Laatste update: juni 2022

Door: Sam

Best Geteste Streamingdienst

Disney+

Ben jij op zoek naar een goede streamingdienst waarop al je favoriete films en series te zien zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij van Top-x hebben een beste streamingdienst test uitgevoerd om er achter te komen welke streamingdiensten het beste aanbod in films en series hebben. 

De streamingdienst Disney+ is uit onze test gekomen als beste streamingdienst 2022! Dit op basis van het aanbod in films en series, gebruiksvoorwaarden en prijs voor het afsluiten van een abonnement. 

Disney+ is natuurlijk een streamingdienst van Walt Disney Studios en daarom kan je door middel van deze streamingdienst als je favoriete Disney-films kijken. Dus ben of zijn jouw kinderen echte Disney fans? Dan is deze streamingdienst echt wat voor jou en je gezin! 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste streamingdienst? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Videotheken en winkels zoals de free recordshop hebben plaats gemaakt voor film streamingdiensten. Waarschijnlijk weten onze jongen lezers niet eens wat een videotheek is. Dus bij deze een videotheek is een hetzelfde als een bibliotheek alleen kon je bij een videotheek films lenen in plaats van boeken. Eigenlijk is een streamingdienst een soort online videotheek. 

Met de komst van het internet en de smartphone werden streamingdiensten steeds populairder en verdwenen de videotheken uit het straatbeeld. Inmiddels zijn de streamingdiensten niet meer weg te denken en hebben zij een prominenten rol in ons kijkgedrag. We kijken steeds minder normale tv en streamen steeds meer films en series. Hierdoor groeit het aantal streamingdiensten hard. Ook heeft Netflix onlangs aangekondigd zijn prijzen te verhogen dus veel abonnementhouders zijn op zoek naar een vervanger voor Netflix

Om deze redenen besloten wij om een beste streamingdienst test uit te voeren om er zo achter te komen wat de best geteste streamingdiensten zijn van dit moment. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de 5 beste streamingdiensten van dit moment. Ben jij benieuwd naar de streamingdiensten uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

streamingdiensten getest

9

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

18

streamingdiensten vergeleken


Top 5 Beste streamingdiensten

Best aanbevolen streamingdienst
1.  Disney+

Beste Netflix alternatief
2. HBOMax

Beste streamingdienst voor sportliefhebbers
3. Viaplay

Beste streamingdienst voor films
4. Prime Video

Beste streamingdienst voor series
5. Discovery+

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een abonnement voor een streamingdienst?

Na het zien van onze top 5 heb je misschien wel een goede vervanger voor Netflix gevonden. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een abonnement voor een streamingdienst. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze streamingdienst test. Wij raden je aan om deze criteria in je achterhoofd te houden als je overweegt om een abonnement af te sluiten bij een streamingdienst. Zo weet je zeker dat je een abonnement afsluit bij een streamingdienst die het beste bij je past. 

Maandelijks of jaarlijks abonnement

Allereerst is het belangrijk om te controleren of de kosten van het abonnement jaarlijks of maandelijks worden afgeschreven. Bij meeste streamingdiensten worden de kosten van het abonnement maandelijks afgeschreven. Het voordeel hiervan is dat je het abonnement maandelijks kan opzeggen. 

Bij enkele streamingdiensten is het ook mogelijk om de abonnementskosten jaarlijks af te laten schrijven. Bij een jaarlijkse afschrijving is het abonnement vaak goedkoper maar let op je kan het abonnement alleen jaarlijks opzeggen en niet maandelijks. 

Aanbod

Als tweede is het belangrijk om het aanbod in films en series van de streamingdienst te controleren. Je wilt natuurlijk wel een abonnement afsluiten bij een streamingdienst die veel films en series hebben in jouw favoriete genre. Wij raden je aan om altijd eerst naar het aanbod in film en series te kijken voordat je een abonnement bij een streamingdienst afsluit. Kijk dan ook goed naar het aanbod in original films en series van een streamingdienst. Deze films en series blijven altijd op de streamingdienst staan. Voor alle andere films en series hebben streamingdiensten een licentie houd er dus rekening mee dat deze series en films niet altijd op de streamingdienst blijven staan. 

Hoeveel apparaten tegelijk? 

Als derde is het handig om te controleren met hoeveel apparaten tegelijk je gebruik kan maken van de streamingdienst. Dit kan verschillen per abonnement. Kijk daarom niet alleen naar de prijs van het abonnement maar ook naar het aantal apparaten die je tegelijk kan gebruiken bij dit abonnement. Het is bijvoorbeeld niet handig als je een gezin van 4 bent en je maar op 2 apparaten te gelijk kunt streamen. 

Download functie 

Als laatste is het handig om te controleren of je films en series kan downloaden op de streamingdienst. Als je bijvoorbeeld gaat reizen is dit heel handig want dan heb je wat te doen in het vliegtuig, de trein of de bus. Nog belangrijker het kost je geen internet. Zo kan je waar en wanneer je maar wilt film en series kijken zonder dat dit ten koste gaat van je mobiele abonnement. 


Wat is de beste streamingdienst van 2022? 

Welke streamingdienst is het beste? Deze vraag gaan wij in de volgende sectie van het artikel beantwoorden. Aan de hand van de uitkomsten van onze streamingdienst test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste streamingdiensten van dit moment. Ook hebben wij voor onze top 5 streamingdiensten geselecteerd met een gevarieerd aanbod in films en series. Op deze manier zit er voor iedereen een beste streamingdienst tussen.  

1. Disney+

9.3

Eindbeoordeling

Genres

8.8

Films & series

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Top-x hebben een beste streamingdienst test uitgevoerd en de streamingdienst Disney+ is uit onze test gekomen als beste streamingdienst 2022! Dit op basis van het aanbod in films en series, gebruiksvoorwaarden en prijs voor het afsluiten van een abonnement. Disney+ staat bekend, natuurlijk de Disney films, maar ook om zijn brede collectie Marvel en StarWars films en series. Ook kan je door middel van groupwatch een film kijken met je vriendengroep op afstand. 

En voor alle vrouwen en reality liefhebbers onder ons is Disney+ ook top. Disney+ werkt samen met de streamingdienst HaYu deze streamingdienst staat vol met reality series zoals The Real Housewives of Beverly Hills. En weet je nog hoe teleurgesteld je was toen Keeping Up With the Kardashians stopte? Op Disney+ kan je weer volop genieten van de Kardashian familie op deze streamingdienst kan je namelijk hun nieuwe realityserie bekijken! 

Voordelen Disney+

 • Keuze uit een maand en jaar abonnement 
 • Breed aanbod aan films en series 
 • Stream op maximaal 4 apparaten 
 • Maak gebruik van groupwatch

Nadelen Disney+

 • Voor sommige films moet je betalen

2.  HBOMax

9.1

Eindbeoordeling

Genres

9.3

Films & series

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Was jij ook zo teleurgesteld toen Netflix aankondigde zijn prijzen te verhogen? Of baalde je al een stekker toen Netflix aankondigde dat er veel titels verwijderd zouden worden? Natuurlijk snappen we dat en om eerlijk te zijn vonden wij dat ook heel jammer, maar gelukkig is er HBOMax. Wij hebben HBOMax geselecteerd als beste Netflix alternatief. Bijna alle titels die zijn verwijderd door Netflix zijn te zien op HBOMax en de kosten voor een abonnement zijn ook lager. 

Op HBOMax kun je natuurlijk series kijken die zijn geproduceerd door HBO denk hierbij aan Game of Thrones, Sex and the City en de Amerikaanse hitserie Euphoria. Naast HBO en Max originals kan je ook genieten van films van DC, Warner Bros en Cartoon Network. Zo heb jij een breed aanbod aan films en series waar je uit kan kiezen. Ook films die vrij nieuw zijn staan snel op de streamingdienst zoals de fantastic beasts films. 

Voordelen HBOMax

 • Keuze uit een maand en jaar abonnement 
 • HBOMax heeft een download functie
 • Entertainment voor het hele gezin
 • Nieuwe films verschijnen snel op de streamingdienst

Nadelen HBOMax

 • Alleen te streamen op iPhone & iPad, Android telefoon & tablet, Apple TV, Android TV, Chromecast, Samsung TV, LG, Chrome OS, MacOS, Windows PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, en Xbox One

3. Viaplay

8.9

Eindbeoordeling

Genres

8.2

Films & series

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij een echte sportliefhebber en volg je de formule 1 en de buitenlandse voetbalcompetities op de voet? Dan is Viaplay de streamingdienst voor jou! Wij hebben Viaplay geselecteerd als beste streamingdienst voor sportliefhebbers. Op Viaplay kan je niet alleen naar films en series kijken maar je kan ook sportwedstrijden live streamen. Zo hoef je nooit meer een sportwedstrijd te missen want je kan deze kijken waar je maar wil. 

Maar welke sportwedstrijden kan je dan kijken met Viaplay? Met Viaplay kan je formule1, formule 2, formule 3, voetbal, tennis, darts, golf en paardensport. Ook worden de sporten voorzien van commentaar door een Viaplay commentator. En ja helaas voor de formule 1 fans is dit niet Olav Mol. Ook voor jonge kinderen is er een breed aanbod aan films en series. Zo heeft de hele familie wat te kijken op de zondag. 

Voordelen Viaplay

 • Livestream van sportwedstrijden 
 • Breed aanbod aan kinderfilms en series
 • Maand abonnement 
 • Elk moment opzegbaar

Nadelen Viaplay

 • Viaplay heeft weinig films en series voor tieners

4. Prime Video

8.7

Eindbeoordeling

Genres

9.0

Films & series

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Hou jij er niet van om naar series te kijken en ben je een groot filmliefhebber? Dan is Prime Video de streamingdienst voor jou. Wij hebben Prime Video geselecteerd als beste streamingdienst voor films. Prime Video is een onderdeel van het bedrijf Amazon en heeft een breed scala aan films. Ook produceert de streamingdienst zijn eigen films en series deze heten Amazon exclusive.

Naast het streamen van films en series heb je op Prime Video de mogelijkheid om films te huren en te kopen. Dit kan meestal alleen bij de nieuwste blockbusters. Maar met Amazon Prime Video kan je veel meer dan alleen series kijken. Met Amazon Prime worden al je bestellingen binnen 1 dag gratis bezorgd en je krijgt toegang tot exclusieve items die je alleen kan kopen als je een Prime lidmaatschap hebt. Kortom, ben jij gek op films en online shoppen? Dan is Prime Video echt wat voor jou! 

Voordelen Prime Video

 • Breed aanbod in film en series 
 • Prime video produceert ook films
 • Je kan ook films huren / kopen 

Nadelen Prime Video

 • Het is niet alleen een abonnement op een streamingdienst

5. Discovery+

8.3

Eindbeoordeling

Genres

8.4

Films & series

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij nou echt een bingewachter als het aankomt op het kijken van series? Dan is de streamingdienst Discovery+ jouw nieuwe verslaving. Op Discovery+ vindt je een breed aanbod op het gebied van series. Op Deze streamingdienst kan je onder andere series kijken van de zenders Discovery Channel, TLC, Animal planet, BBC en Eurosport. Ook kan je op deze streamingdienst verschillende sportwedstrijden livestreamen waaronder wielrennen en UFC. 

Op deze streamingdienst vindt je een groot aanbod aan realityseries in verschillende genres. Ook zijn er een aantal series die je alleen kan bekijken met een Discovery+ account zoals Single Town dat gepresenteerd wordt door Loiza Lamers en Rijk Hofman en Daddy Dave een reality serie waarin Dave Roelvink en zijn vriendin Jazzlyn zich voorbereiden op de geboorte van hun zoon Dean. Ook kun je genieten van de echte TLC klassiek Say Yes To The Dress en de Discovery channel hit Deadliest Catch. 

Voordelen Discovery+

 • Groot aanbod aan series
 • Je kan sportwedstrijden livestreamen
 • De kosten van het abonnement zijn laag 

Nadelen Discovery+

 • Niet geschikt voor kinderen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel streamingdiensten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten streamingdiensten getest. Op basis hiervan hebben we 5 streamingdiensten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de streamingdiensten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste streamingdiensten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, films. series en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen streamingdiensten. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>