fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Externe Harde Schijf

Best geteste externe harde schijf

Seagate Expansion Portable 1TB

De Seagate Expansion Portable 1TB is de best geteste externe harde schijf van 2023! Dit is uit onze test gebleken. Met de Seagate Expansion Portable 1TB kun je eenvoudig en snel extra opslagcapaciteit toevoegen aan bijvoorbeeld je desktop of laptop. 

Deze draagbare schijf heeft een opslaggeheugen van 1 TB waardoor jij voortaan een back-up kunt maken van al je persoonlijke foto’s, video’s of muziek. Dankzij de USB 3.0 aansluiting is de bestandsoverdracht bovendien in een mum van tijd geregeld. Diezelfde aansluiting gebruikt de schijf daarnaast voor de voeding, waardoor je niet afhankelijk bent van een externe stroomadapter.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste externe harde schijf? We hebben steeds meer digitale bestanden tegenwoordig. Daarom is opslagruimte steeds belangrijker. En we komen het steeds te kort. Een goede oplossing voor dat probleem is een externe harde schijf. Het is een makkelijke manier om snel heel veel extra opslagruimte toe te voegen aan je laptop, computer of zelfs spelconsole.

 Je kunt natuurlijk kiezen voor een externe harde schijf in de aanbieding, of een externe harde schijf met ervaringen online, maar wat als je dan nog steeds niet weet welke externe harde schijf je moet kopen? Daar is deze externe harde schijf review voor. 

Benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Externe Harde Schijven

Best geteste externe harde schijf

Beste Koop Externe Harde Schijf
1. Seagate Expansion Portable 1TB

Toshiba Canvio Basics 1TB - Externe harde schijf / Zwart

Beste Multifunctionele Externe Harde Schijf
2. Toshiba Canvio Basics 1TB

Western Digital My Passport portable - Externe harde schijf - 1TB - Zwart

Beste Externe Harde Schijf PS4
3. Western Digital My Passport Portable

Verbatim Store 'n' Go - Externe harde schijf - 1TB

Beste Externe Harde Schijf Voor Onderweg
4. Verbatim Store 'n' Go

WD Elements Portable - Externe harde schijf - 2TB

Beste Externe Harde Schijf Voor Foto Opslag
5. WD Elements Portable

Top 10 Beste Externe Harde Schijven

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire harde schijven bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top harde schijven bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Externe Harde Schijf?

Het kopen van een goede externe harde schijf is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste harde schijven. 

Voordat je een externe harde schijf koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Opslagruimte

Het is bijvoorbeeld niet nodig om een harde schijf met 4 TB aan opslagruimte aan te schaffen als je alleen maar een aantal documenten wilt opslaan, Dan kan je beter een harde schijf kopen met 1 TB. Bepaal dus van te voren voor wat je het nodig gaat hebben.

Beveiliging

De behuizing is weer belangrijk als je van plan bent de harde schijf vaak mee te nemen; dan is een stevige behuizing noodzakelijk. Als je belangrijke documenten op je harde schijf hebt is de beveiliging dus ook belangrijk. Hier is de behuizing ook een onderdeel van.

Aansluitingen

Externe harde schijven hebben verschillende aansluitingen waar ze mee kunnen verbinden. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het kan aansluiten op je computer. Bekijk daarom van te voren goed welke aansluiting je computer heeft en de harde schijf.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de externe harde schijf. Er zijn heel veel verschillende soorten harde schijven en daarom zijn er ook veel prijzen. Bepaal van te voren je budget zodat je gemakkelijker en gerichter op zoek kan gaan.


Wat is de beste Externe Harde Schijf van 2023? 

Wat is de beste externe harde schijf van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten externe harde schijven getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste harde schijven in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke externe harde schijven het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Seagate Expansion Portable 1TB

Best geteste externe harde schijf

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op de eerste plek staat de Seagate Expansion Portable 1TB. Dit is de best geteste externe harde schijf van 2023. Hiermee haal je de beste koop in huis.

Met de Seagate Expansion Portable 1TB heb je meteen 4 TB aan extra opslagruimte. Dat is meteen alle extra ruimte die je nodig kunt hebben. Zo kun je al je video’s, muziek, foto’s en documenten makkelijk opslaan. En dat hoeft niet lang te duren, want de Seagate Expansion Portable 1TB heeft een USB 3.0 aansluiting en is daardoor heel snel met datatransfer.

Het grootste voordeel aan deze externe harde schijf is dat die erg compact is en dus makkelijk mee te nemen is.  Verder kan het ook nog bestanden van de Playstation 4 overbrengen. Het overbrengen van deze bestanden gaat zeer snel door de USB 3.0-connectiviteit.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Seagate Expansion Portable 1TB

 • Compact en dus makkelijk mee te nemen
 • Kan ook met Playstation 4
 • Snel informatie overbrengen

Nadelen Seagate Expansion Portable 1TB

 • Lastig te gebruiken in combinatie met Mac

2. Toshiba Canvio Basics 1TB

Toshiba Canvio Basics 1TB - Externe harde schijf / Zwart

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de best geteste multifunctionele externe harde schijf? Dan is de Toshiba Canvio Basics 1TB wat voor jou! Het is zeer geschikt voor verschillende apparaten.

Deze externe harde schijf beschikt over 1 TB ruimte, ruim genoeg voor meeste functies. Hij is ook direct aan te sluiten aan je computer en consoles, maar moet opnieuw geformatteerd worden voor gebruik met Mac. Het ontwerp van deze harde schijf is zijn grootste pluspunt.

De Toshiba Canvio Basics heeft een strak, modern ontwerp, waardoor hij niet misstaat naast je computer, PS4 of Xbox. Verder is het zeer gebruiksvriendelijk aangezien het apparaten direct herkent. Hierdoor worden de bestanden snel overgezet zonder al te veel problemen.

Voordelen Toshiba Canvio Basics 1TB

 • Strak & modern ontwerp
 • 2 Jaar garantie

Nadelen Toshiba Canvio Basics 1TB

 • Minder geschikt om mee te reizen

3. Western Digital My Passport Portable

Western Digital My Passport portable - Externe harde schijf - 1TB - Zwart

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij een playstation 4 hebt en je zoekt daar de best geteste harde schijf voor, dan is de Western Digital My Passport Portable wat voor jou!

Het is een uitstekende keuze is voor mensen die belangrijke data willen opslaan en beveiligen. De Western Digital My Passport Portable wordt geleverd met WD Backup-software, waardoor je deze externe harde schijf automatisch back-ups kan laten maken van je belangrijke bestanden, zoals foto’s, video’s, muzieknummers en documenten. 

Als deze belangrijke bestanden eenmaal op de harde schijf staan kun je ze beveiligen met de WD Security-software. Deze laat je een wachtwoord gebruiken om je harde schijf te beveiligen. Bovendien heeft het een bericht functie, zodat je kunt laten weten waar de harde schijf naar geroutineerd moet worden, indien je hem verliest en hij door iemand anders gevonden wordt. Deze beveiliging is het grootste verkooppunt van deze externe harde schijf. 

Voordelen Western Digital My Passport Portable

 • Inclusief back-up software
 • In meerdere varianten (geheugen)

Nadelen Western Digital My Passport Portable

 • Kwetsbaar

4. Verbatim Store 'n' Go

Verbatim Store 'n' Go - Externe harde schijf - 1TB

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Sommige mensen zijn veel aan het reizen en zoeken hiervoor een geschikte externe harde schijf. De best geteste externe harde schijf voor onderweg is de Verbatim Store 'n' Go.

De Verbatim Store ‘n’ Go externe harde schijf heeft 1 TB aan ruimte en is meteen aan te sluiten en te gebruiken met elke PC. Hierdoor is deze externe harde schijf uitermate geschikt voor gebruik thuis en op kantoor. Ook voor de Mac is die geschikt, maar dan moet je hem wel formatteren.

Deze harde schijf is verkrijgbaar in negen kleuren: Sunkissed Yellow, Eucalyptus Green, Hot Pink, Caribbean Blue, Volcanic Orange, violet, zwart, grafietgrijs en zilver.  Zo kun je kiezen welke jou het meest aanspreekt. Het grote voordeel van de Verbatim Store ‘n’ Go is hoe gebruikersvriendelijk die is en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

Voordelen Verbatim Store 'n' Go

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Ondersteunt Windows en Mac

Nadelen Verbatim Store 'n' Go

 • Alleen USB 2.0 aansluiting

5. WD Elements Portable

WD Elements Portable - Externe harde schijf - 2TB

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de WD Elements Portable. Dit is de best geteste harde schijf voor foto opslag. Er kunnen meer dan 200.000 foto's op worden opgeslagen!

De WD Elements Portable externe harde schijf is ontworpen om makkelijk mee te nemen; deze harde schijf heeft een praktische, compacte vormgeving. De harde schijf heeft 2 TB aan opslagruimte, wat groter is dan de meeste externe schijven. Dit is dus een goede optie voor mensen die meer ruimte nodig hebben dan een standaard harde schijf levert.  

De harde schijf is makkelijk aan te sluiten aan je PC en kan geformatteerd worden om te werken met een Mac en Windows. . Een groot voordeel aan deze harde schijf is hoe stil hij is wanneer die in gebruik is. Daardoor is het niet storend hem dicht bij je werkplek te gebruiken. 

Voordelen WD Elements Portable

 • Makkelijk mee te nemen
 • Snel bestanden overzetten

Nadelen WD Elements Portable

 • Niet geformatteerd voor iOs

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel externe harde schijven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten harde schijven getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de externe harde schijven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste harde schijven op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>