Laatste update: augustus 2022

Door: Sanne

Best Geteste Viskom

Viskom glad 25 cm

Op zoek naar de beste vissenkom 2022? In onze viskom test hebben we de beste viskommen vergeleken en de Viskom glad 25cm is verkozen tot beste koop vissenkom 2022!

Deze vissenkom is namelijk alles wat je zoekt in een goede vissenkom: een klassieke, ronde vorm van 25cm in diameter. Genoeg ruimte voor jouw kleine zwemmende vriend - en je kan hem van alle kanten uitstekend bekijken, zodat je er zelf ook nog plezier aan beleeft!

De opening aan de bovenkant voorziet de kom nog van enige zuurstof en zo kun je je vis ook makkelijk blijven voeden. Ideaal dus als je maar 1 of 2 kleine visjes hebt!

Op zoek naar een goede vissenkom voor jouw zwemmende kameraad? Goed nieuws! Je hoeft zelf niet meer de eindeloze zoektocht aan te gaan naar welke vissenkom het beste is voor jouw vissen. Tientallen vissenkommen op het internet hebben we bij Top-X vergeleken.

Voor iedere soort vis en voor iedere kamer van het huis is er weer een andere beste vissenkom. Om de beste vissenkom 2022 voor je uit te zoeken hebben we bijvoorbeeld de beste vissenkom voor kleinere vissen, de beste vissenkom om als aquarium te gebruiken en de beste vissenkom voor een lagere prijs. 

Waar een vissenkom kopen? Via Top-X natuurlijk! Niet alleen beantwoorden we veel vragen die je waarschijnlijk hebt, zoals wat is de beste vissenkom met accessoires of voor grotere vissen - ook hebben we de beste prijs al voor je opgezocht voor al deze producten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste vissenkommen

Beste koop vissenkom
1.  Viskom glad 25 cm

Beste vissenkom met decoratie
2. Gladult Vissenkom Aquarium

Beste cylinder vissenkom 
3.Viskom cylinder

Beste ontwerp vissenkom
4. Tyra Vissenkom Aquarium

Beste vissenkom met kartelrand
5. Viskom met kartel

Top 10 beste vissenkommen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste viskommen.


Waar op letten bij het kopen van een vissenkom?

De beste vissenkom 2022 zoek je niet lukraak uit. Je vis is immers je huisdier en je beste vriend. Hij of zij verdient natuurlijk de beste vissenkom van de wereld! Wat is de beste vissenkom dan? En waar een vissenkom kopen voor jouw vis? Door goed te letten op onderstaande eisen aan een goede vissenkom, voorkom je een miskoop!

Grootte

Een vis heeft natuurlijk de ruimte nodig om goed te kunnen zwemmen. Een vissenkom voor goudvissen zal een andere grootte hebben als één voor een kleinere vissoort.

Vorm

Een klassieke vissenkom heeft een bol ontwerp, maar tegenwoordig kan je ze ook vinden in cylindervorm of andere vormen. Kies gewoon wat het beste past bij jouw interieur!

Opening

Hoe groot moet de opening van de vissenkom zijn? Zo kun je de vis beter voederen en komt er meer zuurstof bij het water.

Verlichting

Zit er verlichting bij de vissenkom? Als dat zo is, heb je natuurlijk een elektriciteitsbron nodig en niet alle vissoorten vinden dit fijn.


Wat is de beste vissenkom van 2022? 

De beste vissenkom 2022 vind je hieronder! Om de beste vissenkom 2022 voor je uit te zoeken hebben we bijvoorbeeld de beste vissenkom voor kleinere vissen, de beste vissenkom om als aquarium te gebruiken en de beste vissenkom voor een lagere prijs. Veel plezier met je nieuwe vissenkom!

1. Viskom glad 25 cm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste vissenkom 2022? In onze viskom test hebben we de beste viskommen vergeleken, en de Viskom glad 25cm is verkozen tot beste koop vissenkom 2022!

Deze vissenkom is namelijk alles wat je zoekt in een goede vissenkom: een klassieke, ronde vorm van 25cm in diameter. Genoeg ruimte voor jouw kleine zwemmende vriend - en je kan hem van alle kanten uitstekend bekijken, zodat je er zelf ook nog plezier aan beleeft!

De opening aan de bovenkant voorziet de kom nog van enige zuurstof en zo kun je je vis ook makkelijk blijven voeden. Ideaal dus als je maar 1 of 2 kleine visjes hebt. En over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken: de vissenkom is erg stevig en valt niet zomaar omver door de grote voet.

Voordelen Viskom glad 25 cm

 • Veilig
 • Glas aan alle kanten
 • 25 cm groot
 • Goedkope vissenkom

Nadelen Viskom glad 25 cm

 • Bolling kan voor vervorming zorgen in het beeld

2.  Gladult Vissenkom Aquarium

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Gladult Vissenkom Aquarium is de volgende vissenkom in onze top 5 lijst - en als je bovenstaande foto ziet, begrijp je meteen waarom! Je gunt je vissen een omgeving waar ze zich thuis voelen, en met deze mooi ontworpen bodem krijgen ze precies dat.

Een paar groene rotsen en een Atlantis-achtig huisje decoreert deze vissenkom zodat hij er niet meer zo simpel uit ziet als een lege kom. Dat is wel zo fijn, zowel voor je vis als voor jouzelf. De kom heeft een inhoud van 33 liter, meer dan genoeg dus voor goudvissen maar ook talloze andere soorten vissen.

Zoek je dus nog een stijlvolle vissenkom voor je nieuwe kameraad op kantoor of in je woonkamer? De Gladult Vissenkom Aquarium is precies waar je naar op zoek bent!

Voordelen Gladult Vissenkom Aquarium

 • Mooie decoratie
 • 33 liter inhoud
 • Grote opening

Nadelen Gladult Vissenkom Aquarium

 • Bolling kan voor vervorming zorgen in het beeld

3. Viskom cylinder

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het grootste nadeel van veel bolle viskommen, is tevens het grootste voordel van deze Viskom cylinder. De cylinder vormige vissenkom kopen veel mensen als ze hun vis wat beter willen kunnen bekijken. Doordat de vissenkom niet bol is, alleen rond, is het glas helder en zo transparant als je zou verwachten.

En wat dacht je van de ondergrond van deze vissenkom? Met de grindvloer van de vissenkom hebben je vissen een natuurlijker gevoel bij hun omgeving. Dit maakt je vis gelukkiger en dat is natuurlijk erg belangrijk als je een echte dierenvriend bent. Maar daarnaast ziet het er ook net wat organischer uit, waardoor de cylinder vissenkom perfect past in de inrichting van je huis of kantoor.

Voordelen Viskom cylinder

 • Grindvloer voelt natuurlijk aan voor vis
 • Organisch uiterlijk
 • Beter beeld van je vis

Nadelen Viskom cylinder

 • Niet de goedkoopste

4. Tyra Vissenkom Aquarium

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Naast de traditioneel gevormde vissenkommen, zijn er ook vissenkommen die afwijken van de bolle en ronde vorm - denk hierbij aan de foto hierboven, de Tyra Vissenkom Aquarium. Dit aquarium onderscheidt zichzelf als de beste vissenkom met een unieke vorm. 

Naast de unieke vorm is deze vissenkom natuurlijk ook voorzien van de nodige decoraties. Je kan bijvoorbeeld een plantje in de vissenkom stoppen, die het water schoon houdt en de vis een referentiepunt geeft om langs te zwemmen.

De Tyra Vissenkom Aquarium is ongeveer 32 cm in diameter op het breedste punt. Hij is zeer stevig gevormd en gemaakt van een dikke glassoort, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je visje!

Voordelen Tyra Vissenkom Aquarium

 • Unieke vorm
 • Veel decoratiemogelijkheden
 • Stevig

Nadelen Tyra Vissenkom Aquarium

 • Van kunststof gemaakt

5. Viskom met kartel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot de Viskom met kartel, een vissenkom die aan de bovenkant een bijzondere finish heeft. Door de kartels met een punt aan de bovenkant van de vissenkom, lijkt deze beste vissenkom erg royaal. De decoraties aan de bovenkant hebben iets weg van een kroon, dus als je je vis echt een royale behandeling wil geven en hem als een prins wil behandelen is dit de beste vissenkom 2022 voor jouw diertje!

De Viskom met kartel heeft in totaal een inhoud van zo'n 9 liter, en daardoor is er dus genoeg ruimte om nog wat extra decoratie toe te voegen aan de viskom zelf. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kristallen ondergrond om de premium look van de vissenkom helemaal af te maken!

Voordelen Viskom met kartel

 • Een deftige vissenkom
 • Niet te duur
 • 9 liter inhoud

Nadelen Viskom met kartel

 • Decoraties niet meegeleverd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vissenkommen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vissenkommen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vissenkommen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vissenkommen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>