fbpx

Publicatie datum: 31 januari, 2024

Door: Sam

Best Geteste Webhosting Provider

Best geteste Webhosting Provider

Cloud86

Op zoek naar de beste webhosting provider van Nederland in 2024? Zoek niet verder en kies voor Cloud86! In onze webhosting test hebben wij meer dan 10 verschillende webhosting partijen vergeleken en geen enkele provider kwam zo goed uit de test als Cloud86.

Zo is Cloud86 een Nederlands hosting bedrijf dat ontzettend goed scoort in verschillende snelheidstesten, een breed aanbod heeft en simpelweg de beste prijs / kwaliteitsverhouding heeft van elke hosting partij in Nederland. Meer weten over Cloud86? Klik op de knop hieronder!

Wat is de beste webhosting? Het is een vraag die we geregeld terug zien komen en om deze reden hebben wij bij Top-X.nl een uitgebreide webhosting test gedaan. 

Voor deze test hebben wij maar liefst 26 verschillende hosting partijen getest op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de snelheid die deze hosting partijen wisten te halen, de diensten die zij in hun pakketten hebben zitten en natuurlijk de prijs / kwaliteit. 

Ook hebben we gekeken hoe goed de webhosting partij werkt met verschillende systemen. Denk hierbij aan Woocommerce, WordPress en andere systemen. 

Op basis hiervan hebben we een top 5 gemaakt met de  beste hosting providers in Nederland. Door te kiezen voor een van deze opties weet je dus zeker dat je bij een goede webhosting partij terecht komt. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Providers vergeleken

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste hosting Providers

Best geteste Webhosting Provider

Best geteste webhosting
1. Cloud86

managed webhosting

Beste managed hosting
2.  ManagedWPhosting

netart logo

Beste cloudhosting
3. netart.com

Beste Goedkope webhosting
4.   Hostinger

versio

Beste webhosting met websitebouwer
5. Versio


Waar moet je op letten bij het kiezen van webhosting provider?

Goed, voor we je gaan vertellen welke hosting het beste is gaan we eerst wat dieper in op de materie. Webhosting is natuurlijk een vrij technisch en ingewikkeld onderwerp. Zo zijn er verschillende soorten hosting en is lang niet elke soort even geschikt voor bepaalde situaties. Daarom kan het voor een gemiddelde website-eigenaar best lastig zijn om de goede webhosting te onderscheiden van minder geschikte varianten. 

Om je op weg te helpen hebben we bij Top-X.nl een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria bij het zoeken van goede webhosting. Door onderstaande criteria in je achterhoofd te houden bij het hosting vergelijken weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

Soort hosting

Allereerst is het van belang dat je goed nadenkt over het type hosting dat je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten hosting en elk type hosting (VPS hosting, WordPress hosting, cloud hosting, shared hosting) heeft weer zijn eigen voor-en nadelen. Hieronder behandelen we de verschillende hosting soorten kort.

Shared Hosting
Allereerst heb je 'Shared hosting', dit is de meest voorkomende vorm van webhosting. Zoals de naam al doet vermoeden deel je in dit geval een stukje opslag op een bepaalde server. Op 1 server worden dus meerdere klanten geplaatst. Het voordeel hiervan is dat de maandelijkse kosten ontzettend laag zijn. In veel gevallen is het kiezen voor een shared hosting optie een prima keuze.

WordPress hosting
Ongeveer 80% van de websites in Nederland zijn gebouwd met het WordPress CMS. Ook onze website is gebouwd op WordPress. Als jij een WordPress website hebt dan kan het slim zijn om te kiezen voor een webhosting partij die geoptimaliseerd is voor WordPress. Dit zorgt er namelijk voor dat je website een stuk sneller is. Bovendien worden WordPress updates vaak automatisch gedaan waardoor je jezelf nergens om druk hoeft te maken. Hierbij heb je ook partijen die 'managed wordpress hosting aanbieden'. Bij Managed WordPress hosting heb je het voordeel dat alles voor je geregeld wordt. Je hoeft je dus niet druk te maken over updates etc. 

VPS hosting
VPS staat voor Virtual Private Server en in dit geval huur je een eigen server. In dit geval deel je de server dus niet met andere mensen. Het voordeel hiervan is dat de snelheid super goed is. Het nadeel? De prijs is vaak een stuk hoger. 

Cloud hosting
Naast bovenstaande type hosting heb je tegenwoordig ook 'cloud hosting'. In dit geval is je server niet op 1 locatie beschikbaar maar op meerdere locaties. Het voordeel van cloud hosting is dat je server niet heel snel overbelast zal raken. Stel dat jij plotseling heel veel bezoekers op je website ontvangt, dan kan het bij shared hosting voorkomen dat de website er uit knalt. Bij Cloud hosting is dit niet het geval omdat er dan simpelweg een andere server gepakt kan worden.

Prijs

Als tweede, en in veel gevallen natuurlijk het belangrijkste, de prijs. Vrijwel alle webhosting diensten hameren op hoe laag hun prijzen wel niet zijn. Vaak zit er ergens een addertje onder het gras. De prijs wordt na het eerste jaar bijvoorbeeld veel duurder, of de eerste zoveel maanden zijn een ‘gratis proefperiode’ terwijl je er daarna alsnog een jaar aan vast kunt zitten.

Let dus goed op de prijzen die een website toont en laat je niet verleiden door flitsende aanbiedingen en hoge kortingen.

Snelheid

Voor mensen die een grote website willen hosten met bijvoorbeeld veel gebruik van foto’s, video’s en inloggegevens, is het handig om te letten op de capaciteit van een website. Met een groter hosting pakket kun je meer foto’s hosten en zal je website sneller in gebruik zijn voor je klanten of bezoekers.

Ook kan een te lage capaciteit er voor zorgen dat je geen e-mails meer kunt ontvangen, omdat de opslaglimiet bereikt is! 

Dataverkeer

Naast een geschikte capaciteit voor je website hosting, is het dataverkeer ook van belang. Een hogere dataverkeer capaciteit betekent dat je website sneller is, en vooral meer verkeer tegelijkertijd aan kan.

Als er dus 3000 mensen tegelijkertijd iets op je webshop willen kopen of het nieuwste blog artikel willen lezen, is het verstandig om een wat grotere dataverkeer capaciteit te kiezen.

Voor het inladen van afbeeldingen wil je overigens dat je hosting beschikt over een Content Delivery Network ook wel CDN genoemd. Een Content Delivery Network zorgt er namelijk voor dat afbeeldingen ten alle tijden snel kunnen worden ingeladen. 

Aantal e-mail accounts

Werk je nou in een kleine kapperszaak en wil je graag dat alle 6 medewerkers een e-mail adres van de zaak krijgen? Dan kan dat vaak wel met een goedkoper hosting pakket. Maar voor grotere bedrijven is het niet altijd mogelijk om een eigen e-mail adres voor al je medewerkers te kiezen.

Er zit meestal namelijk een limiet aan het aantal e-mail adressen dat je kunt aanmaken voor een bepaalde website. Let dus op deze limiet en bedenk voor dat je een pakket aanschaft, hoeveel e-mail adressen je op je nieuwe domein wil laten gebruiken.

Extra functionaliteiten

Een ander belangrijk onderdeel van hosting vergelijken? Kijk naar de extra functionaliteiten die de beste hosting bedrijven aanbieden. Goedkope hosting is natuurlijk niet per definitie beter maar soms heeft ook goedkope hosting verschillende voordelen.

Naast de prijs is het goed om te kijken naar de extra functionaliteiten van de hosting diensten. Denk hierbij aan het maken van back-ups,  gratis SSL certificaat, Internationale hosting, One-click wordpress installs, managed wordpress.

Als jij niet zo handig bent met WordPress dan is het bijvoorbeeld handig als er een standaard wordpress installatie is. Deze wordpress installatie maakt je leven een stuk makkelijker. 

Een andere extra functionaliteit die je wil hebben bij zowel betaalbare webhosting als duurdere webhosting? Een gratis SSL certificaat. Wanneer je in de URL balk kijkt zie je als het goed is een slotje staan. Dit is een gratis SSL certificaat die eigenlijk aantoont dat een website veilig is.


Wat is de beste webhosting provider van dit moment? 

Goed, tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. In onderstaande sectie gaan we vertellen wat momenteel de beste hosting providers in Nederland zijn. 

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen is het kiezen van de beste hosting provider een lastige klus. Bovendien kan een verkeerde keuze ervoor zorgen dat je website een stuk minder goed presteert dan wanneer je wel een goede hosting provider uit kiest. 

Om deze reden hebben wij een uitgebreide test gedaan onder bekende hosting providers in Nederland. Hierbij hebben we deze providers beoordeeld op verschillende criteria waaronder de snelheid, prijs / kwaliteit en het aantal diensten dat ze aanbieden.

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met alleen de beste hosting providers van dit moment. Kortom, door voor een van deze hosting providers te kiezen weet je zeker dat je goed zit!

1. Cloud 86

Best geteste Webhosting Provider

8.9

Eindbeoordeling

Beveiliging

8.8

Snelheid

9.0

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij op zoek bent naar de beste webhosting van dit moment dan is Cloud 86 momenteel je beste keuze. Geen enkele hosting provider kwam zo goed uit onze Top-X webhosting test als Cloud 86.

Zo is Cloud86 een Nederlands hosting bedrijf dat ontzettend goed scoort in verschillende snelheidstesten, een breed aanbod heeft en simpelweg de beste prijs / kwaliteitsverhouding heeft van elke hosting partij in Nederland.

Bij Cloud86 kun je terecht voor verschillende diensten. Denk hierbij aan Shared hosting, premium webhosting, managed WordPress hosting en Woocommerce webhosting. Ook is deze partij wat ons betreft de beste wordpress webhosting aanbieder. 

Een ander groot voordeel van cloud86 is het gebruiksgemak. Je ziet aan alles dat er goed nagedacht is over het dashboard van Cloud86 en je navigeert dan ook gemakkelijk door je verschillende diensten.

Wanneer jij een website hebt dan wil je dat de klantenservice ten alle tijden goed te bereiken is. Niks is zo erg als een webhosting aanbieder die niet reageert op berichten. Bij cloud86 is dit dik in orde, zo hebben zij een Nederlandse klantenservice die ontzettend goed te bereiken is.

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede hosting partij dan is Cloud86 zeker je beste keuze op dit moment.

Voordelen Cloud86

 • Geen enkele wordpress hosting scoort zo goed in snelheidstesten als Cloud86
 • Dashboard werkt ontzettend goed en fijn waardoor je goed overzichtelijk hebt welke diensten je precies hebt
 • Ontzettend scherpe prijzen waardoor de prijs / kwaliteitsverhouding gewoon heel goed is
 • Korte contracten die ten alle tijden op te zeggen zijn
 • Gratis SSL Certificaat

Nadelen Cloud86

 • Klantenservice is in het weekend iets minder goed bereikbaar

2. ManagedWPhosting

managed webhosting

8.8

Eindbeoordeling

Beveiliging

9.0

Snelheid

8.6

Prijs / kwaliteit

8.9

Heb je behoefte aan net een beetje extra op het gebied van mogelijkheden maar ook zeker op het gebied van extra service? Dan is ManagedWPhosting de perfecte partij voor jou! ManagedWPHosting is al jarenlang de specialist als het aankomt op WordPress hosting. Ze bieden verschillende pakketten aan voor zowel de kleine wordpress websites als voor webshops die behoefte hebben aan een eigen dedicated server.

Deze partij heeft al zijn servers in Nederland staan, waardoor jouw (Nederlandse) bezoekers te maken zullen krijgen met een razendsnelle website, iets wat steeds belangrijker wordt gevonden, ook door Google zelf. Het grootste voordeel van dit hosting bedrijf is dat je hier geen nummertje bent, zoals bij de grote namen wel vaak het geval is. Wanneer je problemen hebt met je hosting of je website dan staat er bij ManagedWPhosting een medewerker voor je klaar met verstand van zaken. Hij/zij kijkt samen met jou naar wat het probleem is en lost het op. Een absolute verademing met bijvoorbeeld een TransIP, waarin de 'supportmedewerkers' vooral goed zijn in het doorverwijzen naar 'kennisbank artikelen' waar je niets aan hebt.

Wat wij fijn vinden is dat deze uitstekende service niet heeft geleid tot hoge prijzen. Kortom: als je op zoek bent naar de beste Managed hosting partij, gespecialiseerd in WordPress, dan zit je hier aan het juiste adres!

Voordelen ManagedWPHosting

 • Beste managed hosting provider
 • Veel verschillende pakketten
 • Zeer goede klantenservice
 • Het platform werkt maandelijks aan nieuwe snelheidsverbeteringen

Nadelen ManagedWPHosting

 • Alleen voor WordPress hosting

3. netart.com

netart logo

8.6

Eindbeoordeling

Beveiliging

8.5

Snelheid

8.7

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar een cloud hosting service? Dan kunnen wij je netart.com aanraden. Deze provider is hard aan het uitbreiden en inmiddels actief over de hele wereld en dus ook in Nederland. Met netart.com ben je er zeker van dat je website niet tegen problemen aanloopt. Ze garanderen namelijk een up-time percentage van 99,9% aan, tegen aantrekkelijke tarieven.

In het begin is het even goed zoeken binnen het platform waar alles te vinden is, maar de interface went vrij snel. Kom je er toch niet uit dan kun je altijd terecht bij de klantenservice. In tegenstelling tot veel andere bedrijven is deze bij netart.com 24 uur per dag beschikbaar!

De uitstekende schaalbaarheid en de snelle servers maken netart.com tot de beste cloud hosting partij van dit moment.

Voordelen netart.com

 • Snelle hosting, altijd snelle laadtijden vanaf iedere locatie
 • Een klantenservice die 24/7 bereikbaar is
 • Goedkoper dan de meeste vergelijkbare hosting providers

Nadelen netart.com

 • Website is in het engels

4.  Hostinger

8.3

Eindbeoordeling

Beveiliging

8.4

Snelheid

7.8

Prijs / kwaliteit

8.8

Run je een klein bedrijfje of wil je een website opzetten om je hobby met mensen te delen, maar wil je niet te veel uitgeven aan een website? Hostinger is dan een geschikte optie voor jou! Hostinger biedt de laagste prijzen van de best geteste webhosting diensten en je kunt er elk domein haast wel krijgen, zo lang hij nog niet bezet is natuurlijk.

Ook bij Hostinger is er ondersteuning voor WordPress en is er een uitgebreide websitebouwer inbegrepen met veel AI tools die het opzetten van een website enorm makkelijk maken. 

Het aanbod van de diensten is dus prima bij Hostinger. Zo kun je hier terecht voor Shared Hosting, VPS hosting, WordPress hosting en cloud hosting. Hiernaast hebben ze erg veel beveiligingsfeatures waardoor jouw website veilig blijft. 

Kortom, Hostinger verdient vanwege de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding een plekje in deze top 5 met beste webhosting providers. Lees ook onze review uitgebreide review van Hostinger.

Voordelen Hostinger

 • Laagste prijzen van alle goede webhosting diensten
 • Uitgebreide veiligheidsfeatures
 • WordPress ondersteuning
 • Gratis webmigratie
 • 24/7 support voor al je vragen of problemen

Nadelen Hostinger

 • Na de goedkope inschrijvingsdeals, worden de prijzen twee keer hoger
 • Niet voor websites met hoge gebruikersaantallen

5. Versio

versio

7.9

Eindbeoordeling

Beveiliging

8.4

Snelheid

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je al een website hebt laten ontwerpen en deze is inmiddels ook al in elkaar gezet, dan heb je geen reden om extra te betalen om een website bouwer te kunnen gebruiken. De voorgaande webhosting services hadden allemaal een functie om je website mee te bouwen, maar als je dit niet nodig hebt is Versio een geschikte optie voor jou.

Versio biedt namelijk een aanzienlijk goedkoper hosting abonnement waarbij je geen website bouwer kunt gebruiken, en waardoor je je volledig kunt focussen op je hosting. Zo plaats je makkelijk al je websites bestanden in een online mapje, en klaar is Kees!

Versio heeft zeker een plek verdient in deze top 5 met beste webhosting providers, echter is het niet de allerbeste optie en gaat onze voorkeur uit naar bijvoorbeeld Cloud86. De prijs  kwaliteit verhouding is hier namelijk een stuk beter. Toch verdient Versio zeker een plek in deze lijst en is het zeker een van de beste hosting provider. 

Voordelen Versio

 • Website bouwer niet inbegrepen, bespaart kosten
 • Makkelijk focussen op de hosting
 • Veel beveiligingscertificaten mogelijk
 • Flexibele VPS ondersteuning voor grotere bedrijven
 • WordPress ondersteuning
 • 24/7 support voor al je vragen of problemen

Nadelen Versio

 • Iets minder simpel in gebruik doordat het echt alleen gaat om hosting
 • Minder geschikt voor internationale hosting

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel webhostings hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 web hostings getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de webhostings op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste web hostings op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste webhostings zijn.

Wat kost webhosting per maand?

Webhosting hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Er zijn verschillende hosting providers in Nederland en elke hosting provider heeft zijn eigen prijzen. Gemiddeld gezien betaal je voor de webhosting van 1 website tussen de 5 euro en 10 euro per maand. Hoe meer bezoekers je website doet, des te duurder je hosting wordt.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>