fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste webinar software

GetWebinarKit

De test was super spannend. Maar uiteindelijk kan er net zoals bij een wedstrijd maar één de beste zijn. En in dit geval was dat overduidelijk de GetWebinarKit! Deze is verkozen tot de beste webinar software van 2023 en daarmee ook de beste koop webinar software.

En dat is ook compleet zonder onze verassing. Deze handige software voor het organiseren van webinars is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Ook al ben je dus niet zo vaardig met computers, zelfs dan is dit programma.

En als je het live uitzenden van een webinar nou heel eng vindt, kan je deze ook van tevoren opnemen en wanneer je tevreden bent pas uitzenden. Extra handig dus!

Zeker sinds de pandemie zijn online platformen booming. Zo werden de social media kanalen Facebook en Instagram aanzienlijk meer gebruikt, maar werden ook vergaderingen steeds vaker online gehouden.

Op deze slimme manier kon (en kan) iedereen veilig thuiswerken maar toch de belangrijke vergaderingen bijwonen. Ideaal dus!

En naast thuiswerken kwam er ook een opmars in online evenementen. Omdat grote evenementen zoals festivals niet door konden gaan, werden er online concerten gestreamd zodat fans dit vanuit huis live mee konden volgen.

En naast online festivals kwamen de online webinars ook steeds meer in opmars. Op deze manier host jij live een webinar over een onderwerp naar keuze, en het publiek kan dan interactief meedoen!

Erg leuk, en dit werd zeker tijdens de pandemie steeds populairder. Heb je nou een klein of groot bedrijf: zo’n webinar kan best leuk zijn! En daarnaast kan het ook zorgen voor een stukje naamsbekendheid en de kans op nieuwe klanten.

Omdat dit dus zo populair wordt, schieten de aanbieders van handige webinar softwares als paddenstoelen uit de grond. Het is natuurlijk fijn om ruim de keuze te hebben als consument zijnde.

Aan de andere kant kan teveel keuze zorgen voor een overweldigend gevoel. Misschien zie jij door de bomen het bos niet meer met al die hippe webinar software aanbieders! Hoe kies je dan nog de beste webinar software uit?

Omdat wij goed begrijpen dat dit kan zorgen voor een overweldigend gevoel, willen wij je graag op weg helpen. Daarom hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste webinar software.

Daarnaast hebben wij óók tientallen verschillende webinar softwares met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen garanderen van de beste kwaliteit en de beste testresultaten. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten van de allerbeste webinar softwares!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste webinar softwares

Beste webinar software
1. WebinarKit

Beste klantenservice webinar software
2. WebinarNinja

Beste gebruiksvriendelijke webinar software
3. Demio webinar software

Beste budget webinar software
4. WebinarGeek webinar software

Beste webinar software voor beginners
5. EverWebinar


Waar op letten bij het afsluiten van een webinar software programma? 

Een webinar software is dus de ideale manier om een online evenement te kunnen realiseren waarin het publiek interactief kan deelnemen aan de besproken onderwerpen. Zeker wanneer je je eigen bedrijf hebt liggen hier veel kansen in!

Doordat het gebruik van een webinar software steeds populairder wordt, schieten de aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Omdat wij kunnen begrijpen dat dit zorgt voor een overweldigend gevoel, hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste webinar software!

Soort abonnement

Het eerste punt dat wij aan willen kaarten is het soort abonnement dat je kiest. De meeste webinar software programma’s werken namelijk met verschillende ‘abonnementen’.

Je betaalt iedere maand een X bedrag, en daar krijg je dan het gebruik van de dienst voor terug. Sommige handige opties binnen de software kan je alleen gebruiken wanneer je een duurder abonnement neemt.

Wanneer je dan een klein budget hebt en het goedkoopste abonnement wil aanschaffen kan je hier geen gebruik van maken, tenzij je je account dan een upgrade wil geven.

Het kan nogal verschillen hoeveel duurder een zogenoemd ‘premium’ abonnement is. Sommige webinar software bedrijven kunnen hier ook misbruik van maken. Wanneer je dan ineens honderden euro’s meer moet betalen, kan je beter een andere software gaan gebruiken.

Maak dus bij jezelf de overweging hoeveel budget je maandelijks uit wil geven aan de webinar software. Wil je graag de extra functies gebruiken? Spreek dan eerst met jezelf af hoeveel je hier maximaal extra aan uit wil geven.

Gebruiksvriendelijkheid besturingssysteem

Een ander belangrijk punt is natuurlijk de gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem. Wanneer jij een webinar software gebruikt waarbij alles onduidelijk is aangegeven in tien verschillende kleuren, verlies je snel het overzicht.

Je kan dan minder soepel en snel werken en je zal dan waarschijnlijk tegen problemen gaan aanlopen. Kies daarom voor een webinar software waarbij de website rustig en gebruiksvriendelijk is.

Wanneer alles dan helder staat aangegeven en overzichtelijk is kan jij veel sneller werken en eventuele problemen zelf kunnen oplossen. Veel handiger dan je ergeren toch?

Betrouwbaarheid

Het laatste punt dat we bespreken in dit artikel is de betrouwbaarheid van de software. Sommige softwares doen zich voor alsof ze ontzettend goed werken en je echt waard voor je geld krijgt, terwijl dit in de realiteit absoluut niet het geval is.

Ze vragen vaak ook veel meer geld voor het gebruik van de dienst dan de betrouwbare softwares. Als je dan een webinar wil organiseren kan er van alles misgaan, en van de klantenservice hoor je dan niks terug.

En in het ergste geval zit je dan ook nog aan een abonnement voor bepaalde tijd vast. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zoek de webinar software die je voor ogen hebt eerst even op, en lees reviews van andere gebruikers.

Wanneer dit er allemaal goed uitziet kan je ervan uitgaan dat je een goed programma gekozen hebt. Dat scheelt een hoop stress!


Wat is de beste webinar software van 2023? 

Op basis van bovenstaand genoemde punten (en nog veel meer) hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende webinar softwares, om zo jou te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit.

En daarmee ook de allerbeste testresultaten, zoals je van ons gewend bent. De test was dan ook super spannend en erg veel webinar softwares gingen gelijk aan elkaar op. Welke webinar software is het beste?

Uiteindelijk kwam er een duidelijke winnaar naar voren. Deze is ook verkozen tot beste webinar software volgens de consumentenbond!

Daarnaast zaten er ook nog een paar andere hele goede softwares bij. Deze hebben een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste software webinars van 2023!

1. WebinarKit

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de beste software is de WebinarKit! Deze scoorde als veruit de beste en werd ook het beste beoordeeld. En dat vinden wij niet gek. Zo is de website super overzichtelijk en erg makkelijk in gebruik. En je krijgt zelfs een welkomstkorting!

Voordelen WebinarKit

 • Erg overzichtelijk
 • Welkomstkorting
 • Snelle reactie van klantenservice

Nadelen WebinarKit

 • Maar één soort abonnement om uit te kiezen

2. WebinarNinja

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een goede klantenservice die je helpt met het hele webinar traject? Dan zit je goed bij de WebinarNinja. Zij onderscheiden zich op een positieve manier doordat de klantenservice 24/7 geopend is.

Je kan dus gedurende de hele dag, avond én nacht bij ze terecht wanneer je ergens tegen aan loopt. Heel erg handig wanneer je een webinar wil organiseren voor mensen in een andere tijdszone. Als dit in de nacht is en je loopt ergens op vast zijn ze altijd te bereiken!

Voordelen WebinarNinja

 • Hele goede klantenservice
 • 24/7 paraat voor vragen
 • Overzichtelijke website

Nadelen WebinarNinja

 • Veel verschillende abonnementen die in prijs veel van elkaar verschillen

3. Demio webinar software

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Veruit de meest gebruiksvriendelijke software is deze van Demio. De website is erg makkelijk te gebruiken en alles staat heel overzichtelijk weergegeven. Ze draaien nergens om heen en je kan binnen een paar klikken beginnen.

Voordelen Demio webinar software

 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Mooie website
 • Snelle start

Nadelen Demio webinar software

 • Zonder premium account niet veel extra functies

4. WebinarGeek webinar software

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je (nog) niet zoveel budget hebt om te besteden aan online webinar softwares is deze perfect. Je kan namelijk ook een gratis account aanmaken, wat betekent dat je nergens voor hoeft te betalen. Voor de upgrades betaal je ook helemaal niet zoveel meer en de klantenservice staat klaar om je te helpen bij je keuze!

Voordelen WebinarGeek webinar software

 • Niet zo duur
 • Overzichtelijke website
 • Je kan kijkers een geldbedrag vragen

Nadelen WebinarGeek webinar software

 • Klantenservice alleen doordeweeks bereikbaar

5. EverWebinar

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je nog niet zoveel weet van de online wereld kan het hosten van een webinar best een ingewikkelde klus zijn. Dit programma is daar ideaal op ingespeeld en helpt je met ál je vragen.

Ook is de website goed overzichtelijk in elkaar gezet en maak je je snel wegwijs. Daarnaast reageert de klantenservice vrij snel op al je eventuele vragen.

Voordelen EverWebinar

 • Snelle klantenservice
 • Overzichtelijke website
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen EverWebinar

 • Engelse website, je moet dus wel de Engelse taal goed kunnen beheersen

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP