fbpx

Publicatie datum: 12 oktober, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Rattenval

VerminBuster Rattenval 6 stuks - Rattenklemmen voor Binnen & Buiten - Zonder Rattenvergif

VerminBuster Rattenval 6 stuks

De VerminBuster Rattenval 6 stuks zorgt ervoor dat je ratten probleem verleden tijd is! Zo is het gemakkelijk scherp te stellen en heeft het een extra sterke slagbalk. Hierdoor kunnen de ratten niet ontsnappen. Je kunt er 6 tegelijkertijd neerzetten. Dat is heel erg handig als je last hebt van meerdere ratten. Het is ook gemakkelijk schoon te maken. Zo kan je er vaker gebruik van maken. Deze milieuvriendelijke rattenvallen zorgen ervoor dat je nooit meer last hebt van deze dieren.

Wat is de beste rattenval van 2023? Daar gaan wij van Top-X dit artikel antwoord op geven! Het is heel vervelend om last te hebben van ratten. Ze kunnen namelijk voor overlast zorgen op verschillende gebieden.

Daarom is het voor sommigen handig om een rattenval aan te schaffen. Een goede rattenval zorgt ervoor dat het beest gelokt wordt en in de val blijft. Om je op weg te helpen, hebben wij dit artikel geschreven.

Zo hebben we meerdere rattenvallen getest en de 5 beste producten in onze lijst verwerkt. Ze hebben een eigen categorie gekregen. Jij weet dus precies welk product bij je past. Ben jij benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

20

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Rattenvallen

VerminBuster Rattenval 6 stuks - Rattenklemmen voor Binnen & Buiten - Zonder Rattenvergif

Beste Koop Rattenval
1. VerminBuster Rattenval 6 stuks

OWLTRA Elektrische Muizenval - Muizenverjager - Ongediertebestrijding - Muizenval Voor Binnen - Muizenvallen - Veilig, Hygiënisch & Effectief

Beste Elektrische Rattenval
2. OWLTRA Elektrische Muizenval

SuperCat rattenval Pro 1 st/blister - Ratten bestrijden - Ongedierteval - Inclusief lokstof - Hergebruikbaar

Beste Professionele Rattenval
3. SuperCat rattenval Pro 1 st/blister

MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 72x25x30cm - rattenval - dubbele ingang - opvouwbaar

Beste Rattenval Buiten
4. MaxxGarden Vangkooi voor dieren

Voerdoos met rattenklem

Beste Rattenval Met Voerdoos
5. Voerdoos met rattenklem

Top 10 Beste Rattenvallen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire rattenvallen bij één van de grootste webshops in Nederland. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de rattenval test 2023!


Waar moet je op letten bij het kopen van een rattenval?

Een rattenval kopen kan best lastig zijn. Er zijn verschillende producten op de markt en daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom hebben we ook dit artikel geschreven. Om je te helpen bij het proces.

Want waar moet je nou op letten tijdens de aankoop? En wat is de beste rattenval volgens de consumentenbond? De antwoorden heb je hier! We hebben hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Lees het goed door om een miskoop te voorkomen.

Lokaas

Voordat je een rattenval gaat aanschaffen is het belangrijk om te denken aan het lokaas. Het eten waarmee je ze gaat lokken. Ratten vinden voedsel als pindakaas, kaas, noten of gedroogd fruit heerlijk.  

Je moet dus van tevoren kijken of je dit voedsel gemakkelijk op de rattenval kan plaatsen. Anders heb je er namelijk niets aan. Elke rattenval is natuurlijk ook anders, neem dus je tijd er voor. Kijk hier dus goed naar!

Type rattenval

Kijk daarnaast ook naar de verschillende type rattenvallen. Zo heb je klapvallen, lijmvallen en elektronische vallen. Bekijk van tevoren goed wat de voor- en nadelen zijn van elk product.

Een klapval is vaak het meest humaan, omdat ze de rat snel doden. Het is ook het meest gangbaar, maar we raden ook zeker aan om de andere opties te bekijken. Zo kan je zelf het geschikte product vinden.

Herbruikbaarheid

Heb je last van meerdere ratten en voor een langere tijd? Dan raden we aan om ook de herbruikbaarheid te bekijken. Als je ze vaker kan gebruiken, dan zijn ze ook kosteneffectiever op lange termijn.

Daarnaast hoef je niet meer naar de winkel te gaan als je weer last krijgt van ratten. Eigenlijk is het dus een win-winsituatie. Het wordt vaak aangegeven in de handleiding, of de rattenval wel herbruikbaar is.

Veiligheid

Tot slot het punt waar je goed op moet letten is de veiligheid van het product. Sommige rattenvallen zijn namelijk heel krachtig en kunnen een letsel veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet hebben.

Ze kunnen namelijk ook per ongeluk afgaan. Kijk dus goed naar de veiligheid van de rattenval en hoe je het product moet gebruiken. Zo ben je goed onderweg naar een rattenvrij leven!


Wat is de beste rattenval van 2023? 

Eindelijk zijn we aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel. Hier geven we namelijk antwoord op 2 belangrijke vragen: welke rattenval is het beste? En welke rattenval past het beste bij mij?

Hieronder staan de 5 beste rattenvallen van 2023. Ze zijn getest aan de hand van verschillende criteria en hebben een eindcijfer gekregen. Zo weet jij precies wat wij van het product vinden.

Ook hebben ze een categorie toegewezen gekregen. Hierdoor weet jij precies of het product wel- of niet bij je past. Ben jij benieuwd naar de resultaten van de test? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!

1. VerminBuster Rattenval 6 stuks

VerminBuster Rattenval 6 stuks - Rattenklemmen voor Binnen & Buiten - Zonder Rattenvergif

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op de eerste plek hebben we de VerminBuster Rattenval 6 stuks! Dit product heeft al een introductie gehad aangezien dit de beste rattenval van 2023. Dit is echt een topper voor in je huis.

In de naam van de VerminBuster Rattenval 6 stuks zit het eigenlijk al. Je kan met deze rattenval maar liefst 6 ratten tegelijkertijd vangen. Deze vallen zijn ook herbruikbaar. Dat is heel erg fijn, voornamelijk als je veel last hebt van ratten.

Ze hebben extra sterke slagbalken. Op deze manier blijven de ratten in de val zitten. Het is ook heel makkelijk te gebruiken. Je hoeft alleen wat voedsel in de val te plaatsen en voor de rest gebeurt alles zelf.

Je hoeft de rat ook niet aan te raken als je val wilt losmaken. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Maar het is wel belangrijk om de val na gebruik goed schoon te maken, maar dat lijkt niet meer dan logisch!

Voordelen VerminBuster Rattenval 6 stuks

 • Het product is herbruikbaar
 • Beschikt over een extra sterke slagbalk
 • Is gemakkelijk schoon te maken
 • Kan binnen en buiten gebruikt worden

Nadelen VerminBuster Rattenval 6 stuks

 • Mag niet geïnstalleerd worden door kinderen

2. OWLTRA Elektrische Muizenval

OWLTRA Elektrische Muizenval - Muizenverjager - Ongediertebestrijding - Muizenval Voor Binnen - Muizenvallen - Veilig, Hygiënisch & Effectief

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De tweede plek is weggelegd voor de OWLTRA Elektrische Muizenval! Dit is namelijk een elektrische rattenval die ervoor zorgt dat de ratten niet meer in de buurt komen.

Met deze rattenval kan je de dieren op een snelle en effectieve manier vangen. Het is daarentegen ook nog is een humane oplossing. Dit product heeft een LED-lampje. Dit geeft aan wanneer een muis gevangen is.

Je kan tot wel 90 muizen verwijderen met een set van 4 AA-batterijen. Dit maakt het dus een hele effectieve en lange termijn rattenval. Als je een rat hebt gevangen, hoef je het beest nooit te zien of te horen. 

De schuifdeur gaat namelijk automatisch open en je kan de rat gewoon in de prullenbak gooien. Makkelijker dan dit gaat het niet worden! Sommige mensen zijn bang voor ratten en daarom is dit dus een uitstekende optie.

Voordelen OWLTRA Elektrische Muizenval

 • Is voldoende voor 60 muizen
 • Je hoeft de rat niet aan te raken om het dier te verwijderen
 • Het product is diervriendelijk
 • Makkelijk te verplaatsen

Nadelen OWLTRA Elektrische Muizenval

 • Niet geschikt voor buitenshuis gebruik

3. SuperCat rattenval Pro 1 st/blister

SuperCat rattenval Pro 1 st/blister - Ratten bestrijden - Ongedierteval - Inclusief lokstof - Hergebruikbaar

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een professionele rattenval? Neem dan een kijkje naar de SuperCat rattenval Pro 1 st/blister! Hiermee kan je op een effectieve manier ratten bestrijden.

De SuperCat rattenval Pro 1 st/blister ziet er heel erg gevaarlijk uit. Dat is ook zo, maar het heeft een speciale techniek om de rat gericht en snel te doden. Zo wordt de rat niet onnodig verwond of hoeft het niet lang te lijden. 

De rat kan alleen gevangen worden als het zijn neus recht in de val steekt. Daarom is het belangrijk om wat lokaas daar te plaatsen. Denk aan pindakaas of ander voedsel. Zo zul je binnen een korte periode een rat vangen.

Dit product is heel makkelijk in gebruik en te installeren. Zo kan je het op verschillende plekken plaatsen en is het gemakkelijk te spannen. Met deze rattenval voel je je zeker wat veiliger in huis. Wie wilt dat nou niet?

Voordelen SuperCat rattenval Pro 1 st/blister

 • Is niet gevaarlijk voor andere dieren
 • Makkelijk te plaatsen en spannen
 • Is gelijk klaar voor gebruik na het uitpakken
 • Neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen SuperCat rattenval Pro 1 st/blister

 • Kan maar 1 rat per keer pakken

4. MaxxGarden Vangkooi voor dieren

MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 72x25x30cm - rattenval - dubbele ingang - opvouwbaar

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb jij buiten last van ratten en zoek je hiervoor de geschikte oplossing? Dan is de MaxxGarden Vangkooi voor dieren wat voor jou! De ratten zullen namelijk letterlijk in de val lopen.

De MaxxGarden Vangkooi voor dieren heeft een zeer groot formaat. Dit betekent ook dat je veel ratten kan vangen. Het is een humane manier omdat de ratten erin lopen. Je hoeft dus geen gif te gebruiken.

Doordat de kooi zo groot is, kan je het ook gebruiken om ander ongedierte te vangen. Verder is deze kooi nog gemaakt van staal. Hierdoor kunnen de ratten er niet doorheen ontsnappen. Je bent dus veilig!

Ratten hoeven alleen maar op het plateau te lopen en de scheurdeur zal naar beneden vallen. Je hoeft dus niet wakker te blijven. Deze kooi kan zowel buiten als binnen geplaatst worden. Dit maakt het een zeer goede optie!

Voordelen MaxxGarden Vangkooi voor dieren

 • Hoef geen gif te gebruiken
 • Dit product is geschikt voor zowel binnen als buiten
 • Is een diervriendelijke optie

Nadelen MaxxGarden Vangkooi voor dieren

 • Duurste optie van de lijst

5. Voerdoos met rattenklem

Voerdoos met rattenklem

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn alweer aangekomen bij de laatste plek van onze lijst. Die is weggelegd voor de Voerdoos met rattenklem! De naam zegt het eigenlijk al. Met een voerdoos laat je de dieren in de val lopen.

Deze rattenval is de goedkoopste optie van de lijst. Hierdoor heeft het dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt het de beste rattenval aanbieding van 2023. Naast de goede prijs heeft het ook nog andere voordelen.

De Voerdoos met rattenklem zorgt er namelijk voor dat je ratten veiliger kan bestrijden rondom kinderen en huisdieren. De stevige kunststof klem zorgt ervoor dat de gevangen rat niet kan ontsnappen.

Dit product is ook herbruikbaar! Mits je het goed schoonmaakt natuurlijk maar dat lijkt ons wel logisch. In de rattenval kan je het gif of het lokaas plaatsen. Binnen no-time zal je geen last meer hebben van ratten!

Voordelen Voerdoos met rattenklem

 • Veilige manier van bestrijding (vooral als je kinderen hebt)
 • Weegt weinig, daardoor kan je het gemakkelijk verplaatsen
 • Goedkoopste optie van de lijst

Nadelen Voerdoos met rattenklem

 • Neemt meer ruimte in beslag dan een 'gewone' rattenval

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel rattenvallen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten rattenvallen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de rattenval op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste rattenvallen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>