Laatste update: juni 2022

Door: Sam

Best Geteste Senioren Smartphone

beste senioren telefoon

Fysic FM-7500 Big Button GSM

Na 19 verschillende senioren smartphones getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Fysic FM-7500 Big Button GSM momenteel de best geteste optie van 2022 is. Zo heeft deze telefoon extra grote knoppen, een volume dat harder kan de meeste telefoons en een helder en groot display. Verder blinkt deze telefoon uit in gebruiksgemak, hij is enorm simpel waardoor iedereen er mee over weg kan. Ook heeft de telefoon een alarmknop waardoor je binnen een mum van tijd tot 5 bekende 'noodnummers' kunt alarmeren. Kortom, wat ons betreft de beste koop van dit moment!

Ben jij op zoek naar de beste senioren telefoon? Goed nieuws! In dit artikel vind je een overzicht waarin je de beste senioren gsm van 2022 ontdekt.

Wij hebben 19 verschillende smartphones voor ouderen mogen testen en hierbij hebben we gekeken naar verschillende criteria. Zo hebben we de senioren smartphones getest op gebruiksgemak, prijs / kwaliteit en functionaliteiten.

Uiteraard hebben we ook gekeken naar hoe makkelijk de telefoons werken in de omgang en of alle nieuwe applicaties zoals whatsapp, Facebook etc op de telefoon kunnen.

Benieuwd naar onze testresultaten? Lees gauw verder en ontdek de beste smartphone voor senioren van 2022!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

19

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Senioren telefoons

beste senioren telefoon

Beste koop van 2022:
1.Fysic FM-7500 Big Button GSM

Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

Beste prijs / kwaliteit
2.Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

Beste vaste Senioren telefoon (DECT)
3.Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon

Beste smartphone voor ouderen met SOS knop
4. PowerTel M9500

Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

Beste betaalbare Senioren GSM 
5. Fysic FM-9760ZT


Top 10 Beste Senioren telefoons

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een senioren telefoon?

Tegenwoordig komt niemand er meer onderuit: een smartphone. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om er één te hebben. Jongeren lopen met de nieuwste modellen rond, terwijl senioren net aan het ontdekken zijn hoe Whatsapp precies werkt. Gelukkig is er nagedacht over telefoons voor senioren.

Er zijn namelijk modellen op die markt die speciaal zijn aangepast voor ouderen. Dit type telefoon is een stuk makkelijker in gebruik en zo kunnen ouderen mee gaan met de nieuwe technologie. Bij het kopen van een senioren telefoon of smartphone zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Functie

Een seniorentelefoon heeft dezelfde functies als een normale telefoon. U kunt ermee bellen en sms’en. Internet op deze telefoons is niet altijd mogelijk. Met een smartphone kunt u wel Whatsappen en andere apps downloaden.

Gebruiksgemak

Het grootste verschil met normale telefoons en smartphones is dat de senioren variant een stuk makkelijker te bedienen is. Zo beschikken deze toestellen over een simpel menu en grote toetsen. Ook is de tekst op het scherm gemakkelijk te vergroten.

Alarmfunctie

Daarnaast beschikt de beste senioren mobiel over een andere handigheid. Zo is het namelijk mogelijk een alarmknop op het toestel te installeren, waarmee u met één druk op de toets hulpdiensten kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

Andere moderne toestellen, waaronder de beste smartphone voor senioren, zijn te combineren met een hoortoestel. Zo kunt u zelf het gespreksvolume regelen en gemakkelijk telefoongesprekken voeren.

Model

Iets anders waar u op kunt letten bij de aanschaf van een telefoon, is het model. Zo zijn er twee verschillende modellen, een klaptelefoon en een bloktelefoon.

Wanneer u wordt gebeld is  openklappen van het klaptoestel voldoende om op te nemen. Een bloktelefoon daarentegen is een rechthoekig model dat niet inklapbaar is. Het voordeel is dat deze modellen robuuster zijn, waardoor ze makkelijker te bedienen zijn. Het scherm is over het algemeen groot, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.


Wat is de beste senioren smartphone?

Tijd om over te gaan tot het leukste onderdeel van dit artikel: wat is het beste opklapbed van 2022? Na 14 verschillende opklapbedden van verschillende webshops getest te hebben (van Ikea tot Bol.com) hebben wij een ultieme top 5 gemaakt.

Alleen de allerbeste opties hebben een plekje in deze top 5 opklapbedden verdient. Overigens hebben we gekeken naar verschillende gebruikssituaties.

Zo vind je een opklapbed voor iedere situatie. Lees gauw verder om de reviews van de best geteste opklapbedden van 2022 te ontdekken!

1. Fysic FM-7500 Big Button GSM

beste senioren telefoon

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als jij op zoek bent naar de beste senioren telefoon van 2022 dan hebben we goed nieuws voor je! Uit onze senioren telefoon test kwam er geen enkel model zo goed naar voren als de Fysic FM-7500 Big Button GSM .

Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien beschikt deze telefoon over grote en goed zichtbare knoppen waardoor hij ideaal is voor senioren of ouderen. Daarnaast is deze senioren telefoon ontzettend makkelijk in gebruik, heeft hij een noodknop en wordt door verschillende websites als Kieskeurig.nl en de consumentenbond als zeer goed omschreven.

De Fysic FM-7500 Big Button GSM  beschikt dus over alle functionaliteiten die een goede senioren GSM nodig heeft. Bovendien heeft deze telefoon ook nog eens een super goede prijs / kwaliteit. Via de button hierboven zie je direct de beste prijs voor dit model.

Verder kun je handsfree bellen met deze telefoon, heeft hij een instelbaar gespreksvolume dat extra hard kan en heeft hij een telefoonboek van maar liefst 100 verschillende contacten. Kortom, aan alles is gedacht bij deze telefoon.

De Fysic FM-7500 Big Button GSM  is wat ons betreft dus de beste senioren telefoon van 2022. Via deze link kun je direct zien waar deze telefoon momenteel het beste geprijsd is.

Voordelen Fysic FM-7500 Big Button GSM

 • Super eenvoudig in gebruik waardoor iedereen binnen enkele minuten bereikbaar is
 • Goed beoordeeld door verschillende toonaangevende websites zoals Kieskeurig.nl en de consumentenbond
 • Helder en groot display waardoor je ook zonder bril gemakkelijk het scherm kunt zien
 • Met 1 druk op de alarmknop alarmeer je direct tot 5 bekende mensen in de omgeving. 

Nadelen Fysic FM-7500 Big Button GSM

 • Geen 

2. Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

7.4

Naast bellen, sms’en en foto’s maken, heeft deze telefoon ontzettend veel extra’s wat het de beste senioren telefoon maakt. De Alecto FM-7950 is uitgerust met een Gps-trackingsysteem, waarmee altijd te achterhalen valt wie de eigenaar van de telefoon is.

Ook kan hiermee altijd de locatie van de telefoon en de beller worden achterhaalt. Het gebruik van de telefoon is heel gemakkelijk. Het beschikt zowel over extra grote knoppen als een gesproken bediening. De grote knoppen zorgen er voor dat er niet per ongelijk een verkeerd nummer kan worden ingevuld.

Met de SOS-functie kunnen er vijf verschillende nummers gealarmeerd worden. Neemt er niemand op, dan wordt automatisch het volgende nummer gebeld. 

De telefoon beschikt over een langdurige accu. Stand-by houdt de telefoon het zo’n honderd uur vol, voor deze opnieuw moet worden opgeladen. Ook is er een ingebouwde zaklamp, wat altijd handig is. Het scherm beschikt over extra grote letters en cijfers, zodat alles gemakkelijk te lezen is.

De telefoon is geschikt voor hoortoestellen én kan handvrij telefoneren. Bij het bellen van een SOS-nummer, wordt automatisch de Gps-locatie van de telefoon meegezonden. Al met al is deze telefoon erg gebruiksvriendelijk en mag met recht de beste senioren telefoon 2022 worden genoemd

Voordelen Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

 • Lange accuduur
 • Grote knoppen
 • Scherm beschikt over extra grote letters en cijfers

Nadelen Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

 • Kwetsbaar

3. Senioren Smartphone – PowerTel M9500

7.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.3

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

7.6

Ben jij op zoek naar de beste vaste telefoon of DECT telefoon voor ouderen? De Fysic FX-3930 is wat ons betreft de beste DECT telefoon voor ouderen.

Wat direct opvalt wanneer je deze telefoon ziet is dat hij uitgerust is met fotoknoppen. Door simpelweg een foto achter deze knoppen te plaatsen bel je direct de juiste personen zonder dat je het nummer hoeft in te typen. 

Ook beschikt deze Senioren telefoon over een extra luid bel volume van maar liefst 85dB. Dit is ontzettend luid en zorgt ervoor dat je zelfs met gehoorklachten prima gesprekken kunt verstaan.

Daarnaast is de telefoon uitgerust met tien extra grote toetsen van 0 tot 9 waarmee u ieder gewenst nummer kunt kiezen. Er zijn nog drie sneltoetsen aanwezig en een extra SOS-toets voor het alarmnummer. Verder kunt u elke cijferknop instellen als voorkeuzetoets.

Voordelen  Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Dankzij de fototoetsen is het ontzettend makkelijk de juiste personen te bellen
 • Extra luid volume (85 dB)

Nadelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Je kunt niet zien wie er belt op het scherm

4. Senioren Smartphone – PowerTel M9500

7.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.3

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

7.6

Een andere, beste smartphone voor senioren, is de PowerTel M9500. Deze beste mobiel voor ouderen heeft een fysieke SOS-knop achterop de telefoon, die als het nodig is snel en gemakkelijk in te drukken is.

De telefoon is ontworpen met het idee om de zelfstandigheid, veiligheid en zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. De smartphone is Nederlandstalig. Het menu is voorzien van een groot lettertype en daarom extra gemakkelijk in gebruik. Ook zit er een functie bij waarmee de beltoon van een inkomende oproep te verhogen is tot 90 dB.

Deze telefoon is ook ideaal voor ouderen die nooit eerder een smartphone hebben gehad. Hoewel deze telefoon simpel te bedienen is, is het ook een volwaardige telefoon die helemaal meegaat met de tijd.

Om het typen met de telefoon makkelijker te maken, laat de telefoon iedere keer na het aanraken van een letter een trilling voelen. Zo weet u zeker dat u aan het typen bent en niet per ongelijk een verkeerde letter te pakken heeft. 

Voordelen  Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Extra harde beltoon
 • Vele functionaliteiten

Nadelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Hoge prijs

5. Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

7.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.4

Functionaliteiten

7.2

Prijs / kwaliteit

7.1

Deze telefoon is het enige klapmodel in de lijst van beste senioren telefoon. Het is een zeer gebruiksvriendelijk model dat beschikt over extra grote toetsen en simpele bediening. Ook op de achterkant van deze telefoon zit een speciale SOS-knop.

De gebruiker moet in geval van nood de knop ingedrukt houden, waarna automatisch de vooraf ingestelde alarmnummers worden gebeld. Op de grote toetsen van de telefoon staan extra duidelijk de cijfers vermeld. Ook zit er veel ruimte tussen elke toets.

Daarnaast beschikt de telefoon over drie sneltoetsen, waarmee u met één druk op de knop een vooraf opgeslagen nummer belt. U hoeft op deze manier dus niet een lijst telefoonnummers te doorzoeken. Het kleurenscherm van de telefoon heeft een afmeting van zes centimeter.

Het toestel is geschikt voor hoorapparaten en heeft een ingebouwde zaklamp. Door het klapmodel is het een zeer compacte telefoon. Het enige nadeel is dat er geen specifieke knoppen zijn voor zowel de ingebouwde zaklamp als het gespreksvolume.

Ook zitten de bovenste drie knoppen wat dichter bij elkaar, waardoor er verwarring kan ontstaan over welke knop er moet worden gebruikt om een oproep te kunnen beantwoorden. Al met al geldt deze telefoon als de beste senioren mobiel.

Voordelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Beschikt over een speciale SOS-knop
 • Grote toetsen
 • Mooi kleurenscherm

Nadelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Geen fysieke knop voor zaklamp

ℹ Hoeveel telefoons voor ouderen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 verschillende senioren smartphones getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

★ Waar hebben jullie de telefoons op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste senioren smartphones van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

✔ Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste senioren telefoons zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>