fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best geteste USB Microfoon

Best geteste USB Microfoon

LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm

Ben je op zoek naar de allerbeste USB microfoon van dit moment? Wij van Top-X hebben tientallen modellen met elkaar vergeleken. Uit deze beste USB microfoon test is gebleken dat de LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm de beste optie van dit moment is.

Zo beschikt de LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm over een ruisfilter en is hij geschikt voor PC, laptop, Macbook, playstation etc. Deze USB microfoon beschikt daarnaast over een plopkap en is de arm van de microfoon 180 graden draaibaar en 35 cm lang.

Wil je meer weten over deze beste USB microfoon? Klik dan op de button hieronder!

Als jij op zoek bent naar een goede USB microfoon dan hebben we goed nieuws voor je. Wij hebben namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste USB microfoon van 2023. 

We hebben maar liefst 18 verschillende microfoons getest op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en de kwaliteit van het geluid.

Ook hebben we verschillende webshops vergeleken op prijs. Door op de knop 'bekijk beste prijs' te drukken word je automatisch doorgestuurd naar de goedkoopste aanbieder. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Benieuwd naar onze testresultaten? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste USB Microfoons

Best geteste USB Microfoon

Beste koop USB Microfoon
1. LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm
 Uitermate geschikt voor gamen, podcasten en streaming.

Beste Premium USB Microfoon
2. Rode NT-USB - Studio microfoon met USB

Beste Betaalbare USB microfoon
3. Blue Snowball


4.Yeti USB Microfoon


5. Razer Serien X


Top 10 Beste USB Microfoons

Heb je weinig tijd en geen zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! We hebben hieronder een aantal buttons opgenomen van onze favoriete webshops voor het kopen van een goede USB Microfoon.

De webshops die hieronder staan bieden een breed assortiment van microfoons tegen een aantrekkelijke prijs. Je bekijkt direct de top 10 best verkochte USB microfoons. 

Vergeet overigens niet om alle buttons aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je profiteert van de beste prijs.


Waar moet je op letten bij het kopen van USB Microfoon?

In onze inbox krijgen we regelmatig de volgende twee vragen: "Wat is de beste USB microfoon?" en "Welke USB Microfoon is het best?".

Voor we antwoord geven op deze vragen vinden we het belangrijk dat je eerst weet waar je op moet letten bij het kopen van een USB microfoon.

Als jij van plan bent een microfoon aan te schaffen is het van belang dat je een aantal factoren in je achterhoofd houdt. We hebben hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria. 

Waar ga je de microfoon voor gebruiken?

Allereest is het belangrijk dat je het doel van de microfoon in je achterhoofd. Waar ga je de microfoon voor gebruiken?

Als jij bijvoorbeeld van plan bent de microfoon te gaan gebruiken voor gaming dan heb je een hele andere microfoon nodig dan wanneer je een microfoon gaat gebruiken om te zingen. 

Denk dus voor het kopen van een goede microfoon eerst goed na over hoe je de microfoon gaat gebruiken zodat je zeker weet dat de microfoon die je koopt voldoet aan al deze eisen.

Richtingskarakteristieken

Elke microfoon heeft een bepaalde richtingskarakteristiek. Dit houdt in dat het geluid opgevangen wordt van een bepaalde richting. Over het algemeen zijn er drie verschillende richtingskarakteristieken:

Omnidirectioneel:
Wanneer je een omnidirectionele microfoon hebt dan betekent dit dat er geen gericht geluid wordt opgenomen. Hierdoor is dit type microfoon ideaal voor het opnemen van omgevingsgeluiden.

Cardioïde:
Dit type microfoon is vooral aan de voorkant een stuk gevoeliger dan de achterkant. Hierdoor is deze microfoon ideaal voor het opnemen van gesprekken waar personen voor de microfoon zitten.

Bidirectioneel:
Als laatste heb je de bidirectionele microfoons. Deze zijn zowel aan de voor- als achterkant gevoelig. Aan de zijkanten is de gevoeligheid een stuk minder. Ook dit is een goede microfoon voor het opnemen van interviews.

Geluidskaart

Voor sommige USB microfoons heb je een externe geluidskaart nodig om geluid op te nemen. Let hier dan ook op bij het kopen van een USB microfoon. Als jouw PC of laptop geen externe geluidskaart heeft dan wil je natuurlijk niet een microfoon hebben die dit vereist.

Budget

Tenslotte is het natuurlijk slim om te kijken naar het budget dat je beschikbaar hebt voor de USB microfoon. We zouden je aanraden om op voorhand altijd een budget te bepalen.

Door rekening te houden met een budget voorkom je dat je onbewust veel te veel geld uitgeeft aan de microfoon.


Wat is de beste USB Microfoon?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede USB microfoon is het tijd om over te gaan naar het belangrijkste gedeelte van dit artikel: de test resultaten.

Na 18 verschillende USB microfoons getest te hebben kunnen wij even geen microfoon meer zien (geintje natuurlijk). Inmiddels hebben wij een ultieme top 5 gemaakt van beste USB microfoons van dit moment.

Door voor een van onderstaande microfoons te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet. Al deze microfoons scoren uitzonderlijk goed op prijs / kwaliteit, gebruiksgemak  en functionaliteiten.

Wanneer je op de knop 'bekijk beste prijs' klikt word je automatisch doorgestuurd naar de goedkoopste aanbieder van dit product.

1. LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm

Best geteste USB Microfoon

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Wauw! Dat is onze eerste reactie na het testen van de LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm. Geen enkele microfoon scoorde op zoveel vlakken zo goed als deze microfoon. Of je nu van plan bent de microfoon te gebruiken voor gaming, podcasten of streaming: met deze microfoon zit je altijd goed. 

Zo beschikt deze microfoon over ruisonderdrukking waardoor je tijdens het opnemen van audio geen last hebt van ruis geluiden. Verder is de arm van de microfoon 180 graden draaibaar en is deze 35 centimeter lang. Dit is ideaal en maakt deze USB microfoon geschikt voor vrijwel elke setup.

De plug en play functie zorgt er voor dat je de USB microfoon direct kunt gebruiken zonder dat je eerst een stuurprogramma of iets dergelijke hoeft te installeren. Verder is dit een sterke en robuuste microfoon die geleverd wordt met een standaard. Al met al is de LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm wat ons betreft de beste koop van 2023.

Voordelen LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm

 • 180 graden draaibare microfoon arm
 • Beschikt over ruisonderdrukking
 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm

 • Geen aan/uit knop

2. Rode NT-USB audio

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Rode NT-USB audio gear mic is een geweldige style microfoon van het Australische audio bedrijf Rode Microphones. De microfoon heeft 2 eenvoudige draaiknoppen voor eenvoudige controle over monitoring levels en mixen. Verder is de installatie super makkelijk en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt  om direct te beginnen met opnemen.

De Rode NT-USB heeft ook een ingebouwde stereo hoofdtelefoonaansluiting die gebruikers de mogelijkheid biedt van zero latency monitoring. Dit betekent dat wat je hoort als je speelt in absolute perfecte synchronisatie is, waardoor vervelende latency problemen voor eens en voor altijd worden geëlimineerd. De reviews zijn positief en veel gebruikers zijn vol lof over de helderheid waarmee hij met name spraak opneemt.

De microfoon wordt ook geleverd met een hoogwaardig popfilter dat speciaal is afgestemd op de optimale afstand tot de microfoon. Een popfilter is een onmiskenbare noodzaak als je wilt dat de opnames vrij zijn van interferentie en harde explosieve geluidspieken.

De Rode NT-USB is gemakkelijk te bevestigen aan de bijbehorende ringbevestiging en statief. Beide zijn van een solide constructie. Hij heeft hetzelfde frequentiebereik als de Blue Yeti.

Voordelen Rode NT-USB audio

 • Compatibel met alle gangbare toepassingen (Windows & Mac) inclusief Apple iPad. 
 • Hoge kwaliteit opnamestudio microfoon met USB gemakken.

Nadelen Rode NT-USB audio

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Blue Snowball

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij op zoek bent naar de beste betaalbare USB microfoon dan kun je het beste gaan voor de Blue Snowball. Deze microfoon dankt zijn naam aan het uiterlijk van de microfoon, de microfoon lijkt namelijk op een sneeuwbal. 

Dit is een uitstekende keuze voor mensen die zoeken naar een compacte, betaalbare microfoon. Je sluit deze microfoon gemakkelijk aan op je USB poort en dankzij de tripod staat de microfoon altijd stevig.

Verder beschikt deze microfoon over een cardioïde richtingskarakteristiek waardoor de microfoon breed inzetbaar is.

Voordelen  Blue Snowball

 • Compact en licht formaat
 • Breed inzetbaar
 • Goede prijs

Nadelen Blue Snowball

 • beschikt niet over meerdere richtingskarakteristieken

4. Blue Yeti Blackout

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Uiteraard mag de Blue Yeti Blackout niet ontbreken aan deze lijst van best geteste USB microfoons. Jarenlang is dit voor vele youtubers, interviewers en muzikanten de go-to microfoon geweest. 

Zo presteert deze microfoon enorm goed op het gebied van geluidsopnames. Ook heeft deze microfoon 4 verschillende richtingskarakteristieken, hierdoor kun je de microfoon voor verschillende opname soorten gebruiken.

De microfoon beschikt ten slotte over een verstelbaar tafelstatief, hierdoor pas je de richting gemakkelijk aan. Voor het gebruik van deze microfoon heb je geen externe geluidskaart nodig. Het minpunt van deze microfoon? De universele shockmount werkt niet.

Voordelen Blue Yeti Blackout

 • 4 verschillende richtingskarakteristieken gebruik je de microfoon voor verschillende soorten opnames
 • Geen externe geluidskaart nodig
 • Verstelbaar tafelstatief

Nadelen Blue Yeti Blackout

 • Universele shockmount 

5. Razer Serien X

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij op zoek bent naar de beste USB Microfoon voor gaming dan is de Razer Seiren X je beste keuze. Voor echte gamers is het merk Razer natuurlijk wel bekend, dit merk staat namelijk bekend als een van de beste gaming merken ter wereld. 

De compacte razer Serien X is een geweldige microfoon die beschikt over een supercardioïde opnamepatroon, hierdoor worden achtergrondsgeluiden goed tegen gehouden. 

Verder werkt deze microfoon super makkelijk met zowel mac als Windows. Nadeel van dit model? Je kunt hem niet aansluiten via de 3,5 aansluiting.

Voordelen Razer Serien X

 • Ideaal voor gaming
 • Achtergrondsgeluiden worden gefiliterd

Nadelen  Razer Serien X

 • Geen

Hoeveel soorten USB microfoons hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 1 USB microfoons getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de microfoons op USB op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste USB microfoon is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>