fbpx
 • Home
 • /
 • Verwarming
 • /
 • Heatfan vs Speedcomfort: Welke radiator ventilator is het beste?

Publicatie datum: 11 november, 2023

Door: Sam

Radiator ventilatoren zijn helemaal hot in Nederland. Iets wat wij totaal niet gek vinden, dankzij deze ventilatoren kun je namelijk tot wel 30% besparen op je gaskosten.

De bekendste en meest populaire merken op dit moment zijn Heatfan en Speedcomfort. Beide merken staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit, goede beoordelingen en fijne producten.

Maar wat is nu beter: Heatfan of Speedcomfort? Wij zijn op onderzoek gegaan! Onze vergelijking vind je hier!

Heatfan vs Speedcomfort vergelijking

In onderstaande tabel vind je een vergelijking van de meest populaire modellen van Speedcomfort en Heatfan. We hebben hierbij in beide gevallen gekeken naar de radiator ventilator Trio Set, op deze manier de vergelijking zo eerlijk mogelijk. 

Criteria

SpeedComfort Radiator Ventilator

Speedcomfort

HeatFan

Prijs (per 3 stuks)

€144,95

€169.95

Keurmerk

Kiwa

Geen

Aantal fans

3

3

Kleur

Wit, Zwart

Wit, Zwart

Universeel

Ja

Ja

Garantie

10 jaar

2 jaar

Zoals je kunt zien zijn de verschillen tussen deze twee radiator ventilatoren minimaal. De radiator ventilator van Heatfan is iets duurder, echter is dit verschil minimaal als je het ons vraagt.

Verder is er nog een opvallend detail in deze vergelijking: bij Heatfan hebben we niks kunnen terug vinden over bepaalde kenmerken, dit terwijl Speedcomfort wel over keurmerken beschikt.

Aanbod Heatfan & Speedcomfort

Op individueel niveau verschilt er dus niet zoveel tussen Heatfan en Speedcomfort, uiteraard hebben we ook gekeken naar het gehele aanbod bij beide partijen.

Het aanbod van Heatfan is een stuk uitgebreider dan Speedcomfort. Heatfan produceert namelijk ook radiator ventilatoren met 5 fans, dit terwijl Speedcomfort enkel ventilatoren maakt met 3 fans. Hieronder een overzicht van de producten die Heatfan aanbiedt:

Heatfan producten:

 • Heatfan 3 Basic (verkrijgbaar in single, duo en trio set)
 • Heatfan 4 Pro(verkrijgbaar in single, duo en trio set)
 • Heatfan 5 Pro(verkrijgbaar in single, duo, trio, Quattro en cinco set)
 • Uitbreidingsset
 • Heatfan Smart controller

Heatfan biedt zoals je kunt zien 3 verschillende producten aan. De radiator ventilatoren van Heatfan zijn uitgerust met 3, 4 of 5 ventilatoren. 

Ook biedt Heatfan verschillende "smart" producten aan, ideaal voor de smart home fans onder ons. 

Speedcomfort producten:

 • SpeedComfort – Mono set
 • SpeedComfort – Duo set
 • SpeedComfort – Trio set
 • SpeedComfort – Uitbreidingsset

Zoals je kunt zien houdt Speedcomfort zaken iets simpeler. Allereerst verkoopt Speedcomfort alleen radiators met 3 ventilatoren. Dit is natuurlijk al anders bij Heatfan aangezien ze hier ook ventilatoren met 4 of 5 ventilatoren maken.

Verder is het product relatief simpel en verkopen ze eigenlijk alleen maar radiator ventilatoren. 

Gebruiksgemak

Uiteraard hebben we in deze vergelijking ook gekeken naar het gebruiksgemak. Hier kunnen we redelijk kort in zijn. Bij zowel Heatfan als Speedcomfort heb je de radiator ventilator binnen enkele minuten gemonteerd.

Zelf vonden we wel dat de handleiding iets beter was bij Speedcomfort en voor ons gevoel ging dit net even iets makkelijker dan bij Heatfan.

Desalniettemin kan een kind bij allebei de producten de was doen, het is simpelweg ontzettend makkelijk om deze radiator ventilatoren te installeren. 

Conclusie

Yes, dat was hem dan! Na het succes van onze beste radiator ventilatoren test kregen we zoveel vragen rond Heatfan en Speedcomfort dat we haast wel verplicht waren een vergelijking te maken over deze twee producten.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn zowel Heatfan als Speedcomfort ontzettend goed. Beide merken produceren unieke producten die je kunnen helpen bij het besparen van extra geld op je gasrekening.

Het was dan ook moeilijk om een echt standpunt in te nemen in deze vergelijking. In alle eerlijkheid zouden we namelijk beide producten aanraden.

Toch hebben wij een lichte voorkeur voor speedcomfort. We vinden de prijs / kwaliteit van dit product net iets beter en vonden het product net even makkelijker werken.

Het aanbod is bij Heatfan echter weer wat beter, ook hebben zij tegenwoordig verschillende toffe "Smart" mogelijkheden. Als dit iets voor jou is, zouden we zeker voor heatfan kiezen. 


Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>