fbpx
 • Home
 • /
 • TV
 • /
 • Beste OLED TV [Test 2023]

Publicatie datum: 1 juni, 2023

Door: Sam

Best OLED TV

LG G2 OLED55G26LA

LG OLED55G26LA (2022)

Op zoek naar de beste OLED TV van dit moment? Uit onze test is duidelijk gebleken dat de LG OLED55G26LA (2022) beschikt over een prachtig en kleurrijke 4K display. Ook bekijk jij dankzij het nieuwe OLED EVO scherm je beelden met diepe zwartwaarden, een krachtig contrast en een hoge helderheid. De TV bevat een slimme a9 Gen5 processor waardoor het beeld extra gedetailleerd wordt en soepel door je start menu kan bewegen. En de TV heeft nog veel meer nieuwe handige snufjes!

Het kiezen van een nieuwe tv is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende types, die allemaal weer hun eigen technische specificaties hebben.

Het grootste voordeel is dat OLED in staat is om het beeldscherm te verlichten zonder backlight (achtergrondverlichting). Alle miljoenen pixels in een OLED tv scherm produceren individueel licht. Wanneer een beeld zwart wordt, gaan de betreffende pixels ook daadwerkelijk helemaal uit en geniet je van de beste zwartwaarde die er te verkrijgen is.

Verder kan een OLED tv ook over HDR ondersteuning beschikken, waardoor er meer dan een miljard kleuren gebruikt kunnen worden. Een ander groot voordeel is een uitstekende kijkhoek. Hierdoor heb je geen verlies aan helderheid wanneer je schuin voor de tv zit. Lees snel verder om onze top 5 OLED Tv's te zien!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

19

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste OLED Tv's 

LG G2 OLED55G26LA

Beste koop OLED TV
1. LG OLED55G26LA (2022)

Philips 55OLED707 - Ambilight (2022) + Soundbar + Hdmi kabel

Beste OLED TV met Ambilight
2. Philips 55OLED707 - Ambilight (2022) + Soundbar + Hdmi kabel

beste oled tv

Beste prijs / kwaliteit OLED TV
3. LG OLED55C16LA (2021)

Sony Bravia XR-55A75KP - 4K OLED (2022)

Beste OLED TV 55 inch
4. Sony Bravia XR-55A75KP - 4K OLED (2022)

LG OLED48C24LA (2022)

Beste budget OLED TV
5. LG OLED48C24LA (2022)

Top 10 beste OLED TV's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste OLED TV's , dit zijn direct de meest verkochte OLED TV's bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een OLED TV?

Waar moet je op letten bij het kopen van een OLED TV? Deze vraag hebben wij vaak voorbij horen komen en speciaal daarom hebben wij een OLED TV test 2023 uitgevoerd. Bij deze test hebben wij verschillende type OLED Tv's getest om zo de beste 5 OLED Tv's te kunnen selecteren. Dit hebben wij gedaan aan de hand van enkele belangrijke specificaties die een goede TV nodig heeft.

Bij deze test hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de consumentenbond. Daarnaast hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten om zo tot het beste oordeel te komen. Hieronder vind je enkele belangrijke criteria waar wij de Tv's op hebben getest.

Beeldformaat

Natuurlijk is het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe TV, het formaat van zo’n groot ding. Een 4K TV is bijna altijd wel erg groot, om maximaal te kunnen genieten van de geweldige beeldkwaliteit. Maar zorg dus wel altijd dat de TV boven je Tv-meubel past, of in ieder geval in je huiskamer!

HDR

HDR staat voor High Dynamic Range en is belangrijk om meerdere redenen: het zorgt er voor dat de kleuren in je beeld veel dynamischer en levendiger over komen, en ook de duistere scènes van films, series en games zien er geloofwaardiger uit met een HDR beeldscherm. Bekijk daarom als je daar behoefte aan heb goed of de TV beschikt over HDR of niet. 

Functies

Een grote TV met een heldere beeldresolutie is natuurlijk erg fijn. Ook is het belangrijk om te kijken naar de overige functies die de TV bezit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de apps waar de TV over beschikt. De meeste duurdere Tv's beschikken over apps zoals netflix, videoland en prime video. Ook is het mogelijk om rechtstreeks naar de TV te kunnen streamen via jouw telefoon. Bekijk daarom goed welke functies jij nodig heb in een TV en welke TV over deze functies beschikt.


Wat is de beste OLED TV van 2023? 

Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij aan de hand van onze OLED TV test een handige top 5 weten op te stellen. Hierbij hebben wij naar verschillende prijsklassen en categorieën gekeken. Hierdoor weet jij precies welke OLED TV het best bij jou past.

Wij hebben deze verschillende Tv's beoordeeld op gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs-/kwaliteitverhouding. Ook hebben wij hierbij de reviews van andere betrokken om zo een duidelijke eindbeoordeling per product te kunnen geven. Benieuwd naar de Tv's die in onze top 5 zijn beland? Lees snel verder!

1. LG OLED55G26LA (2022)


LG G2 OLED55G26LA

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.4

Op zoek naar de best geteste OLED TV van dit moment? De LG OLED55G26LA (2022) is het beste uit de test gekomen in onze OLED TV test. Dit komt doordat dit model beschikt over de beste specificaties en functionaliteiten. Zo beschikt deze TV over een HDR beeldweergave wat de kleurweergave realistisch maakt en het contrast levensecht.

Daarnaast beschikt deze TV over een slimme a9 Gen5 processor voor extra gedetailleerd beeld en beweeg je soepel door je smart menu. Ook is deze TV geschikt voor gamers die houden van een groot formaat, omdat deze TV beschikt over een krachtige processor en hdmi 2.1 poorten. 

De TV wordt 4k ondersteund waardoor jij alle beelden als levensecht kan ervaren door het gedetailleerde en vloeiende verloop. Daarnaast zorgt de Variable Refresh Rate ondersteuning ervoor dat games extra vloeiend verlopen en minder gevoelig zijn voor beeldfouten.

Voordelen LG OLED55G26LA (2022)

 • Prachtig beeld
 • Mooie vlakke TV met een uitstekend design
 • De processor in de TV zorgt niet alleen voor snelle navigatie door de menu’s, maar ook voor nog beter geoptimaliseerde beelden
 • Beschikbaar in meerdere formaten

Nadelen LG OLED55G26LA (2022)

 • Prijs is wat aan de hoge kant

2. Philips 55OLED707 - Ambilight (2022) + Soundbar + Hdmi kabel

Philips 55OLED707 - Ambilight (2022) + Soundbar + Hdmi kabel

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De beste TV met Ambilight is ongetwijfeld de Philips 55OLED707 - Ambilight (2022) + Soundbar + Hdmi kabel. Deze televisie van 55 inch, bezit tal van functionaliteiten voor optimaal tv kijken. Wanneer je op zoek bent naar de best getest OLED tv voor niet al teveel geld, dan zit je met deze Philips tv helemaal goed.

De OLED techniek wordt ondersteund door 4K HDR, waardoor je met een mooie kwaliteit video's kunt bekijken en HD games kunt spelen. Philips heeft haar eigen P5-engine techniek in de televisie gestopt, waardoor de beeldkwaliteit behoorlijk wordt verbeterd. Zwart wordt zo zwart mogelijk en kleuren springen juist uit je tv-scherm. Ingebouwd zit ook de beroemde Philips Ambilight technologie.

Aan twee kanten van het scherm schijnt een brede gloed over de muur uit, zodat je nog meer van je tv-ervaring kunt genieten. De tv is voorzien van zeer krachtige luidsprekers met verbeterde basgeluiden. Omdat de tv ook een smart-tv is, geniet je op je tv-scherm van netflix en Android en andere internetdiensten. Tevens kun je al je Android apps downloaden en gebruiken.

Voordelen Philips 55OLED707 - Ambilight (2022) + Soundbar + Hdmi kabel

 • De televisie heeft een fraai design en is tevens randloos
 • Voor een OLED tv zeer scherp geprijsd
 • De TV beschikt over ambilight
 • Beschikbaar in genoeg formaten zodat er in iedere huiskamer deze TV past

Nadelen Philips 55OLED707 - Ambilight (2022) + Soundbar + Hdmi kabel

 • De achterkant is van kunststof waardoor er soms door warmte-uitzetting, plofjes en kraakjes te horen zijn.

3. LG OLED55C16LA (2021)

beste oled tv

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

In een OLED tv test zal de LG OLED55C16LA (2021) zeker als beste OLED-tv naar boven komen. Met deze 55 inch tv heb jij een groot formaat TV in huis met een brede kijkhoek en HDR. Dit is ideaal als je vaak films streamt. Bewegingen gaan sneller, beeldkwaliteit wordt verbeterd en voorkomt zelfs fouten tijdens het streamen.

Het WebOS 6.0 besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet samen in één overzichtelijk menu. Ook beschikt de TV over een slimme krachtige processor waardoor hij ook geschikt is voor gamers. De TV beschikt over een goede geluidskwaliteit en een 4K scherpte beeld.

Voordelen LG OLED55C16LA (2021)

 • Prachtig ontworpen, echt een indrukwekkend design waar je mee op kan scheppen
 • Geschikt om op te gamen dankzij de game mode die de input vertraging minimaliseert
 • HDR en QLED is een ideale combinatie waarmee je perfecte kleuren en hele donkere zwartbeelden krijgt
 • Via de meegeleverde One Connect Box kun je zonder al te veel last hebben van kabels onder de TV, al je apparatuur aansluiten (zoals een Xbox of internet modem)

Nadelen LG OLED55C16LA (2021)

 • Voor de beeldkwaliteit en het formaat betaal je wel heel veel, dankzij het unieke design

4. Sony Bravia XR-55A75KP - 4K OLED (2022)

Sony Bravia XR-55A75KP - 4K OLED (2022)

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Als best geteste OLED tv komt Sony altijd weer naar voren met de beste OLED tv. Dit geldt zeker voor een topkwaliteit tv als de Sony Bravia XR-55A75KP - 4K OLED (2022)

Het is een enorme tv van 65 inch, waarmee je optimaal geniet van de OLED techniek in combinatie met 4K Ultra HD technologie. Deze televisie heeft viermaal zoveel pixels als een Full-HD televisie voor nog scherpere beeldkwaliteit. De kleuren zijn werkelijk fantastisch door HDR ondersteuning.

Ditzelfde geldt ook voor de kwaliteit van donkere tot zwarte beelden en hierdoor worden contrasten nog duidelijker. De televisie heeft Acoustic Surface technologie aan boord, wat inhoudt dat geluiden geproduceerd wordt door trillen. Dit geeft een nog beter natuurgetrouw geluid en maakt de beleving bij films veel intenser. Tevens zijn er twee subwoofers ingebouwd, zodat je geniet van geluid van bioscoopkwaliteit.

Uiteraard is deze Sony televisie ook een smart-tv, zodat je de tv met internet kunt verbinden. Met alle gemak kijk je hier filmpjes via YouTube of bekijk je je favoriete tv-serie via Netflix. Ook games kun je op je tv spelen, voor nog meer spelplezier.

Voordelen Sony Bravia XR-55A75KP - 4K OLED (2022)

 • Beeldkwaliteit is uitstekend
 • Goede kleurweergave
 • Met 65 inch een groot formaat televisie dat een blikvanger in je kamer zal zijn

Nadelen Sony Bravia XR-55A75KP - 4K OLED (2022)

 • Geen energiebesparende functies aanwezig

5. LG OLED48C24LA (2022)

LG OLED48C24LA (2022)

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als best geteste OLED tv komt LG altijd weer naar voren met de beste OLED tv. Dit geldt zeker voor een topkwaliteit tv als de LG OLED48C24LA (2022).

Het is een mooie TV met 48 inch, waarmee je optimaal geniet van de OLED techniek in combinatie met 4K Ultra HD technologie. Vind je 48 inch niet geschikt? Dan kun je ook kiezen uit 42, 55, 65, 77 en zelfs 83 inch.

Deze televisie heeft viermaal zoveel pixels als een Full-HD televisie voor nog scherpere beeldkwaliteit. De kleuren zijn werkelijk fantastisch door HDR ondersteuning.

Ditzelfde geldt ook voor de kwaliteit van donkere tot zwarte beelden en hierdoor worden contrasten nog duidelijker.  Uiteraard is deze LG televisie ook een smart-tv, zodat je de tv met internet kunt verbinden. Met alle gemak kijk je hier filmpjes via YouTube of bekijk je je favoriete tv-serie via Netflix. Ook games kun je op je tv spelen, voor nog meer spelplezier.

Voordelen LG OLED48C24LA (2022)

 • Veel waar voor je geld
 • Een handig besturingssysteem van de Smart TV met Samsung Smart Hub
 • Goedkoop maar toch goede kwaliteit
 • Mooie HDR display voor een lagere prijs

Nadelen LG OLED48C24LA (2022)

 • a7 processor is minder krachtig dan de a9 processor
 • 50 Hz beeldverversing is minder vloeiend dan de 100 Hz

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel OLED TV's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten OLED TV's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de OLED TV's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste OLED TV's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste 4k tv's zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>