Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best Geteste Blu-ray speler

beste blu-ray speler

Sony BDP-S6700 - 3D Blu-ray-speler met 4K upscaling - Wifi - Smart TV - Zwart

Uit onze blu-ray speler test is duidelijk gebleken dat de Sony BDP-S6700 de allerbeste blu-ray speler van het moment is. Met een verbluffend 4k beeld en de mogelijkheid om videodiensten te streamen is dit de blu-ray speler die het mogelijk maakt. De blu-ray speler is uitgerust met een ingebouwde dual-band Wi-Fi ontvanger en bluetooth. Dit maakt het ook mogelijk om draadloos muziek te kunnen streamen. De 4k-opscaling functie maakt het mogelijk om jouw HD beelden te verbeteren, om zo een nog gedetailleerder beeld weer te geven.

Het aanbod aan Tv's blijft maar groeien, en dat is niet gek. Iedereen heeft tegenwoordig wel een televisie in zijn huis. Sommige alleen in de woonkamer en andere zelfs in de keuken of op hun slaapkamer. De vraag naar Tv's is daarom groter dan ooit. Deze Tv's worden ook steeds slimmer en smaller.

Maar, niet iedereen hoeft het nieuwste van het nieuwste en het duurste van het duurste. Televisies zijn namelijk niet goedkoop en hoe meer functies je wilt hoe meer je er voor gaat betalen. Veel mensen hebben daarom nog hun oude televisie waar zij nog prima tv op kunnen kijken.

Toch missen sommige mensen wel enkele functies op hun Tv waar ze niet perse een nieuwe Tv voor willen kopen. Gelukkig is dat ook niet nodig. Met een Blu-ray speler wordt het mogelijk om jouw favoriete videodiensten te streamen naar jouw Tv. Door middel van de ingebouwde Wi-Fi en bluetooth functie wordt het mogelijk om op jouw Tv je favoriete films en series te streamen.

De blu-ray speler is de opvolger van de oude bekende dvd-speler. Waar het vroeger normaal was om films en series op een CD te branden en via een dvd-speler op de tv af te kunnen spelen. Is het tegenwoordig normaal om films en video's op een USB stick te downloaden of gewoon simpelweg te streamen via je telefoon.

Blu-ray spelers zijn daarom de oplossing voor mensen die geen behoefte hebben aan een dure Smart Tv maar toch in een mooie kwaliteit films willen kunnen kijken. De blu-ray spelers kunnen op een groot deel van de Tv's worden aangesloten waardoor het voor jou niet meer nodig is om een hele nieuwe Tv aan te schaffen voor deze functies. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Blu-ray spelers

beste blu-ray speler

Beste koop Blue-ray speler
1. Sony BDP-S6700 - 3D Blu-ray-speler met 4K upscaling - Wifi - Smart TV - Zwart

beste blu-ray speler

Beste Blu-ray speler 4k
2. Panasonic DMP-BDT181EF - Blu-ray speler - 3D

beste blu ray speler

Beste Blu-ray speler voor streaming
3. Sony UBP-X700 - Blu-ray-speler – 4K Ultra HD

beste blu ray speler

Beste Blu-ray speler onder 100 euro
4. LG BP250 - Blu-ray DVD speler - Zwart

beste blu ray speler

Beste goedkope Blu-ray speler
5. Sony BDP-S1700 Blu-ray-speler

Top 10 Beste Blu-ray spelers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire Blu-ray spelers bij een aantal grote webshops in Nederland. Dit zijn de top Blu-ray spelers bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Blu-ray speler?

Het vinden van de perfecte Blu-ray speler kan nog een hele klus zijn. De kastjes lijken allemaal erg veel op elkaar, maar dit zegt uiteraard niks. Het ene model heeft alles ingebouwd van 4k streaming tot en met ingebouwde Dual-band Wi-Fi en bluetooth waar het andere model veel minder functies heeft.

Speciaal voor jou hebben wij daarom een Blu-ray speler test uitgevoerd om zo de beste Blu-ray spelers op een rijtje te kunnen zetten. Hier zit voor iedereen wel de perfecte Blu-ray speler tussen. Wij hebben namelijk niet alleen de duurste met de meeste functies geselecteerd. Ook hebben wij gekeken naar de spelers met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. 

Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een Blu-ray speler? Er zijn verschillende functies die deze spelers bezitten. Het is daarom belangrijk om voor je zelf na te gaan welke functies jij gebruik van wilt maken en welke functies voor jou niet nodig zijn. Niet iedereen hoeft namelijk in 4k films te streamen of een speler met ingebouwde bluetooth functie.

Om je hierbij te helpen hebben wij enkele belangrijke criteria op een rijtje gezet. Zo weet jij precies waar je op moet letten bij het kopen van een Blu-ray speler. Je kan de kans op een miskoop dus verkleinen door naar deze criteria te kijken.

Optimalisatie

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar welke optimalisatie voor jou nodig is. Niet iedereen hoeft namelijk films in 4k te streamen, Full HD is namelijk ook al haarscherp. Het is daarom belangrijk om voor je zelf na te gaan of jij behoefte heb aan deze functie.

Niet alle Blu-ray spelers hebben namelijk 4k optimalisatie ingebouwd. Het spreekt voor zich dat de modellen met deze functie daarom ook een stuk duurder zijn. 

Kleur

Ook is het belangrijk om af te wegen of verbeterde kleuren voor jou nodig zijn. Sommige Blu-ray spelers hebben namelijk de functie om kleuren tot leven te wekken. Door middel van bijvoorbeeld Triluminos-kleuren vallen kleuren veel meer op wat een mooiere uitstraling geeft. Zo worden bijvoorbeeld landschappen en zeegezichten een stuk realistischer.

De vraag hierbij is dus wel. Heb jij dit nodig of is dit een overbodige luxe? 

Wi-Fi en Bluetooth

Als laatste is het belangrijk om na te gaan of jij behoefte heb aan een Wi-Fi en Bluetooth functie. Met de Wi-Fi functie is het bijvoorbeeld mogelijk om het modem met de Tv te koppelen zonder snoer. Ook geeft het de mogelijkheid om via Wi-Fi te streamen met de Blu-ray speler. De bluetooth functie geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld muziek te streamen.


Wat is de beste Blu-ray speler van 2022? 

Om er achter te komen wat de beste Blu-ray speler van 2022 is hebben wij een test uitgevoerd. Uit deze test hebben wij 5 Blu-ray spelers gekozen die volgens ons het beste uit de test zijn gekomen. Hierbij is gekeken naar de functies van het apparaat, de prijs-/kwaliteitsverhouding en de reviews.

Bij het uitvoeren van de test hebben wij dezelfde criteria getoetst als de consumentenbond. Ook hebben wij rekening gehouden met het aantal reviews en de cijfers die zij gegeven hebben. Dit om er voor te zorgen dat jij geen miskoop doet. Benieuwd naar welke 5 Blu-ray spelers in onze top 5 zijn beland? Lees snel verder!

1.  Sony BDP-S6700 - 3D Blu-ray-speler met 4K upscaling - Wifi - Smart TV - Zwart

beste blu-ray speler

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar de beste Blu-ray speler van het moment? De Sony BDP-S6700 - 3D Blu-ray-speler is veruit de beste Blu-ray speler van het moment als er gekeken wordt naar de prijs-/kwaliteitsverhouding van het product. Het is namelijk niet het duurste model maar beschikt toch over veel handige functies.

Enkele functies waar het model over beschikt zijn bijvoorbeeld een 4k upscaling wat inhoudt dat deze speler jouw Full HD beelden naar een mooier en gedetailleerder beeld kan brengen. Ook kunnen films en series in een 4k resolutie worden afgespeeld. Dit maakt het nog leuker om naar jou favoriete films en series te kijken. 

De Blu-ray speler beschikt ook over een ingebouwde Wi-Fi ontvanger waardoor jij vanaf elke plek films en series naar je Tv kan streamen. De Wi-Fi functie zorgt er voor dat je een sterk draadloos signaal hebt. Met de bluetooth functie wordt het ook mogelijk om muziek af te spelen. 

Voordelen Sony BDP-S6700 - 3D Blu-ray-speler met 4K upscaling - Wifi - Smart TV - Zwart

 • Haarscherp beeld
 • Gebruiksvriendelijk
 • Mooi design

Nadelen Sony BDP-S6700 - 3D Blu-ray-speler met 4K upscaling - Wifi - Smart TV - Zwart

 • Niet mogelijk om Cd's af te spelen

2. Panasonic DMP-BDT181EF - Blu-ray speler - 3D

beste blu-ray speler

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Panasonic DMP-BDT181EF - Blu-ray speler geeft de mogelijkheid om beelden in Ulta HD en 4K te streamen. Ook zorgt het modem er voor dat beelden in resolutie opgeschaald worden waardoor de kwaliteit duidelijk een stuk beter wordt. Het modem heeft een USB ingang waardoor gedownloade films en series afgespeeld kunnen worden.

Het design van de speler ziet er mooi uit waardoor deze in elk interieur past. Ook is het mogelijk om 3D af te spelen en zit er een handige afstandsbediening bij. De speler maakt het ook mogelijk om CD, DVD en Blu-ray af te spelen.

Benieuwd naar deze Blu-ray speler? Klik hier om meer te weten te komen over de prijs en functies.

Voordelen Panasonic DMP-BDT181EF - Blu-ray speler - 3D

 • Haarscherp beeld
 • Veel aansluitmogelijkheden

Nadelen Panasonic DMP-BDT181EF - Blu-ray speler - 3D

 • Geen aparte audio out

3. Sony UBP-X700 - Blu-ray-speler – 4K Ultra HD

beste blu ray speler

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Sony UBP-X700 - Blu-ray-speler – 4K Ultra HD is een duurdere variant Blu-ray speler. De reden hiervan is duidelijk, dit model is namelijk uitgerust met alle functies die je nodig hebt. Zo ondersteund deze speler HDR10, Dolby Vision, 4k Blu-rays en 4k-streamingsdiensten. De speler werkt met Dolby Atmos en DTS:X wat er voor zorgt dat je voorzien bent van het beste geluid.

Kijk jij graag naar films en breng je de bioscoop het liefst naar je eigen huis dan is deze speler perfect voor jou. Met de functies van deze speler kun je namelijk films en series kijken in bioscoopkwaliteit. De speler maakt het mogelijk om blu-raydiscs en dvd's af te spelen. Ook is het mogelijk om je eigen audio- en videobestanden af te spelen.

De speler beschikt ook over een ingebouwd Wi-Fi systeem wat het mogelijk maakt om draadloos te kunnen verbinden. Ook beschikt dit model over een USB ingang.

Voordelen Sony UBP-X700 - Blu-ray-speler – 4K Ultra HD

 • Hemels geluid
 • Haarscherp beeld
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veel aansluitmogelijkheden

Nadelen Sony UBP-X700 - Blu-ray-speler – 4K Ultra HD

 • Kleine knopjes op afstandsbediening

4. LG BP250 - Blu-ray DVD speler - Zwart

beste blu ray speler

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De LG BP250 - Blu-ray DVD speler is een speler die het ondersteund om DVD's af te spelen. Deze speler kan high definition beelden weergeven en is daarom te verbinden met de meeste lcd en plasma tv's. Deze spelers kunnen een beeld weergeven wat bijna 2 keer zo scherp is als standaard resolutie van DVD's. 

Dit zorgt er dus voor dat jij filmpjes van je DVD, twee keer zo scherp kunt afspelen op je tv door de ingebouwde up scaling functie. Ook beschikt de speler over een HDMI ingang wat het mogelijk maakt om je laptop te koppelen aan het model.

Benieuwd naar dit model? Klik hier voor de prijs!

Voordelen LG BP250 - Blu-ray DVD speler - Zwart

 • Mooi design
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goed beeld

Nadelen LG BP250 - Blu-ray DVD speler - Zwart

 • Geen display

5. Sony BDP-S1700 Blu-ray-speler

beste blu ray speler

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Sony BDP-S1700 Blu-ray-speler is de goedkoopste uit ons lijstje. Dit houdt in dat jij voor een relatief lage prijs toch een aantal belangrijke functies krijgt wanneer jij deze Blu-ray speler koopt. Zo heeft deze speler een Full HD-kwaliteit en Triluminos-kleurenpalet wat er voor zorgt dat jij elke film en serie in prima resolutie kan bekijken.

Via deze Blu-ray speler wordt het mogelijk om de meeste entertainmentproviders te kunnen streamen. Ook beschikt deze speler over een helder Hi-Fi surround sound. Dvd-films worden van Standard Definition naar bijna HD kwaliteit opgeschaald wat voor mooier en gedetailleerdere beelden zorgt. 

Door dat deze speler verbinding heeft met Wi-Fi is het mogelijk om naar gemiste programma's te kijken, youtube te streamen en bijvoorbeeld Spotify te streamen.

Voordelen Sony BDP-S1700 Blu-ray-speler

 • Veel aansluitmogelijkheden
 • Haarscherp beeld

Nadelen Sony BDP-S1700 Blu-ray-speler

 • Zelf hdmi kabel kopen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel Blu-ray spelers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Blu-ray spelers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Blu-ray spelers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Blu-ray speler op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>