fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Beste Geteste WordPress Thema

Beste WordPress Thema

Thrive Themes

Na meer dan 15 verschillende WordPress thema's vergeleken te hebben kon er maar 1 de favoriet zijn. ThriveThemes is zonder twijfel het beste WordPress Thema van 2023.

Zo kun je met deze software eigenlijk alles: je eigen website maken, een online cursus opzetten en zelfs een quiz maken. Verder bouw je binnen 5 minuten je eigen website zonder enige technische kennis te hebben.

Verder heeft het thema enorm veel functionaliteiten, is het thema super snel en is de support afdeling enorm goed.

P.S. Ook Top-x.nl, de website die je nu bekijkt, is met dit thema gemaakt.

Wist jij dat 43% van alle websites op de wereld gebruik maken van het WordPress CMS? Wat is het Beste wordpress thema is dan ook een vraag die we vaak voorbij zien komen.

WordPress is een van de makkelijkste systemen die er is om een eigen website te maken. Dankzij WordPress maak je binnen een mum van tijd je eigen website.

Wat je daar echter wel voor nodig hebt? Een goed WordPress thema. Helaas is het kiezen het beste WordPress thema lastiger dan je vooraf zou denken.

Zo zijn er verschillende criteria waar je op moet letten en zijn er simpelweg ontzettend veel verschillende wordpress thema's. Dit maakt de keuze natuurlijk een stuk lastiger en we snappen best dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Om je op weg te helpen hebben wij bij Top-X.nl een uitgebreide WordPress thema test gedaan. Hierin hebben we meer dan 10 verschillende wordpress thema's met elkaar vergeleken op verschillende criteria.

Op basis hiervan hebben we uiteindelijk een top-5 samengesteld met alleen de allerbeste wordpress thema's van 2023. Benieuwd welke thema's het beste uit onze test zijn gekomen? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Thema's vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt


Top 5 Beste WordPress Thema's

Beste WordPress Thema

Beste WordPress Thema
1. Thrive Themes

Divi theme

Beste WordPress Thema met premium design
2. Divi Themes

astra thema

Beste Gratis WordPress Thema
3. Astra Thema

generate press logo

Beste Basic WordPress Thema
4. Generate Press

elementor pro logo

Beste WordPress thema voor webshops
5. Wise Business


Waar moet je op letten bij het kiezen van het beste wordpress thema?

Goed, voor we je vertellen wat de beste wordpress themes van dit moment zijn, willen we je eerst wat achtergrond informatie geven. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kiezen van een wordpress thema? Hoe kies je een goed wordpress thema? En waar moet dit thema aan voldoen?

In onderstaande sectie vind je een opsomming van de belangrijkste criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van een goed wordpress theme.

Gratis of betaald thema?

Wanneer je op zoek bent naar het beste WordPress thema dan zul je snel merken dat er zowel betaalde als gratis WordPress thema's beschikbaar zijn.

Kies jij voor een betaald WordPress thema of ben je echt op zoek naar een gratis optie? Uiteraard kunnen we niet in je portemonnee kijken, maar zelf zouden we altijd kiezen voor een betaald thema.

Waarom?

De mogelijkheden bij een gratis WordPress thema zijn vaak beperkt. In veel gevallen kun je net niks en kun je de belangrijkste functionaliteiten niet gebruiken. Hierdoor kun je de website net niet zo maken als je graag zou willen.

Wanneer je kiest voor een betaald WordPress thema heb je hier geen last van. Je beschikt vaak over alle functionaliteiten en kunt dus simpelweg veel meer kanten op.

Daarnaast is het zo dat veel mensen ervoor kiezen om te beginnen met een gratis WordPress thema. Wanneer de website echter begint te lopen komen ze erachter dat het gratis thema niet de functionaliteiten biedt die ze eigenlijk zoeken. Hierdoor zijn ze gedwongen om uiteindelijk over te stappen naar een nieuw thema. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen omdat je hiervoor je hele website weer moet omzetten.

Kortom, als je het goed wilt doen, zouden we je altijd aanraden om te kiezen voor een betaald thema. Simpelweg omdat je veel meer functionaliteiten kunt gebruiken.

Gebruiksgemak van het thema

Een goed wordpress thema is wat ons betreft een thema dat gemakkelijk en snel aan te passen is. Ook als je niet heel technisch bent.

Bij het kiezen van de beste wordpress thema's wil je natuurlijk een thema hebben waarmee je veel functionaliteiten hebt en gemakkelijk wijzigingen kunt doorvoeren. Hierbij het liefst met zo min mogelijke technische kennis.

Het maken van je eigen website is natuurlijk heel persoonlijk. Je hebt een bepaalde look & feel voor ogen. Om deze look & feel terug te laten komen is het natuurlijk van belang dat je thema dit mogelijk maakt.

Kies daarom altijd een thema dat goed scoort op het gebied van gebruiksgemak. In deze wordpress thema vergelijking laten we dit overigens bij elk product terugkomen. Bij elk thema uit deze lijst geven we aan hoe goed het thema scoort op het gebied van gebruiksgemak.

Hoe ziet het thema er uit op mobiel, tablet en desktop?

We leven tegenwoordig in een mobile first wereld. Dit betekent dat een groot gedeelte van de bezoekers op je website hier komen vanaf hun mobiel of tablet.

Om deze reden wil je altijd een WordPress thema kiezen dat mobile-responsive is en er op elk apparaat hetzelfde uit ziet.

Gelukkig zijn de meeste thema's hier tegenwoordig volledig op ingesteld, maar het is altijd goed om het nog even dubbel te checken.

Een WordPress theme dat er op mobiel niet uitziet, is een absolute no-go en zal de prestaties van je website aanzienlijk verminderen.

Kortom, kies altijd voor een thema dat compatibel is met meerdere apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en desktops.

Werkt het thema met de plugins die je gebruikt?

Een andere belangrijke factor om je in je achterhoofd te houden? Werkt het thema wel met de plug-ins die je verwacht nodig te hebben?

Wellicht ben je van plan een webshop te maken die draait op WooCommerce. In dat geval wil je een wordpress theme hebben met WooCommerce ondersteuning.

Zijn er andere speciale plugins die je van plan bent te gebruiken? Check dan altijd of deze plugins werken met het thema dat je in gedachten hebt.

Je zult niet de eerste consument zijn die dit niet checkt en er na aanschaf van het wordpress thema achterkomt dat belangrijke plugins niet werken met thema.

Snelheid van het WordPress thema

In de 21e eeuw zijn er weinig dingen die zoveel irritaties opwekken als een slome website. Wanneer jouw website ook maar een milliseconde langzamer is dan wat een consument gewend is, ben je hem kwijt. Om deze reden is het belangrijk dat je kijkt naar de snelheidsprestaties van het WordPress thema.

Er zijn heel veel premiums WordPress themes die er vanaf de buitenkant ontzettend mooi uitzien. Echter zijn dit vaak precies de thema's waar je weg van wilt blijven.

Vaak is er namelijk heel veel overbodige code nodig om deze premium thema's er zo uit te laten zijn.

Hoe simpeler het thema eruit ziet, des te sneller is het thema vaak. Bovendien is het zo dat de snelheid van je website negatieve gevolgen kan hebben voor SEO waardoor je dus minder bezoekers gaat halen uit bijvoorbeeld Google.

Welk WordPress theme past het beste bij jouw situatie?

Bij het kiezen van het beste wordpress thema is het tenslotte altijd van belang dat je goed kijkt naar je eigen situatie.

Wat ons betreft, bestaat er niet zoiets als ene beste wordpress thema voor elke situatie. Een geschikt thema voor de ene persoon kan een dramatisch thema zijn voor de andere persoon.

Om deze reden is het wat ons betreft altijd goed om te kijken naar je eigen situatie. Wat voor website wil je gaan maken? Of wil je bijvoorbeeld echt een WooCommerce webshop maken?

Doe vooraf goed onderzoek naar de functionaliteiten die je nodig denkt te hebben. Op basis hiervan kun je vervolgens een weloverwogen beslissing nemen in welk WordPress thema het beste past bij jouw situatie.


Misschien ook interessant:

Voor je het beste WordPress Thema kiest wil je natuurlijk ook de beste wordpress hosting hebben. Hier schreven wij eerder al een artikel over!


Wat is de beste wordpress thema van 2023?

Goed, inmiddels zijn we aangekomen bij het leukste onderdeel van dit artikel. In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "Wat is het beste WordPress Thema van 2023?".

Om een goed antwoord op deze vraag te geven hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. In dit onderzoek hebben we meer dan 10 verschillende wordpress thema's met elkaar vergeleken op meerdere criteria.

Zo hebben we de thema's getest op gebruiksgemak, snelheid, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten met dit thema.

Zelf zijn we ook bekend met WordPress thema's zo is ook deze website volledig in WordPress gebouwd. Hierdoor weten we dus precies wat nodig is om een goede WordPress website op te zetten.

Kortom, als jij hulp nodig hebt met het beste WordPress thema kiezen, dan is onderstaande sectie alles wat je nodig hebt.

1. Thrive Themes

Beste WordPress Thema

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.4

Kosten

9.8

Uit onze WordPress test van 2023 is Thrive Themes als beste uit de test gekomen. Wat ons betreft, is dit momenteel het allerbeste WordPress Thema wat je kunt kiezen.

Zelf gebruiken we Thrive Themes al sinds 2017. Sterker nog ook deze website is volledig in Thrive Themes gebouwd. Wij vinden Thrive Themes het beste wordpress thema van 2023 om meerdere redenen.

Wanneer je kiest voor Thrive Themes krijg je toegang tot een gigantisch pakket aan verschillende WordPress plug-ins waarmee je eigenlijk alles kunt personaliseren en optimaliseren zoals jezelf wilt.

De functionaliteiten die Thrive Themes biedt zijn eindeloos, zo kun je met dit WordPress thema naast het bouwen van je eigen website ook quiz maken, je eigen e-learning en online cursussen opzetten.

Verder biedt Thrive Themes een eenvoudige themebuilder met meer dan 200 verschillende templates die je kunt inladen op je website. Vervolgens kun je deze templates gemakkelijk aanpassen naar je eigen branding en kleuren.

thrive themes templates

Thrive Themes zet zichzelf in de markt als "conversion focused WordPress Theme". Hierdoor kun je met Thrive heel makkelijk A/B tests draaien en zijn er ontzettend veel mogelijkheden om gegevens op te vangen met opt-ins, pop-ups en andere unieke elementen.

Naast bovenstaande heeft Thrive Themes een goed werkende page builder genaamd Thrive Architect. Met deze page builder maak je binnen een mum van tijd mooie landingspagina's. Deze page builder werkt overigens heel simpel en is eigenlijk voor elke gebruiker wel te begrijpen. Ook als beginner kun je hier redelijk snel mee aan de slag.

Naast bovenstaande kun je Thrive ook gebruiken voor een Webshop, zo zijn er goede integraties met WooCommerce, hebben ze een klantenservice die binnen 3 uur reageert en zijn er ontzettend veel e-learnings beschikbaar waar je alles leert over het opzetten van een succesvolle website.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste wordpress themes van 2023 dan is Thrive Themes een absolute aanrader. Met dit thema haal je voor een zeer schappelijke prijs alles in huis wat je nodig hebt voor een succesvolle website.

Voordelen Thrive Themes

 • Thrive Themes is een verzameling van meer dan 15 plug ins waardoor je in 1x alles krijgt wat je nodig hebt om een succesvolle website op te zetten
 • Ontzettend simpel en eenvoudig om je eigen website te bouwen dankzij de drag and drop page builder
 • Gemakkelijk om met Thrive Theme Builder je hele WordPress thema te personaliseren
 • Naast het bouwen van een website kun je met Thrive Themes ook quizen, online curssusen en webshops maken.
 • Wanneer je Thrive Themes aanschaft krijg je toegang tot alle e-learnings van Thrive, deze leren je alles over het bouwen van een succesvolle website in Thrive
 • Voor deze prijs is er geen enkel WordPress thema dat dezelfde functionaliteiten levert
 • Klantenservice is ontzettend goed en je kunt ten alle tijden livechatten met medewerkers

Nadelen Thrive Themes

 • Geen

2. Divi Theme

Divi theme

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.7

Kosten

8.5

Als jij jezelf verdiept hebt in de beste WordPress thema's dan is de kans groot dat je wel eens van Divi hebt gehoord. Divi is wereldwijd namelijk een van de bekendste premium WordPress themes en heeft duizenden gebruikers wereldwijd.

Het Divi theme is gemaakt door het bekende bedrijf Elegant Themes. Dit bedrijf is inmiddels al meer dan 10 jaar actief binnen de wereld van WordPress thema's en ontwikkeling van WordPress plugins.

Divi is net als Thrive Themes een thema dat beschikt over een zogenaamde drag & drop builder. Zoals de naam al doet vermoeden kun je met zo'n drag & drop builder heel makkelijk en simpel een eigen website opzetten zonder dat je hier heel veel technische kennis voor nodig hebt.

Divid WordPress thema

Wanneer je Divi theme aanschaft krijg je toegang tot 2 verschillende WordPress themes. Verder staat Divi Theme bekend om de zogenaamde 'Divi Layouts', dit zijn templates die je kunt inladen op je websites.

Deze templates zijn al helemaal geoptimaliseerd waardoor je eigenlijk alleen je tekst hoeft aan te passen. ideaal dus voor beginners.

Verder scoort Divi goed op snelheid, gebruiksgemak en krijgen zij ook ontzettend veel positieve reviews online.

Het enige minpuntje van Divi theme? Het is iets minder uitgebreid dan bijvoorbeeld Thrive Themes. Toch doet het alles wat je van een goed WordPress thema zou mogen verwachten.

Voordelen Divi Themes

 • Divi builder werkt onzettend simpel en makkelijk waardoor iederen zonder technische kennis een website kan neerzetten
 • WordPress template zijn makkelijk in te laden waardoor je binnen een handomdraai een website neer zet
 • Divi theme ziet er ontzettend strak en exclusief uit, hierdoor creeer je heel snel een premium look voor je website
 • Divi is ontwikkeld door Elegant Themes, zij zijn inmiddels al 10 jaar bezig met WordPress themes en weten dus aardig hoe de vork in de steel zit

Nadelen Divi Themes

 • Prijs is relatief hoog als je kijkt wat je krijgt

3. Astra Theme

astra thema

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.0

Kosten

9.0

Ben jij op zoek naar een goed gratis WordPress thema? Dan is Astra waarschijnlijk je beste keuze. Zoals we eerder in dit artikel al aangaven gaat onze voorkeur altijd uit naar een betaald WordPress theme, als je echter de middelen daarvoor niet hebt, is Astra een prima alternatief.

thema astra wp

Astra theme staat bekend als snel en licht gewicht WordPress Thema. Wanneer je de beste wordpress themes vergelijkt wil je altijd kijken naar de hoeveelheid 'onnodige' codes binnen een WordPress thema.

Wat Astra heel slim heeft gedaan is dat ze dit hebben geminimaliseerd tot het minimum. Hierdoor is Astra ontzettend snel en scoort het thema dus ongekend goed op het gebied van snelheid.

Naast de grote voordelen die Astra theme biedt op het gebied van snelheid is dit thema ook relatief makkelijk te customizen.

Zo kun je website personaliseren zonder hiervoor te coderen, werken er verschillende pagebuilders met het thema en kun je allerlei standaard zaken zoals kleuren, lettertypes etc. aanpassen.

Ook heeft Astra verschillende "standaard templates". Zo'n wordpress template kun je inladen waarna je met een page builder je website helemaal kunt maken zoals je zelf wilt.

Astra theme werkt bovendien goed met verschillende andere WordPress plugins zoals WooCommerce, Yoast, LearnDash en elementor.

Kortom, ben jij op zoek naar een goed gratis wordpress thema? Zoek dan niet verder en kies voor Astra theme.

Voordelen Astra Theme

 • Een van de populairste wordpress themes wereldwijd doordat Astra heel goed scoort op het gebied van snelheid
 • Beste Gratis wordpress thema
 • Handige wordpress templates die je in kunt laden

Nadelen Astra Theme

 • Page builder moet je apart installeren en zit niet inbegrepen bij het wordpress theme

4. Generate Press

generate press logo

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.3

Kosten

8.1

Op nummer 4 van deze lijst met beste wordpress themes vinden we het Generate Press premium wordpress thema. Generate Press lijkt heel veel op Astra en wordt wereldwijd door heel veel websites gebruikt.

Wat Generate Press uniek maakt ten opzichte van Astra? Waar je bij Astra een page builder moet installeren om je website te customizen is dat bij Generate Press niet het geval.

GeneratePress beschikt namelijk over zijn eigen page builder. Dit is wel zo handig aangezien een extra page builder weer zorgt voor extra code waardoor je website trager zal worden.

Verder is GeneratePress een multifunctioneel thema dat voornamelijk gericht is op eenvoud en snelheid. Het thema is ontzettend snel en speciaal gebouwd voor Google.

Ook levert GeneratePress verschillende handige templates aan die je kunt integreren op je website. Na het importen van deze templates kun je binnen een mum van tijd aan de slag met je eigen website.

Voordelen Generate Press

 • Licht gewicht wordpress theme
 • Heeft een eigen page builder waardoor je geen losse pagebuilder meer nodig hebt
 • Goede SEO scores

Nadelen Generate Press

 • Weinig extra functionaliteiten, voornamelijk geschikt voor de 'basis' website

5. Elementor Pro

elementor pro logo

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Kosten

8.0

We sluiten deze lijst af met Elementor Pro. De naam Elementor kan je misschien bekend voor komen. Elementor is namelijk een ontzettend bekende page builder binnen WordPress.

Sinds een aantal jaar heeft Elementor naast de page builder ook een multipurpose theme ontwikkeld.

Dit is een van de meest populaire wordpress thema's van dit moment. Een groot voordeel van het thema is dat veel functionaliteiten gratis te gebruiken zijn.

Met het gratis wordpress thema van Elementor kun je eigenlijk al heel ver komen wanneer je een eigen website wilt gaan maken.

Wereldwijd gebruiken meer dan 5 miljoen mensen Elementor. De grootste voordelen van dit WordPress theme?

Het is ontzettend makkelijk om wijzigingen te maken, er zijn tientallen templates beschikbaar, Elementor beschikt over vele andere plugins waardoor je veel mogelijkheden hebt en het is een gratis wordpress thema.

Voordelen Elementor Pro

 • Een van de betere gratis wordpress themes
 • Fantastisch theme voor zowel beginners al gevorderde
 • Veel extra plugins te koppelen waardoor je heel veel kanten op kan

Nadelen Elementor Pro

 • Prijs is aan de hoge kant

Veelgestelde vragen:

Hoeveel WordPress Thema's hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten WordPress Thema's vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de WordPress Thema's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste WordPress Thema's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functionaliteiten en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>