• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Radiator Ventilator [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best Geteste Radiator Ventilator

Beste radiator-ventilator

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Ben jij die hoge gasrekening ook zo zat? Zou je ook wel wat lagere kosten willen? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Met deze radiator ventilator van Speedcomfort kan je tot wel 22% op je gaskosten besparen. Deze radiator ventilator zorgt er namelijk voor dat de warmte vanaf je radiator efficiënter en sneller verspreid wordt waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zorgt deze ventilator ervoor dat de warmte gelijkmatiger verspreid zal worden over de ruimte. 

Radiator ventilatoren zijn momenteel schaars, wees er dus snel bij en zorg dat je klaar bent voor deze winter. Via deze link word je direct doorgestuurd naar de beste aanbieder van dit product.

Let op: Dit product is ook geschikt voor convectoren. 

Natuurlijk moeten we blij zijn met de verwarming, een prachtige uitvinding die ons ook in de wintermaanden lekker warm houdt in huis. Wat echter wel eens voor komt, is dat de verwarming de hitte niet volledig gelijk verdeelt over de ruimte. 

Uiteindelijk kan dit leiden tot een ongelijke warmteverdeling, waardoor het warmer is in sommige kamers dan in anderen. Vaak zetten mensen hierdoor hun verwarming ietsje hoger dan nodig, om ook de koudere plekjes in huis goed te verwarmen.

Dit is echter niet per se nodig! Met een goede radiator ventilator, verwarmingsventilator of hoe je het ook maar wil noemen kun je de warmte van de CV veel beter verdelen over je woning. Alle hitte die nu verloren gaat doordat het niet makkelijk genoeg verspreidt, kun je dus besparen met een goede radiator ventilator.

De beste koop radiator ventilator 2022 hebben we voor je uitgezocht! De beste radiator ventilator is natuurlijk niet 1 product, er zijn meerdere toepassingen en grote verschillen aan je woonsituatie. Daarom is er geen 1 goed antwoord op de vraag 'wat is de beste radiator ventilator voor mij?'. Om rekening te houden met iedereens behoeften en wensen, hebben we de 5 beste radiator ventilator producten uitgekozen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Radiator Ventilator

Beste radiator-ventilator

Beste koop radiator ventilator
1.  SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Beste radiator ventilator Set
2. Magnificos - radiator ventilator

Beste duo pack radiator ventilator
3.SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Duo set

Beste radiator ventilator met smart control
4. HeatFan 5 – Trio Set Radiator Ventilator

Beste multipack radiator ventilator
5. Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

Top 10 beste radiator ventilators

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste radiator ventilators.


Waar op letten bij het kopen van een radiator ventilator?

Een radiator ventilator is - voor 99% van ons - niet een product dat we iedere maand weer opnieuw kopen, en daarom is het voor velen lastig kiezen. De beste radiator ventilator 2022 voor jouw villa kan nog wel eens wat andere specificaties hebben dan voor je neef die in een tiny house woont.

Met de onderstaande dingen die belangrijk zijn om op te letten bij het kopen van een radiator ventilator, weet je zeker dat je rekening houdt met wat er echt toe doet. Miskopen voorkomen is onze missie! Welke radiator ventilator is het beste voor jou? Dat weet je als je rekening houdt met onderstaande specificaties! Deze specificaties zijn ook getest in de beste radiator ventilator volgens de consumentenbond test.

Formaat radiator

Het formaat van je radiator is uiteraard belangrijk. De radiator ventilator moet wel passen om de hitte goed te kunnen verdelen. Sommige radiator ventilators passen op vrijwel alle radiators, bij andere producten moet je iets beter kijken.

Automatisch aan of uit

Heb jij zin om elke keer als je de verwarming aan doet, ook nog de stekker van de ventilator in het stopcontact te doen? Nee, tuurlijk niet! Daarom raden we een radiator ventilator aan met een automatische schakelaar, het liefst op basis van warmte - zo merkt hij vanzelf dat de verwarming aan gaat en hoef je dus helemaal niets meer te doen.

Energieverbruik

Het energieverbruik van radiator ventilatoren is ook van belang: het doel is immers om energie of gas te besparen, niet verspillen!

Hoeveelheid

Hoeveel radiator ventilatoren ga je aanschaffen? Voor iedere radiator één, of gewoon een paar voor in de woonkamer? Dit is van belang voor het gewenste effect, comfort en energieverbruik beperken.


Wat is de beste radiator ventilator van 2022? 

Dan gaan we eindelijk naar de top 5 beste radiator ventilatoren 2022! In onze radiator ventilator test 2022 hebben we conclusies getrokken over de kwaliteit van de producten, bijvoorbeeld naar hoe goed de warmte verdeeld werd en hoeveel gas er uiteindelijk werd bespaard. Ook kijken we natuurlijk naar de prijs en nog veel meer.

Veel succes met je nieuwe aankoop in deze koude winterdagen!

1. SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Beste radiator-ventilator

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste koop radiator ventilator 2022? De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set is dan het beste product voor jou!

De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set heeft in de test van Top-X de beste prestaties geleverd. Onder andere op het gebied van stroomverbruik. Je verbruikt met de SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set maar 0,16 euro aan elektriciteit - per maand? Nee, per jaar zelfs!

Daar stopt het niet bij; de SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set kan je tot wel 22% aan gaskosten besparen doordat de warmte veel sneller en evenrediger door het huis wordt verspreid. Dekentjes in de woonkamer zijn dus overbodig geworden!

De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set wordt automatisch geactiveerd met een warmtesensor, en als dit gebeurt wordt je woning wel twee keer zo snel warm. Je kan de CV 1 tot 2 graden lager zetten en nog steeds heb je dezelfde temperatuur in huis!

Voordelen SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

 • Automatisch aan met warmtesensor
 • Veel gas besparen
 • Je woning wordt tot wel 2 keer zo snel warm
 • Onderin de radiator te plaatsen, dus vrijwel onzichtbaar

Nadelen SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

 • Niet altijd handig om in het stopcontact te plaatsen

2. Magnificos - radiator ventilator

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer twee van onze radiator ventilator test vinden we de Magnificos - radiator ventilator. Volgens de producent bespaar je met deze CV-ventilator tot wel 30% op gas. En dat is natuurlijk lang niet gek in deze tijd met torenhoge gasprijzen.

Hoe zorgt deze radiator ventilator er dan voor dat je gaat besparen op je gas kosten? Nou, deze radiator ventilator zorgt ervoor dat je verwarming efficiënter en sneller gaat werken. Je plaatst deze radiator, ventilator op een radiator of convector en vervolgens heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.

Verder draait deze ventilator alleen als de radiator warm is, hierdoor verbruikt hij op jaarbasis slechts 1 Kwh per jaar. Kortom, deze radiator ventilator zorgt ervoor dat je ruimte sneller en op een efficiëntere manier warm wordt. Dit betreft overigens een grootverpakking waarbij je 3x de CV radiator krijgt. Dit is wel zo handig als je meerdere radiatoren in je woning hebt.

Voordelen Magnificos - radiator ventilator

 • Makkelijk te installeren
 • Bespaart tientallen euro's aan gas
 • Automatische schakelaar op basis van warmte

Nadelen Magnificos - radiator ventilator

 • Snoer naar stopcontact erg kort, misschien een verlengsnoer erbij nodig

3.  SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Weet je niet zeker hoe goed een radiator ventilator zal werken in jouw huis? Dan is het misschien niet handig om gelijk een multipack te bestellen voor alle radiatoren in je hele huis. De SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set is dan de geschikte keuze voor jou.

Met de SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set kun je even zelf ervaren hoe goed zo'n ventilator nou eigenlijk is. Deze SpeedComfort Radiator Ventilator verdeelt de warmte over de ruimte, net als alle andere ventilatoren, en past in een radiator tot 75 cm lang.

De meeste radiatoren zijn prima te gebruiken in combinatie met deze SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set, omdat het formaat vrij universeel is. Daarnaast kun je er zo veel bestellen als je nodig denkt te hebben, en in tegenstelling tot multipack producten heb je dan geen overbodige ventilatoren in huis na installatie. Top!

Afhankelijk van hoeveel ventilatoren je installeert, kan de SpeedComfort Radiator Ventilator zorgen voor een reductie van zo'n 20% in gaskosten. Nadeel aan de mono set is wel dat je voor iedere installatie een apart stopcontact moet hebben, wat leidt tot heel veel extra kabels in huis.

Voordelen SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set

 • Past in de meeste radiators
 • Zo veel bestellen als je nodig denkt te hebben
 • Bespaart tientallen euro's aan gas
 • Energiezuinig

Nadelen SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set

 • Veel stopcontacten nodig bij meerdere installaties

4. HeatFan 5 – Trio Set Radiator Ventilator

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je een smallere radiator of weet je niet precies wat goed past in jouw verwarmingssysteem? De HeatFan 5 – Trio Set Radiator Ventilator is dan een goeie optie voor je. 

Ook deze radiatorventilator wordt geleverd in een set van 3. Ook kun je deze radiatorventilatoren gemakkelijk doorlinken dankzij een handige meegeleverde kabel. 

Heatfan garandeert een extra radiator capaciteit van 15 tot 20%. Hiermee kunnen de radiatoren dus meer warmte produceren tegen een lagere inspanning waardoor je bespaart op je gaskosten.

Kortom, ook dit is een prima optie kwa radiatorventilatoren. Onze voorkeur zou echter eerder naar een ventilator van speedcomfort gaan.

Voordelen HeatFan 5 – Trio Set Radiator Ventilator

 • Makkelijk te installeren in allerlei formaten radiators
 • Bespaart tientallen euro's aan gas
 • Automatische schakelaar op basis van warmte

Nadelen HeatFan 5 – Trio Set Radiator Ventilator

 • Snoer naar stopcontact erg kort, misschien een verlengsnoer erbij nodig

5. Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.2

Op zoek naar een voordelige multipack van radiator ventilatoren? De Trio Heatfan is een product dat geschikt is voor grotere woningen, waar je bijvoorbeeld wel 4 radiatoren in 1 ruimte hebt.

De Trio Heatfan zorgt voor een gelijke verdeling van warmte, waardoor je de thermostaat tot wel 2 graden lager in kunt stellen. Net als de andere producten is de Trio Heatfan in te stellen met magneten.

Groot voordeel aan de Trio Heatfan set is dat je maar 1 stopcontact nodig hebt voor deze ventilatoren - met de verbindingskabels kun je de apparaten op elkaar aansluiten, waardoor je veel minder kabels door het hele huis hebt lopen. Dat ziet er veel beter uit!

Uit onze tests bleek ook dat de Trio Heatfan totaal geen merkbaar geluid maakte, en ook deze ventilatoren gaan automatisch aan als ze merken dat de verwarming aan gaat. 

Voordelen Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

 • Gelijke verdeling van warmte
 • Geschikt voor grotere woningen
 • Heeft een verbindingskabel, dus maar 1 stopcontact nodig

Nadelen Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

 • Te veel ventilatoren voor de meeste huishoudens

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel radiator ventilatoren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten radiator ventilatoren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de radiator ventilatoren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste radiator ventilatoren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP