Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Senioren telefoon

Profoon PMA-1000 Smartphone Android

5/5

Een smartphone die even praktisch en toegankelijk is als een normale telefoon. Dat was het doel bij de ontwikkeling van de PMA-1000. Om zo de voordelen van een smartphone, zoals Facebook, Internet en foto’s maken, toegankelijk te maken voor iedereen. En dat is gelukt! Alleen de belangrijkste functies zijn verzameld. In dit menu heb je alle functies van een smartphone binnen handbereik.

 

Waarop moet je letten bij het kopen van een senioren telefoon?

Tegenwoordig komt niemand er meer onderuit: een smartphone. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om er één te hebben. Jongeren lopen met de nieuwste modellen rond, terwijl senioren net aan het ontdekken zijn hoe Whatsapp precies werkt. Gelukkig is er nagedacht over telefoons voor senioren. Er zijn namelijk modellen op die markt die speciaal zijn aangepast voor ouderen. Dit type telefoon is een stuk makkelijker in gebruik en zo kunnen ouderen mee gaan met de nieuwe technologie. Bij het kopen van een seniorentelefoon of smartphone zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

 • Functies

Een seniorentelefoon heeft dezelfde functies als een normale telefoon. U kunt ermee bellen en sms’en. Internet op deze telefoons is niet altijd mogelijk. Met een smartphone kunt u wel Whatsappen en andere apps downloaden.

 • Gebruiksgemak

Het grootste verschil met normale telefoons en smartphones is dat de seniorenvariant een stuk makkelijker te bedienen is. Zo beschikken deze toestellen over een simpel menu en grote toetsen. Ook is de tekst op het scherm gemakkelijk te vergroten.

 • Alarmfunctie

Daarnaast beschikt de beste senioren mobiel over een andere handigheid. Zo is het namelijk mogelijk een alarmknop op het toestel te installeren, waarmee u met één druk op de toets hulpdiensten kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

Andere moderne toestellen, waaronder de beste smartphone voor senioren, zijn te combineren met een hoortoestel. Zo kunt u zelf het gespreksvolume regelen en gemakkelijk telefoongesprekken voeren.

 • Model

Iets anders waar u op kunt letten bij de aanschaf van een telefoon, is het model. Zo zijn er twee verschillende modellen, een klaptelefoon en een bloktelefoon.

Wanneer u wordt gebeld is  openklappen van het klaptoestel voldoende om op te nemen. Een bloktelefoon daarentegen is een rechthoekig model dat niet inklapbaar is. Het voordeel is dat deze modellen robuuster zijn, waardoor ze makkelijker te bedienen zijn. Het scherm is over het algemeen groot, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Wat is de beste senioren telefoon?


Product


1. Profoon PMA-1000

Best Getest overall

5/5


2.Alecto FM-7950
Beste prijs / kwaliteit

4.5/5

3.PowerTel M9500
Beste budget keuze


4.5/5
https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1022343&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Ffysic-fm-9760zt-mobiele-klaptelefoon-geschikt-voor-hoortoestellen-zwart%2F9200000084207750%2F&name=Fysic%20FM-9760ZT%20Mobiele%20klaptelefoon%20-%20Geschik...&subid=senioren-3

4.Fysic FM-9760ZT


4/5

1. Profoon PMA-1000 Smartphone Android

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Het merk Profoon produceert smartphones die net zo toegankelijk en makkelijk in gebruik zijn als gewone telefoons. Dat was dus precies het doel bij de ontwikkeling van de PMA-1000. Dat maakt dat deze smartphone telt als de beste mobiel voor ouderen.

Op deze manier zijn de voordelen van het hebben van Whatsapp en Facebook voor iedereen mogelijk. Ook kunt u met deze telefoon gebruik maken van het internet en foto’s maken met de ingebouwde camera. Ideaal als u zelf foto’s wilt maken van uw kleinkinderen. De PMA-1000 heeft één simpel menu waar alle functies direct in staan vermeld. Zo hoeft u dus niet lang te zoeken als u een berichtje wilt versturen via Whatsapp.

Verder beschikt dit toestel over een Bluetooth-functie waarmee u in de auto handsfree kunt bellen. De uitgebreide alarmfunctie maakt dat deze telefoon de beste senioren telefoon 2021 is. Met één druk op de knop worden tot wel vijf verschillende nummers gealarmeerd én wordt uw locatie via Gps doorgegeven. Hierbij komt ook nog de handigheid dat de telefoon gemakkelijk te koppelen is aan uw gehoortoestel. Zo kunt u altijd probleemloos bellen. Bij de aanschaf van deze telefoon krijgt u twee jaar garantie.

De afmeting van het toestel is 66 bij 124 bij 13 millimeter. Het scherm is 4 inch groot. Er zit 32 GB geheugen op, wat betekent dat er heel wat applicaties op kunnen worden geïnstalleerd. De camera heeft vijf megapixels, waarmee goede foto’s kunnen worden gemaakt.

Het grote voordeel van deze telefoon is dus dat er niet te veel opties zijn, waardoor het makkelijk te begrijpen is. Als nadeel kan worden ervaren dat de teksten op het scherm soms te klein worden weergegeven en dat het vegen met een vinger over het scherm soms wat onhandig kan zijn, vooral als u daar niet aan gewend bent. Zo is de ‘veegbeweging’ ook nodig om de telefoon op te nemen. In vergelijking met de kwaliteit, is het toestel te koop voor een zeer goede prijs, €61,97.

Voordelen Profoon PMA-1000 Smartphone Android

 • Met één druk op de knop worden tot wel vijf verschillende nummers gealarmeerd
 • één simpel menu waar alle functies direct in staan vermeld
 • Goede camera

Nadelen Profoon PMA-1000 Smartphone Android

 • Bedienen van scherm gaat soms beetje lastig

2. Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Naast bellen, sms’en en foto’s maken, heeft deze telefoon ontzettend veel extra’s wat het de beste senioren telefoon maakt. De Alecto FM-7950 is uitgerust met een Gps-trackingsysteem, waarmee altijd te achterhalen valt wie de eigenaar van de telefoon is.

Ook kan hiermee altijd de locatie van de telefoon en de beller worden achterhaalt. Het gebruik van de telefoon is heel gemakkelijk. Het beschikt zowel over extra grote knoppen als een gesproken bediening. De grote knoppen zorgen er voor dat er niet per ongelijk een verkeerd nummer kan worden ingevuld.

Met de SOS-functie kunnen er vijf verschillende nummers gealarmeerd worden. Neemt er niemand op, dan wordt automatisch het volgende nummer gebeld. 

De telefoon beschikt over een langdurige accu. Stand-by houdt de telefoon het zo’n honderd uur vol, voor deze opnieuw moet worden opgeladen. Ook is er een ingebouwde zaklamp, wat altijd handig is. Het scherm beschikt over extra grote letters en cijfers, zodat alles gemakkelijk te lezen is.

De telefoon is geschikt voor hoortoestellen én kan handvrij telefoneren. Bij het bellen van een SOS-nummer, wordt automatisch de Gps-locatie van de telefoon meegezonden. Al met al is deze telefoon erg gebruiksvriendelijk en mag met recht de beste senioren telefoon 2021 worden genoemd. U schaft hem aan voor €79.

Voordelen Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

 • Lange accuduur
 • Grote knoppen
 • Scherm beschikt over extra grote letters en cijfers

Nadelen Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

 • Kwetsbaar

3. Senioren Smartphone – PowerTel M9500

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Een andere, beste smartphone voor senioren, is de PowerTel M9500. Deze beste mobiel voor ouderen heeft een fysieke SOS-knop achterop de telefoon, die als het nodig is snel en gemakkelijk in te drukken is.

De telefoon is ontworpen met het idee om de zelfstandigheid, veiligheid en zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. De smartphone is Nederlandstalig. Het menu is voorzien van een groot lettertype en daarom extra gemakkelijk in gebruik. Ook zit er een functie bij waarmee de beltoon van een inkomende oproep te verhogen is tot 90 dB.

Deze telefoon is ook ideaal voor ouderen die nooit eerder een smartphone hebben gehad. Hoewel deze telefoon simpel te bedienen is, is het ook een volwaardige telefoon die helemaal meegaat met de tijd.

Om het typen met de telefoon makkelijker te maken, laat de telefoon iedere keer na het aanraken van een letter een trilling voelen. Zo weet u zeker dat u aan het typen bent en niet per ongelijk een verkeerde letter te pakken heeft. Een smartphone van zeer goede kwaliteit, die als enig nadeel iets wat prijzig is met €179,99.

Voordelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Extra harde beltoon
 • Vele functionaliteiten

Nadelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Prijs

4. Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze telefoon is het enige klapmodel in de lijst van beste senioren telefoon. Het is een zeer gebruiksvriendelijk model dat beschikt over extra grote toetsen en simpele bediening. Ook op de achterkant van deze telefoon zit een speciale SOS-knop.

De gebruiker moet in geval van nood de knop ingedrukt houden, waarna automatisch de vooraf ingestelde alarmnummers worden gebeld. Op de grote toetsen van de telefoon staan extra duidelijk de cijfers vermeld. Ook zit er veel ruimte tussen elke toets.

Daarnaast beschikt de telefoon over drie sneltoetsen, waarmee u met één druk op de knop een vooraf opgeslagen nummer belt. U hoeft op deze manier dus niet een lijst telefoonnummers te doorzoeken. Het kleurenscherm van de telefoon heeft een afmeting van zes centimeter.

Het toestel is geschikt voor hoorapparaten en heeft een ingebouwde zaklamp. Door het klapmodel is het een zeer compacte telefoon. Het enige nadeel is dat er geen specifieke knoppen zijn voor zowel de ingebouwde zaklamp als het gespreksvolume.

Ook zitten de bovenste drie knoppen wat dichter bij elkaar, waardoor er verwarring kan ontstaan over welke knop er moet worden gebruikt om een oproep te kunnen beantwoorden. Al met al geldt deze telefoon als de beste senioren mobiel voor een prijs van €104.

Voordelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Speciale SOS-knop
 • Grote toetsen
 • Mooi kleurenscherm

Nadelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Geen fysieke knop voor zaklamp

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 verschillende senioren smartphones getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Om te bepalen wat de beste senioren smartphones van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste senioren telefoons zijn.

Rik

Over de productexpert

Mijn naam is Rik en ik ben 32 jaar, werkzaam als manager in een telefoniewinkel. Noem een telefoonmerk op en ik kan je er van alles over vertellen. Waarom? Gewoon omdat ik het leuk vindt! Natuurlijk is niet iedereen zo’n (smart)phonefreak daarom neem ik die rol graag op me.

Andere bekeken ook:
 • ik wil een gsm die 4G netwerk aankan, want nu moet ik voor T-Mobile over enkele maanden mijn toestel bij het vuil zetten, omdat 2G en binnenkort ook 3G eruit gaat

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >