fbpx
 • Home
 • /
 • Verwarming
 • /
 • SpeedComfort radiator ventilator review: werkt het?

Publicatie datum: 28 november, 2023

Door: Thea

Ons oordeel

Speedcomfort review

Met de SpeedComfort Radiator Ventilator kun je tot wel 22% besparen op je gasverbruik. 

Deze ventilatoren zorgen ervoor dat je kamer in de helft van de tijd op temperatuur is, hierdoor kun je de thermostaat 1 tot 2 graden lager instellen zonder in te leveren op comfort. 

Ook zijn deze ventilatoren universeel en passen ze op de meeste ventilatoren, zijn ze gemakkelijk te installeren en is dit momenteel de stilste radiator ventilator van Nederland

Leuk detail: dit is een Nederlands product en wordt in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Radiator ventilatoren zijn momenteel helemaal in. Dankzij deze handige gadget wordt de warmte in huis beter en sneller verspreidt waardoor je uiteindelijk flink kunt besparen op je gaskosten. 

Vooral de ventilatoren van Speedcomfort zijn ontzettend in trek en kunnen gezien worden als de meest populaire en bekende radiator ventilatoren van dit moment. 

Als we alle positieve reviews en ervaringen moeten geloven zijn er inmiddels honderden huishoudens in Nederland die gebruik maken van dit product. Onze vraag: is deze hype terecht?

Wij gingen op onderzoek uit...

Hoe goed is de radiator ventilator van Speedcomfort nu eigenlijk? Wat zijn de belangrijkste voordelen? En nog belangrijker: is deze gadget je geld waard? Je ontdekt het in onze ultieme test! 


Wat is de SpeedComfort radiator ventilator?

De SpeedComfort radiatorventilator is ontworpen om ervoor te zorgen dat de warmte van een radiator sneller door de ruimte verspreid wordt.

Het apparaat bestaat uit kleine ventilatoren die je onder elke radiator plaatst. Deze ventilatoren zorgen ervoor dat de luchtstroom toeneemt, waardoor de warmte zich sneller en gelijkmatiger door de ruimte verspreid.

Speedcomfort radiator ventilator

Een SpeedComfort radiator ventilator is vooral handig in grotere kamers waar het lastiger is om de hele ruimte gelijkmatig te verwarmen. Ook als je een kamer sneller wil verwarmen, is deze ventilator een geschikte keuze. Met dit apparaat is een ruimte sneller op een comfortabele temperatuur!

Top-X Radiator Ventilator Test 2023

Onlangs deden wij een uitgebreide radiator ventilator test waarbij wij alle bekende merken en producten hebben vergeleken, getest en beoordeeld. Op basis hiervan hebben wij een top-5 samengesteld met de allerbeste opties van 2023. 

Verschillende producten van Speedcomfort

De SpeedComfort radiator ventilatoren worden aangeboden in verschillende uitvoeringen, zo is er voor iedere situatie een geschikte optie. Onderstaand zetten we de verschillende radiatoren voor je op een rijtje!

Monoset SpeedComfort

De Monoset SpeedComfort beschikt over één ventilator en is bedoeld voor smallere radiatoren en convectoren die tussen de 50 cm en 70 cm breed zijn. Deze uitvoering is handig voor kleinere kamers waar je wilt dat de warmte goed verdeeld wordt en je energie wilt besparen.

Monoset SpeedComfort

Monoset SpeedComfort

 • Geschikt voor: smallere radiatoren en convectoren (tussen de 50 cm en 70 cm breed)
 • Ideaal voor: kleinere kamers 

Duoset SpeedComfort

De Duoset SpeedComfort beschikt over twee ventilatoren en is daarmee geschikt voor de meeste radiatoren en convectoren van 75 cm tot 120 cm breed. Deze uitvoering is perfect voor kamers van gemiddelde grootte. Door middel van de twee ventilatoren kan een groter oppervlakte van warme lucht voorzien worden.

Duoset SpeedComfort

 • Geschikt voor: radiatoren tussen de 75 cm en 120 cm breed
 • Ideaal voor: gemiddeld grote kamers 

Trioset SpeedComfort

Voor grotere ruimtes wordt de Trioset SpeedComfort aangeraden. Met drie ventilatoren is deze set geschikt voor convectoren boven de 120 cm breed. Wil je een grote woonkamer, kantoor of andere ruimte gelijkmatig verdeeld opwarmen? Dan is dit de geschikte uitvoering!

Trioset SpeedComfort

 • Geschikt voor: geschikt voor radiatoren boven 120 cm breed
 • Ideaal voor: grote kamers 

Uitbreidingsset SpeedComfort

Voor degenen die al een SpeedComfort set hebben en deze willen uitbreiden, is er de uitbreidingsset SpeedComfort. Deze set bevat één extra ventilator die je eenvoudig kunt toevoegen aan je bestaande radiator ventilatoren.

Hoe werkt een SpeedComfort radiatorventilator?

SpeedComfort werkt als aanvulling op de huidige radiator in een kamer. Om de werking van een de radiator ventilator goed te begrijpen, is het handig om eerst naar de werking van een standaard radiator te kijken.

Standaard radiatoren, ook wel warmtewisselaars genoemd, verwarmen de lucht in een kamer. De opgewarmde lucht stijgt echter vaak ongelijkmatig op. Hierdoor krijg je dat bepaalde delen van de kamer warmer zijn dan andere. Het gebied in de buurt van de radiator is vaak warmer dan delen verder weg van de radiator. Hierdoor krijg je ongewenste temperatuurverschillen in huis.

De SpeedComfort radiatorventilator verhelpt dit probleem door de lucht op een gelijkmatigere manier door de ruimte te verspreiden. De ventilator plaats je tussen de twee platen aan de onderkant van de radiator. Zodra de radiator een temperatuur van 35 graden Celsius of meer bereikt, wordt de ventilator automatisch geactiveerd door een externe temperatuurgevoelige schakelaar. De ventilator gaat draaien en zorgt ervoor dat de warme lucht sneller en gelijkmatiger door de ruimte wordt verspreid.


Voordelen en nadelen

Net als elk ander product kennen ook de SpeedComfort radiator ventilatoren zowel hun voordelen als nadelen. Onderstaand zetten we deze voor je op een rijtje! Zo weet je precies waar je aan toe bent en of dit product aan jouw eisen voldoen.

Voordelen

 • Snellere opwarming, met behulp van deze radiator ventilatoren warmt de kamer warmt sneller en gelijkmatiger op.
 • Besparing op stookkosten, door de versnelde circulatie van warme lucht in je woning, kun je tot wel 30% besparen op je gasrekening.
 • Temperatuursensor inbegrepen, de meegeleverde temperatuursensor regelt automatisch wanneer de radiatorventilator actief is en wanneer niet.
 • Bio-based materiaal, de behuizing van de radiator ventilator is gemaakt van bio-based materiaal wat het een duurzame keuze maakt.
 • Uitbreidingsmogelijkheden, je kunt eenvoudig een nieuwe ventilator toe te voegen aan je huidige set.
 • Eenvoudige installatie, de installatie van de SpeedComfort producten is snel en eenvoudig, je hebt geen professionele hulp nodig.

Nadelen

 • Licht geluidoverlast, sommige gebruikers melden dat het product licht geruis geeft.
 • Elektriciteitsgebruik, de ventilator verbruikt elektriciteit, maar het verbruik is erg laag.

Kosten SpeedComfort radiator ventilator

De prijzen van de Speed Comfort radiatorventilator variëren afhankelijk van het specifieke type dat je overweegt aan te schaffen. Voor de mono set, bestaande uit één ventilator, bedraagt de kostprijs €65,95. Indien je kiest voor de duo set, die twee ventilatoren bevat, komt de prijs op €115,45. Voor de meest uitgebreide optie, de trio set met drie ventilatoren, ligt de prijs op €164,95.

Je dient te investeren in dit apparaat, maar deze uitgaven zullen zich op de lange termijn terugverdienen door besparingen op stookkosten. Doordat de condensatie warmte zich sneller verdeeld, slaat de hele radiator ook sneller af en worden verwarmingskosten verlaagd. Hiermee is het op dit moment de beste radiatorventilator op de markt.

Ervaringen met SpeedComfort ventilatoren

Je weet nu hoe het product werkt en welke voordelen en nadelen hierbij komen kijken. Maar hoe wordt het product daadwerkelijk ervaren door gebruikers?

Om een beter inzicht te krijgen in de werking van de SpeedComfort ventilatoren, hebben we gekeken naar ervaringen van gebruikers op TrustPilot. Zo krijg je een nog beter beeld van het product!

'Ik heb het idee dat het product goed zijn werk doet. Onder brede radiatoren zijn ze erg mooi weggewerkt, onder smalle (waar ze dus echt ónder de radiator hangen) vind ik ze iets minder mooi.

De thermostaat moet ingeplugd worden op de 1e ventilatorunit vanaf het stopcontact. Dit is wel een nadeel omdat deze zich meestal niet in de buurt van het midden van de radiator bevindt (als je water in het midden erin komt wil je daar eigenlijk je thermometer hangen). Dit heb ik opgelost dus de thermometer te verlengen met hun verlengkabel.

Geluid viel me erg mee! Alles bij elkaar ben ik erg tevreden over het product (maar vind ik ook de prijs wel erg hoog).'

Johan

'Afgelopen week één duo-set geplaatst in de woonkamer. Nog een tweede besteld die onderweg is. Het is moeilijk kiezen of ze nu het beste onder of boven op de verwarming geplaatst moeten worden. "Maakt niet uit" wordt gemeld. Lijkt goed materiaal te zijn. Vandaar de tweede.'

Bob H.

'Makkelijke installatie. Ik heb de temperaturen goed in de gaten te houden en het huis wordt echt sneller warm! Hoeveel dit bespaart aan energiekosten is echer lastig te meten.

Arnaud79


Onze conclusie

Het gebruik van deze SpeedComfort radiator ventilator brengt verschillende aantrekkelijke voordelen met zich mee. De snellere opwarming en gelijkmatige verspreiding van warmte in de kamer zorgen niet alleen voor een comfortabelere leefomgeving, maar dragen ook bij aan kostenbesparingen op de gasrekening.

Het gebruik van bio-based materiaal in de behuizing van de radiator ventilator maakt het product ook een duurzame keuze. Ook is het fijn dat je eenvoudig ventilatoren toe kan voegen aan de set als je je systeem wil uitbreiden.

Hoewel sommige gebruikers melding maken van een lichte geluidsoverlast, lijkt dit nadeel geen belemmering te vormen. De vele voordelen wegen hier tegen op. Het elektriciteitsverbruik van de ventilator vormt ook geen belemmering, het product verbruikt zo weinig energie dat je misschien €0,32 per jaar betaald. Het gebruik van een SpeedComfort radiator ventilator is dus zeker aan te raden!


FAQ

Hoeveel SpeedComforts heb je nodig?

Hoeveel SpeedComforts je nodig hebt hang af van de grootte van de ruimte. Elke SpeedComfort ongeveer 30m3 lucht kan verplaatsen.

Waar plaats je een radiator ventilator?

Je plaatst een radiator ventilator aan de onderkant van een radiator. Op deze manier wordt de opgewarmde luchtstroom beter verspreid door de ruimte.

Hoeveel lawaai maakt de SpeedComfort?

De SpeedComfort produceert een geluidsniveau van minder dan 20 dB(A), het geluid is dus amper te horen.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • SpeedConfort?? Of het helpt is maar de vraag. Maar verwacht geen wonderen. Ik heb er 15. Maar honderden euros besparen op je gas rekening????? Daarvoor zijn die dingen veel te duur voor. Interesse in verder uitleg?? Laat maar iets weten

 • Er is in een huis een bepaalde hoeveelheid warmteverlies. Bepaald door de buiten temp de isolatiewaarde en de gewenste binnen temp. Dat is vast. Dat energieverlies zul je moeten aanvullen. Die ventilatortjes zullen in eerste instantie de warmte sneller de ruimte in blazen maar het verlies per uur moet aangevuld worden, hoe dan ook.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >