fbpx

Publicatie datum: 11 augustus, 2023

Door: Sam

Beste Senioren Tablet

Beste senioren tablet

Senioren Tablet 32GB Wifi (De officiële SeniorenTab)

Al een aantal jaar de marktleider en dat is niet voor niets! De SeniorenTab Tablet maakt het gebruik van een Tablet heel gemakkelijk. Deze Tablet, op basis van een samsung tablet, heeft 32GB opslag, 3GB werkgeheugen, een 10.4 inch aanraakscherm en een snelle processor om lekker snel mee te kunnen werken.

Voorzien van de SeniorenTAB interface die speciaal is gemaakt om het omgaan met een tablet makkelijk en eenvoudig te maken. Iedeaal voor diegene die niet zo vaardig zijn met de standaard tablets.

Ben jij op zoek naar de beste tablet voor ouderen (senioren tablet)? Dan zit je hier goed! In dit artikel ontdek je een overzicht met de best geteste senioren tablets van dit moment.

Het kopen van een tablet voor ouderen best lastig zijn. Er zijn veel verschillende merken op de markt en het is maar de vraag welke het meest geschikt is voor ouderen. 

Ben jij zelf op zoek naar een tablet voor senioren of zoek jij juist een tablet voor je moeder, vader, opa of oma? Dan hebben we iets leuks voor je!

Om je op weg te helpen hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste senioren tablets van dit moment. Ook vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kopen van een senioren tablet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Senioren Tablet

Beste senioren tablet

Beste koop senioren tablet
1.  Senioren Tablet 32GB Wifi (De officiële SeniorenTab

komp 17 inch

Beste luxe senioren tablet
2. KOMP – 17 inch – WiFi – 8GB – Zwart

Beste goedkope senioren tablet
3. Sim Tab 4

Apple iPad (2020) - 10.2 inch - WiFi - 32GB - Spacegrijs

Beste iPad voor ouderen
4. Apple iPad 2020 - 10.2 Inch

Beste Android Tablet voor ouderen
5. Samsung Galaxy S7

Top 10 beste Senioren Tablets

Wil je direct weten hoe de top 10 beste tablets voor ouderen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Senioren Tablet?

Het kopen van een senioren tablet kan dus best een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende merken op de markt en het aantal verschillende soorten tablets is oneindig. 

We snappen dan ook best dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Toch zijn er aantal belangrijke factoren die je mee kan nemen in het kopen van een tablet voor ouderen mensen. We hebben hieronder een opsomming gemaakt van de belangrijkste afwegingen die je moet maken bij het aanschaffen van een goede senioren tablet.

Apple of Android

Zowel Apple als Android maken goede tablets, het is in onze ogen niet zo dat een van de twee merken per definitie beter is. 

Zelf zouden we altijd kijken naar de andere apparaten die je in huis hebt. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een iPhone? Dan zul je met een Apple Tablet makkelijker kunnen verbinden en connecten met je senioren telefoon

Heb je juist veel android (Samsung, LG etc) apparatuur in huis? Dan zouden we eerder voor een android tablet gaan.

Hoe ga je de tablet gebruiken?

Als tweede is het altijd van belang om goed na te denken over hoe je de tablet van plan bent te gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld gaan lezen op de tablet of wil je juist foto’s gaan maken en bewerken met de tablet? Elke tablet heeft zijn eigen unieke krachten en is daarmee geschikt voor andere gebruikssituaties.

Grootte

Uiteraard is het ook van belang om te kijken naar de grootte van tablets.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende maten. Zo kun je kiezen voor een kleinere tablet ( meestal rond 9 inch) of een grote tablet (rond 13 inch).

Het voordeel van een grotere tablet is dat je tekst beter kunt lezen, echter is deze wel moeilijker mee te nemen. Een kleine tablet is juist weer enorm handzaam maar maakt het wel lastiger om tekst te lezen.

Prijs

Als laatst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de prijs van een tablet. Iedereen heeft een ander budget en het is dan ook verstandig om dit mee te nemen in je overweging. 

Zelf geven we altijd de tip mee om op voorhand een budget te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor een tablet. 

Ook is het belangrijk om na te gaan waar je de tablet nu echt voor nodig hebt. Je kunt een luxe tablet met enorm veel functies kopen maar als je al deze functies niet gebruikt is het zonde van je geld.


Wat is de Beste Senioren tablet van 2023?

Zoals we aan het begin van dit artikel al aangaven is er in onze ogen niet zoiets als een beste senioren tablet. In onze ogen is de beste tablet voor ouderen iets persoonlijks.

Ieder koopt een tablet namelijk met een ander doel en wil andere dingen gaan doen op de tablet. De ene persoon koopt hem voor het bewerken van foto’s en de andere wil juist video’s gaan kijken op de tablet.

Toch hebben we na het testen van tientallen verschillende tablets een top-5 gemaakt met de opties die op dit moment het meest geschikt zijn voor ouderen.

Wanneer je kiest voor een tablet uit dit artikel weet je zeker dat je geen miskoop in huis haalt.

1. Senioren Tablet 32GB Wifi (De officiële SeniorenTab op Basis van een Samsung Tablet)

Beste senioren tablet

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Na veel verschillende tablets voor senioren getest te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat de Senioren tablet van het merk Senioren Tab momenteel het beste uit de test komt. 

Het merk SeniorenTab focust zich op het produceren van producten voor ouderen. Hierbij worden alle producten zo gemaakt dat ze precies voldoen aan alles wat ouderen mensen nodig hebben

Zo biedt deze tablet een ontzettend simpele structuur, niet tientallen apps maar een selectie van maximaal 8 apps. Hierdoor is de tablet ontzettend duidelijk en eenvoudig in gebruik.

Daarnaast heeft deze tablet een groot lettertype en grote knoppen. Hierdoor is de leesbaarheid ontzettend goed. Ook beschikt dit product over een handige in- en uitzoom functie.

Ken je dat probleem dat je op internet wil inzoomen omdat de letters te klein zijn? Met deze functie zoom je gemakkelijk in- en uit waardoor je alles kunt lezen.

Een ander voordeel van deze tablet is dat hij beschikt over de mogelijkheid om een simkaart toe te voegen aan de tablet. Hierdoor kun je dus ook whatsappen en bellen met het apparaat.

Het enige minpuntje van deze tablet is dat hij niet beschikt over een flitser. Voor het maken van goede foto’s is deze tablet dus wat minder geschikt.

Voordelen Senioren Tablet 32GB Wifi

 • Ontzettend eenvoudig en duidelijk in gebruik
 • Grote knoppen en goede leesbaarheid
 • Je kunt whatsappen en bellen met deze tablet dankzij het simkaart slot

Nadelen Senioren Tablet 32GB Wifi

 • Geen

2.  KOMP - 17 inch - WiFi - 8GB - Zwart

komp 17 inch

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op nummer twee van deze lijst vinden we de tablet van KOMP. De producten van het merk KOMP worden door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport aanbevolen voor mensen die het moeilijk vinden om in contact te blijven met familie en vrienden via smartphones en computers.

Deze tablet van KOMP maakt het mogelijk voor ouderen om te communiceren met digitale kinderen en kleinkinderen. Zo kun je gemakkelijk foto’s en video’s versturen en zelfs videogesprekken voeren. 

Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding. Het grote voordeel van de KOMP is dat hij slecht 1 knop heeft, hierdoor is hij ontzettend simpel in de bediening.

Verder beschikt dit apparaat over een scherm van maar liefst 17-inch waardoor alles goed leesbaar en duidelijk in beeld gebracht kan worden. 

Ook hoef je bij dit apparaat geen gebruikersnaam of wachtwoord in te voeren, dit is normaliter iets wat wel moet bij de meeste tablets en geeft veel ruimte tot verwarring.

Dankzij de vele functies van KOMP om in contact te blijven met je familie kunnen ouderen met dit apparaat de eenzaamheid en het sociale isolement doorbreken. 

Uiteraard zorgt KOMP ervoor dat de privacy van een ieder volledig beschermt wordt. Je hoeft je dus niet zorgen te maken dat berichten elders terecht komen.

De prijs van dit product is aan de hoge kant, echter weet je hiermee wel zeker dat je een enorm goed apparaat in huis haalt.

Voordelen KOMP – 17 inch – WiFi – 8GB – Zwart

 • Ideaal voor ouderen die het lastig vinden om te werken met een smartphone of computer
 • Heeft maar 1 knop waardoor hij heel simpel en eenvoudig werkt
 • Groot scherm van 17-inch waardoor je alles goed kunt lezen

Nadelen KOMP – 17 inch – WiFi – 8GB – Zwart

 • Prijs is aan de hoge kant

3. SimTab 4

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De SimTab 4 mag uiteraard niet ontbreken aan deze lijst. Het merk SimPC is een bekende naam binnen de markt van elektronica voor ouderen. 

Dit is onze ogen de beste betaalbare senioren tablet van dit moment. Als jij de prijs belangrijk vindt en niet heel veel geld wil uitgeven aan je tablet is dit je beste keuze. 

Zo beschikt deze tablet over een overzichtelijke menu structuur waardoor je makkelijk navigeert door de verschillende apps. Verder is deze tablet makkelijk mee te nemen en heeft hij een luxe uitstraling.  

Deze tablet is overigens wel wat kleiner dan de andere tablets uit deze lijst. Dit kan als een nadeel gezien worden aangezien het moeilijk is om teksten te lezen.

Voordelen SimTab 4

 • Betaalbare optie
 • Overzichtelijk en duidelijk menu

Nadelen SimTab 4

 • Tablet is kleiner waardoor tekst moeilijk leesbaar kan zijn

4. Apple iPad (2022) - 10.2 inch

Apple iPad (2020) - 10.2 inch - WiFi - 32GB - Spacegrijs

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar de beste Apple tablet voor ouderen? Kies dan voor de nieuwste Ipad uit 2022. Vooral als jij al een iPhone hebt, kan het interessant zijn om te kiezen voor een beste iPad

Dankzij de software van Apple kun je namelijk gemakkelijk al je apps met elkaar verbinden. Verder kun je deze tablet eigenlijk voor alles gebruiken wat je maar wilt. 

Van E-mailen tot surfen op het internet en van foto’s maken tot het voeren van videogesprekken. Ook heeft deze tablet verschillende handige functionaliteiten voor ouderen, zo kun je het lettertype vergroten en beschikt hij over een eenvoudige stand. 

Nadeel van deze tablet ten opzichte van eerdere modellen is dat hij niet speciaal gemaakt is voor senioren. Hierdoor oogt hij wat drukker en minder duidelijk.

Voordelen Apple iPad (2022) - 10.2 inch

 • Ideaal te gebruiken als je ook andere Apple producten hebt
 • Gemakkelijk en snel in gebruik
 • Helderheid onafhankelijk in te stellen in de app of met je stem

Nadelen Apple iPad (2022) - 10.2 inch

 • Groot scherm

5. Samsung Galaxy Tab S7

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de Samsung Galaxy Tab S7. In onze ogen is dit de beste android tablet voor senioren en ouderen. 

Dankzij het 11-inch beeldscherm kun je alles goed en duidelijk lezen. Ook beschikt dit product over een handige pennetje waardoor je nog nauwkeuriger kunt werken. 

Verder is dit model voorzien van een sterke batterij, een camera van maar liefst 13 megapixel en een haarscherp beeld. Ook kun je makkelijk een toetsenbord koppelen aan dit product. 

Nadeel van deze tablet is in onze ogen de prijs, die ligt namelijk een stuk hoger dan de rest van de producten uit deze lijst.

Voordelen Samsung Galaxy Tab S7

 • Beste android senioren tablet
 • Goede camera en helder scherm

Nadelen Samsung Galaxy Tab S7

 • Prijs is hoog

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Senioren tablets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Senioren tablets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Senioren tablets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Senioren tablets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>