fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • Beste Interactieve Powerpoint Presentatie Software [Test 2023]

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Best Geteste Interactieve Presentatie Software

Sendsteps

Sendsteps

Ben jij op zoek naar de beste interactieve presentatie software van dit moment? Dan ben je op zoek naar de interactieve presentatie software van Sendsteps. De software van Sendsteps is namelijk geschikt voor bedrijven, onderwijs en evenementen. Zo kun jij Sendsteps gebruiken in iedere tool naar keuze, denk aan Web app, PowerPoint add-in en Microsoft Teams.

Met Sendsteps creëer jij meer betrokkenheid bij jouw meetings en ontvang je real-time reacties vanuit het publiek. Verder stimuleert het leren met plezier waardoor scholieren meer energie krijgen. Ook creëer je zo een unieke ervaring voor zowel jong als oud.

Meer weten over Sendsteps? Ontdek meer over dit bedrijf via de button!

Wil jij jouw publiek meer betrekken bij presentaties? Dan is het misschien verstandig om gebruik te maken van interactieve presentatie software. Een interactieve powerpoint presentatie in elkaar zetten is mogelijk, mits je de juiste software gebruikt. Met deze software kun jij jouw publiek in beweging zetten tijdens jouw presentaties. Hierdoor zullen zij energieker zijn en meer betrokken worden bij de presentaties.

Interactieve presentatie software zijn vaak geschikt voor meerdere doelgroepen. Zo kun jij deze software inzetten in het onderwijs, tijdens evenementen maar ook bij bedrijven kan interactieve presentatie software een toegevoegde waarde bieden. Zo betrek je het publiek bij het verhaal en geef je hen een unieke ervaring.

Het vinden van de juiste interactieve presentatie software kan een lastige klus zijn. Er zijn namelijk meerdere soorten software welke ieder zijn voor- en nadelen hebben. Zo zijn sommige software beter voor het onderwijs terwijl een ander weer beter ingezet kan worden tijdens evenementen en business meetings.

In dit artikel ontdek je de beste interactieve presentatie software van dit moment. Wij hebben namelijk meerdere software met elkaar vergeleken en zo een handige top 5 weten op te stellen. Benieuwd welke interactieve presentatie software de beste optie is voor jou? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

12

Softwares vergeleken


Top 5 Beste Interactieve Presentatie Software

Sendsteps

Beste interactieve presentatie software
1. Sendsteps

Slido

Beste interactieve presentatie software gratis
2. Slido

Mentimeter

Beste interactieve poll software
3. Mentimeter

Poll Everywhere

Beste interactieve presentatie software premium
4. Poll Everywhere

Kahoot

Beste interactieve presentatie software onderwijs
5. Kahoot!


Waar moet je op letten bij het kiezen van een interactieve presentatie software?

Wil jij een interactieve presentatie software gaan gebruiken, maar weet jij niet waar je op moet letten? Dan helpen wij jou daar graag bij. Wij hebben namelijk meer dan tien soorten interactieve presentatie software met elkaar vergeleken in onze beste interactieve presentatie software test. Wij weten daarom precies welke criteria belangrijk zijn voor een goede software.

Onderstaande criteria hebben wij getest bij het opstellen van onze top 5. Door rekening te houden met deze criteria kom jij er gemakkelijk achter welke interactieve presentatie software het meest geschikt is voor jou. Neem daarom de tijd om deze criteria goed door te lezen en ontdek gemakkelijk welke interactieve presentatie software de beste optie is voor jou.

Functionaliteiten

Allereerst kun je naar de verschillende functionaliteiten van een interactieve presentatie software kijken. Zo beschikt de ene software over een klein aanbod aan functies terwijl andere software juist heel veel functies aanbiedt. Afhankelijk van waar jij de software voor gaat gebruiken is een bepaalde software de beste optie.

Ga jij de software gebruiken voor in het onderwijs? Dan wil jij graag dat er speelse functies worden aangeboden zoals quizzen en speelse presentaties. Voor het bedrijfsleven zoek jij juist software die professioneel oogt en functies biedt zoals word clouds en surveys. In onze top 5 vind je verschillende soorten interactieve presentatie software.

Proef- en premiumversies

Ook kan het verstandig zijn om naar de proef- en premiumversies te kijken van de verschillende interactieve presentatie software. Veel software bieden namelijk gratis proefversies aan of functies die gratis gebruikt kunnen worden. Dit is ideaal voor mensen die deze software slechts één keer willen gebruiken en geen behoefte hebben aan de premium functies.

Wil jij een interactieve presentatie software echter vaker gebruiken en van alle functies profiteren? Dan kun je ook nadenken over het kopen van de premiumversie. Hierbij is het belangrijk dat je goed weet wat voor functies jij dan tot je beschikking krijgt en hoeveel je betaald.

Iedere software heeft vaak een goed overzicht van de voordelen van premium en de daar aan verbonden kosten.

Gebruiksvriendelijkheid

Als laatste heeft iedere interactieve presentatie software een andere gebruiksvriendelijkheid. Zo zijn sommige software direct gericht op het onderwijs en daarom vrij gemakkelijk te gebruiken terwijl andere interactieve presentatie software juist gericht zijn op het bedrijfsleven en gevorderden functies aanbieden.

Wederom is het daarom verstandig om goed na te denken over welke software het beste aansluit bij jouw doelgroep. Het belangrijkste is namelijk dat de lay-out en gebruiksvriendelijkheid van de software aantrekkelijk is voor de doelgroep die hier gebruik van gaat maken.


Wat zijn de beste interactieve presentatie software?

Welke interactieve presentatie software is het beste? Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben wij van Top-X meerdere interactieve presentatie software met elkaar vergeleken. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een handige top 5 weten op te stellen waarbij wij rekening hebben gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën.

Hieronder vind je voor iedere interactieve presentatie software uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van iedere software de voor- en nadelen opgeschreven. Benieuwd wat goede interactieve presentatie software zijn en welke optie het beste is voor jou? Lees dan gauw verder en kom er achter!

1. Sendsteps

Sendsteps

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar de beste koop interactieve presentatie software van dit moment? Dan zoek jij de software van Sendsteps. Met de interactieve presentatie software van Sendsteps krijg jij namelijk ontzettend veel opties tot jouw beschikking. Zo kun jij de betrokkenheid van jouw publiek aanzienlijk vergroten dankzij quizzen, Q&A's en nog veel meer.

Sendsteps beschikt over een gratis demo die jij kan gebruiken om de software uit te testen. Verder is de interactieve presentatie software van Sendsteps geschikt voor zowel bedrijven, evenementen als het onderwijs. De gebruiksvriendelijkheid van hun software is ontzettend goed wat de software geschikt maakt voor jong en oud.

Met de gratis demo versie van Sendsteps kun jij maximaal 10 deelnemers toevoegen aan jouw sessie. Verder kun je 5 vragen per sessie stellen en krijg jij beschikking over Power Point en MS Teams add-ins. De premium versies van Sendsteps zijn relatief goedkoop en geven jou beschikking tot meer opties zoals een ongelimiteerd aantal deelnemers en vragen en meer.

Voordelen Sendsteps

 • Gratis demo
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Geschikt voor onderwijs, bedrijven en evenementen
 • Meerdere functies

Nadelen Sendsteps

 • Premium versie nodig voor optimaal gebruik

2. Slido

Slido

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij Slido geplaatst in onze top 5. Deze interactieve presentatie software beschikt namelijk ook over ontzettend veel handige functionaliteiten waar jij gebruik van kunt maken. Zo beschikt ook deze software over een gratis demo waar jij live polls en quizzen mee kunt maken.

Het nadeel van Slido is dat de software en website alleen in het Engels beschikbaar zijn. Dit maakt deze software minder geschikt voor personen die niet goed zijn in Engels. Verder is deze software ideaal voor het betrekken van jouw publiek bij je presentaties. Slide add-ins zijn namelijk ook gemakkelijk te gebruiken in programma's zoals Webex, PowerPoint, Teams etc.

Verder is de gratis versie van Slido oneindig lang te gebruiken en krijg jij beschikking tot enkele handige functies zoals het betrekken van 100 gebruikers tegelijk, opstellen van 3 polls per aangemaakt event en kun je oneindig veel vragen en antwoorden toevoegen. Voor de premium versies betaal je wel meer maar daardoor krijg je ook beschikking tot veel meer functies.

Voordelen Slido

 • Beschikt over een gratis demo
 • Meerdere premium opties
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Veel functionaliteiten

Nadelen Slido

 • Premium versies zijn wat duurder

3. Mentimeter

Mentimeter

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek hebben wij Mentimeter geplaatst in onze top 5. Deze interactieve presentatie software is ideaal om stiltes in jouw presentaties te voorkomen. Zo kun je met deze software vragenlijsten, word clouds en nog veel meer maken. Ook de software van Mentimeter beschikt over een gratis demo waarmee jij een onbeperkt publiek mee kunt laten doen.

De gratis versie van Mentimeter geeft ook de mogelijkheid om oneindig veel presentaties aan te maken. Wil jij de resultaten uit de vragenlijsten echter exporteren, dan moet je de Basic versie aanschaffen. Met deze versie kun jij presentaties importeren en de resultaten uit deze presentaties exporteren naar Excel.

Door de Pro of Enterprise versie te nemen krijg jij nog veel meer functies tot jouw beschikking. Mentimeter is daarom ook ideaal om te gebruiken door onderwijsinstellingen. Wil je meer weten over Mentimeter? Dan kun je op de bovenstaande button klikken!

Voordelen Mentimeter

 • Beschikking over veel functionaliteiten
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Goedkope premiumversies
 • Geschikt voor onderwijsinstellingen

Nadelen Mentimeter

 • Minder geschikt voor bedrijven

4. Poll Everywhere

Poll Everywhere

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben wij Poll Everywhere geplaatst in onze top 5. Ook deze interactieve presentatie software is Engels en daarom minder makkelijk te gebruiken door gebruikers die geen Engels kunnen. Poll Everywhere geeft jou de mogelijkheid tot het maken van online polls, vragenlijsten, Q&A's en nog veel meer. 

Verder beschikt ook Poll Everywhere over een intro abonnement waarmee jij toegang krijgt tot gratis functies zoals een ongelimiteerd aantal vragen, kun je 25 gebruikers tegelijk toevoegen en krijg je support center. De premiumversies van Poll Everywhere zijn wel vrij duur vergeleken met andere software.

Poll Everywhere is geschikt voor zowel het onderwijs als bedrijven. Wil je meer weten over Poll Everywhere? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de premiumversies die Poll Everywhere aanbiedt.

Voordelen Poll Everywhere

 • Veel functionaliteiten
 • Goede customer service
 • Mooie lay-outs

Nadelen Poll Everywhere

 • Dure premium versies

5. Kahoot!

Kahoot

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij Kahoot! geplaatst in onze top 5. Kahoot! is een ideaal platform voor onderwijsinstellingen dankzij de goede gebruiksvriendelijkheid en speelse lay-out. Kahoot! geeft jou de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende soorten functies.

Deze functies kun jij gratis gebruiken wat het ideaal maakt voor docenten, maar ook om te gebruiken door studenten die een presentatie moeten geven. Kahoot! biedt ook games waardoor jij het publiek goed kunt betrekken bij jouw presentatie.

Kahoot! kan ook gebruikt worden op kantoor. Zo kun je speelse presentaties geven maar ook kun je trainingen geven via Kahoot!. Meer dan 1 miljard gebruikers gebruiken Kahoot! per jaar. Verder beschikt Kahoot! over meer dan 50 miljoen openbare spellen.

Voordelen Kahoot!

 • Ideaal voor onderwijsinstellingen
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Heel veel games

Nadelen Kahoot!

 • Minder professioneel

Hoeveel soorten interactieve presentatie software hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 interactieve presentatie software getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de interactieve presentatie software op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste interactieve presentatie software zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>