fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste WordPress hosting

Cloud86

Als jij op zoek bent naar de beste wordpress hosting van 2023 dan is Cloud86 je beste keuze. Geen enkele hosting scoort zo goed op snelheid, beveiliging, gebruiksgemak en service. Deze Nederlandse hosting partij is niet bang om een telefoontje op te nemen en helpt je ontzettend snel en goed wanneer nodig. Verder maakt hij automatisch back-ups, is er een gratis SSL certificaat en werkt de beveiliging super goed. Bovendien is deze provider maandelijks op te zeggen waardoor je niet direct vast zit aan een langdurig contract.

Wat is de beste WordPress hosting? Als jij jezelf dit afvraagt dan zit je hier goed. Wij hebben namelijk een uitgebreide WordPress hosting test gedaan waarbij we de beste providers op een rijtje hebben gezet. 

Wist je dat maar liefst een derde van alle websites wereldwijd gemaakt is op het WordPress CMS? Ook bij Top-X maken we gebruiken van WordPress en dat is niet zonder reden.

WordPress maakt het namelijk mogelijk om op een simpele manier een eigen website te bouwen. Of je nu een beginner of een gevorderde bent op het gebied van websites bouwen: met WordPress kun je binnen no-time je eigen website bouwen. 

Bij een mooie website in WordPress hoort natuurlijk wel een goede hosting provider.  Deze hosting provider zorgt er namelijk voor dat jouw website altijd up-en-running is, je website snel laadt en dat hij goed beveiligt is.

Maar welke wordpress hosting is nu het beste? Op deze vraag geven we je antwoord in onze uitgebreide hosting review. Wij hebben de belangrijkste hosting providers op een rijtje gezet en vergeleken op meerdere criteria.

Op basis van deze criteria hebben we een ultieme top 5 gemaakt met de beste wordpress hosting providers. Door te kiezen voor een van deze hosting providers weet je dus zeker dat je geen miskoop doet. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

hosting providers getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 WordPress hosting

Best geteste wordpress webhosting
1.    Cloud86

Junda

Beste klantvriendelijke WordPress hosting 
2.  Junda

Meest gebruikte WordPress hosting
3.  Siteground

Best beveiligde wordpress hosting 
4.   Combell

Beste Betaalbare wordpress hosting
5. MijnDomein


Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste WordPress Hosting?

Voor we je gaan vertellen welke hosting provider het beste is voor WordPress willen we je eerst wat meer achtergrond informatie geven. Waar let je bijvoorbeeld op bij het kiezen van goede hosting? Wat is de beste hosting voor wordpress volgens de consumentenbond?

Het kiezen van de beste wordpress hosting kan een flinke klus zijn. Dit komt door het feit dat er heel veel verschillende eigenschappen zijn waar je op kunt letten. Denk hierbij aan snelheid, beveiliging, upload snelheid etc.

Om te voorkomen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede hosting provider. Hierdoor weet je van te voren goed waar je op let bij het kiezen van de beste hosting.

Wat heb je nodig?

Als jij op zoek gaat naar de beste wordpress hosting van 2022 dan is het goed om op voorhand na te denken over wat je precies nodig hebt. De verwachtingen die je op voorhand hebt spelen namelijk een grote rol bij het kiezen van de beste wordpress hosting.

Verwacht je bijvoorbeeld veel bezoekers? Ga je veel afbeeldingen gebruiken? Zijn er periodes dat je heel veel bezoekers verwacht te krijgen? Hoeveel budget heb je? Ga je een webwinkel integreren? Ga je bepaalde gevoelige gegevens verzamelen? Heb je zelf vele kennis of juist niet?

Al deze vragen spelen een rol bij welke wordpress hosting het beste bij jou past. Ga hier dan ook goed over nadenken en schrijf het desnoods op.

Welke Soort WordPress Hosting heb ik nodig?

Een tweede vraag die je jezelf moet stellen is: Welke WordPress Hosting heb ik nodig? In de regel maken we onderscheid tussen 3 verschillende soorten hosting: Gratis WordPress Hosting, Shared WordPress hosting en VPS hosting.

Zoals de naam al doet vermoeden is Gratis WordPress hosting. In veel gevallen is dit overigens niet helemaal gratis maar wordt het voornamelijk gebruikt als lokkertje. 

Shared WordPress hosting is het meest voorkomende type hosting. Dit is een betaalbare optie en ideaal voor beginnende wordpress websitebouwers. In dit geval deel je een server met veel andere websites. Iedereen krijgt een klein stukje van de server.

Als laatste hebben we de WordPress VPS hosting. Deze afkorting staat voor Virtual Private Server. In dit geval wordt een fysieke server opgesplitst in meerdere servers. Hierbij krijg je samen met andere gebruikers een deel van deze server. Het verschil met een shared hosting is dat je in dit geval de server maar met een paar andere mensen deelt.

Prijs 

Uiteraard speelt de prijs een belangrijk rol bij het uitkiezen van een goede wordpress hosting provider. Zoals we eerder al aangaven zijn er tegenwoordig ontzettend veel hosting partijen te vinden. Hierdoor zit er een flink verschil in prijs.

Helaas betekent dit ook dat je ontzettend veel hosting providers hebt die veel te veel geld vragen. Check daarom altijd goed naar de prijs en kijk wat je nodig hebt. Het is zonde om veel geld te betalen voor features die je helemaal niet nodig hebt.

Snelheid

De snelheid van je wordpress hosting is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Een slome website is waarschijnlijk bij veel mensen een enorme stoorzender. Dit zorgt ervoor dat mensen weggaan van je website en de ervaring als 'negatief' ervaren. Kies om die reden altijd voor een wordpress hosting die over goede snelheden beschikt. Alle 5 opties uit deze lijst beschikken overigens over een goede snelheid. Door te kiezen voor een van deze hosting providers weet je dus zeker dat je een goede aankoop doet.

Extra functionaliteiten

Als laatste is het altijd goed om te kijken naar extra functionaliteiten die bij de WordPress hosting zitten. Denk hierbij aan automatische back-ups, ingebouwde caching, FTP-toegang en testmodussen.


Wat is de beste WordPress hosting van 2023?

Nu je precies weet welke criteria je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van de beste wordpress hosting is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel.

In onderstaande sectie geven we namelijk antwoord op de vragen: 'Wat is de beste wordpress hosting van 2023?' en 'Welke hosting is het beste voor WordPress?'.

Wij hebben een uitgebreide hosting test gedaan waarbij we de bekendste hosting providers hebben vergeleken op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de snelheid, beveiliging, klantenservice maar ook de extra mogelijkheden zoals back-ups draaien etc.

Op basis hiervan hebben we een top 5 gemaakt waarbij alleen de allerbeste hosting providers van dit jaar een plekje hebben gekregen. Kortom, lees gauw verder en ontdek de resultaten van onze WordPress Hosting test!

1. Cloud86

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.5

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de beste zijn. Wat ons betreft is Cloud86 momenteel de beste wordpress hosting provider van 2023. Geen enkele provider kwam namelijk zo goed uit onze test als deze hosting partij.

Allereerst is het goed om te vermelden dat Cloud86 redelijk nieuw is op de markt. Een groot voordeel van deze partij is dat ze Nederlands zijn, dit heeft verschillende voordelen zoals een Nederlandse klantenservice en makkelijk om te contacteren.

We vinden dit de beste WordPress hosting van het moment omdat ze werken met standaard testomgevingen, super goede beveiliging en automatische back-ups (iedere 12 uur).

Een ander voordeel van Cloud86 is de flexibiliteit. Bij de meeste hosting providers zit je namelijk gelijk een jaar vast met een contract.

Bij Cloud86 is dit niet zo en heb je maandelijks opzegbare contracten. Mocht Cloud86 je dus niet bevallen dan kun je heel makkelijk je contract opzeggen. Verder hebben we verschillende speedchecks gedaan (Pingdomtool & Google Pagespeed Tools) en hier scoorde Cloud86 zeer goed op.

Alle data centers van Cloud86 zitten overigens in Nederland. Dit zorgt ervoor dat de snelheden in Nederland zeer goed zijn. Heb je een buitenlandse website? Kies dan liever voor een andere partij.

Voordelen Cloud86

 • Scoort ontzettend goed in verschillende snelheid checks
 • Klantenservice goed te bereiken, volledig Nederlands en telefonisch altijd bereikbaar
 • Maandelijks opzegbaar
 • Via 1 knop kun je je website omzetten naar test modus
 • Gratis SSL certificaat en CDN 
 • Gratis verhuisservice

Nadelen Cloud86

 • Geen

2. Junda

Junda

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer twee in de lijst vinden we Junda.nl terug. Junda heeft ons meer dan positief verrast en vooral op het gebied van klantenservice. Waar dit voor sommige partijen een minpunt kan zijn geld dat niet voor Junda. 

Junda is namelijk een Nederlandse hosting die gevestigd is op de Keizersgracht in Amsterdam. Ze zijn 7 dagen per week beschikbaar voor al je vragen en problemen! Zo kan je altijd bij iemand terecht als je ergens tegenaan loopt.

De servers van Junda zijn verdeeld over heel europa. Hierdoor zal je altijd een snelle verbinding kunnen maken met een van de service. Dit maakt de ervaring voor jou en je bezoekers optimaal.

Verder doet Junda er alles aan om te zorgen voor een goede beveiliging en snelheid van je website. Wel zo belangrijk als je met belangrijke informatie werkt, maar ook simpel gezegd voor de gebruikservaring van jou en je bezoekers. En bij Junda maakt het niet uit of je een grote of kleine website hebt. Voor elk type site hebben ze het geschikte hosting pakket!

Een klein minpuntje; hoewel de klantenservice zeer goed en vriendelijk is, zijn er sommige momenten waarop de telefonische helpdesk niet beschikbaar is. In dat geval is de livechat er gelukkig wel om je te helpen! 

Voordelen Junda

 • Nederlandse hosting met goede klantenservice
 • Servers verdeeld over Europa
 • Goede beveiliging (gratis SSL certificaten) en snelheid
 • Voor grote en kleine websites

Nadelen Junda

 • Niet altijd telefonisch bereikbaar

3.  Siteground

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 van deze lijst vinden we Siteground. Siteground is waarschijnlijk de bekendste hosting provider ter wereld. Dit komt voornamelijk omdat WordPress Siteground zelf aanraadt.

Wij hebben Siteground ook al een keer besproken in onze beste webhosting artikel. Siteground is simpelweg een goede opties voor iedereen die op zoek is naar een goede wordpress hosting partij. Zo hebben ze verschillende handige features zoals dagelijkse backups, testomgevingen en een standaard CDN.

Verder is Siteground prima geprijsd maar bieden ze hier tegenover wel ontzettend goede prestaties.

De afgelopen tijd is Siteground overigens wel negatief in het nieuws gekomen. Zo scheen er een probleem met hun DNS systeem te zijn waardoor Google duizenden websites die op Siteground draaide lager toonde in de zoekresultaten.

Dit heeft voor enorm veel ophef gezorgd en veel consumenten van Siteground hebben hierdoor een overstap gemaakt naar een andere provider.

Voordelen  Siteground

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Verschillende handige features: dagelijkse backups, testomgeving en standaard CDN
 • 24/7 support voor al je vragen of problemen

Nadelen  Siteground

 • Enorm veel websites hebben problemen gehad met hun Google Rankings door Siteground

4. WordPress hosting van Combell

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op nummer 4 van deze lijst vinden we de WordPress Hosting van Compbell. Deze wordpress hosting scoort uitstekend in Trustpilot en voornamelijk de beveiliging is ontzettend goed geregeld.

Bij deze provider kun je terecht voor meerdere paketten waarbij je binnen een uurtje je eigen wordpress website live kunt hebben.Het bedrijf claimt overigens dat 71% van de Belgische websites gebruik maakt van hosting van Combell.

Of dit aantal klopt kunnen we natuurlijk niet 100% zeggen. Wat we wel weten is dat er ontzettend veel mensen gebruik maken van deze hostingprovider.

Voordelen Combell

 • Scoort goed op het gebied van beveiliging
 • Goede prijs
 • Nederlandse ondersteuning

Nadelen Combell

 • Kwa functionaliteiten niet de beste keuze

5. Mijndomein.nl

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de wordpress webhosting van Mijndomein. Als jij op zoek bent naar een goedkope wordpress hosting voor je website dan is Mijndomein je beste keuze.

Als je een beetje op let is de kans groot dat je in een bushokje wel eens een poster hebt zien hangen van Mijndomein. Deze provider doet er veel aan om nieuwe klanten te werven en adverteert vaak met termen als; 'Je website live voor 1 euro?'.

Wij kunnen dit soort marketing acties altijd wel waarderen en hebben meerdere websites bij de webhosting van Mijndomein lopen. In alle eerlijkheid zijn we hier prima tevreden mee. Er is een goed uptime, de websites scoren goed op snelheid en de klantenservice is makkelijk te bereiken.

Verder hoef je niet te veel van deze hosting provider te verwachten. Als je echt op zoek bent naar top of the bill dan zouden w eerder kiezen voor Cloud86. Als je gewoon op zoek bent naar een goedkope en betaalbare wordpress hosting dan is dit een prima optie.

Voordelen Mijndomein

 • Nederlandstalige klantenservice
 • Veruit de goedkoopste
 • WordPress ondersteuning

Nadelen Mijndomein

 • Minder functionaliteiten dan alternatieven uit deze lijst

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel wordpress hostings hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 web hostings voor wordpressgetest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wordpress hostings op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste web hostings voor wordpress op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste webhostings zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP