fbpx

Publicatie datum: 31 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Olieradiator

Auronic Olieradiator

Auronic Olieradiator

De Auronic Olieradiator is verkozen tot beste olieradiator 2023! We hebben tientallen olieradiatoren getest en de Auronic Olieradiator scoort het beste. Zo beschikt hij over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en werkt hij zeer veilig.

De Auronic Olieradiator heeft 3 instelbare warmtestanden van 800W, 1200W en 2000W. Ook is hij dankzij dit grote vermogen snel opgewarmd en heeft hij een 24u timer. De Auronic Olieradiator is erg compact en mobiel waardoor jij hem gemakkelijk in iedere kamer kunt plaatsen. 

Wil je meer weten over de Auronic Olieradiator? Klik dan op de button hieronder!

Op zoek naar een voordelige en duurzame manier om het jezelf iets comfortabeler te maken in koude dagen? Een olieradiator kopen is misschien een goed idee.

Je kan een olieradiator goed toepassen om je kamer wat warmer te maken, zonder dat je er de lucht droog mee maakt. Dit is niet alleen beter voor de gezondheid, maar ook beter voor je interieur en eventueel je planten. 

Maar een olieradiator komt in veel verschillende soorten. Hoe kies je de beste olieradiator uit, en welke olieradiator is het beste voor jouw kamer? Een goede olieradiator vind je op Top-X, waar onze experts vijf van de beste olieradiator 2023 hebben uitgekozen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Olieradiatoren

Auronic Olieradiator

Beste Koop Olieradiator
1. Auronic Olieradiator

Beste Mobiele Olieradiator
2. Nedis Mobiele Olieradiator

Beste design Olieradiator
3.Domo DO7327R - Olieradiator

Beste Budget Olieradiator
4. Tristar KA-5067 Elektrische kachel

Beste Olieradiator met Thermostaat
5. Alpina Olieradiator

Top 10 beste Olieradiatoren

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Olieradiatoren.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Olieradiator?

Het uitkiezen van de beste olieradiator is lastiger dan het lijkt. Je moet rekening houden met allerlei specificaties die erg ingewikkeld lijken. Omdat de beste olieradiator volgens de consumentenbond niet per se de beste hoeft te zijn voor jou, hebben we hieronder even neergezet hoe wij onze beste olieradiators hebben uitgekozen. Dan kun je zelf ook beter oordelen over welke olieradiator is het beste is!

Ruimte

Denk eerst goed na in welke ruimte je je olieradiator wil plaatsen - vaak staat er een maximum m² aangegeven bij een olieradiator.

Veiligheid

Een olieradiator gebruikt een speciale olie om warmte te produceren, dus het is belangrijk dat een olieradiator veilig is. Kijk vooral naar beveiliging tegen oververhitting en andere veiligheidsfuncties, zoals omvalbeveiliging.

Draaibaarheid

Onder sommige radiatoren zitten wieltjes, of een draaipoot waardoor je de warme lucht kunt sturen waar je maar wilt. Handig als je vaak verplaatst en je warme luchtbron mee wilt nemen!

Standjes

Een olieradiator kun je vaak in meerdere modi gebruiken, wat wel zo prettig is als je slechts een klein beetje warmte nodig hebt (of juist heel veel!).


Wat is de beste Olieradiator van 2023? 

Je bent waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe olieradiator als je dit artikel leest. We helpen je een stuk op weg door de selectie te verkleinen naar 5 artikelen, die als beste olieradiator 2023 uit de test zijn gekomen!

1. Auronic Olieradiator

Auronic Olieradiator

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar een all-round olieradiator? Dan is de Auronic Olieradiator de beste optie voor jou. Deze beste koop olieradiator beschikt namelijk over 3 standen en heeft een maximaal vermogen van 2000 Watt. Hierdoor kun jij de warmte in jouw kamer heel goed reguleren en ook warmt hij ontzettend snel op.

De Auronic Olieradiator is zeer veilig te gebruiken en heeft een 24u timer waardoor jij hem automatisch kunt laten in- en uitschakelen. De Auronic Olieradiator heeft daarnaast een compact formaat en is dankzij de wieltjes erg mobiel. Hierdoor kun jij hem in elke kamer plaatsen zonder al te veel moeite te hoeven doen.

De Auronic Olieradiator is geschikt voor ruimtes van 25 tot 30 vierkante meter. Wil je nou meer weten over de Auronic Olieradiator? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Auronic Olieradiator

 • Beschikt over 3 verschillende temperatuurstanden
 • De Auronic Olieradiator is erg compact en mobiel
 • Veilig in gebruik

Nadelen Auronic Olieradiator

 • Snoer is vrij kort

2.  Nedis Mobiele Olieradiator

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wat is er prettiger dan een heerlijke verwarming naast je als je Netflix kijkt op de bank? Nou, een verwarming die je mee kan nemen als je naar de eetkamer gaat! 

De Nedis Mobiele Olieradiator is zo'n radiator, een heerlijke olieradiator op wieltjes die je dus overal kan plaatsen waar je maar wil. Met de Nedis Mobiele Olieradiator geniet je van drie warmtestanden zodat je altijd de juiste temperatuur kunt halen in je kamer.

Ook kan de Nedis Mobiele Olieradiator een ruimte tot wel 22 vierkante meter verwarmen zonder problemen. Dat is wel zo lekker als je in de winter wat extra comfort kan gebruiken. De Nedis Mobiele Olieradiator is niet eens zo gek duur, en je krijgt er een beste olieradiator voor terug!

Voordelen Nedis Mobiele Olieradiator

 • Goedkope olieradiator
 • Met wieltjes, makkelijk te verplaatsen
 • Luchtvochtigheid blijft bewaard

Nadelen Nedis Mobiele Olieradiator

 • Thermostaat niet 100% accuraat

3. Domo DO7327R - Olieradiator

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Vervolgens komen we bij de Domo DO7327R olieradiator. Waarom? Nou, ook de Domo DO7327R olieradiator is een uitstekende radiator op wieltjes die je dus makkelijk kan verplaatsen. De Domo DO7327R olieradiator is binnen no time lekker warm, en door de olie aan de binnenkant blijft hij dat ook voor uren achter elkaar.

Zo kun je dus rekenen op een betrouwbare warmtebron die zuinig met de energie om gaat. De Domo DO7327R olieradiator ziet er daarnaast ook nog eens goed uit. De zwarte afwerking past beter bij een moderne inrichting, en wordt ook niet snel vies.

Zoek je een mobiele olieradiator voor een acceptabele prijs? De Domo DO7327R olieradiator heeft 2000 Watt aan vermogen, een mooi ontwerp en komt zelfs inclusief een veiligheidssensor, waardoor hij automatisch uit slaat als hij merkt dat de situatie onveilig is. Ideaal dus als extra comfort in de winter!

Voordelen Domo DO7327R - Olieradiator

 • Veiligheidssensor
 • 2000 Watt vermogen
 • Mooie zwarte look
 • Mee te nemen op wieltjes

Nadelen Domo DO7327R - Olieradiator

 • Ruimte tot 22 m² ondersteund

4. Tristar KA-5067 Elektrische kachel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Tristar is tevens een bekend merk in de kachel- en ventilatie wereld. De kans is groot dat je al een ventilator van Tristar in huis hebt en ook de Tristar KA-5067 Elektrische kachel is een echte aanrader!

Niet alleen kun je met de Tristar KA-5067 Elektrische kachel een ruimte van tot 16 m² verwarmen, wat ruim genoeg is voor de meeste slaap- of woonkamers. Ook is de Tristar KA-5067 Elektrische kachel voorzien van zeven gelijk verdeelde ribben die allemaal lekker veel warmte uitstoten.

Hoeveel warmte? Dat kies je zelf met de drie warmtestanden. Kies tussen 600, 900 en 1500 Watt en verwarm zo snel of rustig als je wil je kamer. Geniet vooral van de lekker vochtige lucht die ook nog eens goed is voor je gezondheid.

De Tristar KA-5067 Elektrische kachel is compact op te bergen en is voorzien van alle nodige veiligheids-snufjes. En dat alles voor die prijs!

Voordelen Tristar KA-5067 Elektrische kachel

 • Goedkope olieradiator
 • 3 warmtestanden
 • Compact op te bergen

Nadelen Tristar KA-5067 Elektrische kachel

 • Maar 1500 Watt

5. Alpina Olieradiator

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot de Alpina Olieradiator, een handige kachel die goed past in elke kamer. Je kan de Alpina Olieradiator instellen tussen de 600 en 1500 Watt en daarmee creëer je genoeg warmte voor een kamer tot 16 vierkante meter aan oppervlakte!

De thermostaat knop is er om de temperatuur nog beter te kunnen regelen. De radiator is er voor gemaakt om zelf automatisch aan te gaan als de kamer kouder wordt dan je op de knop hebt ingesteld. Zo hoef je de rest van de dag niet meer na te denken over de temperatuur, de Alpina Olieradiator regelt het voor je!

Ook is de Alpina Olieradiator voorzien van een oververhittingsbeveiliging en verplaats je hem ook makkelijk dankzij het handvat en de vier zwenkwieltjes aan de onderkant. Een uitstekende olieradiator dus, voor een relatief lage prijs.

Voordelen Alpina Olieradiator

 • Drie warmtestanden
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Veilig in gebruik

Nadelen Alpina Olieradiator

 • Maar tot 1500 Watt vermogen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel beste olieradiatoren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten beste olieradiatoren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de beste olieradiatoren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste beste olieradiatoren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!