Laatste update: september 2021

Door: Johan

Best Geteste OLED TV

LG OLED55C9PLA - 4K OLED TV

5/5

De OLED55C9PLA Oled TV van LG heeft een 4K resolutie, dit is 4 keer scherper dan Full HD. De combinatie van 4K en OLED technologie maakt dat deze tv behoort tot de hoogste beeldkwaliteitsstandaard op de markt. Dankzij de OLED technologie komen kleuren op je tv tot leven en is het contrast groter dan ooit. De OLED55C9PLA Oled TV van LG heeft een beeldschermformaat van 55 inch (140cm). Verbind deze 55 inch Smart TV met internet en krijg toegang tot handige functies.

Het kiezen van een nieuwe tv is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende types, die allemaal weer hun eigen technische specificaties hebben. Zo zie je op de televisiemarkt steeds meer OLED televisies. Maar wat houdt OLED in en wat is de best geteste OLED tv? OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Zoals je kunt zien zit hier ook het woord LED in, van de bekende LED verlichting. Maar waar LED diodes puntjes licht geven, is het bij OLED mogelijk om een een groter oppervlak te verlichten. Daarom is OLED een zeer goede techniek om in televisies te gebruiken.

Het grootste voordeel is dat OLED in staat is om het beeldscherm te verlichten zonder backlight (achergrondverlichting). Alle miljoenen pixels in een OLED tv scherm produceren individueel licht. Wanneer een beeld zwart wordt, gaan de betreffende pixels ook daadwerkelijk helemaal uit en geniet je van de beste zwartwaarde die er te verkrijgen is. Verder kan een OLED tv ook over HDR ondersteuning beschikken, waardoor er meer dan een miljard kleuren gebruikt kunnen worden. Een ander groot voordeel is een uitstekende kijkhoek. Hierdoor heb je geen verlies aan helderheid wanneer je schuin voor de tv zit.


Product

1. LG OLED55C9PLA

Best getest overall

4.5/5

2. Sony KD-55AG9
Beste Grote Oled TV

4/5

3. Philips 55POS9002/12
Beste Goedkope OLED TV

4/5

4. Philips 650873

4/5

5. Sony KD65AF9BAEP

3.5/5

1. LG OLED55C9PLA

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Met deze LG OLED55C9PLA heb je de beste OLED tv 55 inch die er momenteel op de markt is. Niet alleen de OLED techniek is hier verantwoordelijk voor, maar de combinatie tussen OLED en een 4K Ultra HD resolutie.

Met het beeldscherm geniet je van een zeer hoog contrast en uitermate levendige kleuren. Door de aanwezigheid van HDR techniek kun je nog meer genieten van kleuren in combinatie met geluiden, alsof je in de bioscoop zit. N

atuurlijk is deze LG tv de beste OLED tv 2020 als het gaat om smart televisies. Je sluit internet gemakkelijk op de tv aan, zodat je kunt genieten van Netflix, YouTube of andere internetdiensten. Alles is gemakkelijk met spraakherkenning aan te sturen, zodat je je handen vrij heb.

Bestel de LG OLED direct via Bol.com

Voordelen LG OLED55C9PLA

 • De televisie staat op een stevige voet en is bovendien fraai vormgegeven.
 • Het geheel is uitermate plat en daarom ook zeer geschikt om aan de wand te hangen.

Nadelen LG OLED55C9PLA

 • De stroomkabel is niet zo heel lang.
 • De handleiding is vrij beknopt. Dit zal voor sommige kopers niet voldoende zijn.

2. Sony KD-55AG9

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

In de top 10 beste OLED tv’s staat ongetwijfeld de Sony KD-55AG9. Deze tv heeft een beeldschermoppervlak van 55 inch, dus 140 centimeter. De televisie is uitgerust met een uitermate krachtige ‘Picture Processor X1’. Deze processor is zeer snel, wat voor nog meer televisiebeleving leidt.

Details, helderheid en kleuren worden hierdoor extra verbeterd en zorgen voor een meer realistische beleving. Met de Acoustic Surface Audio+ is ook het geluid subliem. Het lijkt alsof je in een concertzaal zit. In de televisie zijn twee subwoofers aanwezig die zorgen voor een multidimensionaal geluid dat van meerdere kanten komt.

Hang je de televisie aan de muur, dan lijkt het bijna alsof je een fraai schilderij aan de muur hebt hangen. De televisie is met een handige afstandbediening te bedienen, maar aangesloten op internet kun je ook gebruikmaken van Google Assistant. De televisie zal je stem herkennen en op jouw aanwijzingen functies starten of beëindigen.

Bekijk de Sony KD-55AG9 via Bol.com

Voordelen Sony KD-55AG9

 • De kabels van de tv zitten netjes opgeborgen in de standaard en er wordt een kabelbinder meegeleverd.
 • Ook al je Android apps zijn via je tv-scherm te gebruiken.

Nadelen Sony KD-55AG9

 • Het aansluiten van de televisie op Bluetooth kan wat omslachtig zijn.
 • Misschien wel de beste koop OLED tv, maar dit is ook aan de behoorlijk hoge prijs te zien.

3. Philips 55POS9002/12

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De beste OLED tv door de consumentenbond is ongetwijfeld de Philps 55POS9002/12. Deze televisie van 55 inch, bezit tal van functionaliteiten voor optimaal tv kijken. Wanneer je op zoek bent naar de best getest OLED tv voor niet al teveel geld, dan zit je met deze Philips tv helemaal goed.

De OLED techniek wordt ondersteund door 4K Ultra HD, waardoor je ook Ultra HD video’s kunt bekijken en HD games kunt spelen. Philips heeft haar eigen P5-engine techniek in de televisie gestopt, waardoor de beeldkwaliteit behoorlijk wordt verbeterd. Zwart wordt zo zwart mogelijk en kleuren springen juist uit je tv-scherm. Ingebouwd zit ook de beroemde Philips Ambilight technologie.

Aan twee kanten van het scherm schijnt een brede gloed over de muur uit, zodat je nog meer van je tv-ervaring kunt genieten. De tv is voorzien van zeer krachtige luidsprekers met verbeterde basgeluiden. Omdat de tv ook een smart-tv is, geniet je op je tv-scherm van netflix en Android en andere internetdiensten. Tevens kun je al je Android apps downloaden en gebruiken.

Bekijk de OLED TV hier!

Voordelen Philips 55POS9002/12

 • De televisie heeft een fraai design en is tevens randloos.
 • Voor een OLED tv zeer scherp geprijsd.

Nadelen Philips 55POS9002/12

 • Ondanks goede ingebouwde geluidstechnieken, wordt de kwaliteit van het geluid als matig ervaren.
 • De bijgeleverde afstandsbediening ligt vrij zwaar in de hand.

4. Philips 650873

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

In een OLED tv test zal de Philps 650873 zeker als beste OLED tv naar boven komen. Dit is een echte Philips ambilight tv, waardoor je films met net iets meer beleving kunt bekijken. Het scherm is bovendien 65 inch, zo’n 165 centimeter.

De ambilight techniek is doorgevoerd aan drie zijdes van de televisie, waardoor kleuren letterlijk van je scherm afspatten. Voor nog meer kleuren en scherper beeld past Philips haar P5 engine toe.

Dit is ideaal als je vaak films streamt. Bewegingen gaan sneller, beeldkwaliteit wordt verbeterd en voorkomt zelfs fouten tijdens het streamen.

Met Micro Dimming Pro optimaliseert de televisie de contrast van het beeld op basis van de lichtomstandigheden in de ruimte. Zo geniet je zowel overdag als ‘s avonds van optimaal beeldkwaliteit. Verbonden met het internet, is het mogelijk om Android als besturingssysteem op je scherm te gebruiken en kun je via Google Play je apps op de tv downloaden en gebruiken.

Bekijk hier wat andere over deze TV zeggen.

Voordelen Philips 650873

 • Door de ambilight technologie is er geen rand om het scherm aanwezig, wat mooier is om te zien.
 • Digitale opties zijn door middel van spraakherkenning te besturen.

Nadelen Philips 650873

 • De uitgebreide afstandsbediening kan soms wat verwarrend zijn, maar is een kwestie van wennen.
 • De handleiding mag iets uitgebreider en duidelijker.

5. Sony KD65AF9BAEP

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Als best geteste OLED tv komt Sony altijd weer naar voren met de beste OLED tv. Dit geldt zeker voor een topkwaliteit tv als de Sony KD65AF9BAEP.

Het is een enorme tv van 65 inch, waarmee je optimaal geniet van de OLED techniek in combinatie met 4K Ultra HD technologie. Deze televisie heeft viermaal zoveel pixels als een Full-HD televisie voor nog scherpere beeldkwaliteit. De kleuren zijn werkelijk fantastisch door HDR ondersteuning.

Ditzelfde geldt ook voor de kwaliteit van donkere tot zwarte beelden en hierdoor worden contrasten nog duidelijker. De televisie heeft Acoustic Surface technologie aan boord, wat inhoudt dat geluiden geproduceerd wordt door trillen. Dit geeft een nog beter natuurgetrouw geluid en maakt de beleving bij films veel intenser. Tevens zijn er twee subwoofers ingebouwd, zodat je geniet van geluid van bioscoopkwaliteit.

Uiteraard is deze Sony televisie ook een smart-tv, zodat je de tv met internet kunt verbinden. Met alle gemak kijk je hier filmpjes via YouTube of bekijk je je favoriete tv-serie via Netflix. Ook games kun je op je tv spelen, voor nog meer spelplezier.

Bestel de Sony KD65A snel via Bol.com

Voordelen Sony KD65AF9BAEP

 • De beeldkwaliteit is uitstekend en daarom mag deze Sony tv gerekend worden tot de beste OLED tv van 2020.
 • Met 65 inch een groot formaat televisie dat een blikvanger in je kamer zal zijn.

Nadelen Sony KD65AF9BAEP

 • De televisie is zeer prijzig, één van de duurste OLED tv’s van Sony.
 • Geen energiebesparende functies aanwezig.

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>