Laatste update: september 2021

Door: Rik

Best Geteste Senioren Smartphone

Beste senioren telefoon

Profoon PMA-1000 Smartphone Android

Na 19 verschillende senioren smartphones getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Profoon PMA-1000 Smartphone Android momenteel de best geteste optie van 2021 is. Je kunt met deze telefoon whatsappen, op Facebook, e-mailen en foto's maken. Deze telefoon blinkt daarnaast uit in gebruiksgemak, hij is enorm simpel waardoor iedereen er mee over weg kan. Kortom, wat ons betreft de beste kop van dit moment!

Ben jij op zoek naar de beste senioren telefoon? Goed nieuws! In dit artikel vind je een overzicht waarin je de beste senioren gsm van 2021 ontdekt.

Wij hebben 19 verschillende smartphones voor ouderen mogen testen en hierbij hebben we gekeken naar verschillende criteria. Zo hebben we de senioren smartphones getest op gebruiksgemak, prijs / kwaliteit en functionaliteiten.

Uiteraard hebben we ook gekeken naar hoe makkelijk de telefoons werken in de omgang en of alle nieuwe applicaties zoals whatsapp, Facebook etc op de telefoon kunnen.

Benieuwd naar onze testresultaten? Lees gauw verder en ontdek de beste smartphone voor senioren van 2021!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

19

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Senioren telefoons

Beste senioren telefoon

Beste koop van 2021:
1.Profoon PMA-1000 Smartphone Android

Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

Beste prijs / kwaliteit
2.Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

Beste vaste Senioren telefoon (DECT)
3.Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon

Beste smartphone voor ouderen met SOS knop
4. PowerTel M9500

Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

Beste betaalbare Senioren GSM 
5. Fysic FM-9760ZT


Top 10 Beste Senioren telefoons

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een senioren telefoon?

Tegenwoordig komt niemand er meer onderuit: een smartphone. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om er één te hebben. Jongeren lopen met de nieuwste modellen rond, terwijl senioren net aan het ontdekken zijn hoe Whatsapp precies werkt. Gelukkig is er nagedacht over telefoons voor senioren.

Er zijn namelijk modellen op die markt die speciaal zijn aangepast voor ouderen. Dit type telefoon is een stuk makkelijker in gebruik en zo kunnen ouderen mee gaan met de nieuwe technologie. Bij het kopen van een senioren telefoon of smartphone zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Functie

Een seniorentelefoon heeft dezelfde functies als een normale telefoon. U kunt ermee bellen en sms’en. Internet op deze telefoons is niet altijd mogelijk. Met een smartphone kunt u wel Whatsappen en andere apps downloaden.

Gebruiksgemak

Het grootste verschil met normale telefoons en smartphones is dat de senioren variant een stuk makkelijker te bedienen is. Zo beschikken deze toestellen over een simpel menu en grote toetsen. Ook is de tekst op het scherm gemakkelijk te vergroten.

Alarmfunctie

Daarnaast beschikt de beste senioren mobiel over een andere handigheid. Zo is het namelijk mogelijk een alarmknop op het toestel te installeren, waarmee u met één druk op de toets hulpdiensten kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

Andere moderne toestellen, waaronder de beste smartphone voor senioren, zijn te combineren met een hoortoestel. Zo kunt u zelf het gespreksvolume regelen en gemakkelijk telefoongesprekken voeren.

Model

Iets anders waar u op kunt letten bij de aanschaf van een telefoon, is het model. Zo zijn er twee verschillende modellen, een klaptelefoon en een bloktelefoon.

Wanneer u wordt gebeld is  openklappen van het klaptoestel voldoende om op te nemen. Een bloktelefoon daarentegen is een rechthoekig model dat niet inklapbaar is. Het voordeel is dat deze modellen robuuster zijn, waardoor ze makkelijker te bedienen zijn. Het scherm is over het algemeen groot, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.


Wat is de beste senioren smartphone?

Tijd om over te gaan tot het leukste onderdeel van dit artikel: wat is het beste opklapbed van 2021? Na 14 verschillende opklapbedden van verschillende webshops getest te hebben (van Ikea tot Bol.com) hebben wij een ultieme top 5 gemaakt.

Alleen de allerbeste opties hebben een plekje in deze top 5 opklapbedden verdient. Overigens hebben we gekeken naar verschillende gebruikssituaties.

Zo vind je een opklapbed voor iedere situatie. Lees gauw verder om de reviews van de best geteste opklapbedden van 2021 te ontdekken!

1. Profoon PMA-1000 Smartphone Android

Beste senioren telefoon

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Het merk Profoon produceert smartphones die net zo toegankelijk en makkelijk in gebruik zijn als gewone telefoons. Dat was dus precies het doel bij de ontwikkeling van de PMA-1000. Dat maakt dat deze smartphone telt als de beste mobiel voor ouderen.

Op deze manier zijn de voordelen van het hebben van Whatsapp en Facebook voor iedereen mogelijk. Ook kunt u met deze telefoon gebruik maken van het internet en foto’s maken met de ingebouwde camera. Ideaal als u zelf foto’s wilt maken van uw kleinkinderen. De PMA-1000 heeft één simpel menu waar alle functies direct in staan vermeld. Zo hoeft u dus niet lang te zoeken als u een berichtje wilt versturen via Whatsapp.

Niet voor niets is deze smartphone voor ouderen door de consumentenbond bestempeld als beste test. Ook uit de consumentenbond test van 2020 is dit model als best naar voren gekomen.

Verder beschikt dit toestel over een Bluetooth-functie waarmee u in de auto handsfree kunt bellen. De uitgebreide alarmfunctie maakt dat deze telefoon de beste senioren telefoon 2021 is. Met één druk op de knop worden tot wel vijf verschillende nummers gealarmeerd én wordt uw locatie via Gps doorgegeven. Hierbij komt ook nog de handigheid dat de telefoon gemakkelijk te koppelen is aan uw gehoortoestel. Zo kunt u altijd probleemloos bellen. Bij de aanschaf van deze telefoon krijgt u twee jaar garantie.

De afmeting van het toestel is 66 bij 124 bij 13 millimeter. Het scherm is 4 inch groot. Er zit 32 GB geheugen op, wat betekent dat er heel wat applicaties op kunnen worden geïnstalleerd. De camera heeft vijf megapixels, waarmee goede foto’s kunnen worden gemaakt.

Het grote voordeel van deze telefoon is dus dat er niet te veel opties zijn, waardoor het makkelijk te begrijpen is. Als nadeel kan worden ervaren dat de teksten op het scherm soms te klein worden weergegeven en dat het vegen met een vinger over het scherm soms wat onhandig kan zijn, vooral als u daar niet aan gewend bent. Zo is de ‘veegbeweging’ ook nodig om de telefoon op te nemen. In vergelijking met de kwaliteit, is het toestel te koop voor een zeer goede prijs. 

Voordelen Profoon PMA-1000 Smartphone Android

 • Met één druk op de knop worden tot wel vijf verschillende nummers gealarmeerd
 • Een simpel menu waar alle functies direct in staan vermeld
 • Goede camera

Nadelen Profoon PMA-1000 Smartphone Android

 • Bedienen van scherm gaat soms lastig

2. Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

7.4

Naast bellen, sms’en en foto’s maken, heeft deze telefoon ontzettend veel extra’s wat het de beste senioren telefoon maakt. De Alecto FM-7950 is uitgerust met een Gps-trackingsysteem, waarmee altijd te achterhalen valt wie de eigenaar van de telefoon is.

Ook kan hiermee altijd de locatie van de telefoon en de beller worden achterhaalt. Het gebruik van de telefoon is heel gemakkelijk. Het beschikt zowel over extra grote knoppen als een gesproken bediening. De grote knoppen zorgen er voor dat er niet per ongelijk een verkeerd nummer kan worden ingevuld.

Met de SOS-functie kunnen er vijf verschillende nummers gealarmeerd worden. Neemt er niemand op, dan wordt automatisch het volgende nummer gebeld. 

De telefoon beschikt over een langdurige accu. Stand-by houdt de telefoon het zo’n honderd uur vol, voor deze opnieuw moet worden opgeladen. Ook is er een ingebouwde zaklamp, wat altijd handig is. Het scherm beschikt over extra grote letters en cijfers, zodat alles gemakkelijk te lezen is.

De telefoon is geschikt voor hoortoestellen én kan handvrij telefoneren. Bij het bellen van een SOS-nummer, wordt automatisch de Gps-locatie van de telefoon meegezonden. Al met al is deze telefoon erg gebruiksvriendelijk en mag met recht de beste senioren telefoon 2021 worden genoemd

Voordelen Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

 • Lange accuduur
 • Grote knoppen
 • Scherm beschikt over extra grote letters en cijfers

Nadelen Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

 • Kwetsbaar

3. Senioren Smartphone – PowerTel M9500

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.3

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

7.6

Ben jij op zoek naar de beste vaste telefoon of DECT telefoon voor ouderen? De Fysic FX-3930 is wat ons betreft de beste DECT telefoon voor ouderen.

Wat direct opvalt wanneer je deze telefoon ziet is dat hij uitgerust is met fotoknoppen. Door simpelweg een foto achter deze knoppen te plaatsen bel je direct de juiste personen zonder dat je het nummer hoeft in te typen. 

Ook beschikt deze Senioren telefoon over een extra luid bel volume van maar liefst 85dB. Dit is ontzettend luid en zorgt ervoor dat je zelfs met gehoorklachten prima gesprekken kunt verstaan.

Daarnaast is de telefoon uitgerust met tien extra grote toetsen van 0 tot 9 waarmee u ieder gewenst nummer kunt kiezen. Er zijn nog drie sneltoetsen aanwezig en een extra SOS-toets voor het alarmnummer. Verder kunt u elke cijferknop instellen als voorkeuzetoets.

Voordelen  Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Dankzij de fototoetsen is het ontzettend makkelijk de juiste personen te bellen
 • Extra luid volume (85 dB)

Nadelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Je kunt niet zien wie er belt op het scherm

4. Senioren Smartphone – PowerTel M9500

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.3

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

7.6

Een andere, beste smartphone voor senioren, is de PowerTel M9500. Deze beste mobiel voor ouderen heeft een fysieke SOS-knop achterop de telefoon, die als het nodig is snel en gemakkelijk in te drukken is.

De telefoon is ontworpen met het idee om de zelfstandigheid, veiligheid en zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. De smartphone is Nederlandstalig. Het menu is voorzien van een groot lettertype en daarom extra gemakkelijk in gebruik. Ook zit er een functie bij waarmee de beltoon van een inkomende oproep te verhogen is tot 90 dB.

Deze telefoon is ook ideaal voor ouderen die nooit eerder een smartphone hebben gehad. Hoewel deze telefoon simpel te bedienen is, is het ook een volwaardige telefoon die helemaal meegaat met de tijd.

Om het typen met de telefoon makkelijker te maken, laat de telefoon iedere keer na het aanraken van een letter een trilling voelen. Zo weet u zeker dat u aan het typen bent en niet per ongelijk een verkeerde letter te pakken heeft. 

Voordelen  Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Extra harde beltoon
 • Vele functionaliteiten

Nadelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Hoge prijs

5. Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

7.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.4

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

7.1

Deze telefoon is het enige klapmodel in de lijst van beste senioren telefoon. Het is een zeer gebruiksvriendelijk model dat beschikt over extra grote toetsen en simpele bediening. Ook op de achterkant van deze telefoon zit een speciale SOS-knop.

De gebruiker moet in geval van nood de knop ingedrukt houden, waarna automatisch de vooraf ingestelde alarmnummers worden gebeld. Op de grote toetsen van de telefoon staan extra duidelijk de cijfers vermeld. Ook zit er veel ruimte tussen elke toets.

Daarnaast beschikt de telefoon over drie sneltoetsen, waarmee u met één druk op de knop een vooraf opgeslagen nummer belt. U hoeft op deze manier dus niet een lijst telefoonnummers te doorzoeken. Het kleurenscherm van de telefoon heeft een afmeting van zes centimeter.

Het toestel is geschikt voor hoorapparaten en heeft een ingebouwde zaklamp. Door het klapmodel is het een zeer compacte telefoon. Het enige nadeel is dat er geen specifieke knoppen zijn voor zowel de ingebouwde zaklamp als het gespreksvolume.

Ook zitten de bovenste drie knoppen wat dichter bij elkaar, waardoor er verwarring kan ontstaan over welke knop er moet worden gebruikt om een oproep te kunnen beantwoorden. Al met al geldt deze telefoon als de beste senioren mobiel.

Voordelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Beschikt over een speciale SOS-knop
 • Grote toetsen
 • Mooi kleurenscherm

Nadelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Geen fysieke knop voor zaklamp

ℹ Hoeveel telefoons voor ouderen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 verschillende senioren smartphones getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

★ Waar hebben jullie de telefoons op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste senioren smartphones van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

✔ Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste senioren telefoons zijn.

Rik

Over de productexpert

Mijn naam is Rik en ik ben 32 jaar, werkzaam als manager in een telefoniewinkel. Noem een telefoonmerk op en ik kan je er van alles over vertellen. Waarom? Gewoon omdat ik het leuk vindt! Natuurlijk is niet iedereen zo’n (smart)phonefreak daarom neem ik die rol graag op me.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>