Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Beste chromecast

Beste chromecast

Google Chromecast met Google TV

Google Chromecast 4K met Google TV is de nieuwste Chromecast van dit moment en wat ons betreft by far de beste Chromecast die er is.

Met deze Google Chromecast zorg je ervoor dat je televisie een Smart-televisie wordt of een uitbreiding krijgt in opties en Apps die jouw huidige Smart-televisie niet heeft. Denk hierbij aan naadloze streaming met een Apple iOS apparaat of Android, maar ook direct streamen via Apps als de Ziggo App, Netflix, Disney+, HBO max, Viaplay, F1 TV en veel meer.

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je iedere tv smart. Google TV is een nieuw platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in 1 menu terugvindt. Zo scroll je niet meer door verschillende apps. 

Je installeert deze Chromecast binnen 2 minuten (werkt met zowel Apple als Android), hij is compact en dun waardoor je hem makkelijk wegwerkt en je hebt super scherp en vloeiend beeld.

Bovendien is de Google Chromecast momenteel zeer gunstig geprijsd. Klik op de rode knop om direct de beste prijs te ontdekken.

Vroeger was het altijd enorm jammer dat je bijvoorbeeld YouTube video's alleen op je laptop of telefoon kon kijken. Toen een Chromecast nog niet bestond, was het niet in te denken hoe je - tenzij je een peperdure smart TV of game console had gekocht - een YouTube video, Netflix serie of Spotify op je televisiescherm kon afspelen.

Gelukkig leven we in 2022, het jaar waarin de Chromecast populairder is dan ooit. De Chromecast is een ontzettend handig concept voor een apparaat, waarmee je zonder dat je een Smart TV, game console of lange HDMI kabel nodig hebt, alsnog je favoriete online content kan streamen naar je TV!

Maar sinds de originele uitvinding in 2014, zijn er allerlei nieuwe varianten van de Chromecast op de markt gekomen. Niet alleen Google, maar ook vele andere bedrijven hebben soortgelijke producten ontwikkeld die extra mogelijkheden hebben. Ook zijn er concurrenten op de markt gekomen, duurdere en goedkopere varianten beschikbaar geworden, en nog veel meer interessante ontwikkelingen.

Dus hoe zoek je dan de beste Chromecast voor jou? Wat is de beste Chromecast 2022, en welke Chromecast is het beste voor bepaalde doeleinden? Het kopen van een Chromecast wordt steeds lastiger. Gelukkig zijn wij er om jou te helpen met je keuze. De beste Chromecast vind je op deze pagina, waar we de beste koop Chromecast producten voor je hebben getest en op een rijtje hebben gezet!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Chromecasts

Beste chromecast

Beste koop Chromecast
1.  Google Chromecast met Google TV

Beste Apple TV
2. Apple TV (2017) - 4K - 64GB

Beste premium
3. Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD - Android - TV Box

Beste 4K HDR
4.  Google TV (Los)

Beste budget
5. Google Chromecast 3 Smart

Top 10 beste chromecasts

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste chromecasts.


Waar op letten bij het kopen van een chromecast?

Een Chromecast uitkiezen is al lastig genoeg, door de vele varianten die er beschikbaar zijn. We hebben de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een Chromecast hieronder voor je op een rij gezet. Zo hoef je niet meer te kijken naar de beste Chromecast volgens de consumentenbond of andere sites, en kun je gewoon zelf een oordeel vellen!

Kwaliteit

De beeldkwaliteit van een TV bepaalt deels wat de beste koop Chromecast voor jou is. Heb je bijvoorbeeld een 4K TV, dan is het sterk aan te raden om ook een 4K Chromecast aan te schaffen, omdat je anders niet optimaal gebruik maakt van de kwaliteit van je TV - dat zou zonde zijn van de aanschafprijs!

Content

De content die op een Chromecast apparaat kan worden afgespeeld is natuurlijk heel belangrijk. Op je telefoon kun je bij allerlei content die niet op je TV beschikbaar is, en bij sommige Chromecast apparaten kun je deze content ook direct vanaf je TV afspelen met de afstandsbediening.

Afstandsbediening

Niet alle goede Chromecasts werken hetzelfde. Sommige apparaten hebben een eigen besturingssysteem waardoor je met de meegeleverde afstandsbediening kunt kiezen wat je wilt kijken. Dit is handig als je niet de hele tijd je telefoon wilt ontgrendelen voor je van zender of programma verandert.

Bediening met je stem

Stembediening is ook een handige feature in een Chromecast - zo kun je op een knop drukken of 'Hey Google' zeggen, en voila - je favoriete film of serie wordt naar jouw wensen meteen afgespeeld.


Wat is de beste Chromecast van 2022? 

Als jij op zoek bent naar de beste chromecast van 2022 dan hebben we goed nieuws voor je. In onderstaande sectie vind je namelijk een overzicht van onze 5 favoriete chromecasts + alternatieven van dit moment.

Hierbij hebben we uiteraard gekeken naar verschillende factoren. Denk hierbij aan het gebruiksgemak, de functionaliteiten en uiteraard de prijs / kwaliteit van de verschillende chromecast.


1. Google Chromecast met Google TV

Beste chromecast

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als jij op zoek bent naar de beste Chromecast van dit moment dan is de Google Chromecast met Google TV veruit je beste keuze. Dit is namelijk de nieuwste mediastreamer van Google die een stuk slimmer en beter is dan de Google Chromecast ultra.

Zo biedt deze Chromecast met Google TV een betere 4K HDR-beeldkwaliteit, is hij makkelijker in gebruik dankzij de afstandsbediening en werkt deze Chromecast niet alleen met Android maar ook met iPhone telefoons en tablets. Verder is de nieuwe Chromecast ontzettend makkelijk te installeren: het enige wat je nodig hebt, is een smartphone, wifi-verbinding en een tv met een HDMI-ingang. 

Een ander groot voordeel van de nieuwste Chromecast is dat hij uitgerust is met Google TV. Google TV zorgt ervoor dat al je streamingdiensten op 1 scherm komen te staan. Hiermee heb je dus Netflix, HBO, Videoland etc. allemaal op 1 plek waardoor je geen verschillende apps meer af hoeft te gaan.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste Chromecast van 2022, dan is dit zeker je beste keuze. Momenteel is dit product overigens in de aanbieding. Mis de korting niet: klik hier voor de beste prijs!

Voordelen Google Chromecast - Media Streamer

 • Allerlei content streamen in 1080p (high definition) vanaf je telefoon, laptop of tablet 
 • Batterijen van al je apparaten zullen minder snel leeg gaan doordat je gewoon de TV gebruikt om content te bekijken
 • Telefoon gebruiken als afstandsbediening voor de TV
 • Geen kabels nodig, stroom van de Google Chromecast  komt gewoon uit de HDMI ingang van de TV

Nadelen Google Chromecast - Media Streamer

 • 4K content streamen is met deze Google Chromecast nog niet mogelijk

2.  Apple TV - 4K - 64GB

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Chromecast was zo'n denderend succes, dat zelfs Apple een rivaal op de markt bracht. Met de Apple TV kun je allerlei content zoals Netflix, YouTube, Prime Video, Spotify en nog veel meer streamen naar je TV.

De Apple TV 4K beschikt tevens over de mogelijkheid tot 4K beeldkwaliteit, waardoor je 4K TV dus optimaal tot zijn recht komt. En het geluid van de Apple TV 4K is ook om over naar huis te schrijven, want de Apple TV 4K is de eerste media streamer die ondersteuning heeft voor Dolby Atmos surround sound. Hierdoor voel je je echt alsof je helemaal in de film zit!

Siri, de bekende voice assistant van Apple, is ook terug te vinden in de afstandsbediening van de Apple TV. Je hoeft alleen maar te praten tegen Siri om een serie, actrice of YouTube kanaal te kunnen vinden!

Apple Airplay is een handige manier om het scherm van je iPhone of ander Apple apparaat te delen met je TV. Ook kun je een slideshow doen van je galerij, en websites vanaf je iPad streamen naar de TV in hoge kwaliteit!

Voordelen Apple TV (2017) - 4K - 64GB

 • 4K ondersteuning voor optimale beeldkwaliteit
 • Dolby Atmos zorgt voor een geweldige geluidservaring
 • Siri stembesturing zit in de afstandsbediening inbegrepen
 • Met Apple Airplay kun je allerlei content en je i-device scherm casten naar je TV 

Nadelen Apple TV (2017) - 4K - 64GB

 • Airplay werkt alleen met Apple apparaten, dus niet met Android of Windows
 • Dolby Atmos wordt maar zelden ondersteund door bepaalde films en series

3. Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD - Android - TV Box

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Het concept van Chromecast is niet alleen door Google te ontwikkelen. De Nokia Streaming Box 8000 is een geweldig alternatief op de standaard Chromecast. Onder andere door de 4K beeldkwaliteit, en het feit dat de Nokia Streaming Box 8000 draait op AndroidTV.

Met een normale Chromecast kun je alleen content streamen vanaf een ander apparaat, zoals je telefoon. Met de Nokia Streaming Box 8000 is dat anders. Als je op je TV naar de Nokia Streaming Box 8000 gaat, kun je met het besturingssysteem AndroidTV gewoon vanaf je TV allerlei apps openen.

Onder andere Netflix, Spotify, YouTube en Ziggo GO hebben apps voor AndroidTV, en die selectie breidt zich steeds verder uit! Hierdoor kun je met je Nokia Streaming Box 8000 optimaal genieten van alle content, zonder dat je steeds je telefoon moet ontgrendelen om een aflevering uit te kiezen!

Voordelen Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD - Android - TV Box

 • Draait op AndroidTV, waardoor je gewoon op je TV scherm de content die je wil bekijken uit kunt kiezen
 • 4K ondersteuning voor optimale beeldkwaliteit
 • Rijke selectie aan apps (ruim 7000), waardoor er altijd wat te bekijken is
 • Stembediening inbegrepen met Google Assistant

Nadelen Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD - Android - TV Box

 • Meegeleverde afstandsbediening is volgens gebruikers niet altijd fijn in gebruik

4. Google TV

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook Google heeft een Chromecast ontwikkeld met het Android TV platform, namelijk de Google Chromecast met Google TV. Deze kleine box wordt geleverd met 4K resolutie en HDR ondersteuning, waar je wel alleen gebruik van kunt maken als je een compatibele TV in huis hebt.

De Google Chromecast met Google TV is geschikt voor iedereen die graag van wat extra content wil genieten op zijn of haar televisie, omdat het standaard zenderaanbod in Nederland soms te wensen overlaat. Met de Google Chromecast met Google TV heb je beschikking over duizenden apps met je favoriete content zonder dat je daar je telefoon of laptop voor nodig hebt!

Als je graag gebruik maakt van stembediening, kun je dat ook doen met deze Google Chromecast met Google TV. De Google Assistant zit ingebouwd in de afstandsbediening. Zo kun je met 1 druk op de knop je favoriete programma's opzoeken!

Voordelen Google Chromecast met Google TV

 • Draait op AndroidTV, waardoor je gewoon op je TV scherm de content die je wil bekijken uit kunt kiezen
 • 4K en HDR ondersteuning voor optimale beeldkwaliteit
 • Rijke selectie aan apps (ruim 7000), waardoor er altijd wat te bekijken is
 • Stembediening op de afstandsbediening inbegrepen met Google Assistant

Nadelen Google Chromecast met Google TV

 • Je TV heeft een HDMI poort nodig

5. Google Chromecast 3 Smart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.6

De Google Chromecast 3 Smart is een slimme en betaalbare upgrade voor jouw TV! Voor een lage prijs voeg je ontzettend veel mogelijkheden toe aan je televisie, zoals series en films van Netflix en een lekker muziekje vanaf de Spotify app. 

Dit alles kun je doen zonder dat je de afstandsbediening van de TV of kabels nodig hebt om de boel te bedienen. De Google Chromecast 3 Smart werkt gewoon vanaf je telefoon, laptop of tablet en kan ook bediend worden met Google Assistant!

De Google Chromecast 3 Smart heeft een aantal voordelen boven de originele Chromecast, waaronder de mogelijkheid tot 1080p streaming in 60 fps. Vanaf je laptop is het mogelijk om hele tabbladen, bepaalde video content uit je browser en nog veel meer naar de Google Chromecast 3 Smart te streamen als je de Chrome browser hebt geïnstalleerd.

Voordelen Google Chromecast 3 Smart

 • Betaalbare upgrade voor jouw TV
 • Makkelijk casten vanaf elk apparaat, geen kabels of TV afstandsbediening meer nodig
 • Vanaf de Chrome browser op je laptop kun je zelfs websites streamen naar de TV
 • 1080p in 60 fps is nu mogelijk met de Google Chromecast 3 Smart

Nadelen Google Chromecast 3 Smart

 • Geen afstandsbediening meegeleverd en geen eigen OS, dus werkt alleen via je telefoon

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel chromecasts hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten chromecasts getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de chromecasts op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste chromecasts op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP