fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Best geteste website maker

Beste Website maker

JouwWeb

Op zoek naar de beste website maker van 2023? Zoek dan niet verder en kies voor JouwWeb!  Met de website maker van JouwWeb heb je binnen 30 minuten je eigen website live staan. Geen enkele partij kwam zo goed uit onze website maker test als JouwWeb. Verder kun je JouwWeb gebruiken voor het maken van een website, webshop of blog, zijn er honderden sjablonen waaruit je kunt kiezen en zijn de websites geoptimaliseerd voor Google. Momenteel kun je JouwWeb gratis proberen voor de eerste 3 maanden. Klik hieronder om direct te profiteren!

? Tijdelijk de eerste 3 maanden GRATIS?

Zit jij er al een tijdje aan te denken om je eigen webwinkel te starten? Heb je misschien een bepaalde passie die je graag wil delen via een blog website? Of moet je voor je creatieve kunsten een portfolio website maken? Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je hebt er een website voor nodig. Er zijn wereldwijd miljarden websites te vinden met een oneindige hoeveelheid verschillende functies. Wat je ook doet voor de kost, voor ieder bedrijf is het van belang dat ze een website hebben die goed functioneert, makkelijk te vinden is en er voor klanten gewoon goed uit ziet. 

Om dit allemaal zelf te moeten ontwerpen, programmeren en functioneel te maken, is natuurlijk een enorm lastige stap om te zetten. Daarom zijn er vele verschillende goede website bouwers die deze stap voor ondernemers veel makkelijker maken. Met een websitebouwer heb je geen kennis nodig van ontwerpen, en je hoeft ook niet zelf te kunnen programmeren. Maar aangezien er zo veel verschillende website bouwers zijn, blijft de keuze erg lastig – wat is nu de beste website bouwer voor jouw situatie? Dat hangt af van een boel dingen, omdat iedere website bouwer natuurlijk anders is dan anderen. Het is daarom handig om te weten waar je op moet letten als je zo’n website bouwer gaat gebruiken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

diensten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Website bouwer

Beste Website maker

Best getest website bouwers
1. JouwWeb

Best runner up
2. Jimdo

wix

Beste voor kleine bedrijven
3. Wix

weebly

Beste website bouwer voor beginners
4.  Weebly

Strato

Beste websitebouwer voor professionals
5.  Strato


Waar op letten bij het kiezen van een website bouwer?

Website bouwers komen in vele verschillende soorten en maten. De ene zal voor jouw bedrijf geschikter zijn dan anderen, omdat hij meer gericht is op het type service waar jouw bedrijf uit opgemaakt is. Maar om alle tientallen website bouwers te gaan vergelijken en bij langs te gaan welke nou het voordeligst uit zal pakken voor jouw bedrijfswebsite of persoonlijke website, is voor veel mensen een beetje veel werk.

Daarom zetten we graag voor je op een rij wat nou de belangrijkste aspecten zijn van de vele verschillende website makers, en hoe je een goede website maker kunt onderscheiden van een website maker die iets minder passend is voor jouw bedrijf.

Mogelijkheden

Uiteraard wil je van te voren weten wat je allemaal met je website kunt doen, voordat je gelijk een abonnement afsluit bij een website maker. Wil je gaan bloggen? Een webshop bijhouden? Of ga je een nieuwswebsite bijhouden voor een specifiek onderwerp?

Een website maken kan ingewikkeld zijn, echter is het goed om op voorhand goed in kaart te brengen wat je precies van plan bent. Door dit te doen voorkom je de kans dat je uiteindelijk geen idee hebt wat voor website je bouwt.

Design

Het uiterlijk en de lay-out van je website is belangrijker dan ooit. Daarom is het belangrijk om een website bouwer te kiezen waarbij je zoveel mogelijk dingen kunt aanpassen van de standaard templates. Als een website erg standaard over komt op je klanten of bezoekers, kan dit een goedkope en niet originele indruk achter laten.

Prijzen

Vaak bieden websitebouwers voor het eerste jaar een lagere prijs aan, maar het is handig om op te letten hoeveel je in het tweede jaar moet betalen aan maandelijkse kosten. Soms vragen websitebouwers zelfs een percentage van jouw winst als je een webshop bij ze opent, en als je een bepaald maximaal aantal klanten hebt bereikt, moet je vaak meer betalen. Houd dus rekening met de mogelijke groei van je website en denk aan de toekomst! Eens je namelijk aan een website bouwer vast zit, kan je je site vaak niet meer gebruiken bij een andere website bouwer of hosting service.

SEO-optimalisatie

Als je er als website eigenaar naar streeft om zo veel mogelijk klanten naar je site te lokken, is een goede SEO-optimalisatie heel belangrijk. Bij sommige websitebouwers zit dit inbegrepen, en soms moet je er iets extra’s voor betalen. Een goede klantenbasis kan je eigenlijk alleen krijgen als je Google-optimalisatie goed in orde is.

Misschien ook interessant:


Wat is de beste website makers?

Wat is de beste website maker? Als jij jezelf dit afvraagt dan is het slim om even door te lezen. In onderstaande sectie delen we namelijk de resultaten van onze officiële website maker test 2023. 

Op basis van bovenstaande criteria, en nog veel meer, heeft Top-X een ultieme top 5 samengesteld van de beste website makers voor verschillende categorieën. Nu hoef jij niet meer alle tientallen website makers bij langs te gaan en hun prijs te checken, maar hebben wij al het onderzoekswerk al voor je gedaan!


1. JouwWeb

Beste Website maker

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.0

Voor mensen die niet zo veel geld uit willen geven aan een website, maar toch een mooie en makkelijke website bouwer zoeken, is er Jouwweb! Op Jouwweb kun je helemaal gratis een website ontwerpen, die ook nog eens hartstikke functioneel is. Alleen het hosten van je site kost geld bij Jouwweb!

De eenvoudige website maker maakt het designen en ontwikkelen van je eigen website gewoon leuk, en ze werken ook op alle verschillende soorten schermen.

Met Jouwweb kan je ook een webshop maken en regel je dingen die je bedrijf erg professioneel laten overkomen, zoals een eigen e-mail domein en goede SEO optimalisatie, zodat potentiële klanten al snel bij jouw site uitkomen als ze een Google zoekopdracht uitvoeren.

Voordelen Jouwweb

 • Mogelijkheid tot een webshop
 • Veel betaalmogelijkheden ondersteund
 • Werkt op allerlei verschillende apparaten
 • SEO-optimalisatie
 • Veel betaalmogelijkheden ondersteund
 • Gratis ondersteuning van de experts van Jouwweb

Nadelen Jouwweb

 • Bij de mobiele versie zit er soms erg veel reclame op je website

2. Jimdo

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.6

Of je nu een webshop, een blog of een one-pager over een specifiek onderwerp wilt creëren, Jimdo kan eigenlijk nooit de verkeerde keuze zijn. Je kan met Jimdo alles wat je met een website zou willen kunnen, zoals een webshop maken, een agenda functie waarmee klanten zelf een afspraak kunnen inplannen, en een breed aanbod aan betalingsmogelijkheden van automatische incasso tot iDeal.  

Voordelen Jimdo

 • Geen transactiekosten bij je webshop
 • Laag tarief in het eerste jaar
 • Veel betaalmethodes
 • Websites werken automatisch op allerlei verschillende apparaten, ook mobiel
 • Je kan voor je website design gratis foto’s uit de galerij van Jimdo gebruiken

Nadelen Jimdo

 • Veel duurder maandtarief na het eerste gebruiksjaar

3. Wix

wix

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

9.0

In tegenstelling tot vele andere website bouwers, is het gebruik van Wix in principe volledig gratis. Hierdoor is het niet mogelijk om een webshop te maken, maar wel kun je een prachtig ontworpen site maken en hosten, waarmee je veel mensen kunt bereiken. Wix is ideaal voor bijvoorbeeld een portfolio website of een kleine bedrijfssite die wel een groot publiek wil bereiken via SEO.

Voordelen Wix

 • Gratis hosting en design
 • Werkt op allerlei verschillende apparaten
 • SEO-optimalisatie
 • Makkelijk om te ontwerpen via de website designer
 • Veel templates waarvan er altijd een van past bij jouw site

Nadelen Wix

 • Wix-watermerk op je website bij de gratis dienst
 • Geen mogelijkheid tot webshop

4. Weebly

weebly

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je een klein tot middelgroot bedrijf hebt, is het soms nodig om gedurende je dag een paar kleine dingetjes aan te passen aan je webshop. Met Weebly is het mogelijk om op je telefoon je website te beheren, dus ook als je in de trein zit naar je volgende zakenmeeting kan je gewoon je website optimaal in vorm houden.

Ook biedt Weebly handige tools om je voorraad bij te houden, om de prijzen in je webshop te optimaliseren en nog veel meer. Al met al kun je dus het beste je bedrijfswebsite op Weebly creëren, voor een makkelijke en flexibele webshop service!

Voordelen Weebly

 • Meer dan 200 plug ins / apps voor bedrijven om hun site aantrekkelijker te maken voor klanten 
 • Ideale commerciële tools om webshops en bedrijfswebsite makkelijk te onderhouden
 • Ingebouwde marketing mogelijkheden besparen veel tijd, geld en moeite voor je bedrijf
 • Makkelijke design mogelijkheden en veel verschillende templates om uit te kiezen

Nadelen Weebly

 • Dankzij de vele mogelijkheden iets ingewikkelder dan een goedkope website bouwer als Wix

5. Strato

Strato

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.2

Als je een nieuw bedrijf hebt opgericht of je bent nieuw in de wereld van websites bouwen en beheren, is Strato de ideale oplossing voor jou. Dat komt doordat Strato voor het eerste jaar dat je gebruikt maakt van hun diensten, enorm lage prijzen biedt. Zo kun je een jaartje een website uitproberen en kijken wat werkt en wat niet werkt, zonder dat je er grote financiële risico’s mee neemt. Ook staat het service team van Strato altijd voor je klaar en is er ondersteuning voor plugins als WordPress, zodat je ook daarmee makkelijk kunt experimenteren.

Voordelen Strato

 • Erg goedkoop in het eerste jaar, dus goed om te experimenterenn
 • Prima geprijsd na het eerste jaar en flexibele abonnementen
 • Makkelijke design mogelijkheden en veel verschillende templates om uit te kiezen
 • Werkt op allerlei verschillende apparaten
 • Veel webruimten
 • SEO-optimalisatie
 • Mogelijkheden tot e-mail postvakken

Nadelen Strato

 • De vele plugins die je kunt installeren kunnen wat verwarrend zijn
 • Reclames bij de goedkopere abonnementen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel website makers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  website makers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de website makers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste website makers van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste website makers zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • ik wil ook verschillende talen (ned/eng/frans/duits/spaans) hebben, welke website maker kan ik het beste gebruiken voor op de Europese markt?

  • Hi Thuy,

   Thanks voor je reactie! Dat is een goede vraag. We hebben even onderzoek gedaan en de meeste van onze website bouwers in dit artikelen ondersteunen deze functionaliteit. Het is dus zeker mogelijk om je website in verschillende talen te maken.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >