fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Best Geteste Muismat

Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

De Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat beschikt over een geoptimaliseerd oppervlak voor superieure nauwkeurigheid. Hierdoor zorgt hij voor een perfecte balans tussen controle en snelheid. Ook beschikt de onderzijde over antislip waardoor hij goed op zijn plek blijft liggen. Daarnaast geeft de muismat een extra dimensie aan je gamesessie dankzij de vijftien verschillende lichteffecten. 

Tegenwoordig worden computers en laptops steeds belangrijker. In elk bedrijf wordt er gebruik van gemaakt en daarom is het van belang om een goede laptop aan te schaffen. Je moet snel en effectief te werk kunnen gaan. Een muis en een muismat kunnen je hier goed bij helpen.

Het is al moeilijk genoeg om de geschikte muis te kiezen maar je moet ook kijken naar andere aspecten. Zo neemt een goede muismat vinden wat tijd in beslag. Maar wat is de beste muismat? En welke muismat past het beste bij mij. Dit zijn vragen die we heel vaak voorbij hebben zien komen. 

Daarom hebben we de ultieme muismat test uitgevoerd. Hierin hebben we verschillende producten getest en uiteindelijk een Top 5 gevormd. Elk product heeft z'n eigen categorie. De producten zijn aangevuld met voor- en nadelen. Op deze manier kan je de juiste muismat vinden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Muismatten

Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

Beste Koop Muismat
1. Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

XL Ergonomische Muismat Met Polssteun - Blauw - Antislip Gel mat

Beste Muismat Met Polssteun
2. ValeDelucs XL Ergonomische Muismat

InGame RGB Gaming Muismat XXL - LED Verlichting Muismat - Muismat LED - Antislip Muismat - Waterproof - Extra Breed en Lang - Zwart - Zacht

Beste Gaming Muismat
3. InGame RGB Gaming Muismat XXL

Thredo Gaming Muismat XXL - 140x70 cm - Zwart

Beste Grote Muismat
4. Thredo Gaming Muismat XXL

SteelSeries QcK Gaming Muismat - Medium

Beste Budget Muismat
5. SteelSeries QcK Gaming Muismat

Top 10 Beste Muismatten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste muismatten. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de muismat test 2023! Neem dus gauw een kijkje.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Muismat?

Ben jij grondig op zoek naar een geschikte muismat? Dan zit je hier goed! Wij van Top-X helpen je hierbij. Het kan best lastig zijn en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Want waar moet je op letten bij een aankoop en wat is de beste muismat volgens de consumentenbond?

Dit zijn belangrijke vragen die je eerst moet nagaan. Hierdoor hebben we een aantal belangrijke punten omschreven. Het is belangrijk om deze punten goed mee te nemen bij het aankoopproces. Dit zorgt er namelijk voor dat je makkelijk kan zoeken en het voorkomt een miskoop!

Slipweerstand

Een muismat kopen vergt wat tijd en daarom moet je alle opties goed met elkaar afwegen. Zo'n muismat gaat redelijk lang mee en daarom moet de slipweerstand goed zijn. Het moet niet wegglijden of het moet niet stuiteren. Dit zorgt ervoor dat je minder effectief te werk kan gaan. Bekijk daarom ook goed de onderkant van de muismat. Een rubberen onderkant zorgt ervoor dat de muismat goed blijft zitten.

Grootte

Een van de belangrijkste punten bij het kopen van een muismat is de grootte. De voorkeur kan voor iedereen verschillen. Muismatten zijn er in verschillende maten. Bij een normale muismat heb je een beweegruimte van tientallen centimeters, maar je kan er ook een hebben die even groot is als je laptop, Daarom is het handig om dit goed door te nemen.

Gaming?

Gaming wordt steeds populairder en de computers worden er ook steeds meer op aangepast. Hetzelfde geldt voor de muizen en de muismatten. Tijdens het gamen is het belangrijk dat de precisie zeer goed is. Daarom moet de mat goed op z'n plek liggen en raden we aan om een grote mat te kopen. Daardoor heb je een groter bereik en kan je beter gamen. Het is minder goed te doen met een kleinere muismat

Budget

Het laatste belangrijke punt is het budget van de muismat. Een laptop en een muis kunnen al redelijk prijzig zijn. Daarom wil je het liefst niet een al te dure muismat hebben. Wij raden dan ook aan om van te voren een budget te stellen. Op deze manier kan je gericht zoeken en ga je niet boven je budget zoeken. Het is ook handig om naar een muismat aanbieding te kijken.


Wat is de beste Muismat van 2023? 

Maar welke muismat is het beste? De beste optie verschilt per persoon. Niet iedereen is namelijk op zoek naar dezelfde soort muismat. Om die reden hebben wij een Top 5 beste muismatten opgesteld met producten uit verschillende categorieën en prijsklassen. Hieronder vind je de verschillende modellen met een korte product omschrijving.

Ook hebben wij voor elk product  de voor- en nadelen opgeschreven. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter of een muismat wel of niet geschikt is voor jou. De eindbeoordeling van elke muismat is gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten. Benieuwd naar de beste opties? Lees dan gauw verder!

1. Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd voor onze top 5. Na het testen van tientallen muismatten zijn we tot de conclusie gekomen dat de Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat de beste optie van dit moment is.

Deze muismat beschikt namelijk over een geoptimaliseerd oppervlak van microtextuur. Dit zorgt er voor dat je voorzien bent van een superieure nauwkeurigheid voor een perfecte balans tussen controle en snelheid. 

Verder is deze muismat waterproof en geeft hij een extra dimensie aan je gamesessies dankzij de vijftien verschillende lichteffecten waarover hij beschikt. De antislip aan de onderzijde van deze muismat zorgt er tevens voor dat hij goed op zijn plek blijft liggen.

De Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat is daarom geschikt voor werk en school, maar is ook perfect voor het gamen. Ook de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze muismat is uitstekend. Niet voor niets hebben we de Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat verkozen tot beste muismat van dit moment!

Voordelen Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

 • Beschikt over een zeer fijn oppervlak
 • Stroeve onderkant voor extra grip
 • Beschikt over vijftien verschillende lichteffecten
 • Geschikt voor school, werk en gamen

Nadelen Black Rhino X-1 XXL Gaming Muismat

 • Vrij grote muismat

2. ValeDelucs XL Ergonomische Muismat

XL Ergonomische Muismat Met Polssteun - Blauw - Antislip Gel mat

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij op zoek naar de beste muismat met een polssteun? Neem dan een kijkje bij de ValeDelucs XL Ergonomische Muismat! De polssteun zorgt ervoor dat je langer gebruik kan maken van de muis.

Iedereen die veel uren maakt achter de laptop kent het probleem wel. Na een tijdje krijg je heel erg veel last van je pols. De ValeDelucs XL Ergonomische Muismat zorgt ervoor dat je nog langere uren kan maken. Deze polssteun is gevuld met gel. Hierdoor is het heel erg zacht en voelt het comfortabel aan. Op lange termijn is dit een zeer goede optie. Hiernaast heeft het een slipvrije onderkant.

De muismat blijft goed op de plek zitten. Het is gemaakt van een duurzaam lakmateriaal. Hierdoor is het gemakkelijk schoon te maken en gaat het langer mee. Een muismat kopen doe je vaak voor een lange termijn en met deze muismat hoef je de komende jaren geen nieuwe te kopen! Verder is het nog te verkrijgen in 2 verschillende kleuren: blauw en grijs. Je kan het dus goed combineren met je bureau en laptop.

Voordelen ValeDelucs XL Ergonomische Muismat

 • Minder last van de pols
 • Slipvrije onderkant
 • Zacht materiaal

Nadelen ValeDelucs XL Ergonomische Muismat

 • Minder ruimte om te gamen door de polssteun

3. InGame RGB Gaming Muismat XXL

InGame RGB Gaming Muismat XXL - LED Verlichting Muismat - Muismat LED - Antislip Muismat - Waterproof - Extra Breed en Lang - Zwart - Zacht

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Tijdens het gamen is het belangrijk om een speciale muismat te hebben. De gaming muismat van InGame is de beste in z'n soort! Hierdoor worden je prestaties steeds beter.

De InGame RGB Gaming Muismat XXL beschikt over meerdere extra functies. Zo moet je het verbinden met een USB-kabel waardoor je meerdere kleurpatronen kan zien. Bij elke overwinning zie je verschillende kleuren verschijnen. Dit motiveert je om nog beter te gamen! Tijdens het gamen kan het zijn dat je een drankje omstoot. Gelukkig is deze muismat waterproof waardoor het een lange levensduur heeft.

Het is een hele gevoelige muismat. Hierdoor kan je alles goed besturen en dat kan je game prestaties bevorderen. Verder is het nog geschikt voor verschillende games. Denk aan first-person games maar het is ook goed voor uitgezoomde games. Het is dan ook een redelijk grote muismat. Je kan het daarnaast gebruiken voor werk of andere dingen. Deze multifunctionele muismat is dus eigenlijk geschikt voor iedereen!

Voordelen InGame RGB Gaming Muismat XXL

 • Genoeg beweegruimte
 • Beschikt over meerdere kleurpatronen
 • Waterproof muismat

Nadelen InGame RGB Gaming Muismat XXL

 • Heeft geen polssteun

4. Thredo Gaming Muismat XXL

Thredo Gaming Muismat XXL - 140x70 cm - Zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij een grote muismat waar je heel precies je werk op kan doen? Neem dan een kijkje bij de Thredo Gaming Muismat XXL! Het is ongeveer even groot als je bureau waardoor je er goed gebruik van kan maken.

Deze muismat is te verkrijgen in verschillende afmetingen. Met het grootste formaat kan je de muis overal neerzetten! De Thredo Gaming Muismat XXL is heel erg stabiel. Zo heeft het een dikke onderzijde waardoor het goed blijft zitten. De mat zal niet eraf vallen. Het is ook een hele nauwkeurige muismat. Daarom is het makkelijk om de muis goed te bedienen. Je kan daardoor sneller en effectief te werk gaan.

Verder kan je het product gelijk gebruiken. Je hoeft de mat alleen maar uit te rollen en je kan genieten van alle voordelen. Met de rubberen anti-slip onderkant ligt de mat goed op z'n plek. Het maakt niet uit hoe hard je beweegt met de muis. De grootte zorgt er ook voor dat het uiterst geschikt is om te gamen. Met de muis kan je alles snel bereiken zonder dat je aan de ruimtes hoeft te denken.

Voordelen Thredo Gaming Muismat XXL

 • Kan het ook kopen in kleinere formaten
 • Anti-slip onderkant
 • Blijft goed in positie

Nadelen Thredo Gaming Muismat XXL

 • De mat kan dik zijn voor sommige mensen

5. SteelSeries QcK Gaming Muismat

SteelSeries QcK Gaming Muismat - Medium

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste budget optie van dit moment? Neem dan de SteelSeries QcK Gaming Muismat! Het heeft namelijk een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

De SteelSeries QcK Gaming Muismat kan gebruikt worden voor verschillende doeleindes. Zo kan je het gebruiken voor werk, gamen en kan je er goed foto's mee editen. Het is gemaakt van hoge kwaliteit en het is een redelijk gladde muismat. Daardoor kan je soepele bewegingen maken. Je kan zelf het formaat kiezen. Dit is zeer belangrijk aangezien het voor de meeste bureaus verschillend is.

Het is een simpele muismat die je overal kan meenemen. Je kan het makkelijk in de rugzak plaatsen en de kwaliteit blijft hetzelfde. Deze mat heeft een zwarte kleur maar je kan het ook personaliseren. Zo is het altijd leuk om een muismat met foto te hebben. Verder heeft het nog een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het is dan wel de budget optie maar het doet zeer goed z'n werk!

Voordelen SteelSeries QcK Gaming Muismat

 • Mooi en simpel design
 • Kan het makkelijk verplaatsen
 • Tracking en grip is uitstekend

Nadelen SteelSeries QcK Gaming Muismat

 • Alleen in het zwart

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel muismatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten muismatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de muismatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste muismatten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>