fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Spinningfiets

Best Geteste Spinningfiets

Spinningbike - FitBike Race Magnetic Pro

Interesse in een professionele spinningfiets die geschikt is voor sportscholen en de fanatieke thuissporter? Dan zit je bij de Race Magnetic Pro goed! De naam van de Race Magnetic Pro zegt al genoeg. Een kwalitatief top en geschikt voor professioneel gebruik. Deze spinningfiets is voorzien van een prachtig design en beschikt over de beste technieken. Het eerste wat opvalt is het moderne en krachtige design. De mooi vormgegeven kettingkast met urban belettering en het extreem dikke vliegwiel in combinatie met het ronde frame geven deze spinningfiets een stoer karakter.

Overweeg jij een spinningfiets te kopen? Goed nieuws! In dit artikel ontdek je namelijk de best geteste spinningfietsen van 2023. 

Zelf ben ik al jaren fanatieke wielrenner, ik vind het heerlijk om er lekker op uit te gaan en een flink stuk te fietsen. Helaas is het in ons kikkerlandje niet altijd goed weer, een spinningbike is hier de ideale oplossing voor.

Met een spinningbike kun je namelijk trainen waar en wanneer je maar wilt. Door een spinningfiets voor thuis aan te schaffen kun je aan je conditie werken in de comfort van je eigen huis, ideaal!

Het kopen van een goede spinningfiets kan overigens best lastig zijn. Om die reden heb ik dit artikel geschreven. Hier ontdek je wat momenteel de beste spinningfietsen zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een spinningbike.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

16

Uur onderzoek gedaan

64

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Spinningfiets

Best Geteste Spinningfiets

Beste koop van 2023:
1. Spinningbike - FitBike Race Magnetic Pro
Geschikt voor de ambitieuze thuissporter, kleine sportscholen, verenigingen, hotels en gezondheidscentrums

Beste Professionele Spinningfiets
2. Tectake - Indoor cycling bike spinningfiets
Uitermate geschikt voor fanatieke wielrenners

Beste Betaalbare Spinningfiets
3. VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike
Best getest in laagste prijsklasse. super degelijk en stevige spinningfiets

Beste Spinningbike met V-Belt
4. Sole Fitness SB700 Professionele Spinningfiets
Dankzij de V-belt aandrijving maakt deze spinningfiets weinig geluid

Beste luxe spinningfiets
5. Toorx SRX-3500 Indoor Cycle
 Ook geschikt voor commercieel gebruik


Top 10 Beste Spinningfietsen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste spinningfietsen eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Spinningfiets?

Een spinningfiets kan best gezien worden als een flinke investering. Om die reden is het verstandig om goed onderzoek te doen naar verschillende spinningfietsen.

Om jou als consument op weg te helpen, heb ik hieronder een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet. Door deze factoren in je achterhoofd te houden weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Aandrijving

Wist je dat spinningfietsten kunnen beschikken over twee soorten aandrijving? Spinningfietsen hebben kettingaandrijving of een V-aandrijfriem of V-Belt.

Zelf gaat onze voorkeur altijd uit naar een V-belt spinningfiets, deze zijn naar onze mening beter voor thuis. Zo maken deze minder geluid en hebben ze minder onderhoud nodig. Wel is een fiets met V-Belt aandrijving vaak wat duurder.

Een kettingaandrijving is vaak goedkoper echter moet je deze regelmatig insmeren met olie en maakt deze veel meer herrie.

Gewicht van het vliegwiel

Net als bij een hometrainer of crosstrainer is het gewicht van het vliegwiel van belang bij het kopen van de beste spinningfiets.

Het vliegwiel zorgt ervoor dat je trapbewegingen op een spinningfiets net zo aanvoelen als je trapbeweging op een echte fiets. Hoe zwaarder het vliegwiel weegt, des te stabieler en sterker de spinningfiets is.

Ik zou je adviseren om minimaal voor een vliegwiel te kiezen met een gewicht van 10 kilogram. Hierdoor weet je zeker dat je een stevige en stabiele spinningfiets hebt.

Trapsysteem

Een spinfiets kan beschikken over een doortrapsysteem of een freewheel systeem. Het voordeel van een fiets met doortrapsysteem is dat je niet zomaar kunt stoppen met spinnen of fietsen, hierdoor geef je veel minder snel op en zul je uiteindelijk meer doorzettingsvermogen kweken. Een spinfiets met een freewheel systeem kun je op ieder willekeurig moment stoppen met trappen, hierbij draait het vliegwiel door maar de trappers blijven stil staan.

Gewicht en afmeting

Als laatste zou ik je willen adviseren om rekening te houden met de afmeting en het gewicht van de spinbike. Zelf meet ik altijd eerst de ruimte op waar ik van plan ben de fiets te gaan neer zetten, hierdoor weet ik zeker dat de spinningbike niet te groot is voor de beschikbare ruimte die ik heb. Ik raad je aan dit ook te doen zodat je teleurstellingen voorkomt. Verder zou ik je willen aanraden om goed te kijken naar het gewicht van de spinningbike. Hoe zwaarder een spinningbike is, des te beter hij vaak is.


Wat is de beste Spinningfiets?

Het is tijd om antwoord te geven op de vraag: "wat is de beste spinningfiets?" Als jij dit jezelf afvraagt dan zou ik de volgende sectie goed doorlezen.

Na meer dan 26 spinningfietsen getest te hebben, is dit mijn ultieme top-5. Al deze fietsen zijn getest op prijs/kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. Door een van deze fietsen te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Ook beschikken deze spinninfietsen over alle kwaliteitseisen die nodig zijn om goed te kunnen werken. Verder heb ik ook gelijk gekeken naar de prijs.

Door op de button met "bekijk beste prijs" te klikken, word je automatisch doorverwezen naar de webshop die momenteel de laagste prijs heeft.

1. Spinningbike - FitBike Race Magnetic Pro

Best Geteste Spinningfiets

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Na het testen van meerdere spinningbikes kan ik met recht zeggen dat de Spinningbike - FitBike Race Magnetic Pro momenteel de allerbeste spinningbike van 2023 is. 

Het eerste wat opvalt bij deze spinningbike is natuurlijk het unieke en stijlvolle design. Verder is deze spinningfiets voorzien van de nieuwste technieken waardoor het net voelt alsof je echt aan het fietsen bent.

Wat ik ook ontzettend goed vond van deze fiets was de stabiliteit en stevigheid. De fiets weegt maar liefst 61 kilogram waardoor de fiets totaal niet wankel staat en ontzettend stevig aanvoelt.

Ook kan deze fiets belast worden tot een gewicht van 150 kilogram. De weerstand van de meeste spinningfietsen wordt bepaald door middel van een vilt blokje.

De mate waarin het vilt blokje tegen het vliegwiel aan drukt bepaalt of de weerstand zwaarder of lichter wordt. De weerstand van de Race Magnetic Pro wordt echter gewijzigd door middel van een sterke magneet.

Door aan de weerstandsknop op het frame te draaien, veranderd de stand van de magneet ten opzichte van het vliegwiel.

Het enige minpuntje van dit model? De prijs is aan de hoge kant. Echter haal je hiermee wel een top apparaat in huis.

Voordelen Spinningbike - FitBike Race Magnetic Pro

 • Standaard SPD en toe clips pedalen 
 • Voor professioneel gebruik
 • Magnetisch weerstandsysteem

Nadelen  Spinningbike - FitBike Race Magnetic Pro

 • Prijs is aan de hoge kant

2. Tectake - Indoor cycling bike spinningfiets

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben je op zoek naar een professionele spinningfiets? Kies dan voor de Tectake - Indoor cycling bike spinningfiets. Deze spinningfiets is ideaal voor fanatieke wielrenners, zo beschikt deze trainer over een handige computer die maar liefst 6 functies bijhoudt (afstand, tijd, kcal, snelheid, scanfunctie en totale afstand).

Verder beschikt de fiets over een bidonhouder, een verstelbaar stuur en een zadel dat te kantelen is (horizontaal en verticaal). Hierdoor is deze fiets ook geschikt voor lange mensen.

Enige minpuntje van deze spinningfiets? De rem van het voetje wat voor de weerstand dient piept een beetje.

Voordelen Tectake - Indoor cycling bike spinningfiets

 • Volledig verstelbaar waardoor hij ideaal is voor langere mensen
 • Beschikt over handige bidonhouders

Nadelen Tectake - Indoor cycling bike spinningfiets

 • De rem van het voetje piept

3. VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je op zoek bent naar een betaalbare spinningfiets dan kun je het beste kiezen voor de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike. Ook deze spinningbike beschikt over een verstelbaar zadel en stuur. 

Tijdens het fietsen zie je op het display de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, aantal omwentelingen per minuut en een overzichtsscan.

Draag een draadloze borstband als je ook je hartslag op het scherm wilt volgen. Gebruik je trainingsgegevens om je prestaties bij te houden en jezelf uit te dagen.

Er zit wel een minpuntje aan dit model, wanneer je hard aan het fietsen bent maakt hij een zoemend geluid.

Voordelen VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike

 • Beste betaalbare spinningfiets
 • Kwalitatief sterk en stabiel ijzeren frame

Nadelen  VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike

 • Maakt zoemend geluid wanneer je hard fietst

4. Sole Fitness SB700 Professionele Spinningfiets

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als jij op zoek bent naar de beste spinningfiets met V-belt dan is de Sole Fitness SB700 Professionele Spinningfiets je beste optie. Met dit model haal je een echte topper in huis die al meerdere malen door de consumentenbond als best getest is.

Zo beschikt dit model over een sterk stalen frame wat zorgt voor maximale stabiliteit en duurzaamheid. Ook heeft deze fiets een overzichtelijk LCD-scherm die al je benodigde trainingsdoelen in kaart brengt.

Verder is deze fiets eenvoudig te monteren en beschikt hij over een handige handleiding die gemakkelijk te volgen is. Ook niet geheel onbelangrijk: de fiets heet wieltjes waardoor je hem goed kunt verplaatsen.

Voordelen Sole Fitness SB700 Professionele Spinningfiets

 • Beste spinningfiets met V-Belt
 • Sterk stalen frame wat zorgt voor maximale stabiliteit en duurzaamheid

Nadelen  Sole Fitness SB700 Professionele Spinningfiets

 • Prijs is aan de hoge kant

5. Toorx SRX-3500 Indoor Cycle

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ik sluit deze lijst af met de Toorx SRX-3500. Dit is een goede spinningfiets in het hogere segment. De Toorx SRX-3500 Indoor Cycle is voorzien van vrijloopsysteem voor een ideale fietservaring.

Verstel de weerstand elektronisch om uzelf uit te dagen. De SRX-3500 heeft een vliegwiel van maar liefst 24 kg en je kunt je smartphone via Bluetooth aan de computer koppelen voor vele extra mogelijkheden zoals Kinomap en iConsole+.

Deze fiets is flink aan de prijs echter haal je hiermee wel echt een super goede spinningfiets in huis.

Voordelen Toorx SRX-3500 Indoor Cycle

 • Toorx SRX-3500 Indoor Cycle is voorzien van vrijloopsysteem voor een ideale fietservaring.

Nadelen  Toorx SRX-3500 Indoor Cycle

 • Prijs is aan de hoge kant

Hoeveel soorten Spinningfietsen  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 Spinningfietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Spinningfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Spinningfietsen is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste Spinningfietsen zijn.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>