Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Senioren Smartphone

beste senioren telefoon

Samsung Galaxy A03

De Samsung Galaxy A03 (2022) is wat ons betreft de beste senioren telefoon van dit moment. Geen enkele senioren smartphone kwam zo goed uit onze test als dit model.

Zo is dit een betaalbare smartphone waarmee je alle apps van tegenwoordig kunt gebruiken (WhatsApp, Facebook, spelletjes), beschikt hij over een groot scherm en is hij eenvoudig en simpel in gebruik. Verder kun je de grootte van het lettertype aanpassen, kun je kiezen voor extra grote buttons en zijn er mogelijkheden om het volume extra hard te zetten

Voor deze prijs is er momenteel geen betere smartphone voor ouderen. Klik op de onderstaande knop voor de meeste recente prijs. 

Ben jij op zoek naar de beste senioren telefoon? Goed nieuws! In dit artikel vind je een overzicht waarin je de beste senioren gsm van 2022 ontdekt.

Wij hebben 19 verschillende smartphones voor ouderen mogen testen en hierbij hebben we gekeken naar verschillende criteria. Zo hebben we de senioren smartphones getest op gebruiksgemak, prijs / kwaliteit en functionaliteiten.

Uiteraard hebben we ook gekeken naar hoe makkelijk de telefoons werken in de omgang en of alle nieuwe applicaties zoals whatsapp, Facebook etc op de telefoon kunnen.

Benieuwd naar onze testresultaten? Lees gauw verder en ontdek de beste smartphone voor senioren van 2022!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

19

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Senioren telefoons

beste senioren telefoon

Beste koop van 2022:
1. Samsung Galaxy A03 (2022)

s1 senifone

Beste Basic Senioren Smartphone
2. Senifone S1

Niet goed? Geld terug binnen 30 dagen!

Beste vaste Senioren telefoon (DECT)
3. Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon

Beste smartphone voor ouderen met SOS knop
4. PowerTel M9500

Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

Beste betaalbare Senioren GSM 
5. Fysic FM-9760ZT


Top 10 Beste Senioren telefoons

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een senioren telefoon?

Tegenwoordig komt niemand er meer onderuit: een smartphone. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om er één te hebben. Jongeren lopen met de nieuwste modellen rond, terwijl senioren net aan het ontdekken zijn hoe Whatsapp precies werkt. Gelukkig is er nagedacht over telefoons voor senioren.

Er zijn namelijk modellen op die markt die speciaal zijn aangepast voor ouderen. Dit type telefoon is een stuk makkelijker in gebruik en zo kunnen ouderen mee gaan met de nieuwe technologie. Bij het kopen van een senioren telefoon of smartphone zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Groot scherm

Een goede telefoon voor senioren beschikt over een groot scherm. Een groot scherm zorgt er namelijk voor dat alle tekst en apps op het scherm goed te lezen zijn. Gelukkig zijn de schermgroottes van telefoons de laatste tijd steeds groter aan het worden en betaal je niet heel veel voor een telefoon met een groot scherm.

Als je op zoek bent naar een goede telefoon voor ouderen dan zouden we je altijd aanraden om te kiezen voor een telefoon met een groot scherm. Vaak zijn de ogen op een oudere leeftijd wat minder waardoor je simpelweg niet meer alles kunt lezen, door te kiezen voor een groot scherm weet je zeker dat je hier geen last van hebt.

Twijfel je over de grootte van een scherm? Loop dan is een winkel binnen zoals de Mediamarkt, hier kun je een goed beeld krijgen van de verschillende schermgroottes. 

Gebruiksgemak

Naast een groot scherm wil je natuurlijk een senioren smartphone of telefoon die eenvoudig en simpel in gebruik is. Er zijn veel verschillende besturingssystemen en lang niet elke telefoon werkt even goed als de andere.

Gelukkig hebben de meeste senioren telefoons tegenwoordig wel een eenvoudige modus, wanneer je deze modus aanzet dan laat de telefoon alleen de apps en functionaliteiten zien die essentieel zijn. Denk hierbij aan bellen, SMS'en en bijvoorbeeld whatsapp.

In onze lijst met beste telefoons voor ouderen hebben we hier al rekening mee gehouden. Alle senioren telefoons uit deze top-5 beschikken over een gebruiksvriendelijke interface. 

Alarmfunctie

Als je een alarmfunctie nodig hebt voor wat voor reden dan ook dan is het goed hier op te letten bij het kopen van de beste senioren telefoon. Zo is het namelijk mogelijk een alarmknop op het toestel te installeren, waarmee je met één druk op de toets hulpdiensten kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

Extra functionaliteiten

Tegenwoordig worden smartphones geleverd met heel veel verschillende functionaliteiten. Dit is iets wat we zeker toejuichen omdat je op deze manier je telefoon helemaal kunt aanpassen naar je eigen wensen en behoeften. 

Ook voor senioren wordt hier goed over nagedacht. Zo bieden telefoons tegenwoordig veel meer functies dan alleen maar bellen.

Zo kun je bij de meeste telefoons het lettertype groter maken waardoor teksten beter te lezen zijn, het volume extra luid zetten en zelfs apps vergroten.

Andere moderne toestellen, waaronder de beste smartphone voor senioren, zijn te combineren met een gehoorapparaat. Zo kan je zelf het gespreksvolume regelen en gemakkelijk telefoongesprekken voeren.

Welke senioren telefoon past bij mij?

Als jij een senioren telefoon zoekt dan is het goed om eerst jezelf de vraag te stellen wat je precies zoekt. Dit maakt de aankoopbeslissing een stuk eenvoudiger.

Zoek je een telefoon puur om te bellen? Of wil je juist een smartphone waarmee je alle moderne apps kunt downloaden? Of wil je juist een DECT-telefoon?

Voor elke gebruikssituatie is weer een ander model geschikt, door voor je aankoop hier goed over na te denken weet je precies wat je nodig hebt en is de kans op een goede aankoop een stuk groter.


Wat is de Beste Senioren Smartphone?

Goed, inmiddels weet je al wat meer over het kopen van de beste smartphone of telefoon voor senioren. Tijd om over te gaan naar onze test resultaten. Om je op weg te helpen bij het kiezen van een goede senioren telefoon hebben wij namelijk een uitgebreide senioren test gedaan.

In deze senioren test hebben we de meest populaire senioren telefoons van dit moment (2022) op een rijtje gezet. Vervolgens hebben we alle telefoons getoetst op verschillende criteria. 

We hebben hierbij gekeken naar o.a. het gebruiksgemak, de functionaliteiten voor senioren, de prijs / kwaliteit en natuurlijk naar de ervaring van andere consumenten. Op basis hiervan hebben we vervolgens de 5 beste opties verwerkt in onderstaande lijst.

Kortom, als jij op zoek bent naar de allerbeste senioren telefoon van dit moment dan zijn dit wat ons betreft de beste opties.

1. Samsung Galaxy A03

beste senioren telefoon

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Als jij op zoek bent naar de beste smartphone voor senioren dan is de Samsung Galaxy A03 momenteel je beste keuze. Deze telefoon kwam namelijk ontzettend goed uit onze senioren smartphone test. Zo heeft dit model een zeer goede prijs / kwaliteit en beschikt hij over alle functionaliteiten die een goede telefoon voor ouderen zou moeten hebben. 

Zo heeft dit model een groot en duidelijk scherm waardoor je alles goed kunt lezen. Ook kun je alles instellen op groottes, zo kun je het lettertype groter maken, de app knoppen en zelfs het geluid kan extra luid gezet worden.

Daarnaast is dit een telefoon die zeer makkelijk in gebruik is. Zo beschikt hij over een eenvoudige stand en kun je eigenlijk heel makkelijk met de telefoon werken, wel zo fijn op je oude dag natuurlijk.

Ook heeft de telefoon een goede batterijduur, zijn er verschillende mogelijkheden voor alarmen koppelen en kan de smartphone tegen een stootje. 

Deze telefoon werkt overigens op het Android besturingssysteem, hierdoor gebruik je de nieuwste apps en kun je eigenlijk elke app downloaden die tegenwoordig veel gebruikt wordt. Denk aan WhatsApp, Facebook etc.

Kortom, voor ouderen die mee willen met de nieuwste ontwikkelen: de Samsung Galaxy A03 is je beste keuze van dit moment. Deze telefoon is momenteel gunstig geprijsd, klik hier voor de beste prijs van dit moment.

Voordelen Samsung Galaxy A03

 • Groot en helder scherm waardoor je alles goed kunt lezen
 • Super eenvoudig in gebruik en helemaal te personaliseren op basis van eigen behoeften en wensen
 • Je kunt letters groter maken, apps vergroten en zelfs het geluid op extra luid zetten
 • Draait op Android waardoor je heel veel verschillende apps kunt downloaden (whatsapp, facebook etc)

Nadelen Samsung Galaxy A03

 • Kwetsbaar

2. Senifone S1

s1 senifone

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

8.9

Op nummer twee van deze lijst vinden we de Senifone S1. Dat is misschien geen verassing, als je bedenkt dat Senifone het meest bekende senioren smartphone merk is op de markt. Senifone is al jarenlang een van de marktleiders en de S1 is het nieuwste paradepaardje van het bedrijf. Op voorhand waren de verwachtingen dan ook erg hoog, en de nummer 2 positie laat zien dat ze deze verwachtingen hebben waargemaakt!

Wat kun je verwachten? De Senifone S1 komt met voorgeïnstalleerde apps, een optionele SOS-knop en grote, duidelijke knoppen. Waar sommige moderne telefoons niet geschikt zijn voor onze oudere medemens is dat hier absoluut niet het geval. Zelfs de grootste digibeet zal geen enkele moeite kennen om met de Senifone om te gaan. Deze senioren telefoon is ontzettend makkelijk in gebruik, vereist geen installatie en is dus direct kant-en-klaar voor gebruik. Mocht je toch extra apps willen toevoegen dan is dat ook geen enkel probleem. Via de website van Senifone staat de klantenservice klaar om je te helpen met al je vragen als je toch ergens tegenaan loopt.

Hoe zit het dan met gehoorapparaten? Bijna ieder model op de markt is te koppelen met de Senifone S1, gewoon simpel via Bluetooth. 

P.S. Goed om te weten: je kunt je huidige simkaart behouden. De Senifone S1 ondersteunt simkaarten van alle providers.

Is dit wat voor jou? Je kunt de Senifone S1 nu kosteloos 30 dagen uitproberen. Niet tevreden? Dan krijg je gegarandeerd jouw geld terug!

Voordelen Senifone S1

 • Zeer gebruiksvriendelijk, maar klantenservice staat altijd klaar voor hulp
 • Gebruiksvriendelijke Noodknop
 • Grote knoppen zijn ook zonder bril leesbaar
 • Ondersteuning voor bijna alle gehoorapparaten
 • Niet tevreden? Binnen 30 dagen je geld terug

Nadelen Senifone S1

 • Iets duurder dan sommige concurrenten maar ook kwalitatief beter

3. Senioren Smartphone – PowerTel M9500

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9,5

Functionaliteiten

7

Prijs / kwaliteit

9,3

Ben jij op zoek naar de beste vaste telefoon of DECT-telefoon voor ouderen? De Fysic FX-3930 is wat ons betreft de beste DECT-telefoon voor ouderen.

Wat direct opvalt wanneer je deze telefoon ziet, is dat hij uitgerust is met fotoknoppen. Door simpelweg een foto achter deze knoppen te plaatsen bel je direct de juiste personen zonder dat je het nummer hoeft in te typen. 

Ook beschikt deze Senioren telefoon over een extra luid bel volume van maar liefst 85 dB. Dit is ontzettend luid en zorgt ervoor dat je zelfs met gehoorklachten prima gesprekken kunt verstaan.

Daarnaast is de telefoon uitgerust met tien extra grote toetsen van 0 tot 9 waarmee u ieder gewenst nummer kunt kiezen. Er zijn nog drie sneltoetsen aanwezig en een extra SOS-toets voor het alarmnummer. Verder kunt u elke cijferknop instellen als voorkeuzetoets.

Voordelen  Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Dankzij de fototoetsen is het ontzettend makkelijk de juiste personen te bellen
 • Extra luid volume (85 dB)

Nadelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Je kunt niet zien wie er belt op het scherm

4. Senioren Smartphone – PowerTel M9500

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.6

Een andere, beste smartphone voor senioren, is de PowerTel M9500. Deze beste mobiel voor ouderen heeft een fysieke SOS-knop achterop de telefoon, die als het nodig is snel en gemakkelijk in te drukken is.

De telefoon is ontworpen met het idee om de zelfstandigheid, veiligheid en zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. De smartphone is Nederlandstalig. Het menu is voorzien van een groot lettertype en daarom extra gemakkelijk in gebruik. Ook zit er een functie bij waarmee de beltoon van een inkomende oproep te verhogen is tot 90 dB.

Deze telefoon is ook ideaal voor ouderen die nooit eerder een smartphone hebben gehad. Hoewel deze telefoon simpel te bedienen is, is het ook een volwaardige telefoon die helemaal meegaat met de tijd.

Om het typen met de telefoon makkelijker te maken, laat de telefoon iedere keer na het aanraken van een letter een trilling voelen. Zo weet u zeker dat u aan het typen bent en niet per ongelijk een verkeerde letter te pakken heeft. 

Voordelen  Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Extra harde beltoon
 • Vele functionaliteiten

Nadelen Senioren Smartphone – PowerTel M9500

 • Hoge prijs

5. Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze telefoon is het enige klapmodel in de lijst van beste senioren telefoon. Het is een zeer gebruiksvriendelijk model dat beschikt over extra grote toetsen en simpele bediening. Ook op de achterkant van deze telefoon zit een speciale SOS-knop.

De gebruiker moet in geval van nood de knop ingedrukt houden, waarna automatisch de vooraf ingestelde alarmnummers worden gebeld. Op de grote toetsen van de telefoon staan extra duidelijk de cijfers vermeld. Ook zit er veel ruimte tussen elke toets.

Daarnaast beschikt de telefoon over drie sneltoetsen, waarmee u met één druk op de knop een vooraf opgeslagen nummer belt. U hoeft op deze manier dus niet een lijst telefoonnummers te doorzoeken. Het kleurenscherm van de telefoon heeft een afmeting van zes centimeter.

Het toestel is geschikt voor hoorapparaten en heeft een ingebouwde zaklamp. Door het klapmodel is het een zeer compacte telefoon. Het enige nadeel is dat er geen specifieke knoppen zijn voor zowel de ingebouwde zaklamp als het gespreksvolume.

Ook zitten de bovenste drie knoppen wat dichter bij elkaar, waardoor er verwarring kan ontstaan over welke knop er moet worden gebruikt om een oproep te kunnen beantwoorden. Al met al geldt deze telefoon als de beste senioren mobiel.

Voordelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Beschikt over een speciale SOS-knop
 • Grote toetsen
 • Mooi kleurenscherm

Nadelen Fysic FM-9760ZT Mobiele klaptelefoon

 • Geen fysieke knop voor zaklamp

ℹ Hoeveel telefoons voor ouderen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 verschillende senioren smartphones getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

★ Waar hebben jullie de telefoons op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste senioren smartphones van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

✔ Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste senioren telefoons zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP