Laatste update: Juni 2021

Door: Johan

Best Geteste Externe Harde schijf

Seagate Expansion Portable 1TB

5/5

Met de Seagate Expansion Portable kun je eenvoudig en snel extra opslagcapaciteit toevoegen aan bijvoorbeeld je desktop of laptop. Deze draagbare schijf heeft een opslaggeheugen van 1 TB waardoor jij voortaan een back-up kunt maken van al je persoonlijke foto’s, video’s of muziek. Dankzij de USB 3.0 aansluiting is de bestandsoverdracht bovendien in een mum van tijd geregeld. Diezelfde aansluiting gebruikt de schijf daarnaast voor de voeding, waardoor je niet afhankelijk bent van een externe stroomadapter.

We hebben steeds meer digitale bestanden tegenwoordig. Daarom is opslagruimte steeds belangrijker. En we komen het steeds te kort. Een goede oplossing voor dat probleem is een externe harde schijf. Het is een makkelijke manier om snel heel veel extra opslagruimte toe te voegen aan je laptop, computer of zelfs spelconsole.

Maar wat is de beste externe harde schijf? Je kunt natuurlijk kiezen voor een externe harde schijf in de aanbieding, of een externe harde schijf met ervaringen online, maar wat als je dan nog steeds niet weet welke externe harde schijf je moet kopen? Daar is deze externe harde schijf review voor.

Waar moet je op letten bij het kopen van een harde schijf?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een externe harde schijf: hoeveel opslagruimte die heeft, of die ingebouwde beveiliging heeft, wat voor USB ingang de harde schijf heeft, of hij meegenomen kan worden en of die compatibel is met het apparaat waar jij hem voor wilt gebruiken. 

Het is bijvoorbeeld niet nodig om een harde schijf met 4 TB aan opslagruimte aan te schaffen als je alleen maar een aantal documenten wilt opslaan, maar dan is beveiliging juist weer wel belangrijk. En de behuizing is juist weer belangrijk als je van plan bent de harde schijf vaak mee te nemen; dan is een stevige behuizing noodzakelijk. Wat de beste externe harde schijf is, hangt dus van jouw wensen af, daarom bekijken we hier kort 5 externe harde schijven en wat hun voor- en nadelen zijn.


Product

1. Seagate Expansion Portable 4 TB

4.5/5

2. Toshiba Canvio Basics 1 TB — externe harde schijf

4/5

3. WD My Passport portable 1 TB — externe harde schijf

4/5

4.Verbatim Store 'n' Go 1 TB — externe harde schijf

4/5

5. Toshiba Canvio Basics 2 TB — externe harde schijf

4/5

1. Seagate Expansion Portable 4 TB — externe harde schijf

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Met de Seagate Expansion Portable heb je meteen 4 TB aan extra opslagruimte. Dat is meteen alle extra ruimte die je nodig kunt hebben. Zo kun je al je video’s, muziek, foto’s en documenten makkelijk opslaan. En dat hoeft niet lang te duren, want de Seagate Expansion Portable heeft een USB 3.0 aansluiting en is daardoor heel snel met datatransfer. Het grootste voordeel aan deze externe harde schijf is dat die erg compact is en dus makkelijk mee te nemen is. 

Een nadeel is dat, hoewel je deze harde schijf meteen aan je PC en console aan kan sluiten, je hem eerst zal moeten formatteren om het te kunnen gebruiken met Mac. Ook is het een nadeel dat deze externe harde schijf, met zoveel extra opslagruimte, geen optie heeft om je bestanden te beveiligen.

Voordelen Seagate Expansion Portable 4 TB — externe harde schijf

  • Compact en dus makkelijk mee te nemen

Nadelen Seagate Expansion Portable 4 TB — externe harde schijf

  • Lastig te gebruiken in combinatie met Mac

2. Toshiba Canvio Basics 1 TB — externe harde schijf

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze externe harde schijf beschikt over 1 TB ruimte, ruim genoeg voor meeste functies. Hij is ook direct aan te sluiten aan je computer en consoles, maar moet opnieuw geformatteerd worden voor gebruik met Mac. Het ontwerp van deze harde schijf is zijn grootste pluspunt. De Toshiba Canvio Basics heeft een strak, modern ontwerp, waardoor hij niet misstaat naast je computer, PS4 of Xbox.

Een nadeel is dat deze behuizing, hoewel prachtig ontworpen, niet stootvast is, waardoor deze externe harde schijf minder geschikt is om mee te nemen.

Voordelen Toshiba Canvio Basics 1 TB — externe harde schijf

  • Strak & modern ontwerp

Nadelen Toshiba Canvio Basics 1 TB — externe harde schijf

  • Minder geschikt om mee te reizen

3. WD My Passport portable 1 TB — externe harde schijf

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De WD My Passport Portable is misschien wel de beste externe harde schijf van 2021. Het is een uitstekende keuze is voor mensen die belangrijke data willen opslaan en beveiligen. WD My Passport Portable wordt geleverd met WD Backup-software, waardoor je deze externe harde schijf automatisch back-ups kan laten maken van je belangrijke bestanden, zoals foto’s, video’s, muzieknummers en documenten. 

Als deze belangrijke bestanden eenmaal op de harde schijf staan kun je ze beveiligen met de WD Security-software. Deze laat je een wachtwoord gebruiken om je harde schijf te beveiligen. Bovendien heeft het een bericht functie, zodat je kunt laten weten waar de harde schijf naar geroutineerd moet worden, indien je hem verliest en hij door iemand anders gevonden wordt. Deze beveiliging is het grootste verkooppunt van deze externe harde schijf. 

Hij ziet er ook mooi uit, het ontwerp is modern en verkrijgbaar in een aantal opvallende kleuren. Maar de behuizing is ook meteen het grootste nadeel van deze externe harde schijf, want hoewel het design verleidelijk is, is de behuizing zelf vrij kwetsbaar. Toch zou het ons niet verbazen als dit de beste externe harde schijf volgens de consumentenbond zou zijn.

Voordelen WD My Passport portable 1 TB — externe harde schijf

  • Inclusief back-up software

Nadelen WD My Passport portable 1 TB — externe harde schijf

  • Prijs is hoger dan andere uit deze lijst

4. Verbatim Store 'n' Go 1 TB — externe harde schijf

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Verbatim Store ‘n’ Go externe harde schijf heeft 1 TB aan ruimte en is meteen aan te sluiten en te gebruiken met elke PC. Hierdoor is deze externe harde schijf uitermate geschikt voor gebruik thuis en op kantoor. Ook voor de Mac is die geschikt, maar dan moet je hem wel formatteren. Deze harde schijf is verkrijgbaar in negen kleuren: Sunkissed Yellow, Eucalyptus Green, Hot Pink, Caribbean Blue, Volcanic Orange, violet, zwart, grafietgrijs en zilver. Zo kun je kiezen welke jou het meest aanspreekt. Het grote voordeel van de Verbatim Store ‘n’ Go is hoe gebruikersvriendelijk die is en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Nadeel is dat de aansluiting een USB 2.0 is, waardoor die iets minder snel is dan andere harde schijven.

Voordelen Verbatim Store ‘n’ Go 1 TB — externe harde schijf

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Nadelen Verbatim Store ‘n’ Go 1 TB — externe harde schijf

  • Alleen USB 2.0 aansluiting

5. Toshiba Canvio Basics 2 TB — externe harde schijf

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Toshiba Canvio Basics externe harde schijf is ontworpen om makkelijk mee te nemen; deze harde schijf heeft een praktische, compacte vormgeving. De harde schijf heeft 2 TB aan opslagruimte, wat groter is dan de meeste externe schijven. Dit is dus een goede optie voor mensen die meer ruimte nodig hebben dan een standaard harde schijf levert. De harde schijf is makkelijk aan te sluiten aan je PC en kan geformatteerd worden om te werken met een Mac. Deze harde schijf heeft een USB 3.2 aansluiting. Een groot voordeel aan deze harde schijf is hoe stil hij is wanneer die in gebruik is. Daardoor is het niet storend hem dicht bij je werkplek te gebruiken. Een nadeel is dat, hoewel hij stiller is, hij ook langzamer is dan andere harde schijven in deze categorie. Ondanks dit is de Toshiba Canvio Basics in een externe harde schijf test vaak de best geteste externe harde schijf.

Voordelen Toshiba Canvio Basics 2 TB — externe harde schijf

  • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Toshiba Canvio Basics 2 TB — externe harde schijf

  • Langzamer dan andere harde schijven uit deze lijst

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>