• Home
 • /
 • Internet
 • /
 • Jouwweb review: Hoe goed is deze tool? [Onze ervaringen]

Laatste update: december 2022

Door: Sam

Jouwweb Review

jouwweb logo

Onze score

Met Jouwweb bouw je binnen een uur je eerste website. Jouwweb is een goede website bouwer waarmee je zowel een website, webshop als een blog kunt maken. Jouwweb kenmerkt zich door eenvoud. Binnen een mum van tijd heb je je eigen website staan. Klik op de knop hieronder om Jouwweb 3 maanden gratis te proberen.

🎁 Tijdelijk de eerste 3 maanden GRATIS🎁

Jouwweb is één van de weinige Nederlandse websitebouwers en hostingsites, en in onze Jouwweb review wilden we deze unieke dienst dan ook op de proef stellen. Door het enorme aanbod aan webhosting-diensten die je online kunt vinden, wordt de keuze namelijk steeds lastiger.

Dat terwijl het voor beginnende professionals al lastig genoeg is om je online-aanwezigheid op peil te houden met de concurrentie. Is het dan echt zo’n groot voordeel dat Jouwweb Nederlandstalig is? Waar excelleert Jouwweb in, en wat kun je er allemaal mee?

In deze Jouwweb review gaan onze internet-experts Jouwweb flink op de proef stellen. Hierbij kijken we naar alle aspecten van de tool. Alles komt langs in deze uitgebreide Jouwweb review. Na het lezen van dit artikel weet je het antwoord op;

 • Wat zijn de voor- en nadelen van Jouwweb?
 • Wat is Jouwweb?
 • Welke diensten biedt Jouwweb?
 • Wat kost Jouwweb?
 • Welke ervaringen hebben mensen met Jouwweb?
 • Hoe goed is de Jouwweb klantenservice?


Voor-en nadelen Jouwweb

Jouwweb Voordelen

 • Persoonlijke klantenservice in het Nederlands, wat vaak beter te begrijpen is
 • Handige editor waarin je de indeling en looks van je site met een paar kliks kunt aanpassen
 • Mogelijkheid om allerlei verschillende talen aan je site toe te voegen
 • All-in-1; domeinnaam, e-mailaccount en website
 • Site werkt goed op alle apparaten: mobiel, desktop, en tablet
 • Update vanuit overal je site via je telefoon of laptop

Jouwweb Nadelen

 • Niet veel opties met betrekking tot opslagruimte
 • Snelheid niet altijd even stabiel

Jouwweb review

Wat is Jouwweb?

Wat is Jouwweb precies, en voor wie is de dienst bedoeld? Even wat context. Jouwweb is in 2011 opgericht, en komt van oorsprong uit Eindhoven. Jouwweb biedt zowel webhosting als een website bouwer, dus kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Het doel van de oprichters was dan ook om het maken én hosten van een website allemaal op één locatie te laten gebeuren - zonder te hoeven programmeren. Dat is gelukt, en inmiddels telt het bedrijf al 80.000 tevreden klanten. Zij worden geholpen door een groot team van Nederlandstalige klantenservice medewerkers. 

Jouwweb focust zich dan ook voornamelijk op de Nederlandse en Belgische markt. Voor jou als gebruiker kan dit een aantal belangrijke voordelen hebben. Naast dat je dus geholpen kunt worden in het Nederlands, is Jouwweb ook geoptimaliseerd voor de Nederlandstalige e-commerce industrie. Betalen met iDeal of Mollie is via Jouwweb dus ook mogelijk, aangezien dit de populairste betalingsmethodes zijn op Nederlandse webshops. De belofte van Jouwweb is dat dit het maken en onderhouden van een webshop of site veel laagdrempeliger maakt. Klopt die belofte? In deze Jouwweb review gaan we dit zo goed mogelijk op de proef stellen!


Welke diensten biedt Jouwweb?

Technisch gezien biedt Jouwweb meerdere diensten: webhosting, website building en zelfs een stukje webdesign. De truc zit hem in het feit dat je via Jouwweb al deze werkzaamheden kunt uitvoeren, zonder ervaring of voorkennis te hebben in het online vakgebied. Hiermee vervult Jouwweb een gat in de markt; veel ondernemers die hun expertise met de wereld willen delen, kunnen dit zo makkelijk mogelijk doen. Via één bedrijf. 

diensten van Jouwweb

Dit staat in fel contrast ten opzichte van de ‘traditionele’ manier van webhosting. Normale websites hebben een programmeur en een designer nodig. Daarnaast moet er een derde partij ingeschakeld worden om de website te ‘hosten’ (de opslagruimte van alle bestanden waar internetgebruikers mee moeten verbinden om de website te laden). Naast kosten brengt dit ook allerlei organisatorische problemen met zich mee. Het is een stuk overzichtelijker om dit allemaal op één locatie te doen, en dat is waarmee Jouwweb zichzelf profileert.


Wat kost Jouwweb?

Om te weten of Jouwweb een geschikte optie voor jou is, kunnen we beter eerst even de prijzen bijlangs gaan. Geen zorgen: het zal je verbazen hoe goedkoop Jouwweb is. Zeker rekening houdende met het feit dat Jouwweb dus alles voor je regelt - van webdesign tot hosting en coding. 

Jouwweb biedt momenteel drie verschillende pakketten aan;

Jouwweb Gratis

Het gratis Jouwweb-abonnement kost natuurlijk nul euro en nul cent per maand, voor altijd. Dit pakket is volgens Jouwweb gericht op particulieren en hobbyisten - dus niet voor hen die graag een winstgevende webshop of professioneel ogende landing-page willen maken. 

In het gratis Jouwweb pakket heb je recht op een domeinnaam die eindigt in .jouwweb.nl. Dit is natuurlijk een stuk minder professioneel dan je eigen .nl of .com domein, maar afhankelijk van de aard van je website hoeft dit niet per se een probleem op te leveren. 

Je kan met deze optie oneindig pagina’s aanmaken en gebruiken. Je krijgt toegang tot 50+ responsive webdesigns om je pagina te personaliseren, en gratis stock foto’s om je site wat meer visuele ondersteuning te geven. Daarnaast heb je oneindig opslagruimte, dus ook op dat gebied heb je nog altijd geen beperkingen. Waar zit dan het addertje onder het gras? 

Nou: Jouwweb plaatst bij dit pakket advertenties op je website. Best zeldzaam, zo’n gratis website - maar zeker geen hele professionele optie voor ondernemers. Ook heb je trouwens geen toegang tot je eigen mailbox (dat is ook niet mogelijk omdat je geen eigen domein hebt).

Jouwweb Pro

Het pro-pakket van Jouwweb is gelijk een stuk professioneler, en is volgens Jouwweb zelf perfect voor ondernemers. Voor een prijs van €7,50 per maand kun je een stuk meer dan met het gratis pakket. Jouwweb Pro is de eerste drie maanden gratis, al moet je dan wel een abonnement van minimaal een jaar nemen. Wat krijg je dan terug voor die prijs?

Gelukkig krijg je voor 7,50 per maand wél een eigen domeinnaam. Die kun je zelf uitkiezen, uiteraard op basis van beschikbaarheid. Hier krijg je vanzelfsprekend ook een mailbox bij. 

Verder is alles in het gratis pakket ook inbegrepen in Pro. Je hebt dus geen beperkingen op dataverkeer, opslagruimte, en het aantal pagina’s. Persoonlijke ondersteuning wordt natuurlijk geboden bij dit pakket, en je website is standaard voorzien van SSL-beveiliging.  Pro biedt tevens de mogelijkheid om een kleine webshop te gebruiken, al is de limiet van 10 producten wel erg beperkend.

Jouwweb Business

Heb je voor een bedrijf een webshop nodig, of een eye-catching voorpagina waar je conversies uit kan halen - dan is het Jouwweb Business pakket de beste optie voor jou. Dit abonnement kan al vanaf 15 euro per maand. Daarvoor krijg je een aantal extra’s die volgens Jouwweb perfect zijn voor echte professionals. 

Één daarvan is de webshop-functionaliteit met een oneindig aantal producten dat je kunt plaatsen. Jouwweb krijgt 0% commissie op jouw sales, dus naast het vaste maandbedrag kun je hierin geen onvoorziene kosten verwachten. Ook de mailbox in het business pakket is een stuk ruimer. Je kan dus meerdere mailadressen gebruiken. Ééntje voor de klantenservice, en een paar voor overig personeel bijvoorbeeld.

Kosten jouwweb

Hoe zijn de ervaringen bij Jouwweb?

Op papier kan dit allemaal nog zo mooi klinken: nu is het zaak om te achterhalen of Jouwweb echt zo goed is als ze beloven. Als we de scores op bijvoorbeeld Trustpilot kunnen geloven, is het antwoord “ja”!
Jouwweb ervaringen trustpilot

Jouwweb scoort een gemiddelde score van 9,2/10, en dat is op basis van meer dan 3800 beoordelingen. Dat betekent dat meer dan 9 op de 10 klanten het bedrijf als uitstekend hebben beoordeeld. Waar komt deze hoge score dan voornamelijk vandaan?

Bij de meeste positieve Trustpilot recensies ligt de nadruk op het gebruikersgemak. De websitebouwer van Jouwweb is makkelijk te gebruiken volgens het merendeel van de reviews. Ook zijn gebruikers tevreden over de mogelijkheden en hoe overzichtelijk alles te vinden was. 

Ook de Nederlandstalige klantenservice van Jouwweb blijkt bij veel klanten erg goed in de smaak te vallen. Zo zegt Judith: “Toen ik ergens even niet uitkwam, kreeg ik dezelfde dag nog een mailtje terug met uitleg. Prachtig!” De snelle reactietijd van het serviceteam is iets waar Jouwweb vaker om wordt geprezen, naast de makkelijke en vriendelijke uitleg die het team geeft. 

Een paar verbeterpunten die we uit gebruikers reviews kunnen halen, zitten bijvoorbeeld in de beschikbare designs. Er zijn volgens sommige klanten te weinig ontwerpen om uit te kiezen, en anderen vinden dat ze allemaal erg op elkaar lijken. Als je er echt uit wil springen bedrijf zijnde, is dat natuurlijk niet wenselijk.

Hiernaast zijn er nog een paar Jouwweb ervaringen te noemen die helaas niet zo goed zijn afgelopen. Echter weten we zeker dat dit uitzonderingen zijn, want het grote merendeel van de reviews op Trustpilot is erg positief. Als we puur naar reviews van gebruikers kijken kunnen we dus concluderen dat Jouwweb doet wat het belooft, en dat het de prijs zeker weten waard is.


Jouwweb klantenservice

Hoe werkt de Jouwweb klantenservice dan precies? Je kan de Jouwweb klantenservice uitsluitend bereiken via e-mail. Je kan een contactformulier invullen, waarna je binnen enkele dagen reactie krijgt. Verreweg de meeste mensen worden dezelfde dag nog geholpen, wat natuurlijk een uitstekende reactietijd is. 

Toch is het jammer dat ook Jouwweb geen telefonische ondersteuning biedt. Je kan je voorstellen hoe fijn het zou zijn dat je gewoon iemand kon bellen om samen je problemen of vragen op te lossen. Echter zijn er vrijwel geen webhosting-bedrijven die dit doen, omdat het vaak geen efficiënte manier is om veel klanten te helpen. Wel is er zoals gebruikelijk een 24/7 noodnummer beschikbaar, maar die is alleen bedoeld voor storingen (waardoor je bijvoorbeeld geen sales kunt maken in je webshop).

In vergelijking met andere tools is de Jouwweb klantenservice erg snel en gedetailleerd, zo lang je een duidelijke vraag stelt. Als je niet precies weet wat het probleem is, kan het zijn dat je een paar dagen heen en weer moet mailen. Al met al kunnen we hier goed mee leven, maar we missen nog steeds een webhosting-bedrijf met een telefonische hulplijn voor snelle afhandeling van complexe issues.

Jouwweb klantenservice

Conclusie - Onze Jouwweb ervaringen

Hoe presteert Jouwweb tegenover concurrenten op de internationale markt? Naar onze mening is Jouwweb zeker het overwegen waard als je niet al te veel ingewikkelde dingen hoeft te doen. Een simpele website met kleine webshop is via Jouwweb geen enkel probleem, en je betaalt er echt heel weinig voor. Stel dat je als influencer je eigen modelijn wil verkopen, of merchandise van je YouTube kanaal - voor dit soort doeleinden zijn de functionaliteiten die Jouwweb heeft echt ideaal. 

Wil je echter een professionelere website, waar je inzichten krijgt over gebruik, marketing en sales, dan kun je beter op zoek gaan naar een even professionele websitemaker of een online marketing-bureau. Zoekmachine-optimalisatie en marketing analytics zijn namelijk lang niet uitgebreid genoeg bij Jouwweb-diensten.


Veelgestelde vragen

Is Jouwweb goed?

Jouwweb is een uitstekende optie voor simpel website gebruik, zoals een kleine webwinkel of een professioneel uitziende bedrijfspagina. Jouwweb scoort een 9,2 uit 3826 Trustpilot beoordelingen, dus het woord ‘goed’ lijkt zeker op zijn plaats. Maar wil je grootschalig aan de slag met je webwinkel of blog, dan zul je bij Jouwweb wat belangrijke opties missen, zoals SEO en analytics.

Voor wie is Jouwweb geschikt?

Jouwweb is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het grootste voordeel van Jouwweb is het gebruiksgemak. Zeker voor beginnende website bouwers is Jouwweb dan ook zeer geschikt.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP