Laatste update: Juni 2021

Door: Onno

Best Geteste Gaming Headset

SteelSeries Arctis 7 Headset

5/5

De SteelSeries Arctis 7 is uniek door haar S1 speaker drivers, DTS Headphone X surround geluid, ClearCast microfoon, ChatMix Dial, ski goggle hoofdband en AirWeave oorkussens. Surround Sound geeft een multikanaals geluid waarmee je ruimtelijke in-game audio ervaart. Hoor je tegenstanders van veraf komen. Met de ClearCast microfoon heb je altijd contact met de rest van je squad en komen je calls helder over bij je teamgenoten. De draagwijze van de Arctis is niet voor iedereen geschikt. De ski-goggle, oftewel de hoofdband is redelijk smal.

Met een gaming headset zorg je voor een nog betere spelbelevenis tijdens het gamen en kun je eenvoudig tijdens het gamen communiceren met jouw medespelers. Maar wat is de beste gaming headset van dit moment?

Wij hebben de zoektocht naar de beste game headset wat makkelijker voor je gemaakt door diverse modellen met elkaar te vergelijken en een overzicht te maken van de meest belangrijke eigenschappen waaraan een hoogwaardige headset dient te voldoen.

Een goede gaming headset dient te voldoen aan een aantal eisen. Zo wil je uiteraard de beste geluidskwaliteit ervaren en een comfortabele pasvorm zodat je de headset lange tijd achter elkaar kunt dragen. Bekijk daarom waar je allemaal zoal op moet letten bij het kopen van een headset en neem een kijkje in de lijst van de best geteste gaming headset modellen van dit moment.


Product

1. SteelSeries Arctis 7
Beste gaming headset volgens consumentenbond

2. Trust Mydo - Stille Draadloze Muis

4/5

3. Turtle Beach Ear Force Recon 50P Gaming Headset

4/5

4. SteelSeries Arctis 3 - 2019 Edition - Gaming Headset

4/5

5. Hunterspider - Gaming Headset - Multi Platform

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming headset?

Het kopen van een gaming headset is een ingewikkelde klus. Zo zijn er diverse verschillende modellen verkrijgbaar en heeft elk type zo zijn voor- en nadelen. Ook bestaan er producten met diverse specificaties waarmee je rekening kunt houden, zoals bijvoorbeeld het type microfoon, geavanceerde geluidsweergave, de pasvorm, de gebruiksvriendelijkheid en verschillen de headsets in design.

De meeste gaming headsets bevatten een microfoon. Hiermee kun je tijdens het gamen communiceren met jouw medespelers. Bekijk voordat je een headset koopt of de microfoon eenvoudig inklapbaar is, de je de microfoon eventueel kunt buigen en of de microfoon eventueel verwijderd kan worden wanneer je deze niet gebruikt.

Het geluid is uiteraard erg belangrijk. Bekijk daarom wat voor type geluidsweergave de headset heeft. Wanneer je wilt geniet van een optimale spelbeleving is het aan te raden om te kiezen voor een surround systeem of een Virtueel Surround Sound, dit draagt bij aan een unieke spelervaring.

Uiteraard is het belangrijk dat de headset lekker comfortabel aansluit. Hierdoor kun je ongestroord van het gamen genieten. Een headset die comfortabel zit heeft vaak ruime en zachte oorkussens en is op vele plekken verstelbaar, zoals de hoofdband en de oorschelpen. Hiermee kun je het geheel naar jouw voorkeuren instellen en sluit de headset goed aan.

Bekijk of de headset eenvoudig te bedienen is en compitabel is voor jouw type gaming PC of playstation. De meeste gaming headsets bevatten een handige volume regelaar om het volume te besturen en om de microfoon aan en uit te schakelen.

Ook het design in belangrijk bij de aankoop. Met name wanneer je de headset wilt dragen tijdens gaming competities wil je uiteraard goed voor de dag komen. Bekijk of de headset beschikt over verlichting of over andere interessante features en kom professioneel en stijlvol voor de dag.

Top 10 Beste gaming headsets

Wil je direct weten hoe de top 10 gaming headsets eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste game headset modellen

Om de zoektocht naar de beste gaming headset gemakkelijker te maken hebben wij diverse modellen getest in de gaming headset test. In deze test is gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding, comfort en geluidsweergave.

Ook is er bij de test van beste koop gaming headset rekening gehouden met belangrijke eigenschappen, zoals het design en de pasvorm en zijn de modellen uit de test uitvoerig getest. 

1. SteelSeries Arctis 7 Headset 2019 Edition

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De SteelSeries Arctis 7 Headset 2019 Edition is de beste gaming headset volgens de consumentenbond. De headset is stijlvol, compact en biedt tal van handige mogelijkheden.

Zo heeft de gaming headset een ingebouwde microfoon en kun je de headset gebruiken met je PC, PlayStation 5 en 4, een Nintendo Switch, een Mac of met andere Android en iOS apparaten. Met behulp van de draadloze bluetooth transmitter kun je de headset zorgeloos verbinden. Je kunt hierdoor eenvoudig op afstand gebruik maken van de headset en hebt geen last van draden die tijdens het gamen in de weg kunnen zitten. 

Voordelen SteelSeries Arctis 7 Headset 2019 Edition

 • Hoogwaardige kwaliteit oorkussens
 • Exclusieve skibrilhoofdband
 • Toegankelijk voor vrijwel elk apparaat
 • Bluetooth verbinding

Nadelen SteelSeries Arctis 7 Headset 2019 Edition

 • Geen noise cancelling

2. Trust GXT 488 Forze – PS4 & PS5 – Official Licensed Gaming Headset

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Trust GXT 488 Forze is een zeer stijlvolle en goede game headset die van alle gemakken is voorzien. Zo heeft de headset een comfortabel design met verstelbare en verstevigde hoofdband en een handige in-line afstandsbediening om het volume van de microfoon te dempen.

Ook heeft de Trust GXT 488 Forze een uitstekend geluidskwaliteit met een krachtige bas en krachtige actieve luidsprekereenheden, en is het apparaat compatibel voor zowel de PlayStation®4 als de PlayStation®5 console.

Voordelen Trust GXT 488 Forze – PS4 & PS5 – Official Licensed Gaming Headset

 • Flexibele en inklapbare microfoon
 • Krachtige actieve luidsprekereenheden

Nadelen Trust GXT 488 Forze – PS4 & PS5 – Official Licensed Gaming Headset

 • Geen noise cancelling
 • Niet draadloos
 • Geen verlichting

3. Turtle Beach Ear Force Recon 50P Gaming Headset

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Turtle Beach Ear Force Recon 50P headset voldoet aan alle verwachtingen waaraan een hoogwaardige gaming headset moet voldoen. Zo heeft de headset een stijlvol, comfortabel en lichtgewicht design en is de headset voorzien van 40 mm-speakers.

De Turtle Beach headset is voorzien van een buigbare microfoon die ook ingeklapt kan worden wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast heeft de headset een Virtueel Surround Sound weergave voor een optimale spelbeleving en geluidservaring.

Voordelen Turtle Beach Ear Force Recon 50P Gaming Headset

 • Virtueel Surround Sound
 • Buigzame microfoon
 • Krachtige speakers

Nadelen Turtle Beach Ear Force Recon 50P Gaming Headset

 • Geen noise cancelling
 • Niet draadloos
 • Geen verlichting

4. SteelSeries Arctis 3 - 2019 Edition - Gaming Headset

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De SteelSeries Arctis 3 gaming headset is een populaire headset onder vele gamers. De headset beschikt over een kraakhelder geluid, een uitstekende bas en bevat handige volume- en mutebediening, die eenvoudig vanaf de headset gebruikt kunnen worden.

Ook beschikt de SteelSeries Arctis 3 headset over een uittrekbare microfoon die je eenvoudig kunt wegstoppen in de oorschelp wanneer je hem ergens mee naar toe wilt nemen. Daarnaast is het ontwerp van de SteelSeries Arctis 3 zeer licht en comfortabel en merk je nauwelijks dat je de headset draagt.

Voordelen SteelSeries Arctis 3 – 2019 Edition – Gaming Headset

 • Virtueel Surround Sound
 • Inklapbare microfoon

Nadelen SteelSeries Arctis 3 – 2019 Edition – Gaming Headset

 • Niet draadloos
 • Geen noisecancelling
 • Zonder verlichting

5. Hunterspider - Gaming Headset - Multi Platform

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Hunterspider gaming headset beschikt over stijlvolle verlichting en een kraakhelder en surround geluidsweergave. De headset beschikt over ruisonderdrukking van de microfoon en over noice cancelling. Hierdoor wordt het geluid van je omgeving geminimaliseerd en kun je nog beter van het geluid en het spel genieten zonder afleiding.

De Hunterspider gaming headset beschikt daarnaast over een handig inklapbare en buigzame microfoon en een handige volumeregeling van de microfoon die je tijdens het spelen eenvoudig kunt bedienen. Je kunt deze koptelefoon prima gebruiken voor de nieuwste games. Met een Playstation Card hoef je geen vast maandelijks abonnement af te sluiten. 

Voordelen Hunterspider – Gaming Headset – Multi Platform

 • Bevat noice cancelling
 • Verlichting
 • Surround geluidsweergave

Nadelen Hunterspider – Gaming Headset – Multi Platform

 • Niet draadloos

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>