• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Elektrische Haard [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best Geteste Elektrische Hanghaard

Livin Flame Nottingham

5/5

De Livin Flame Nottingham is een elektrische hanghaard voorzien van LED verlichting. Hierdoor is deze sfeerhaard energiezuinig in het gebruik. De LED techniek zorgt voor een realistisch vlambeeld. De hanghaard is gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Gereed om direct aan de wand te plaatsen.

Er gaat niets boven een heerlijk sfeervolle winteravond voor de openhaard. Met een elektrische haard haal je eenvoudig meer sfeer in huis door het effect van een echte openhaard na te bootsen. Laat je verbazen door de mogelijkheden en voordelen van een elektrische haard en ervaar het gemak zelf. Ben je benieuwd wat zo er zoal komt kijken bij het vergelijken van een elektronische haard en wil je graag een elektrische haard kopen? Kom dan meer te weten over de beste koop elektrische haard kachels van het jaar in deze elektrische haard review en bekijk de top 5 aan best geteste en meest populaire elektrische haard kachels.

Wat is een elektrische haard?

Geen vervelende rook, schoorsteen, of houtsprokkelen. Wat je alleen nodig hebt voor een elektronische kachel is een geschikte plek en een stopcontact. Met een elektrische haard creëer je de sfeer van een echte haard kachel eenvoudig na door LED lampen en warmte. Hang de haard op, of plaats hem in de woonkamer, keuken of slaapkamer om zo een heerlijk realistische vlammenspel te creëren. Vaak hebben de kachels perfect nagemaakte houtblokken of kolen waardoor ze haast niet te onderscheiden zijn van echte vuurkachels. De haarden zijn ideaal in onderhoud en stukken goedkoper dan vele alternatieven.

Waar moet je op letten bij het kopen van elektrische haard?

Bij het kopen van een elektrische haard zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo is het van belang dat je kijkt of de locatie voor de kachel geschikt is voor een elektrische haard. Zit er een stopcontact, biedt de muur voldoende draagkracht? En voor welk soort specificaties kies je? Afhankelijk van je budget, je voorkeuren en mogelijkheden kun je een keuze maken uit tal van verschillende soorten. Er zijn vele geschikte merken en afhankelijk van het model bieden deze vaak een geschikte elektrische haard aanbieding voor een zeer gunstige prijs. Zo zijn er al elektrische haard kachels verkrijgbaar onder de 100 euro.

Welke specificaties bestaan er?

Voordat je een elektrische haard gaat aanschaffen, vraag je je uiteraard af ‘Wat is de beste elektrische haard?’ Afhankelijk van je voorkeuren kun je jouw keuze het beste baseren op welk type plaatsingsmodel je wilt aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die je kunt ophangen, ook wel het schilderij type genoemd en modellen die je in je muur kunt bouwen. Ook zijn er kachels die je simpelweg op de grond plaatst, de vrijstaande modellen. Bij elk type komt geen schoorsteen of afvoer aan te pas, dus passen de kachels op elk gewenste plek. Daarnaast zijn er modellen die warmte afgeven en modellen die alleen sfeer uitstralen. Bekijk welk model geschikt is voor inbouw, wand of vrijstaand en kies uit diverse en handige specificaties, zoals diverse standen, warmtes en decoraties.

De top 5 beste elektrische haard modellen van 2020

Om de keuze voor een elektrische haard wat makkelijker te maken, kun je een kijkje nemen in de elektrische haard test. In deze test is gekeken naar de meest populaire kachels en de beste elektrische haard consumentenbond geteste modellen. In deze selectie is gekeken naar de beste prijskwaliteitsverhouding. Daarnaast is rekening gehouden met aspecten zoals het gebruikscomfort, handige eigenschappen en specificaties, om zo de beste elektrische haard ervaring te selecteren.


Product


1. De Livin Flame Nottingham
Best getest overall

4.5/5

2.De Fleem Sfeerhaarden Sardinie

4/5

3.De TAGU PowerFlame

4/5

4. De Euromac Barcelona

4/5

5. De ClassicFire Memphis 

3/5

1. De Livin Flame Nottingham elektrische hanghaard

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 84%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Met deze prachtige haard van het merk Livin Flame met LED verlichting zorg je voor een echte eyecatcher in elke ruimte. De haard geeft voldoende warmte af en heeft een vermogen van wel 2000 Watt.

Met deze kachel kun je een ruimte van wel 200m² verwarmen. Hang de haard eenvoudig aan de wand met een handige ingebouwde wandmontage. Daarnaast heeft de kachel 2 warmtestanden, van 1000Watt en 2000Watt, waarmee je eenvoudig kiest voor de juiste aangename kamertemperatuur.

Bestel hier snel en gemakkelijk via bol.com

Voordelen De Livin Flame Nottingham elektrische hanghaard

 • Geschikt voor verwarmen van grote ruimtes

Nadelen De Livin Flame Nottingham elektrische hanghaard

 • Alleen geschikt voor aan de wand

2.De Fleem Sfeerhaarden Sardinie

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Fleem sfeerhaard Sardinie is een vrijstaand model waarmee je eenvoudig zorgt voor meer sfeer in elke soort ruimte. De haard biedt een prachtig realistisch vlambeeld en heeft een prachtige vormgeving. Binnen de selectie behoord de Fleem Sardinie haard zeker tot de beste vrijstaande elektrische haard.

De kachel heeft een vermogen van 1000Watt tot 2000Watt en is eenvoudig en snel in elkaar te zetten. Door het stijlvolle en moderne design past het model in elk type ruimte. De kachel is eenvoudig in gebruik en onderhoud en biedt warmte voor een grote ruimte.

Bekijk hier wat andere zeggen over deze kachel

Voordelen De Fleem Sfeerhaarden Sardinie

 • Stijlvol design

Nadelen De Fleem Sfeerhaarden Sardinie

 • Prijzig model

3.De TAGU PowerFlame 60 x 50cm - inbouw elektrische haard

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

De TAGU elektrische haard is een prachtige en sfeervolle sfeerhaard met realistisch vlameffect en behoord daarom uiteraard thuis in de lijst aan beste elektronische haarden. Met tal van handige eigenschappen is deze haard onder vele gebruikers een absolute aanrader. 

De TAGU haard is eenvoudig te bedienen vanaf afstand en biedt vele extra functies. Zo heeft de haard een digitale thermostaat en heeft de haard een automatische open raam detectie. Hiermee biedt de haard een extra veiligheidselement en zekerheid, waardoor je optimaal en onbezorgd van de haard kunt genieten.

Daarnaast heeft de haard een handige display met instellingen die eenvoudig weer verdwijnt naar 60 seconden. De haard kan zelfstandig worden geplaatst of worden opgehangen aan een wand.

Benieuwd geworden naar deze haard? Bestel hem direct via Bol.com!

Voordelen De TAGU PowerFlame 60 x 50cm – inbouw elektrische haard

 • Zowel voor aan de wand als vrijstaand te plaatsen

Nadelen De TAGU PowerFlame 60 x 50cm – inbouw elektrische haard

 • Prijzig model

4. De Euromac Barcelona – Sfeerhaard

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Op zoek naar een handig vrijstaande haard? Dan is deze haard een zeer geschikte keuze. De Euromac Barcelona is een handige elektrische haard op wielen. Daarmee plaats je, en verplaats je de haard eenvoudig waar en wanneer je maar wilt. De haard biedt een realistische vlam en is eenvoudig te bedienen.

De haard heeft 2 verwarmingsstanden en warmt snel op. Met de Euromac Barcelona ga je voor een realistisch en stijlvol model wat binnen elk interieur perfect tot zijn recht komt.

Voordelen De Euromac Barcelona – Sfeerhaard

 • Staat op wielen

Nadelen De Euromac Barcelona – Sfeerhaard

 • Geen afstandsbediening

5. De ClassicFire Memphis - Electrische sfeerhaard Hangend -LED

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

De meest voordelige haard uit de lijst is de ClassicFire Memphis haard. Met de luxe elektrische haard van ClassicFire ga je voor een realistische en sfeervolle vlammengloed. De haard heeft een compact formaat en biedt voldoende warmte voor een kamer van ongeveer 20m². De haard is eenvoudig aan de muur te hangen en biedt sfeer op elke plek in het huis. De haard heeft energiebesparende LED verlichting en een vermogen tot 1800Watt.

Voordelen ClassicFire Memphis – Electrische sfeerhaard Hangend -LED

 • Goedkoop model
 • Zowel vrijstaand en om op te hangen

Nadelen ClassicFire Memphis – Electrische sfeerhaard Hangend -LED

 • Geen inbouw mogelijk

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>