fbpx
 • Home
 • /
 • TV
 • /
 • Beste Senioren afstandsbediening [Test 2023]

Publicatie datum: 18 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Senioren afstandsbediening

Beste senioren afstandsbediening

Senioren afstandsbediening BELIFE

Met deze waterdichte senioren afstandsbediening haal je een goede afstandsbediening in huis die geschikt is voor alle TV's. De afstandsbediening is ontzettend eenvoudig te bedienen dankzij de 8 grote toetsen, is gemakkelijk te koppelen aan je TV en beschikt over een zeer goede prijs. Met het bandje dat eraan vast zit raak je nooit meer de afstandsbediening kwijt.

Kun je je steeds slechter de knopjes op de afstandsbediening vinden? Met een senioren afstandsbediening zitten alleen de essentiële knopen erop. Zodat jij nooit meer zit te zoeken naar de juiste knop.

Tv's krijgen steeds meer functies van streamingdiensten zoals Netflix tot youtube. Het wordt steeds ingewikkelder voor de oudere generatie.

De afstandbediening krijgt hierdoor steeds meer knoppen. Je kunt hierdoor per ongeluk de verkeerdere indrukken en een heel ander scherm krijgen. Met een senioren afstandbediening is dat van de verleden tijd.

Op zoek naar de beste senioren afstandsbediening? In dit artikel zoeken wij uit wat de beste senioren afstandsbediening van 2023 is!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

16

Uur onderzoek gedaan

64

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Senioren afstandsbediening

Beste senioren afstandsbediening

Beste koop van 2023:
1. Senioren afstandsbediening BELIFE

Senioren afstandsbediening

Beste lange Senioren afstandsbediening
2. Seki easy 

Senioren afstandsbediening

Beste numerieke Senioren afstandsbediening
3. Seki easy plus

Senioren afstandsbediening

Beste all round Senioren afstandsbediening
4. universele afstandsbediening van Classic

Senioren afstandsbediening

Beste budget Senioren afstandsbediening
5. Seki slim


Top 10 Beste Senioren afstandsbediening

Wil je direct weten hoe de top 10 beste senioren afstandsbediening eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Senioren afstandbediening?

Een afstandbediening heb je nodig om tv te kijken. Als je een nieuwe koopt wil je wel dat hij doet wat hij hoort te doen. Je moet daarom op een paar dingen letten bij het kopen van een senioren afstandsbediening.

Ons doel van Top-X is om voor jou een senioren afstandbediening te vinden die perfect is voor jouw situatie. Wij hebben daarom een top 5 gemaakt van de beste senioren afstandbedieningen van 2023.

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een paar specificaties neergezet waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een senioren afstandsbediening.

Welke senioren afstandsbediening past bij mij?

Naast de beste senioren telefoon en de beste senioren tablet is het kopen van een senioren afstandsbediening ook best een flinke uitdaging.

Het is daarom goed om altijd eerst de volgende vraag te stellen:

- Welke senioren afstandsbediening past bij mij?

Wil je de afstandsbediening bijvoorbeeld gebruiken voor het streamen van diensten? Of wil je alleen dat de belangrijkste knoppen op de afstandsbediening zitten? 

Aansluiting

Dit is misschien wel het belangrijkste punt om naar te kijken bij het kopen van een senioren afstandsbediening. De aansluiting moet wel passen bij het merk van de televisie. Als dit niet overeen komt kan je de nieuwste aflevering van je favoriete tv serie missen.

Vooral iets installeren is voor oudere mensen net wat iets moeilijker kijk daarom goed hoe moeilijk de senioren afstandsbediening te installeren is. 

Knopjes

Een senioren afstandsbediening onderscheidt zich van een normale afstandbediening doordat het weinig, maar grote knopen heeft. Ben jij iemand die vaak naar een hoger nummer kijkt? Dan heb je een senioren afstandbediening nodig die nummers 0 tot 9 heeft.

In het donker zijn de knopjes nog moeilijker te lezen met slechtere ogen. Daarvoor hebben verschillende afstandbedieningen lichtgevende knoppen. Kijk daarom goed wat jou voorkeur heeft en kies daaruit een senioren afstandbediening

Prijs

Dit is iets waar wij als Nederlanders altijd als eerste naar kijken: de prijs. Maar dat is ook wel terecht want het duurste apparaat hoeft niet altijd de beste te zijn. Er moet een goede prijs kwaliteit verhouding zijn bij een senioren afstandbediening.

Het is daarom belangrijk om naar de prijs te kijken. Het beste product hoeft niet de beste te zijn maar hoe meer functies hoe hoger de prijs.


Wat is de beste Senioren afstandbediening?

Goed, we gaan nu naar het belangrijkste gedeelte van dit artikel toe. Wat is nu de beste senioren afstandsbediening van 2023? Deze vraag moet goed beantwoord worden zodat jij geen aflevering meer mist omdat je op een verkeerde knop drukt.

Om een top 5 te maken hebben wij eerst onderzoek gedaan naar allerlei senioren afstandsbedieningen van grote tot kleine. Ze zijn allemaal voorbij gekomen. Om een rangschikking te maken hebben wij gekeken naar verschillende criteria. De punten die wij belangrijk vinden staan hieronder:

 • Hoe makkelijk is de afstandsbediening aan te sluiten?
 • Hoeveel knoppen heeft de afstandsbediening?
 • Geven de knoppen licht?
 • Wat is de prijs?

Met deze criteria hebben wij een mooie top 5 kunnen samenstellen. Lees daarom gouw verder om de beste senioren afstandsbediening te vinden!

1. Senioren afstandsbediening BELIFE

Beste senioren afstandsbediening

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Uit alle senioren afstandbedieningen die getest zijn door de redactie van Top-X is de Senioren afstandsbediening van BELIFE de beste senioren afstandbediening van 2023. Dit model kan door iedereen gebruikt worden van jong tot oud. 

Het model van BELIFE is een zeer simpel ontwerp. Dit werkt echter heel goed want op normale afstandsbedieningen zitten er meestal knoppen op die je eigenlijk nooit gebruikt.

Dat is met deze senioren afstandbediening niet het geval. De knoppen die je het vaakst gebruikt zijn groot en geven licht in het donker zodat je precies ziet welke knop je indrukt.

Installeren van een afstandsbediening kan meestal wel een dingetje zijn. Dat is niet het geval met dit apparaat. Hij wordt geïnstalleerd voor je zodat jij meteen weer tv kan kijken. 

Iedereen kent het probleem wel dat je de afstandbediening kwijt bent terwijl die net nog naast je lag. Dat is verleden tijd doordat bij deze senioren afstandsbediening een bandje eraan vast zit. Je bent hierdoor nooit meer de afstandbediening kwijt.

De senioren afstandsbediening van BELIFE is gemaakt voor allerlei verschillende merken zoals Philips en Samsung. Je moet voor elk merk een verschillende afstandsbediening hebben omdat BELIFE ze maakt voor een merk. 

Voordelen Senioren afstandsbediening BELIFE

 • Goed ontwerp met duidelijk knoppen
 • Knoppen geven in het donker licht
 • De afstandbediening wordt geïnstalleerd voor je
 • Er zit een bandje aan vast

Nadelen Senioren afstandsbediening BELIFE

 • Voor elk soort tv een aparte afstandbediening

2. Seki easy 

Senioren afstandsbediening

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij iemand die graag alles beheert vanuit een punt? Dan is de Seki easy senioren afstandbediening ideaal voor jou. Met deze afstandbediening kan je zonder te lopen de televisie en radio bedienen. Hierdoor kun jij lekker op de bank blijven zitten als de radio uit moet en je televisie gaat kijken.

De Seki easy heeft 8 verschillende knoppen. Deze knoppen worden het meeste gebruikt bij een normale afstandsbediening. De knoppen om het volume harder en zachter te zetten zijn groter gemaakt, tevens als om van zender te veranderen.

Door het wat langere ontwerp ligt de afstandsbediening lekker in de hand. Geen overbodige luxe als je weer een avondje zit te zappen omdat je niks leuk kan vinden op de televisie.

Om de senioren afstandbediening te installeren heb je de oude ook nodig. Je kunt daardoor niet de oude weg te gooien. Een klein nadeel omdat je de senioren koopt om van de oude af te zijn.

Voordelen Seki easy 

 • Geschikt voor tv en radio
 • 8 verschillende knoppen
 • Licht goed in de hand

Nadelen Seki easy 

 • Je hebt je oude afstandbediening nodig om hem te installeren

3. Seki easy plus

Senioren afstandsbediening

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je een senioren afstandsbediening hebben met grote knoppen, maar je wilt wel de numerieke cijfers hebben? Dan is de Seki easy plus de ideale senioren afstandbediening voor jou.

Je kunt naar alle zenders toe zonder elke keer te zappen. Dit is natuurlijk zeer irritant als je naar een hoog nummer moet. Maar geen probleem voor de Seki easy plus!

Op de senioren afstandsbediening zit een knop zodat je direct naar teletekst kan gaan. Je kunt hierdoor al het laatste nieuws gelijk zien zonder een ander apparaat te gebruiken. 

Voor de prijs heb je een goed product. Het heeft alle noodzakelijke functies erop staan. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je iets niet kan doen op de televisie.

Een nadeel van de senioren afstandsbediening is dat de knoppen geen licht geven in het donker. Dit is zeker een nadeel voor de mensen die al slecht zien en nachtblind zijn. Maar een oplossing hiervoor is om een lampje aan te zetten.

Voordelen Seki easy plus

 • Heeft een numeriek gedeelte
 • Heeft een knop rechtstreeks naar teletekst
 • Goede prijs kwaliteit verhouding

Nadelen Seki easy plus

 • Geeft geen licht in het donker

4. Universele afstandsbediening van Classic

Senioren afstandsbediening

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De universele afstandsbediening van Classic is een ideale all round senioren afstandsbediening. Het heeft allerlei functies die het ideaal maakt voor elke gebruiker van jong tot oud. De afstandbediening leert van de knoppen die vaak wordt ingedrukt. 

Door de lichtgevende knoppen is de afstandsbediening goed te lezen in het donker. Dit kan soms nog wel eens opgave zijn met een normale afstandsbediening. Door de kleine knoppen en lettertype is het lastig lezen. Hierdoor is het niet gek als je per ongeluk op de verkeerde knop drukt. Door de lichtgevende knoppen is dat probleem van verleden tijd.

Deze senioren afstandsbediening beschikt ook over numerieke knoppen. Hierdoor kun je snel van zender veranderen. Hierdoor mis je geen moment van je favoriete show of wedstrijd. Door het snel schakelen van zenders kan je veel tijd besparen, maar ook constant de afstandbediening in je hand hebben.

Doordat alles op de afstandsbediening zit is het een ideale all rounder. Daardoor ligt de prijs ook wat hoger. Daar krijg je echter wel waard voor je geld. Door alle functies

Voordelen Universele afstandsbediening van Classic

 • Heeft lichtgevende knoppen
 • Een numeriek gedeelte
 • Makkelijk te gebruiken

Nadelen Universele afstandsbediening van Classic

 • Prijs is aan de hoge kant

5. Seki slim

Senioren afstandsbediening

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij nog niet helemaal overtuigd van een senioren afstandsbediening of wil je een goedkope uittesten? De Seki slim is een senioren afstandsbediening die niet alleen makkelijk is maar ook nog eens voordelig. 

De grootste reden om een senioren afstandsbediening aan te schaffen is omdat er te veel knoppen op de normale afstandsbediening zijn.

De Seki slim heeft maar 6 knoppen. Hierdoor weet je precies wat elke knop doet. Door de weinig knoppen hoef je ook niet te gaan zoeken om iets anders te doen. 

Door de weinig knoppen is de afstandsbediening lekker dun. Normale afstandsbedieningen zijn over het algemeen beste breed. Voor mensen wat kleinere handen zit dit niet lekker in de hand. Met een dunner model past hij in elke hand. Hij is daardoor fijn om vast te houden.

Omdat er geen numerieke knoppen op de senioren afstandsbediening zitten kan er niet snel gezapt worden van een lage zender naar een hoge zender. Dit is natuurlijk vervelend als je veel naar hoge zenders kijkt. 

Voordelen Seki slim

 • Maar 6 knoppen
 • Is aan de goedkope kant
 • De Seki slim is dun ontworpen

Nadelen Seki slim

 • Je kan niet snel van zender veranderen

Hoeveel soorten Senioren afstandsbedieningen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 Senioren afstandsbedieningen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Senioren afstandsbedieningen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Senioren afstandsbedieningen is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste Spinningfietsen zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>