fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Petroleumkachel

Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m²

Petroleumkachel Foetsie H-229

De Foetsie H-229 Petroleumkachel is van klein formaat maar zorgt er wel voor dat grote ruimtes verwarmd worden. Denk bijvoorbeeld aan een tent of een schuur. Met een inhoud van 4,6 liter kan je een ruimte maar liefst 17 uur warm houden! Dit is natuurlijk heel erg fijn voor de winterperiode. Daarnaast is het nog makkelijk aan te steken en dit kan door iedereen gedaan worden.

Met een goede petroleumkachel kun je een ruimte verwarmen zonder elektriciteit of gas. Mocht de stroom en de verwarming een keer onverhoopt uitvallen, is zo'n petroleumkachel ideaal - het enige wat je nodig hebt is brandstof en je hoeft niet meer bang te zijn voor de kou.

Een petroleumkachel kopen is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Er is zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet ziet; daarom helpen we je graag met kiezen!

Naast de beste petroleumkachel volgens de consumentenbond, hebben wij nog tientallen andere producten getest. Op deze pagina lees je alles over petroleumkachels. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste Petroleumkachels

Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m²

Beste koop petroleumkachel
1.  Petroleumkachel Foetsie H-229

Beste elektrische petroleumkachel
2. Inverter 5727 Petroleumkachel

Beste compacte petroleumkachel 
3.Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2

Beste grote petroleumkachel
4. Tosai 366 Petroleumkachel

Beste petroleumkachel voor grote ruimtes
5. Zibro FF-55 T Petroleumkachel

Top 10 beste Petroleumkachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Petroleumkachels.


Waar op letten bij het kopen van een Petroleumkachel?

Een petroleumkachel kopen is een makkie, maar een goede uitkiezen kan lastiger zijn. Je werkt met brandstof en daarom is het maar beter dat je een kwalitatief sterk product uitkiest.

Hieronder hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet, waar je op moet letten als je een petroleumkachel kopen wil - zo weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt, en dat je product veilig te gebruiken is.

Veiligheidsmaatregelen

De veiligheid van een verwarmingsproduct is het allerbelangrijkste, zo ook bij petroleumkachels. Een goede petroleumkachel is voorzien van veiligheidssnufjes, zoals omvalbeveiliging en een veiligheidsstop. We raden aan om een petroleumkachel met deze veiligheidsfuncties te kopen, maar ook om de instructies goed door te lezen!

Grootte ruimte

Bij petroleumkachels staat altijd een indicatie van oppervlakte aangegeven. Dat houdt in dat de kachel geschikt is om een ruimte van bijvoorbeeld 15 vierkante meter te verwarmen. Meet de kamer waarvoor je de petroleumkachel gaat gebruiken eerst even na voor je er definitief één koopt, anders kom je van een koude kermis thuis.

Ontsteking

Bij sommige (vooral oudere) petroleumkachels zijn lucifers nodig om hem aan te steken. Dit raden we niet aan, omdat het extra kosten met zich mee brengt. Ook zijn lucifers minder veilig dan een ontstekingsknop.

Warmtestanden

Niet elke petroleumkachel heeft verschillende warmtestanden. Met een aanpasbare warmtestand kun je de temperatuur in een kamer beter reguleren, in plaats van dat je de kachel steeds aan en uit moet zetten. Een gelijkmatigere temperatuur is gezonder voor je lichaam, dus meerdere warmtestanden zijn wat ons betreft aan te raden.


Wat is de beste Petroleumkachel van 2023? 

Een petroleumkachel kopen? Ga niet blind uit op de beste petroleumkachel volgens de consumentenbond, maar lees je eerst goed in voordat je een beslissing maakt.

De petroleumkachels in onze top 5 voldoen allemaal aan bepaalde kwaliteitsstandaarden, en zijn daarnaast duurzaam én veilig in gebruik. Als je deze reviews goed doorneemt weet je precies welke petroleumkachel het beste bij jou past! Bekijk gauw de beste petroleumkachels.

1. Petroleumkachel Foetsie H-229

Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m²

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals gezegd is de Foetsie H-229 de beste petroleumkachel 2023, en dat zeggen we niet zomaar!  De Foetsie H-129 Petroleumkachel kan een ruimte tot wel 27m² met gemak verwarmen. 

De Foetsie H-229 Petroleumkachel heeft een verwarmingscapaciteit van wel 2500 watt. In combinatie met de tankinhoud van4,6 liter kun je hiermee tot wel 17 uur achter elkaar voor warmte zorgen op de hoogste stand. 

Het maakt niet uit in wat voor ruimte je de Foetsie H-229 Petroleumkachel gebruikt, zo lang je de kamer maar goed ventileert. Dankzij die flexibiliteit en uitzonderlijke kwaliteit is de Foetsie H-229 Petroleumkachel volgens onze petroleumkachel test de beste petroleumkachel 2023!

Voordelen Petroleumkachel Foetsie H-129

 • Werkt bij ruimtes tot 27m² 
 • Schone en geurloze verwarming
 • Je kunt een theekan warmhouden op de bovenkant
 • Geschikt voor alle (ventileerbare) ruimtes

Nadelen Petroleumkachel Foetsie H-129

 • Redelijk zwaar

2.  Inverter 5727 Petroleumkachel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je een iets grotere ruimte die je graag wil verwarmen? Dan zul je erg blij worden van deze Inverter 5727 Petroleumkachel, met een totaal oppervlakte van 35 vierkante meter!

Dat is ruim genoeg voor een gemiddelde huiskamer, en dus is deze kachel handig om achter de hand te hebben als de verwarming uitvalt. Volgens de fabrikant is een ruimte tot 130m³ prima te verwarmen.

Een ander groot voordeel is dat de Inverter 5727 Petroleumkachel wel 20 verschillende warmtestanden heeft. Zo kun je de temperatuur in je woning precies zo instellen als je zelf wilt. Met een tankinhoud van 7,2 liter kun je tot wel 86 (!) uur achter elkaar genieten van extra warmte.

Daarom is de Inverter 5727 Petroleumkachel de beste petroleumkachel voor grote ruimtes!

Voordelen Inverter 5727 Petroleumkachel

 • Ideaal voor grotere ruimtes (tot 130m² mogelijk)
 • Grote tankinhoud, tot 86 uur verwarming
 • Verschillende soorten beveiliging (kinderbeveiliging, oververhitting)
 • Brandstofniveau indicatie

Nadelen Inverter 5727 Petroleumkachel

 • Elektriciteit nodig, dus alleen binnenshuis te gebruiken

3. Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Je kent het merk Qlima vast wel van de uitstekende ventilators en verwarmingssystemen. Zo niet: maak kennis met de Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2!

Deze handige petroleumkachel kan in iedere ruimte tot 26m² geplaatst worden. Deze kachel is bijvoorbeeld ideaal voor een extra woonkamer of een tuinhuisje.

Met een totaal vermogen van 2400 Watt kun je enorm veel warmte verwachten uit de Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2. Je hebt geen lucifers nodig om hem aan te steken - dat gaat gewoon met een druk op de knop. Met de draaiknop kun je de warmte precies zo instellen als je zelf wil. 

Je hebt voor de Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2 geen stopcontact, afvoer of gasaansluiting nodig, waardoor je hem makkelijk in een afgelegen ruimte kunt plaatsen. Ook valt hij prima mee te nemen naar een vakantieadres - ook al was een handvat of wieltjes in dat geval wel zo handig geweest. 

Voordelen Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2

 • Geschikt voor een tuin- of vakantiehuisje
 • Compact en lichtgewicht
 • Geen geuren en erg stil
 • Geen lucifers nodig

Nadelen Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2

 • Niet supermakkelijk mee te nemen

4. Tosai 366 Petroleumkachel

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Tosai 366 Petroleumkachel is een uitstekende verwarmingskachel met een ontzettend groot vermogen. Het 2600 Watt vermogen zorgt voor een verwarming van totaal 105m³ aan lucht, wat dus genoeg is voor een gemiddelde huiskamer.

Ook voor een voortent, tuinhuisje of veranda is dit een ontzettend nuttige aankoop - je creëert een gezellig sfeertje rondom de kachel en geniet van de heerlijke warmte.

Stroomuitval in huis? De Tosai 366 Petroleumkachel heeft geen elektriciteit nodig, wat hem een ideale tool maakt om achter de hand te hebben - zeker tijdens de komende winter. Ook veiligheid is geen probleem dankzij de CO² sensor en verschillende beveiligingsfuncties, zoals omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. 

Dankzij de indicatie van het brandstofniveau ben je er op tijd bij als de tank van 3,8 liter bijna leeg is. Die tank is niet supergroot, maar doordat de kachel zo efficiënt brandt is dit in onze tests geen probleem gebleken. 

Voordelen Tosai 366 Petroleumkachel

 • 105m³ aan verwarmingsruimte
 • Geen elektriciteit nodig
 • Veel veiligheidsopties

Nadelen Tosai 366 Petroleumkachel

 • Dient handmatig aangestoken te worden

5. Zibro FF-55 T Petroleumkachel

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot konden we de Zibro FF-55 T Petroleumkachel niet laten ontbreken in onze tests. De Zibro FF-55 T Petroleumkachel staat niet bepaald bekend om het geweldige ontwerp, maar de prestaties van deze unit zijn werkelijk ongekend! 

Het is voor de Zibro FF-55 T Petroleumkachel geen enkel probleem om een ruimte tot 60 vierkante meter te verwarmen. Omgerekend naar kubieke meters kom je uit op ongeveer 300m³! Dat terwijl de kachel relatief compact is, echt ideaal voor een groot vakantiehuisje of een gezellige veranda.

Als je zeker wilt weten dat je in de komende winter niet zonder verwarming komt te zitten, is het kopen van de Zibro FF-55 T Petroleumkachel een uitstekend idee!

Voordelen Zibro FF-55 T Petroleumkachel

 • Tot 300 kuub verwarmingsruimte
 • Compacte kachel
 • Efficiënte verwarming (tot 95% rendement)

Nadelen Zibro FF-55 T Petroleumkachel

 • Er dient een afvoer geïnstalleerd te worden 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel petroleum kachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten petroleum kachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de petroleum kachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste petroleum kachels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>