Laatste update: Juni 2021

Door: Onno

Best Geteste VR Bril

Oculus Go

5/5

De Oculus Go is een standalone VR headset waar je geen smartphone of computer op hoeft aan te sluiten. De Oculus Go is daarom de makkelijkste manier om VR content te ervaren! Met deze headset geniet je van VR content zonder kabels en andere hindernissen. Je zet de headset op en kunt direct aan de gang gaan. De Oculus Go is daarom uitermate geschikt als headset om VR en 3D video’s en afbeeldingen te bekijken. Het is ook mogelijk om te gamen op de Oculus Go, maar door de relatief simpele processor kun je geen grafisch zware spellen spelen. De meegeleverde controller zorgt er voor dat je goede controle hebt over al je bewegingen.

In sommige winkelcentra heb je het wellicht al voorbij zien komen, of anders op social media. Virtual Reality is de nieuwe niche in de markt wat betreft gamen en het optimaal ervaren van bijvoorbeeld 3D video’s op je smartphone. 

Over de beste VR bril valt uiteraard te twisten. Vandaar dat er hier een aantal vr bril ervaringen zullen worden gedeeld. Allereerst bekijken we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een vr bril. We stellen een aantal vragen. 

Wat is de beste vr bril? Wat is de beste koop VR bril? Is de beste vr bril consumentenbond getest? Kortom: welke vr bril moet ik kopen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een VR bril?

Bij het aanschaffen van de beste VR bril 2021 is het belangrijk om te kijken op welke besturingssystemen de bril werkt. Een vr bril van Samsung is bijvoorbeeld alleen geschikt voor toestellen die met het besturingssysteem Android werken. 

Ook is het bij een vr bril kopen goed om te weten of deze beschikt over functies buiten je smartphone of dat deze specifiek alleen kan worden gekoppeld aan smartphones. Dit wordt aangeduid met de term actief of passief. Een actieve vr bril werkt zelfstandig zonder ergens aan te worden gekoppeld. 

Een passieve vr bril is afhankelijk van een computer of een smartphone om te functioneren. Daarnaast zijn er uiteraard andere details waar je rekening mee kan houden. 

Denk hierbij aan het al dan niet kunnen verstellen van de lenzen om het beste beeld te krijgen. Is de bril te gebruiken door brildragers of wat is de kwaliteit van het beeld? Laten we de virtuele wereld van de vr bril review induiken.


Product

1. Oculus Go

4.5/5

2. Samsung Gear VR met controller

4/5

3. VR SHINECON IMAX Virtual Reality Bril

4/5

4. DrPhone VRZ5 - IMAX 3D Virtual Reality Bril

4/5

5. VR SHINECON Virtual Reality Bril

4/5

1. Oculus Go

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

We beginnen met de meest prijzige van het stel. Met € 369,- is de Oculus Go een premium versie in de wereld van de vr bril. Dit is vooral omdat de Oculus Go funcioneert als een actieve vr bril. Waar alle andere modellen in de vr bril test afhankelijk zijn van apparaten of smartphones waaraan ze worden gekoppeld, heeft de Oculus Go eigen processoren en sensoren. Er is zodoende geen set-up nodig en kun je gelijk aan de slag met de vr bril. Je kunt je eigen content downloaden en daar zodoende gebruik van maken zonder een connectie te maken. 

De bril is zo ontworpen dat je je eigen bril prima kan ophouden als je brildragend bent tijdens de virtual reality sessie. Zoals eerder al genoemd is deze vr bril niet de goedkoopste vr bril, maar het resultaat mag er zijn. De Oculus Go komt met een extra oplaadbare accu, zodat je nooit zonder lege batterij zit. 

Als je je in een openbare ruimte bevindt, is het wel handig om je eigen headset aan te sluiten, aangezien de vr bril niet wordt geleverd met ingebouwde headset. Deze bril kan wel worden aangemertk als de best geteste vr bril.

Voordelen Oculus Go

 • Beschikt over eigen processoren en sensoren
 • Inclusief extra oplaadbare accu

Nadelen Oculus Go

 • Prijs ligt hoger dan andere uit deze lijst

2. Samsung Gear VR met controller

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

We doen in deze vr bril test qua prijs segment een stapje naar beneden en komen hierbij uit bij de Samsung Gear VR met controller. Deze vr bril is speciaal uitgebracht om te koppelen aan je smartphone. 

Zo krijg je bij het kijken van films en series vanaf je smartphone een extra beleving en de bijgeleverde controller maakt het besturen heel gemakkelijk. Je kunt zelfs de lenzen verstellen zodat de ervaring nog beter aansluit. 

Een minpunt is dat de Samsung Gear alleen gekoppeld kan worden aan specifieke Samsung Galaxy smartphones. Dit maakt echter wel dat juist de interface tussen je smartphone en de vr bril vlekkeloos verloopt. Houd er ook rekening mee dat je batterijen in huis hebt.

Voordelen Samsung Gear VR met controller

 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen Samsung Gear VR met controller

 • Alleen te koppelen met Samsung telefoons

3. VR SHINECON IMAX Virtual Reality Bril

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Waar de vorige vr bril alleen compatibel was met speciale Samsung Galaxy toestellen, is dit bij de VR Shinecon Imax Virtual Reality anders. Deze vr bril is te koppelen aan alle Android of IOS smartphones met afmetingen tussen de 4 en 6 inch. Dit is namelijk omdat je je smartphone in de bril plaatst bij gebruik. 

De lenzen kunnen ook bij deze vr bril kunnen worden versteld, zodat het beeld precies kan worden afgesteld naar jouw voorkeur. Hierbij moet wel worden vermeld dat je qua instellen van het beeld als brildrager wat langer bezig bent, aangezien je je bril niet kan ophouden tijdens het gebruik van deze vr bril. 

Ook is de beeldkwaliteit van de gebruikte smartphone leidend. Met een lage beeldkwaliteit van je smartphone kan dit dus niet worden aangepast in de vr bril. Dit is een perfect instapmodel om de wereld van de vr bril te testen. De bijgeleverde controller maakt het gebruik zeer makkelijk en soepel.

Voordelen VR SHINECON IMAX Virtual Reality Bril

 • Geschikt voor telefoons tussen de 4 en 6 inch

Nadelen VR SHINECON IMAX Virtual Reality Bril

 • Batterij gaat snel leeg

4. DrPhone VRZ5 - IMAX 3D Virtual Reality Bril

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De naam van de DrPhone VRZ5 – IMAX 3D Virtual Reality Bril verklapt het al een beetje. Ook bij deze vr bril wordt je telefoon in de bril geplaatst voor een virtual reality ervaring. 

De vr bril is zeer comfortabel en heeft een beeld van 120 graden. Met een HD-Amoled beeldscherm zorgt de vr bril voor een super virtual reality ervaring. De vr bril wordt compleet gemaakt met een bijbehorende koptelefoon, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oculus Go of de Samsung Gear.

Ook de VRZ5 is een uitstekend instapmodel om de wereld van virtual reality te testen. De vr bril is te gebruiken met smartphones van zowel IOS als Android tussen de 4.7 tot en met 6 inch beeldschermen.

Voordelen DrPhone VRZ5 – IMAX 3D Virtual Reality Bril

 • Pasvorm is ontzettend goed
 • Te gebruiken met Apple & Iphone telefoons

Nadelen DrPhone VRZ5 – IMAX 3D Virtual Reality Bril

 • Prijs

5. VR SHINECON Virtual Reality Bril

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De VR Shinecon Virtual Reality Bril is een eerdere versie van de hierboven benoemde VR Shinecon IMAX bril. De bril is geschikt voor smartphones met een scherm diameter van 4 tot en met 6 inch. 

Zowel smartphones die lopen op Android als IOS zijn compatibel met de VR Shinecon. Aangezien het een iets oudere versie is, is de bril met een prijs van rond de € 35,- de goedkoopste van het stel. Hiermee is dit toch wel de vr bril aanbieding van allemaal.

Wat is de beste vr bril? Dit hangt dus af van wat je zoekt. Wil je een actieve bril met vele zelfstandige mogelijkheden, of ben je op zoek om de beeldervaringen van je smartphone te verbeteren? Afhankelijk van wat je zoekt, valt er in elk segment een vr bril te vinden die perfect bij jou past.

Voordelen VR SHINECON Virtual Reality Bril

 • Goedkoopste uit deze lijst

Nadelen VR SHINECON Virtual Reality Bril

 • Kwaliteit aanzienlijk minder

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>