Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best Geteste Bluetooth Adapter

TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter

Wil je graag je PC of een ander apparaat voorzien van Bluetooth? De beste bluetooth adapters 2022 hebben we bij Top-X getest en vergeleken met de concurrentie. Er is een duidelijke winnaar, namelijk de TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter!

Dit slimme apparaatje heeft alles wat je in een Bluetooth adapter zoekt, namelijk een makkelijke installatie, en een perfecte bluetooth verbinding voor vrijwel alle toepassingen die je nodig gaat hebben.

Zo kan de TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter tot wel 10 meter aan Bluetooth bereik halen. Dat is toch meer dan genoeg als je je koptelefoon aan wilt sluiten op je PC, of je muis erbij wilt gebruiken.

Het gebruik van de TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter is zo makkelijk als je je maar kunt bedenken, je stopt het apparaatje in je computer. That's it! Nu kun je in Windows instellingen je bluetooth apparaten, zoals game controllers, muizen en toetsenborden of wat je maar wil, gelijk verbinden zonder extra software nodig te hebben!

Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig wel een computer. Laptops zijn de moderne en mobiele variant van computers, die de voorkeur hebben van de meeste mensen omdat je ze makkelijker mee kunt nemen. Ook zijn er genoeg mensen die een computer gebruiken, waar vaak één klein nadeel bij komt kijken: gebrek aan Bluetooth!

Het gebruiken van Bluetooth is vooral voor mobiele apparaten bedoeld, maar het kan ook zijn dat je een muis, toetsenbord of game-controller gebruikt die met Bluetooth werkt. De meeste PC's hebben een Bluetooth adapter nodig om van Bluetooth gebruik te kunnen maken.

Als je op zoek bent naar de beste bluetooth adapters, ben je op de juiste plek! Bij Top-X hebben we de beste bluetooth adapters 2022 voor je op een rijtje gezet. Wat is de beste bluetooth adapter voor je toetsenbord, en welke bluetooth adapter is als beste gekozen in onze beste bluetooth adapter test 2022? Dat vertellen we je graag!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 beste bluetooth adapters

Beste koop bluetooth adapter
1.  TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter

Beste bluetooth 4.0 adapter
2. Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter

Beste bluetooth dongle 
3.Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle

Beste bluetooth adapter goedkoop
4. Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle

Beste bluetooth 5.0 adapter
5. Astilla | USB Bluetooth Dongle 5.0

Top 10 beste bluetooth adapters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste bluetooth adapters.


Waar op letten bij het kopen van een bluetooth adapter?

Voor je heel impulsief op de koop-knop drukt en de beste bluetooth adapter bestelt, leggen we nog even gauw uit wat de beste bluetooth adapters allemaal nodig hebben en hoe je een goede bluetooth adapter kunt herkennen. Zo weet je waar we onze bluetooth adapter test 2022 op gebaseerd hebben, maar kun je ook zelf antwoord geven op de vraag: wat is de beste bluetooth adapter 2022?

Bereik

Het bereik van een bluetooth adapter is belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld een draadloze koptelefoon willen gebruiken in hun PC. Gamers die een bluetooth headset hebben, verliezen soms het bereik en dus het geluid als ze even van de PC weglopen. Door een bluetooth adapter met groot bereik te kiezen gebeurt dat niet.

Prijs

De beste bluetooth adapter moet bovenal natuurlijk voldoen aan je kwaliteitseisen. Maar dat betekent niet dat je er tientallen euro's voor neer hoeft te leggen. Houd altijd rekening met de prijs om de beste bluetooth adapter uit te kiezen!

Formaat

Het formaat van een bluetooth adapter is ook belangrijk. Zeker als je hem op een laptop gaat gebruiken, want een bluetooth adapter kan dan nogal uitsteken als hij te groot is. Door een kleine bluetooth adapter te kopen kun je hem makkelijk in je laptop of PC laten zitten als je hem meeneemt.

USB-soort

Heeft je computer een USB-A 2.0, 3.2 of USB-C uitgang? De meeste computers hebben natuurlijk meerdere USB-A poorten die je kunt gebruiken, maar het kan qua ruimte beter uitkomen om een bluetooth adapter met USB-C te kopen.


Wat is de beste bluetooth adapter van 2022? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een bluetooth adapter, kunnen we je de beste bluetooth adapters 2022 laten zien! De beste bluetooth adapters in onze lijst hebben we natuurlijk uitgebreid getest en zowel de prestaties als andere belangrijke factoren vergeleken met de anderen. Ook letten we altijd goed op de prijs, zodat we jou hopelijk een hoop geld kunnen besparen!

1. TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter is de beste koop bluetooth adapter van 2022! Dat zeggen we niet zomaar, want we hebben het apparaatje uitgebreid getest. Dit slimme apparaatje heeft alles wat je in een Bluetooth adapter zoekt, namelijk een makkelijke installatie, en een perfecte bluetooth verbinding voor vrijwel alle toepassingen die je nodig gaat hebben.

Zo kan de TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter tot wel 10 meter aan Bluetooth bereik halen. Dat is toch meer dan genoeg als je je koptelefoon aan wilt sluiten op je PC, of je muis erbij wilt gebruiken.

Het gebruik van de TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter is zo makkelijk als je je maar kunt bedenken, je stopt het apparaatje in je computer. That's it! Nu kun je in Windows instellingen je bluetooth apparaten, zoals game controllers, muizen en toetsenborden of wat je maar wil, gelijk verbinden zonder extra software nodig te hebben!

Voordelen TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter

 • Extreem makkelijk te gebruiken
 • Tot wel 10 meter bereik
 • Klein genoeg om in de computer te blijven zitten, zit dus niet in de weg
 • Plakt nergens aan vast, alleen aan zichzelf – dus geen troep in huis van de zandbak

Nadelen TP-Link UB400 - Bluetooth-adapter

 • Niet veel vormpjes mee geleverd

2.  Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

En door naar de volgende kandidaat, de Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter! Deze adapter van ASUS is perfect geschikt voor gebruik in laptops, omdat hij echt minimaal klein is. De Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter beschikt over Bluetooth 4.0 waardoor je met meerdere apparaten tegelijk verbinding kunt maken. 

Ideaal dus bijvoorbeeld voor gamers die zowel een controller als een gaming headset willen verbinden. Zonder enig verlies in verbindingssnelheid en input lag kun je dus met dit ene kleine apparaatje al tientallen andere tools aansluiten. Ook voor kantoortoepassingen is dit handig, denk aan een hands-free headset, een ergonomisch toetsenbord of andere kantooraccessoires!

Voordelen Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter

 • Bluetooth 4.0
 • Meerdere verbindingen mogelijk
 • Mini-formaat
 • Plug & play vanaf windows 10

Nadelen Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter

 • Maar 1 jaar garantie van ASUS (ookal is het waarschijnlijk niet nodig)

3. Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek je een lekker goedkope bluetooth adapter die jouw apparaten voorziet van de beste verbinding met je PC? De Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle is dan precies wat je zoekt!

Met de Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle koop je dus een Dongle, wat een ander woord is voor: een superklein apparaatje waarvan je amper doorhebt dat hij in je computer zit. Handig dus voor laptops of apparaten die je vaak in moet pakken, omdat het dus niet uitsteekt en ook niet af kan breken als je er per ongeluk tegenaan stoot (dat gebeurt vaker dan je zou denken!).

Ook de Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle is voorzien van Bluetooth 4.0 en is dus geschikt om tientallen apparaten tegelijkertijd te verbinden zonder verlies van snelheid of verbindingskwaliteit. Met de Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle haal je een bereik van maximaal 20 meter, tenzij er muren tussen de verbinding zitten natuurlijk. Perfect voor allerlei toepassingen dus!

Voordelen Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle

 • maximaal 20 meter bereik
 • Bluetooth 4.0, dus meerdere verbindingen
 • Goede prijs
 • Klein genoeg om in de computer te blijven zitten, zit dus niet in de weg

Nadelen Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle

 • Bereik stoort tussen muren en metalen objecten

4. Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Tot slot: een uitstekende bluetooth adapter voor een ontzettend lage prijs! Zeker als je profiteert van Bol.com Select kun je voor een habbekrats deze Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle bestellen. De Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle beschikt over een 24 karaats connector, wat de verbinding nog beter en duurzamer maakt.

Met de Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle kun je gebruik maken van Bluetooth 4.0, die snelheden kan behalen tot 3Mbps. Dat is niet genoeg voor video's, maar bijvoorbeeld een paar foto's van je Bluetooth camera afhalen is geen enkel probleem.

Ook kun je met deze goedkope Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle natuurlijk gebruik maken van een bluetooth toetsenbord, muis of koptelefoon en nog veel meer! Plug & Play vanaf Windows 10 en een simpele installatie op andere systemen maakt het apparaatje tevens zeer gebruiksvriendelijk en dus de beste bluetooth adapter 2022 op een budget!

Voordelen Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle

 • Heel erg goedkoop
 • Plug & Play
 • Klein genoeg om in de computer te blijven zitten, zit dus niet in de weg
 • Bluetooth 4.0, meerdere apparaten aansluitbaar

Nadelen Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle

 • Geen drivers / software voor oudere systemen meegeleverd

5. Astilla | USB Bluetooth Dongle 5.0

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het Astilla | USB Bluetooth Dongle 5.0 is een bluetooth dongle / de beste bluetooth adapter die momenteel bluetooth 5.0 al ondersteunt. De nieuwste editie van bluetooth, 5.0 dus, is voorzien van een aantal functies die andere bluetooth adapters nog niet hebben. 

Zo draagt de Astilla | USB Bluetooth Dongle 5.0 je bestanden over met een snelheid van 2 MB/s! Dit is nog sneller dan alle andere adapters, waardoor je kunt genieten van een hogere muziekkwaliteit en nog minder vertraging in het gebruik van je muis of toetsenbord.

Ook het bereik van de Astilla | USB Bluetooth Dongle 5.0 is groter, namelijk zo'n 3 keer zo groot. Je kunt dus vanuit je computer muziek streamen naar je koptelefoon als je in de tuin aan het werk bent en nog veel meer.

Voordelen Astilla | USB Bluetooth Dongle 5.0

 • Bluetooth 5.0
 • Groter bereik
 • Nog snellere verbinding
 • Klein genoeg om in de computer te blijven zitten, zit dus niet in de weg

Nadelen Astilla | USB Bluetooth Dongle 5.0

 • Plastic bouwkwaliteit laat te wensen over

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel bluetooth adapters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten bluetooth adapters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bluetooth adapters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bluetooth adapters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>