fbpx

Publicatie datum: 20 maart, 2023

Door: Thea

Amfa 4000 Review

Amfa 4000 review

Met de Amfa4000 zorg je ervoor dat kalk zich niet meer in je leidingen, kranen, tegels en huishoudelijke apparaten kan hechten. Deze waterontharder is makkelijk te installeren, zorgt voor een langere levensduur van je apparatuur en zorgt voor een besparing op de energie rekening van een paar honderd euro per jaar! Inmiddels is de Amfa4000 al meer dan 200.000 keer verkocht in Nederland.

Overweeg jij de Amfa 4000 waterontharder te kopen? Dan ben je naar het juiste artikel gekomen!

Wij hebben namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan naar deze waterontharder. Is dit product de moeite waard of juist niet?

In deze Amfa 4000 review behandelen wij de belangrijkste voor- en nadelen van het product en gaan we vervolgens dieper in op de eigenschappen en de werking van het systeem. 

Ook komen de Amfa 4000 ervaringen van andere gebruikers aanbod in deze review en bekijken we wat gebruikers zoal van het product vinden.

Ten slotte ronden we het artikel af met een alomvattende conclusie over de resultaten van de Amfa 4000 test en weet je na het lezen van de onderstaande tekst of de Amfa 4000 een geschikte aankoop is voor jouw situatie. 


Amfa 4000 test

Voordat je de Amfa 4000 aanschaft wil je uiteraard wel weten of het product daadwerkelijk een goede aankoop is. Om je hier een goed beeld van te geven hebben wij het product getest en hebben wij gekeken naar diverse eigenschappen. Zo hebben we in de test gekeken naar de kwaliteit van het product, naar de werking en naar de installatie van het systeem. 

Hoe goed is de kwaliteit van de Amfa 4000?

Het apparaat scoort goed op kwaliteit. Zo is het product gemaakt van materialen van hoge kwaliteit, waardoor het product onder normale omstandigheden levenslang mee kan gaan en volledig onderhoudsvrij is. Je hebt verder geen omkijken aan het apparaat. De Amfa 4000 is dus een eenmalige aankoop en daarmee een zeer duurzame investering voor je woning.

Hoe goed werkt de Amfa 4000?

Naast de kwaliteit van het product hebben wij gekeken naar de werking van de waterontharder en concluderen wij dat het product daadwerkelijk zichtbaar en effectief resultaat levert. De Amfa 4000 levert de grootste magnetische oppervlakte van alle waterontharders die momenteel verkrijgbaar zijn.

Met een enorme kracht van 0.117 Tesla zorgt het apparaat ervoor dat Calcium en Magnesium niet kunnen kristalliseren. De kalk wordt hierdoor opgelost in het water en hecht zich minder snel meer aan waterleiding en apparatuur, waardoor je geen last mee hebt van vervelende kalkaanslag. De waterontharder zorgt dus niet voor het volledig verwijderen van kalk, maar helpt bij het voorkomen van ophopingen en klontvorming van kalkdeeltjes.

Apparaten langer mee dankzij de Amfa 4000?

Door een afname van kalkvorming in leidingen en apparaten, bespaar je energie en zorg je ervoor dat je apparatuur een stuk langer mee gaat. Het apparaat levert je dus flink wat besparing op lange termijn op. Door het gebruik van de Amfa 4000 merk je dat door zachter water, je thee, koffie en water lekkerder smaakt, en dat je haar zachter aanvoelt wanneer je het wast met zacht en onthard water. Ook merk je dat je kleding zachter aanvoelt wanneer het gewassen wordt met zachter water. Het product zorgt dus met een enkele handeling voor heel wat verbeteringen in je woning en scoort dan ook zeer goed op de werking.

Installatie van de Amfa 4000

Ten slotte hebben wij in de test gekeken naar de installatie van het product en of dit eenvoudig zelf gedaan kan worden. Het plaatsen vonden wij een redelijk eenvoudige klus. Je dient het apparaat enkel met een tie-wrap te bevestigen door deze strak rond het apparaat te trekken. Dit kan vrijwel iedereen zelf uitvoeren.

Let op, je dient het apparaat op een rechte buis te plaatsen en niet in een bocht. Het product is geschikt voor vrijwel elk type waterleiding en kan dus worden geïnstalleerd op pvc, koper of (gegalvaniseerde) stalen buizen. Het product werkt enkel niet met lood. De Amfa 4000 kan zowel verticaal als horizontaal geïnstalleerd worden en kan ook in vochtige ruimtes geplaatst worden. Het product is volledig waterdicht en is daardoor niet gevoelig voor vocht.


Amfa 4000 ervaringen

Benieuwd hoe andere consumenten denken over de Amfa 4000 ervaringen? Hieronder vind je een paar van onze favoriete recensies van dit product. 

"Merkbaar verschil"
Ik gebruik sinds een aantal weken de Amfa 4000 waterontharder en merkte ik al vrij snel verschil. Zo zie ik minder kalk op mijn koffie automaat en in mijn glazen waterkoker. Ook gaat de vaatwasser langer door met ontharding zout en hoef ik dat nu minder vaak bij te vullen. Ik raad de Amfa 4000 zeker aan andere aan!

Bernadine

"Nauwelijks meer kalkaanslag"
Sinds we de Amfa 4000 in huis hebben gehaald, hebben we veel minder kalkdruppels op de badkamerspiegels. Ook merk ik dat de waterkoker geen kalkaanslag meer heeft. Ik ben dan ook erg tevreden over de waterontharder. Het apparaat is handig te bevestigen en levert direct verbeterde waterkwaliteit.

Tineke

"Stuk zachter water"
Het water smaakt zachter sinds ik de Amfa 4000 heb geïnstalleerd op mijn hoofdleiding. De ontharder zorgt voor schonere glazen en minder kalkaanslag op de kranen en douche. Ook werkt het apparaat prima voor zachter water voor bij het waren wassen. Mijn haren voelen sinds de installatie een stuk zachter aan.

Magda


Amfa 4000 kopen? Ons oordeel

Amfa 4000 review

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.1

De Amfa 4000 waterontharder is een uitstekende aankoop voor iedereen die last heeft van te hard water of graag nog zachter wat wil hebben. Het apparaat werkt krachtig en zorgt voor direct zichtbaar resultaat van kalkafname.

Wij raden het product dan ook zeker aan. Ook de Amfa 4000 waterontharder ervaringen van andere gebruikers zijn zeer positief. Gebruikers geven aan dat het product erg effectief is en zorgt voor merkbaar verschil. Zorg er echter wel voor dat je het product correct installeert en voorkom het plaatsen op niet rechte stukken leidingen.

Indien je de Amfa 4000 correct installeert kun je jaren van het product gebruik blijven maken en heb je altijd zo zacht mogelijk water door je leidingen stromen. Hiermee is de Amfa 4000 waterontharder een uitstekende investering voor de kwaliteit van je woning. 

Voordelen AMFA4000

  • Zorgt voor zichtbaar minder kalkaanslag
  • Betere smaak van het water, thee en koffie
  • Zorgt voor energiebesparing
  • Eenvoudig te installeren

Nadelen AMFA4000

  • Zorgt niet voor kalkafname, maar voor het onderdrukken van de negatieve effecten
  • Niet geschikt voor leidingen van lood

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>