• Home
  • /
  • Tuin
  • /
  • Beste Kamado Barbecue [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Jerry van Es

Best geteste Kamado Barbecue

Big Green Egg Large

Na 18 verschillende Kamado Barbecue's getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Big Green Egg Large momenteel de beste keuze is van 2022. Met deze big boy grill je direct voor 8 personen. Verder is de kuip bestand tegen temperaturen tot 350 graden. Ook kan dit model het hele jaar buiten blijven staan want hij is vorstbestendig.

Als jij op zoek bent naar de beste Kamado Barbecue dan zit je hier goed. Wij hebben namelijk 18 verschillende kamado BBQ's getest op prijs / kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Op basis van deze test hebben wij een top 5 gemaakt van de allerbeste keuze van dit moment.

Door te kiezen voor een van de kamado barbecue's uit dit artikel weet je zeker dat je geen miskoop doet. Haal het schort maar alvast uit je kast want deze zomer zul jij de lekkerste barbecue maaltijden serveren!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kamado Barbecue's

Beste koop van 2022:
1.Big Green Egg Large
 Geschikt voor gezelschappen tot 8 personen.

Beste Grote Kamado Barbecue
2. The Bastard Urban Large Compleet
Geschikt voor gezelschappen tot 9 personen.

Beste Compacte optie
3. Big Green Egg MiniMax
Ideaal voor kleine tuinen of een balkon.

Beste Medium Keuze
4Big Green Egg Medium
De hygrometer meet de luchtvochtigheid, temperatuur in graden Celsius en het vochtgehalte.

Beste Betaalbare Kamado BBQ
5. BergHOFF Barbecue
Beste in lage prijsklasse


Top 10 Beste Kamado Barbecue's

Heb je weinig tijd en geen zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! We hebben hieronder een aantal buttons opgenomen van onze favoriete webshops voor het kopen van een goede Kamado Barbecue.

De webshops die hieronder staan bieden een breed assortiment van kamado barbecues tegen een aantrekkelijke prijs. Je bekijkt direct de top 10 best verkochte kamado barbecue's. 

Vergeet overigens niet om alle buttons aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je profiteert van de beste prijs.


Waar moet je op letten bij het kopen van Kamado Barbecue?

In onze inbox krijgen we regelmatig de volgende twee vragen: "Welk merk Kamado moet ik kopen?" en "Welke Kamado is het best?".

Logische vragen in onze ogen..

Het kopen van een kamado barbecue is een stuk lastiger dan je op voorhand zou denken. Net als bij de beste barbecue zijn er een aantal criteria waar je op moet letten voor je overgaat tot een aankoop.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste criteria opgenomen bij het aanschaffen van de perfecte kamado barbecue. Door te kijken naar onderstaande criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Met hoeveel mensen ga je eten?

In onze ogen begint het kopen van een kamado grill bij het aantal mensen voor wie je van plan bent te koken. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin? Dan is de keuze voor een grote Kamado BBQ wellicht het slimste idee voor jou.

Ben je juist van plan om in kleine gezelschappen te gaan grillen? Kies dan liever voor een tafel model of een kleine grill.

De roosters van Kamado barbecue's variëren tussen een diameter van 25 centimeter (kleine kamado grill) en 75 centimeter (grote kamado grill).

Voor 3 tot 5 personen wordt aangeraden om te kiezen voor een rooster tussen de 38 en 46 centimeter. Wil je met meer personen eten? kies dan voor een grill van meer dan 46 centimeter.

Waar komt de Kamado te staan?

Een kamado is best een flink apparaat om die reden is het belangrijk om op voorhand na te denken over waar de grill komt te staan. Wil je de grill bijvoorbeeld op je balkon neerzetten of heb je voldoende ruimte in de tuin?

Accessoires

Kamado barbecue's staan bekend aan de grote mogelijkheid aan accessoires. Er zijn tal van handige accessoires te koop die je kunt gebruiken om speciale gerechten te bereiden op de kamado grill. Denk hierbij aan een aspook, een rooster lifter, grill verhoger of een regenhoes.

Budget

Als laatste zouden we je willen adviseren om altijd goed rekening te houden met je budget. Een kamado barbecue is geen goedkope investering en de kosten kunnen flink oplopen.

Om die reden is het slim om op voorhand een budget te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt en niet onnodig veel geld aangeeft aan de kamado barbecue.


Wat is de beste Kamado Barbecue?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een Kamado barbecue is het tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: de test resultaten.

Wij hebben meer dan 18 verschillende barbecue's getest op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de beste prijs / kwaliteit, het gebruiksgemak en de functionaliteiten van de barbecue's.

Uiteraard hebben we ook hamburgers kip en andere vleesgerechten op de barbecues bereid om te zien welke kamado barbecue het lekkerste vlees realiseerde.

Genoeg gepraat! Lees gauw verder om de top 5 beste kamado barbecue's van 2022 te ontdekken. Door op de knop 'Bekijk Beste Prijs' te klikken, word je direct doorverwezen naar de goedkoopste aanbieder.

1. Big Green Egg

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De Big Green Egg Large is wat ons de best geteste kamado barbecue van 2022. Met deze grill kun je barbecueën voor gezelschappen tot maximaal 8 personen. 

Verder is de Big Green Egg grill gemaakt van keramiek waardoor hij bestand is tegen temperaturen tot 350 graden, een groot voordeel van deze grill is dat de barbecue ontzettend constant blijft in temperatuur. Hierdoor krijg je super mals vlees. 

De luchtcirculatie en slowcooking functionaliteiten van deze kamado barbecue zorgen ervoor dat je snel en makkelijk kunt grillen, roken, koken, stomen of slowcooken.

Laatste voordeel van dit model? Hij is vorstbestendig, hierdoor kun je de kamado gemakkelijk het hele jaar buiten laten staan. Ook heefft dit model veel mogelijkheden om uit te breiden, denk hierbij aan zijtafels en pizza platen.

Voordelen Big Green Egg

  • Geschikt voor gezelschappen tot 8 personen
  • Temperatuur blijft ontzettend constant
  • Geschikt voor grillen, roken, koken, stomen of slowcooken

Nadelen Big Green Egg

  • Geen

2. The Bastard Urban Large Compleet

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als jij op zoek bent naar de beste kamado bbq voor grote gezelschappen dan kun je het beste kiezen voor The Bastard Urban Large. Met deze Kamado grill je namelijk voor groepen tot 9 personen. 

Het grote voordel van deze grill is dat hij makkelijk om te toveren is tot oven, hierdoor kun je ontzettend veel verschillende gerechten bereiden in de grill.

Verder is het een keramische barbecue die veel warmte vast houdt, ook in de winter kun je deze bbq prima gebruiken. Een ander pluspunt: je krijgt levenslang garantie op dit product.

Enige nadeel van dit model? Het onderstel moet je zelf installeren. Dit is best een lastige klus aangezien de grill aan de zware kant is.

Voordelen The Bastard Urban Large Compleet

  • Ook te gebruiken als oven
  • Geschikt voor gebruik in de winter en in de zomer
  • Levenslange garantie

Nadelen The Bastard Urban Large Compleet

  • Onderstel moet je zelf installeren

3. Big Green Egg MiniMax

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer 3 van deze lijst vinden we de Big Green Egg MiniMax. Dit compacte model is ideaal voor mensen die een kleine tuin of een balkon hebben. 

Ook zorgt het compacte formaat ervoor dat je de barbecue gemakkelijk mee neemt. Ook op deze barbecue zit een levenslange garantie op de keramische onderdelen. Verder voelt deze kleine kamado ontzettend stevig en goed aan.

De temperatuur is super makkelijk te regelen met deze kamado barbecue waardoor je vlees heerlijk mals wordt. Nadeel van dit model? Het onderstel is moeilijk te verplaatsen.

Voordelen  Big Green Egg MiniMax

  • Makkelijk mee te nemen dankzij compacte formaat
  • Ideaal voor kleine tuinen en balkonnen
  • Levenslange garantie

Nadelen Big Green Egg MiniMax

  • Onderstel moeilijk te verplaatsen

4. Big Green Egg Medium

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je op zoek bent naar een goede middenklasse barbecue kies dan voor de Big Green Egg Medium. Deze variant van het merk Big Green Egg zit tussen optie 1 en optie 3 in kwa formaat. 

Hierdoor is hij iets minder groot maar wel groot genoeg om te koken voor gezelschappen tot 6 personen. Deze big green egg is zeer makkelijk in gebruik en beschikt over een luxe uiterlijk.

Met deze barbecue grill je eenvoudig de lekkerste rokerige vlees gerechten. Ook op deze keramische barbecue wordt levenslange garantie gegeven.

Voordelen Big Green Egg Medium

  • Grillen voor gezelschappen tot 6 personen
  • Eenvoudig in onderhoud en beschikt over luxe uiterlijk

Nadelen Big Green Egg Medium

  • Prijs is aan de hoge kant

5. Keramische Barbecue medium

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste goedkope kamado barbecue? Kies dan voor de Keramische Barbecue medium van BergHoff. Er is geen enkele barbecue die zo goed uit de test kwam in deze prijscategorie als dit model. 

Deze grill beschikt over een oppervlak van 33 centimeter waardoor je kunt grillen voor gezelschappen tussen 4 en 6 personen. Ook heeft dit model een ingebouwde thermometer waardoor je altijd de temperatuur in de gaten kunt houden.

De ventilatiekap op deze grill zorgt ervoor dat je de temperatuur makkelijk kunt instellen. Al met al een super goede barbecue voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar alternatief voor een kamado barbecue.

Voordelen Keramische Barbecue medium

  • Beste betaalbare optie
  • Grillen voor gezelschappen tussen 4 en 6 personnen

Nadelen  Keramische Barbecue medium

  • Geen

Hoeveel soorten kamado bbq's  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 kamado bbq's  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kamado BBQ's  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste kamado bbq is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>