fbpx

Publicatie datum: 5 oktober, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Elektrische Haard

Beste elektrische haard

Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona

De best geteste elektrische haard van 2023 is de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona! Dit is uit de ultieme elektrische haard test gebleken van 2023. De Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona zorgt voor een letterlijke warme en fijne sfeer.

Naast dat het voor echte warmte zorgt kan het ook functioneren als een attribuut in het huis. De elektrische haard kan ook alleen de vlammetjes laten zien en hier geen hitte bij geven.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste elektrische haard? Er gaat niets boven een heerlijk sfeervolle winteravond voor de openhaard. Met een elektrische haard haal je eenvoudig meer sfeer in huis door het effect van een echte openhaard na te bootsen. Laat je verbazen door de mogelijkheden en voordelen van een elektrische haard en ervaar het gemak zelf. 

Geen vervelende rook, schoorsteen, of houtsprokkelen. Wat je alleen nodig hebt voor een elektronische kachel is een geschikte plek en een stopcontact. Met een elektrische haard creëer je de sfeer van een echte haard kachel eenvoudig na door LED lampen en warmte. Hang de haard op, of plaats hem in de woonkamer, keuken of slaapkamer om zo een heerlijk realistische vlammenspel te creëren. Vaak hebben de kachels perfect nagemaakte houtblokken of kolen waardoor ze haast niet te onderscheiden zijn van echte vuurkachels. De haarden zijn ideaal in onderhoud en stukken goedkoper dan vele alternatieven.

Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in elektrische haarden. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende elektrische haarden en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Haarden

Beste elektrische haard

Beste Koop Elektrische Haard
1. Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona

EVIQ - Elektrische haard Toronto

Beste Luxe Elektrische Haard 
2. EVIQ - Elektrische haard Toronto

Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza - met 3D Vuureffect - Afstandsbediening - Timer - Anti-oververhitting

Beste Elektrische Haard Vrijstaand
3. Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza

TAGU PowerFlame 60 x 50cm - inbouw elektrische haard

Beste Elektrische Haard Voor Grote Ruimtes
4. TAGU PowerFlame

ClassicFire Memphis - Electrische sfeerhaard Hangend -LED

Beste Budget Elektrische Haard
5. ClassicFire Memphis

Top 10 Beste Elektrische Haarden

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire elektrische haarden bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top haarden bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische Haard?

Het kopen van een goede elektrische haard is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste elektrische haarden. 

Voordat je een elektrische haard koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Locatie

Het is van belang dat je kijkt of de locatie voor de kachel geschikt is voor een elektrische haard. Zit er een stopcontact, biedt de muur voldoende draagkracht, waar wil je het zetten? Het is goed om dit van te voren na te gaan voordat je een aankoop doet.

Functies

Verder is het goed om te kijken naar de functies van de haard. Het moet natuurlijk wel hitte kunnen verspreiden. Hiernaast kan het ook zijn dat je mooie vlammen wilt zien. Ga dit van te voren goed na zodat je uiteindelijk de juiste aankoop doet.

Prijs-kwaliteit

Er zijn vele geschikte merken en afhankelijk van het model bieden deze vaak een geschikte elektrische haard aanbieding voor een zeer gunstige prijs. Zo zijn er al elektrische haard kachels verkrijgbaar onder de 100 euro. Bekijk hier de kwaliteit ook grondig,

Design

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het design van de elektrische haard. Wil je een vrijstaande of eentje die in de muur zit? Wil je een grote of een kleine? Dit zijn vragen die belangrijk zijn om door te nemen. Op deze manier vind je de geschikte elektrische haard.


Wat is de beste Elektrische Haard van 2023? 

Wat is de beste elektrische haard van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten elektrische haarde getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste haarden in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke elektrische haarden het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona

Beste elektrische haard

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste elektrische haard van 2023? Dan is de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona wat voor jou! Dit is de beste koop van een elektrische haard in 2023.

De Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona is een vrijstaande elektrische haard. Het heeft een klassieke look die voor extra warmte zorgt. Het heeft een vermogen van wel 1800 tot 2000 Watt. In de zomer kan deze haard ook aan maar dan zonder de hitte functie. Voor de gezelligheid zullen de vlammetjes dan wel blijven 'branden'.

De haard is makkelijk verplaatsbaar door het handige geïntegreerde handvat. Hierdoor heb je meer grip tijdens het verplaatsen. Het kan in verschillende ruimtes gezet worden aangezien het tot 24m2 goed functioneert. Dit is toch wel zo handig in een groot huis!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona

 • Geeft veel warmte
 • Kan ook als attribuut staan zonder warmte
 • Goed bedieningspaneel

Nadelen Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona

 • Geen

2. EVIQ - Elektrische haard Toronto

EVIQ - Elektrische haard Toronto

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als 2e in de lijst staat de elektrische haard van EVIQ. Om precies te zijn het mooiste model uit de collectie; de Toronto! De kleur, de keuze van het materiaal en het algeheel design maken dit tot onze favoriete luxe elektrische haard. Het tijdloze design zorgt ervoor dat het in elk huis en interieur een mooie toevoeging is. 

De vlammen ogen erg realistisch en zetten direct een warme sfeer neer. Voor de verwarming kun je kiezen uit twee verschillende standen. Je kunt de haard ook makkelijk verplaatsen om bijvoorbeeld een andere ruimte tijdelijk op te warmen. Plaats wat brandhout in het onderste compartiment om de authenticiteit van een kampvuur in je eigen woonkamer naar binnen te brengen.

Het grootste voordeel hebben we nog niet eens behandeld en dat is de prijs. Deze is namelijk stukken lager dan soortgelijke modellen. Profiteer zolang het kan!

Voordelen EVIQ - Elektrische haard Toronto

 • Realistische vlammen
 • Twee verschillende warmtestanden
 • Makkelijk te verplaatsen

Nadelen EVIQ - Elektrische haard Toronto

 • Brandhout voor in het compartiment niet meegeleverd

3. Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza

Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza - met 3D Vuureffect - Afstandsbediening - Timer - Anti-oververhitting

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een vrijstaande elektrische haard en ben je nog op zoek? Stop dan! Want de Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza is de beste optie hiervoor. Dit is de best geteste vrijstaande elektrische haard van 2023.

De Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza geeft veel warmte af en heeft realistische beelden van vlammen. Met een vermogen tot wel 2000 Watt zorgt het ook voor warmte die je wil hebben in het huis. Daarnaast heeft het een retro look en is het gemakkelijk te verplaatsen.

Verder heeft deze elektrische haard ook nog een timer. Deze kan ingesteld worden van 0,5 uur tot 6 uur. Hierdoor gaat de haard vanzelf uit. Toch handig als je niet thuis bent! De vlammen hebben zelfs een 3D-effect. De helderheid kan hieraan nog aangepast worden.

Voordelen Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza

 • Gemakkelijk te bedienen
 • Heeft een timer

Nadelen Alpina Elektrische Sfeerhaard Vicenza

 • Kan voor veel geluid zorgen

4. TAGU PowerFlame

TAGU PowerFlame 60 x 50cm - inbouw elektrische haard

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De best geteste elektrische haard voor grote ruimtes is de TAGU PowerFlame! Met een bereik tot wel 37m2 is het voor vele kamers geschikt.

De TAGU elektrische haard is een prachtige en sfeervolle sfeerhaard met realistisch vlameffect en behoord daarom uiteraard thuis in de lijst aan beste elektronische haarden. Met tal van handige eigenschappen is deze haard onder vele gebruikers een absolute aanrader. 

De TAGU haard is eenvoudig te bedienen vanaf afstand en biedt vele extra functies. Zo heeft de haard een digitale thermostaat en heeft de haard een automatische open raam detectie. Hiermee biedt de haard een extra veiligheidselement en zekerheid, waardoor je optimaal en onbezorgd van de haard kunt genieten.

Voordelen TAGU PowerFlame

 • Is vrijstaand en kan aan de wand
 • Elektronische timer

Nadelen TAGU PowerFlame

 • Minder warmtestanden dan gewoonlijk

5. ClassicFire Memphis

ClassicFire Memphis - Electrische sfeerhaard Hangend -LED

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek aar de best geteste goedkope elektrische haard? Dan is de ClassicFire Memphis wat voor jou! Dit is de beste budget elektrische haard van 2023.

De meest voordelige haard uit de lijst is de ClassicFire Memphis haard. Met de luxe elektrische haard van ClassicFire ga je voor een realistische en sfeervolle vlammengloed. De haard heeft een compact formaat en biedt voldoende warmte voor een kamer van ongeveer 20m².

De haard is eenvoudig aan de muur te hangen en biedt sfeer op elke plek in het huis. De haard heeft energiebesparende LED verlichting en een vermogen tot 1800Watt. Verder is het nog gemakkelijk in gebruik en kan het op meerdere plekken neergezet worden.

Voordelen ClassicFire Memphis

 • Vrijstaand en aan de muur
 • Realistische beelden

Nadelen ClassicFire Memphis

 • Geen inbouw mogelijk

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel elektrische haarden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische haarden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische haarden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische haarden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!