fbpx
 • Home
 • /
 • Software
 • /
 • Ficsus Review: online boekhouden voorr ZZP’ers [2023 ervaringen]

Publicatie datum: 8 februari, 2023

Door: Puck

Op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma als ZZP'er? Mogelijk is Ficsus een geschikte optie! Wij vergeleken de belangrijkste boekhoudprogramma's op basis van functionaliteiten, gebruiksgemak, kosten en de ervaringen van gebruikers. In dit artikel lees je onze Ficsus.nl review!

Geen verplichtingen, geen betaalgegevens nodig.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

5

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

ficsus ervaringen

Wat is Ficsus.nl?

Ficsus is een online boekhoudprogramma speciaal gericht op ZZP'ers die werken in de persoonlijke of zakelijke dienstverlening. Zo kan je als zelfstandig ramenwasser of kapster aan huis bij Ficsus terecht voor het uitvoeren van je gehele boekhouding!

Met het online boekhoudprogramma van Ficsus kan je alle onderdelen van je boekhouding uitvoeren, zoals: inkomsten/uitgaven boeken, Btw-aangifte indienen, kilometerregistratie bijhouden, gewerkte uren bijhouden en factureren, etc. Een ideaal boekhoudprogramma voor de eenmanszaak dus!

Het doel van Ficsus is om de boekhouding ook voor degene zonder enige kennis van e-boekhouden behapbaar te maken. Daarom beschikken ze over een uitgebreide kennisbank en online handleidingen die je op weg helpen. Ook beschikken ze over een goede helpdesk waar je met je vragen terecht kunt. Zo weet je zeker dat je niet vast loopt op je boekhouding!

Onze favoriete boekhoudprogramma's:

Voordelen vs. nadelen Ficsus

Het online boekhoudprogramma van Fiscus kent vele voordelen voor de zzp’er die zijn financiële administratie graag goed op orde wilt houden. Net als aan elk ander product kleven er ook aan dit boekhoudprogramma een paar nadelen. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van Fiscus e-boekhouden voor je op een rijtje gezet!

Voordelen

 • Specialisatie richting ZZP'ers;
 • Geen verstand van boekhouding nodig;
 • Alle gebruikelijke functies in één pakket;
 • Eenvoudig uren- en kilometerregistratie bijhouden;
 • Koppeling met Nederlandse banken om banktransacties te importeren;
 • Automatische overzichten voor jaaraangifte;
 • Accountant of boekhouder kan meekijken;
 • Inclusief relatiebeheer module.

Nadelen

 • Alleen voor Zelfstandigen (ZZP);
 • Als je geen abonnement afsluit voordat de proefperiode is verlopen, verlies je je accountgegevens en inhoud.

Ficsus.nl functies en mogelijkheden

Het boekhoud- en factuurprogramma van Ficsus.nl biedt alle functionaliteiten die je als ZZP'er nodig hebt voor een strakke boekhouding. Wanneer je een boekhoudpakket bij deze aanbieder afsluit krijg je toegang tot de volgende functies:

ZZP administratie

Ficsus.nl begeleidt de ZZP'er bij het uitvoeren van de administratie. Zo kan je eenvoudig je inkomsten en uitgaven invoeren en verwerkt Ficsus dit in je boekhouding. Op deze manier weet je zeker dat jouw boekhouding juist bijgehouden wordt en dat je de juiste gegevens beschikbaar hebt wanneer de belastingdienst hierom vraagt!

Factuurmodule

Met de factuurmodule van Ficsus kan je je gewerkte uren, de producten en klanten in één knop aan een factuur toevoegen. Vervolgens kan je de factuur in eigen huisstijl aan de klant versturen. In een helder overzicht vind je de openstaande facturen en betaalde facturen! Ook kan je met het pakket van Ficsus onbeperkt inkoopfacturen beheren.

Urenregistratie

De urenregistratie is een online tool waarmee je precies kan bijhouden hoeveel uren je gewerkt hebt, waar je hebt gewerkt en eventueel bij welke klant je bezig was. Dit overzicht is belangrijk voor jezelf én de belastingdienst. Hiermee kan je aantonen hoeveel uren je daadwerkelijk gewerkt hebt. Ook kan je zien of je in aanmerking komt voor bijvoorbeeld startersaftrek of zelfstandigenaftrek.

Bankkoppeling

Met de bankkoppeling functie kan je de bankafschriften van je zakelijke bankrekening aan Ficsus koppelen. Deze afschriften worden dan automatisch in je boekhouding geïmporteerd. Dit proces verloopt dan volledig automatisch en scheelt je veel tijd!

Rittenregistratie

Wanneer je veel onderweg bent, is het bijhouden van een kilometerregistratie noodzakelijk. Met de rittenregistratie functie van Ficsus boekhouden kan je precies zien hoeveel kilometers je zakelijk en privé hebt gereden. Dit dien je ook aan te geven bij je Aangifte Inkomstenbelasting.

Boekhoud app

Met de Ficsus app kan je eenvoudig je bonnetjes inscannen. Deze komen vervolgens direct in je boekhouding terecht. Dit scheelt je veel tijd en je papieren bonnetjes hoef je niet langer te bewaren!

Productbeheer

Met de productbeheer tool van Ficsus kan je gemakkelijk inzicht verkrijgen in je producten en deze factureren inclusief of exclusief BTW. Zo behoud je een goed overzicht van je producten en weet je altijd wat je voorraad is!

Relatiebeheer

Met de functionaliteit relatiebeheer krijg je eenvoudig een overzicht van de inkomsten en uitgaven per klant. Je kan dan per relatie zien hoeveel je nog moet ontvangen of te betalen hebt. Eenvoudig je debiteuren en crediteuren beheren dus!

Voor wie is Ficsus.nl geschikt?

Het boekhoudprogramma van Fiscus.nl is enkel geschikt voor ZZP’ers. Om deze reden is het boekhoudprogramma ook niet ingewikkelder dan nodig. Alle functionaliteiten die een eenmanszaak nodig heeft voor het uitvoeren van zijn boekhouding is inbegrepen!


Ook als startende ZZP'er met weinig verstand van e-boekhouden kunnen bij Ficsus terecht. Je ontvangt een uitgebreide uitleg bij het aanmaken van je account en daarnaast beschikken ze over een uitgebreide kennisbank waarin je alle informatie kan vinden!


Ben je een groter bedrijf of ben je van plan uit te breiden en personeel in dienst te nemen? Dan kan je beter een ander boekhoudprogramma uitkiezen!


Hoe zit het met de kosten bij Ficsus.nl

Het online boekhoudprogramma van Ficsus heeft één abonnement. Binnen dit abonnement kan je gebruikmaken van alle functies van de software. De kosten voor het abonnement ligt op €12,50 per maand en is daarmee een van de goedkoopste boekhoudprogramma's.

Zeker weten of het boekhoudprogramma geschikt is? Vraag dan vrijblijvend een gratis proefperiode aan. Hiermee kan je eerst 35 dagen gratis alle functionaliteiten van het boekhoudprogramma uitproberen.


Ficsus.nl ervaringen

Om een compleet beeld te krijgen bij het boekhoudprogramma van Ficsus, is het verstandig om te kijken naar de ervaringen van gebruikers. Zij hebben het programma echter al kunnen uitproberen en ervaren. Wij zochten de Ficsus ervaringen voor je op, onderstaand zetten we de scores voor je op een rijtje! Helaas konden we, naast onze eigen Ficsus.nl review en ervaringen, enkel veel reviews vinden op appwiki.

Ervaringen Ficsus

9,5/10

Zoals je ziet zijn de ervaringen van gebruikers met Ficsus boekhouden erg positief. Voornamelijk over de eenvoudige werking van het boekhoudprogramma zijn veel goede reviews te lezen. Het boekhoudprogramma heeft een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface waardoor boekhouden ineens een stuk makkelijker wordt!


Conclusie Ficsus.nl

Ficsus is een compleet, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk boekhoudsysteem voor de ZZP'er. De kosten van het abonnement zijn erg laag waardoor het voor iedere zzp’er betaalbaar is. Ook is het fijn dat je het abonnement maandelijks opzegbaar is, zo zit je nergens aan vast!

Ficus beschikt over alle functionaliteiten die je nodig hebt als eenmanszaak. Zo houd je je administratie gemakkelijk bij en zet Ficsus alle belangrijke cijfers voor je klaar wanneer je je Btw-aangifte moet doen. Super fijn!

Ook de gebruikers van het online boekhoudprogramma zijn erg positief. Het gemak van het dashboard, de functionaliteiten en gratis uitproberen worden als zeer prettig ervaren. Wanneer je als ZZP'er op zoek bent naar een geschikt boekhoudprogramma raden we je Ficsus boekhouden dus zeker aan!


Extra informatie over Ficsus

Klantenservice

De klantenservice van Ficsus is dagelijks open van 07:00 tot 23:00. Je kan hen bereiken via de e-mail op klantenservice@ficsus.nl.

Opzeggen

Wil je geen gebruik meer maken van Ficsus.nl Boekhouden Compleet? Je abonnement opzeggen kan ieder moment. Je loopt daarmee als zzp'er dus weinig risico!

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>