 • De kosten voor installatie zijn niet bij de prijs in berekend
 • De leveringstijd van de waterontharders kan vrij uiteenlopen, afhankelijk van wanneer je er eentje aanschaft 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>