• Home
 • /
 • Gadgets
 • /
 • Beste Elektrische Skateboard [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Elektrische Skateboard

ViVi Elektrische skateboard

Wil jij graag lekker stunten met een elektrisch skateboard? Het beste elektrische skateboard 2022 is volgens onze elektrisch skateboard test 2022 de ViVi Elektrische skateboard geworden!

Met dit skateboard kun je tot wel 30 km per uur rijden, wat sneller is dan hoe snel de meeste mensen fietsen. Dit doe je doormiddel van de afstandsbediening die uiteraard zit inbegrepen bij het ViVi Elektrische skateboard.

Ben je bang dat je na een kort ritje alweer moet stoppen? Nee hoor! De ViVi Elektrische skateboard heeft namelijk een bereik van zo’n 15 kilometer. Deze afstand kan je overbruggen in drie snelheden, namelijk 10, 20 en 30 kilometer per uur.

De wielen van de ViVi Elektrische skateboard zijn gemaakt van PU en daardoor heel erg stevig – het skateboard zelf kan overigens ook prima tegen een stootje met een maximale belasting van 90 kg! Benieuwd waar je het ViVi Elektrische skateboard het goedkoopst kunt kopen? Check de rode knop!

Het beste koop elektrische skateboard 2022 – waar vind je die? Bij Top-X hebben we de beste koop elektrische skateboards voor je getest.
 
Een elektrisch skateboard is een ontzettend vet item om in huis te hebben als je van skaten, longboarden of soortgelijke outdoor activiteiten houdt. Net als een normaal skateboard, kun je met een elektrisch skateboard gekke tricks doen, van trapleuningen af glijden en nog veel meer. Het is aan jou wat je allemaal met je elektrisch skateboard doet!

Het verschil tussen een normaal skateboard en een elektrisch skateboard zal je wel duidelijk zijn. Een elektrisch skateboard is natuurlijk aangedreven door een electromotortje. Hierdoor kun je veel makkelijker op snelheid komen, en kun je zelfs omhoog rijden zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen.

Naast het motortje zijn er natuurlijk nog veel meer dingen belangrijk aan een elektrisch skateboard. Daarom is het ook lastig om het beste elektrisch skateboard voor jou te kiezen.

Door deze pagina goed door te lezen vind je vanzelf de beste koop elektrisch skateboard voor jou! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Skateboards

Beste koop elektrische skateboard
1.  ViVi Elektrische skateboard

Beste premium elektrisch skateboard
2. MEEPO V3

Beste ontwerp elektrische skateboard
3.Cool&fun Elektrisch Longboard

Beste budget elektrische skateboard
4. Razor Electric Cruiser Skateboard

Beste elektrische skateboard voor beginners
5. Elektrisch skateboard HI-Flying

Top 10 Beste Elektrische Skateboards

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische skateboards.


Waar op letten bij het kopen van een elektrische skateboard?

Een elektrisch skateboard kopen is lastig genoeg. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we alvast 4 van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een goed elektrisch skateboard voor je op een rijtje gezet.

Zo hoef je niet meer blind te vertrouwen op het beste elektrische skateboard volgens de consumentenbond, en kun je zelf de onderstaande elektrische skateboards beoordelen. Ook al hebben we dat al voor je gedaan, en weten we zeker dat ze gaan bevallen. 

Gewicht

Allereerst: Het maximum gewicht. Sommige elektrische skateboards zijn ontwikkeld met kinderen in het achterhoofd, waardoor het maximum gewicht wat lager ligt. Als je dus als volwassene een elektrisch skateboard gaat kopen raden we aan om hier extra goed op te letten!

Accu

De accu in een elektrisch skateboard is uiteraard van groot belang. Niet alleen hoe lang hij mee gaat, maar ook hoe snel hij op laadt. Als één van deze twee niet goed genoeg is, kan het teleurstelling veroorzaken als je bijvoorbeeld je elektrische skateboard lang achter elkaar wil gebruiken.

Snelheid

De meeste elektrische skateboards hebben een maximum snelheid van 30 km per uur. Dit is tevens het maximale dat we aan zouden raden, in verband met de veiligheid.

De snelheid is uiteraard ook afhankelijk van je gewicht – mocht je dus dichter bij het aangegeven maximumgewicht zitten, doe je er verstandig aan om een snel elektrisch skateboard te kopen.

Veiligheid

Eerst nog even een belangrijke waarschuwing: elektrische skateboards mogen niet op de openbare weg in Nederland. Ze mogen dus wel op de stoep of op een skatepark, en uiteraard op eigen terrein.

Daarnaast is het belangrijk dat je de handleiding van het product goed leest en voorzichtig met je elektrisch skateboard om gaat. Respecteer bijvoorbeeld altijd de wet, het aangegeven maximumgewicht en de gebruiksaanwijzing.


Wat is het beste elektrische skateboard van 2022? 

In onze elektrisch skateboard test 2022 hebben we de beste elektrisch skateboards voor je uitgezocht. Hierbij kijken we vooral naar de beste koop elektrisch skateboards op basis van de bovenstaande kwaliteiten. Ook houden we rekening met design, de prijs en nog veel meer.

Hopelijk zit er een goed elektrisch skateboard tussen die perfect bij jou past. Geniet van je aankoop!

1. ViVi Elektrische skateboard

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je het allerbeste van het allerbeste elektrische skateboard in huis halen? Het ViVi elektrische skateboard is dan de perfecte toevoeging voor je skate collectie!

Met dit skateboard kun je tot wel 30 km per uur rijden, wat sneller is dan hoe snel de meeste mensen fietsen. Dit doe je doormiddel van de afstandsbediening die uiteraard zit inbegrepen bij het ViVi Elektrische skateboard.

Ben je bang dat je na een kort ritje alweer moet stoppen? Nee hoor! De ViVi Elektrische skateboard heeft namelijk een bereik van zo’n 15 kilometer. Deze afstand kan je overbruggen in drie snelheden, namelijk 10, 20 en 30 kilometer per uur.

De wielen van de ViVi Elektrische skateboard zijn gemaakt van PU en daardoor heel erg stevig – het skateboard zelf kan overigens ook prima tegen een stootje met een maximale belasting van 90 kg.

Het bord is namelijk uit een stuk hout gesneden en heeft een vet ontwerp aan de bovenkant én onderkant staan.

Voordelen ViVi Elektrische skateboard

 • Mooi ontwerp
 • Tot 90 kg belasting
 • Bereik van 15 km
 • Topsnelheid van wel 30 km per uur

Nadelen ViVi Elektrische skateboard

 • Redelijk zwaar dankzij de grotere accu

2.  MEEPO V3

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je al wat ervaring met elektrische skateboards en wil je die ervaring graag gebruiken met een absoluut premium skateboard? Dan hebben we het perfecte board voor je gevonden!

De MEEPO V3 is het beste koop elektrische skateboard in de premium sector van de markt. Dat komt niet per se door het prijskaartje, maar meer door de geweldige kwaliteit van het board.

Het board zelf is namelijk gemaakt van een 7 laags esdoon deck. Dit zorgt tijdens de rit voor extra stabiliteit. En dat zal je ook zeker wel nodig gaan hebben, want met deze MEEPO V3 unit kan je wel 46 km per uur rijden!

Dat is een enorme snelheid, maar dankzij de grote accu kun je er alsnog in totaal zo’n 20 kilometer mee afleggen. Dat zijn een hoop rondjes om je tuin heen en een heleboel halfpipes. Het board heeft dan ook een gewicht van 7 kg, wat wel wat aan de zware kant is – maar je krijgt er uiteraard ook wat voor terug.

In een kleine 2 uurtjes is de MEEPO V3 helemaal opgeladen waardoor je er weer uren plezier van kunt hebben!

Voordelen MEEPO V3

 • Topsnelheid van liefst 46 km per uur
 • 20 km bereik
 • Laadt in 2 uurtjes helemaal op
 • Gemaakt van 7 laags esdoorn hout

Nadelen MEEPO V3

 • De snelheid kan wat veel zijn, het board mag namelijk niet op de openbare weg

3. Cool&fun Elektrisch Longboard

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dan op nummer 3, een elektrisch skateboard waar je u tegen zegt. Alleen al om het ontwerp kun je de Cool&fun Elektrisch Longboard niet laten ontbreken in een lijst als deze.

Het maximum gewicht van de Cool&fun Elektrisch Longboard is wel 120 kilo. Daar hoef je dus zeker niet over te twijfelen. De wielen zijn van stevig PU gemaakt en het board heeft een IP54 water- en stofdichtheidscertificaat. Voor outdoor omstandigheden is de Cool&fun Elektrisch Longboard dus perfect geschikt.

De maximale snelheid van rond de 30 km per uur is lekker hoog, en de vele technische snufjes waardoor je het apparaat op afstand aan kunt zetten en naar je toe kunt laten rijden is erg handig.

Voordelen Cool&fun Elektrisch Longboard

 • Rijd het board naar je toe van een afstand
 • Water- en stofdicht, dus kan in regen gebruikt worden
 • 120 kilo maximum gewicht
 • Prachtig en stoer ontwerp

Nadelen Cool&fun Elektrisch Longboard

 • Laadtijd van 3 tot 4 uur wat aan lange kant

4. Razor Electric Cruiser Skateboard

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Elektrische skateboards hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Een voorbeeld van een goedkoop elektrisch skateboard is de Razor Electric Cruiser. Deze heeft een maximumgewicht van 100 kg, en een 5-laags deck gemaakt van esdoornhout.

Het board is iets kleiner dan de vorige edities, waardoor hij agieler kan zijn en je dus sneller kan draaien of stunten. De motor heeft een kick-to-start functie om hem aan te zetten, waarna je de afstandsbediening kunt gebruiken om te rijden.

Al met al is de Razor Electric Cruiser Skateboard een betaalbaar alternatief, maar nog steeds een super goed elektrisch skateboard!

Voordelen Razor Electric Cruiser Skateboard

 • Maximumgewicht van 100 kg
 • Gemaakt van 5 laags esdoornhout
 • Betaalbaar
 • Iets kleiner, hangt van persoonlijke voorkeur af

Nadelen Razor Electric Cruiser Skateboard

 • Snelheid van maximaal 16 km per uur

5. Elektrisch skateboard HI-Flying

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Dan tot slot, nog een betaalbaar elektrisch skateboard voor jong en oud: de Elektrisch skateboard HI-Flying! Dit elektrische skateboard is geschikt voor alle leeftijden en gewichten tussen de 0 en 80 kg.

De topsnelheid van de Elektrisch skateboard HI-Flying is een beetje een compromis, namelijk 20 km per uur, en dat kan het apparaat zo’n halfuur volhouden. Hiermee ontstaat een totaal bereik van 10 kilometer.

De Elektrisch skateboard HI-Flying is ontworpen met zevenlaags maple hout en dat leidt tot een vet, uniek ontwerp!

Voordelen Elektrisch skateboard HI-Flying

 • Betaalbaar
 • Sneller dan de Razor Electric Cruiser Skateboard
 • Voor alle leeftijden
 • Maximumsnelheid van 20 km per uur, geschikt voor beginners

Nadelen Elektrisch skateboard HI-Flying

 • Opladen duurt tot 3 uur
 • Niet de snelste variant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische skateboards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische skateboards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische skateboards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische skateboards op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP