fbpx

Publicatie datum: 31 maart, 2023

Door: Thea

Alpine Waterontharder review

De Alpine Waterontharder is prima voor iedereen die op zoek is naar een goede waterontharder. Wij zijn dan ook zeer overtuigd van de toegevoegde waarde van deze waterontharder in je huis. Je zal merken dat de kalkaanslag aanzienlijk vermindert en je water veel lekkerder zal smaken. En om jou te helpen bij je keuze hebben wij onderstaand de verschillende voor- en nadelen op een rijtje gezet!

Een waterontharder kan ervoor zorgen dat jij geen last meer hebt van vervelende kalkaanslag in bijvoorbeeld je badkamer maar ook aan de binnenkant van je waterkoker. Als je op zoek bent naar een goed werkende waterontharder die dit allemaal kan realiseren zit je goed met de Alpine waterontharder.

Deze doet zijn werk ontzettend goed en zorgt ervoor dat hard water verleden tijd is! Zo is deze ontharder zeer effectief tegen de vorming van kalkaanslag. Daarnaast is deze ook ideaal geschikt voor mensen met eczeem of psoriasis omdat je door het zachte water hier minder last van hebt. 

En uiteraard zorgt de ontharder er ook voor dat je lekkerder, zachter water hebt om van te drinken. Oh, en ook fijn: doordat je apparaten geen last meer hebben van kalkaanslag zullen ze ook veel langer mee kunnen gaan! Maar wat onderscheidt de Alpine waterontharder nou van de concurrenten op de markt? 

Alpine maakt gebruik van maar liefst 8 (!) verschillende technologieën die alleen zij mogen gebruiken, waardoor ze jou garanderen van de beste kwaliteit. In dit artikel gaan wij je alles vertellen wat je moet weten over de Alpine waterontharder. Zo gaan we het hebben over de Alpine test, de werking, installatie en een Alpine review. Aan het eind van dit artikel weet jij dan precies of de waterontharder bij je past!

Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten


Alpine waterontharder Test

Wanneer je een product wil kopen is het van groot belang dat je een goede inschatting hebt van de kwaliteit. Ongeacht of dit nou gaat om een waterontharder of iets compleet anders, is dit erg belangrijk. 

En juist omdat dit zo belangrijk is hebben wij de Alpine waterontharders zeer uitgebreid getest. Hierbij hebben we gekeken naar de volgende onderdelen: kwaliteit, werking, gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk ook de prijs van de waterontharders.

Hoe goed doet deze waterontharder zijn werk?

We spreken al erg lovend over de waterontharders van Alpine. Maar wij kunnen ons voorstellen dat je je vraagtekens zet bij de werking van de waterontharders. En misschien wil je hier ook wat meer duidelijkheid over hebben, dat is ook logisch!

Om de werking van de waterontharder vast te stellen hebben wij een Alpine test uitgevoerd zoals wij eerder hebben aangegeven. Tevens hebben we ook gekeken naar de beoordelingen van eerdere en huidige klanten van het bedrijf.

De ervaringen van eerdere klanten zijn een goede maatstaf om te achterhalen hoe professioneel en klantvriendelijk een bedrijf is. Er wordt dan ook zeer positief gesproken op het internet over Alpine.

Zo is bewezen dat de waterontharder goed zijn werk doet en zien klanten ook dat de kalkaanslag aanzienlijk tot zelfs volledig is afgenomen. En dat is natuurlijk precies waar je op hoopt als je een waterontharder aanschaft. 

Ook al is Alpine misschien iets minder bekend, de werking van de waterontharders is iets minder goed als die van de bekendere AMFA 4000

Hoe werkt de Alpine waterontharder?

Ook niet geheel onbelangrijk is de manier waarop deze waterontharders werken. Dit laat namelijk ook direct een beetje zien hoe innovatief het bedrijf is en hoe goed de waterontharders hun werk kunnen doen. 

Dus, hoe werkt de Alpine waterontharder? Nadat de ontharder is geplaatst begint deze met kalk- en magnesium deeltjes uit het water te halen. Deze deeltjes worden door de ontharder vervolgens vervangen door natrium. 

Natrium zit onder andere in keukenzout verwerkt en is een chemisch element. Dit allemaal vindt plaats in een reservoir dat gevuld is met speciale harskorrels (dat plakkerige spul van een naaldboom inderdaad). 

De kalk zal zich vervolgens aan de hars gaan hechten waardoor het apparaat zichzelf met enige regelmaat moet schoonmaken. Dit wordt gedaan met zout water dat na het schoonmaken het riool instroomt. En op deze manier kom jij aan je zachte water!

Alpine Installatie

En dan de installatie van de Alpine waterontharders, ook niet geheel onbelangrijk. Hierbij willen wij je er graag op attenderen dat je dit écht beter door een specialist kan laten uitvoeren. Wij kunnen ons goed voorstellen wanneer je goed bent in klussen dat je dit liever zelf doet omdat het geld kan besparen.

Echter is dit toch echt een taakje dat je beter door een specialist kan laten uitvoeren. Daarnaast is het ook zo dat wanneer je zelf de ontharder installeert je ook zelf verantwoordelijk bent voor eventuele foutjes. Het bedrijf is dan niet verplicht om je hierbij te helpen, en dat risico wil je liever niet lopen.

Wil je nou graag een duidelijk kostenplaatje ontvangen waarin ook de installatiekosten zijn meegenomen? Vraag dan geheel vrijblijvend via onze website een offerte aan voor de waterontharder. Hier worden alle kosten (inclusief de installatiekosten) apart uitgesplitst. Zo weet jij direct waar je aan toe bent.

Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten


Alpine waterontharder Ervaringen

We hebben de ervaringen van de Alpine waterontharders natuurlijk al even kort behandeld. Echter willen we er nu toch nog even extra op in gaan. Wij hebben verschillende Alpine waterontharder ervaringen van echte klanten verzameld.

Deze hebben wij in combinatie met onze eigen Alpine test gebruikt in dit artikel om zo jou te kunnen helpen bij de beste keuze. Zo weet jij ook precies wat andere mensen ervan denken en of de waterontharder ook iets voor jou is!

Snel geleverd, dus snel resultaat. Direct lekker zachte huid, en geen nare kalkvlekken in de douche. Snap niet dat niet iedereen dit heeft.

Nou - die vorige "klant" heeft hem zeker op de centraleverwarmingsbuis gezet... Bij ons werkt het prima. Lekker simpel te monteren en direct resultaat. Een echte aanrader!

heb hem 2 weken in gebruik kalk is nog niet overal weg.
even afwachten nog.


Alpine All-in-One Antikalksysteem kopen? Ons oordeel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.1

En dan last but not least: ons uiteindelijke oordeel over het Alpine All-In-One Antikalksysteem. Je hebt het misschien al gemerkt, maar wij zijn zeer te spreken over de Alpine waterontharder.

Wij zijn dan ook zeer overtuigd van de toegevoegde waarde van deze waterontharder in je huis. Je zal merken dat de kalkaanslag aanzienlijk vermindert en je water veel lekkerder zal smaken. En om jou te helpen bij je keuze hebben wij onderstaand de verschillende voor- en nadelen op een rijtje gezet!

Voordelen Alpine

  • Je kan besparen op dure en onnodige reparaties
  • Goed alternatief voor de dure zoutontharders
  • Zorgt voor lekkerder en zachter water
  • Minder last van eczeem of psoriasis door het zachte water
  • Minder last van kalkaanslag in de badkamer en in je apparaten
  • Je apparaten zullen beter werken en minder verbruiken waardoor je geld kan besparen
  • Je hoeft geen zwaar milieuvervuilende poets- en schoonmaakmiddelen aan te schaffen

Nadelen Alpine

  • Vrij prijzig in aanschaf
  • Heeft om de zoveel tijd wel onderhoud nodig
  • Om de zoveel tijd moet het zout bijgevuld worden

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>