• Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Hardloopschoenen Dames [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Jack

Beste Geteste Hardloopschoenen Dames

beste-hardloopschoenen-dames

NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN

Altijd maar die heren hardloopschoenen! Top-X wanneer maken jullie een top 5 beste hardloopschoenen voor dames? Goed nieuws dames! in onze hardloopschoenen voor dames test 2022 hebben groot aantal hardloopschoenen voor dames met elkaar vergeleken en uitgebreid getest. Hieruit is gebleken dat de NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN de aller beste koop is die je in huis kan halen!

De NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN is een een neutrale hardloopschoen ontworpen voor alle soorten lopers, alweer in haar vierde generatie heeft Nike voor deze variant een aantal cruciale veranderingen doorgevoerd.

De hardloopschoen komt met een extra ventilerend en zacht boven werk, de vier individuele stukken weefsel geïntegreerd in de veters zorgen voor een optimale ondersteuning. daarnaast zorgen de elastische afwerkingen voor een comfortabele sok achtige pasvorm.

Meer te weten komen over de beste hardloopschoenen voor dames 2022? Klik dan op de onderstaande button!

Dames vinden jullie het heerlijk om te hardlopen en zijn jullie altijd al nieuwsgierig geweest naar de beste hardloopschoenen voor dames? Wij van Top-X krijgen steeds vaker signalen van vrouwen die het moeilijk vinden om de juiste aankoop te verrichten. Wij begeleiden jullie graag zo goed mogelijk en om deze redenen hebben we een overzicht samengesteld met de best geteste hardloopschoenen voor dames op dit moment.

Welke dames hardloopschoenen zijn het beste ? Top-x heeft meer dan 17 verschillende hardloopschoenen voor dames uitgebreid getest en beoordeeld aan de hand van een aantal belangrijke criteria denk hierbij aan veelvoorkomende wensen en behoeftes, pasvorm, afwikkeling en demping. De uitkomsten van dit onderzoek worden in dit artikel besproken hierbij kun je een top 5 hardloopschoenen voor dames verwachten waar we kort de belangrijke punten van de hardloopschoen doornemen en de voor en nadelen tegen over elkaar afwegen.

Verder word je in dit artikel geattendeerd op de punten waar je op moeten letten bij het aanschaffen van hardloopschoenen voor dames. Scrol dus gauw verder naar beneden! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Hardloopschoenen

beste-hardloopschoenen-dames

Beste koop hardloopschoenen dames 2022
1.  NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

Beste hardloopschoenen dames dagelijkse routine
2.  HOKA ONE ONE CLIFTON 8 WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

Beste duurzame hardloopschoenen dames
3. ADIDAS ADISTAR WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

Beste hardloopschoenen dames lange afstanden
4. ON CLOUDSTRATUS WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

Beste hardloopschoenen dames overpronatie
5. NEW BALANCE 860 V12 WOMEN


Waar op letten bij het kopen van een hardloopschoenen voor dames?

Welke hardloopschoenen voor dames zijn het beste en waar moet ik op letten? Het kopen van de juiste hardloopschoenen is niet zo makkelijk als het lijkt, hardloopschoenen komen in allerlei soorten en maten en worden door verschillende lopers steeds anders ervaren. Wij zien steeds vaker dan consumenten persoonlijk andere eisen stellen aan een " goede " hardloopschoenen, waardoor de waarde van een hardloopschoen voor iedereen anders is. 

Om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in de aanschaffing van goede hardloopschoenen die uiteindelijk perfect bij jou passen hebben we hieronder een aantal criteria punten samengesteld waar je op moet letten bij de aanschaf van hardloopschoenen voor dames. Deze criteria punten lijken zeer sterk op de beste hardloopschoenen dames volgens de consumentenbond en sluiten de kans op een miskoop bijna geheel uit.  

Demping

De demping in hardloopschoenen absorbeert de impact van je pas. De hoeveelheid demping in een schoen is afhankelijk van de stijfheid van de tussenzool. Een goede demping is dus belangrijk! Dit zorgt voor een zachtere landing en een betere hardloop ervaring

Fitting

Bij het kiezen van de juiste hardloopschoenen is het kiezen van de juiste fitting zeer belangrijk je wilt natuurlijk wel comfortabel in je schoenen staan. Als je te maken hebt met een afwijkende pasvorm, staat dit bijna altijd weergegeven op de website waar je je hardloopschoenen koopt. Hardloopschoenen vallen meestal kleiner uit omdat je voeten tijdens het hardlopen in de schoen opzwellen, alhoewel een smallere fitting voor dames vaak geschikt is raden wij je wel aan om hier goed op te letten.

Ondergrond

Traditionele hardloopschoenen zijn ontworpen voor gebruik op de vaak wat harde oppervlakken, trailschoenen hebben veel verschillende buitenzolen en verschillende gripopties voor een specifiekere ondergrond. Voordat je een paar hardloopschoenen aanschaft is het handig om te bedenken waar en voor hoelang je idealiter hardloopt.

Pronatie

Voor dat je een paar hardloopschoenen aanschaft is het belangrijk om verder te kijken dan de basis specificaties. Het is ook belangrijk om te weten in wat voor categorie hardloper je valt, ben je een neutrale loper of toch een overpronerende loper? Hierbij komt je voet bij de landing teveel aan de buitenkant van de hiel terecht waardoor er veel druk om de binnenkant van je voet komt te staan. Als je erachter komt hoe je proneert tijdens het hardlopen zal dit in de toekomst bij de aanschaf van hardloopschoenen in zijn voordeel werken. 


Wat zijn de beste hardloopschoenen van 2021?

Na al deze informatie vraag jij je misschien af, Top-X wat zijn dan de beste hardloopschoenen voor dames, en welke hardloopschoenen voor dames past het best bij mij? Hieronder wordt eindelijk de hardloopschoenen voor dames test van 2022 uitgebreid toegelicht. 

Bij elke type hardloopschoen voor dames vind je een korte review waarin we de voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen. Ook geven we elke hardloopschoen voor dames een cijfer op basis van bevindingen in onze hardloopschoenen voor dames test. 

1.  NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

We trappen deze lijst af met de NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN. Deze hardloopschoenen voor dames komen het beste uit de test en zijn wat ons betreft de beste koop die je in 2022 in huis kan halen. 

Of je nou vaak dagelijks allround hardlooprondjes loopt of regelmatig lange afstanden de NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN is voor iedereen geschikt. Nike heeft deze vierde generatie hardloopschoen een nieuw leven in leven in geblazen en een paar belangrijke veranderingen doorgevoerd.  Zo komt de NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN met een extra ventilerend en zacht bovenwerk.

Hiernaast trek je de NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN gemakkelijk aan en uit en zit je altijd comfortabel in je schoenen doordat de elastische afwikkeling van de schoen zorgt voor een sokachtige pasvorm. Verder wordt je voet optimaal ondersteunt door de de vier individuele stukken weefsel die geïntegreerd zijn in de veters.

Aan kwaliteit hangt een groter prijskaartje, hierdoor is de NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN wat duurder geprijsd.

Voordelen NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN

 • Voor iedere loper geschikt
 • Betrouwbare, kwalitatieve vierde generatie hardloopschoen
 • Optimale ondersteuning door geïntegreerd weefsel
 • Flexibel door de sokachtige pasvorm

Nadelen NIKE ZOOM FLY 4 WOMEN

 • Duurder geprijsd

2. HOKA ONE ONE CLIFTON 8 WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de tweede plaats hebben we de HOKA ONE ONE CLIFTON 8 WOMEN geselecteerd. 

Ben jij een casual hardloopster en hou je ervan om dagelijks kortere routine rondjes te hardlopen dan is de HOKA ONE ONE CLIFTON 8 WOMEN een perfecte match! Deze stoere gestroomlijnde hardloopschoenen voor vrouwen beschikt over een optimaal ademend vermogen en komt met een vernieuwd mesh bovenwerk volledig vegan.

De tussenzolen zorgen voor een aangenaam en comfortabel gevoel en dankzij het verhoogde lipje aan de achterkant van de schoen wordt het instap gemak aanzienlijk bevorderd. De verbeterde afwikkeling van de hardloopschoen is te danken aan de Meta-Rocker die voor een verbeterde demping en loop gemakt zorgt. Verder zijn de hardloopschoenen voorzien van een slijtzool waardoor je profiteert van meer grip en grondcontact.

Helaas zijn deze hardloopschoenen niet geschikt voor de langere marathon afstanden.

Voordelen HOKA ONE ONE CLIFTON 8 WOMEN

 • Zeer geschikt voor dagelijkse routine rondjes
 • Vernieuwd bovenwerk wat zorgt voor een ademend vermogen
 • Meta-Rocker zorgt voor een verbeterde demping en loopgemak

Nadelen HOKA ONE ONE CLIFTON 8 WOMEN

 • Minder geschikt voor lange afstanden

3. ADIDAS ADISTAR WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de ADIDAS ADISTAR WOMEN geëindigd. Geef je liever de voorkeur aan Adidas hardloopschoenen en hecht je waarde gerecycled materiaal dat gebruikt is in je hardloopschoen? Lees dan gauw verder want de kans is aanwezig dat je deze hardloopschoenen in de toekomst gaat overwegen. 

De ADIDAS ADISTAR WOMEN is duurzaam ontwikkeld en voor een langere periode goed te gebruiken. Het bovenwerk van deze hardloopschoen bestaat voor 50% uit plastic gehaald uit de plastic-soup en 50% is gemaakt van gerecycled polyester wat ook nog eens zorgt een verminderde irritatie.  

De dankzij de innovatieve demping van de hardloopschoen sta je altijd comfortabel in je schoenen en profiteer je ook nog eens van geweldige loopervaringen, waarbij je jezelf en de natuur een stuk blijer maakt.

Helaas zijn ook deze hardloopschoenen niet geschikt voor langere marathon afstanden.

Voordelen ADIDAS ADISTAR WOMEN

 • Duurzaam ontworpen en gemaakt van gerecycled materiaal 
 • Licht gewicht
 • De Repetitor-middenzool zorgt voor een dubbele dichtheid bij de hiel en voet
 • Comfortabele innovatieve demling

Nadelen ADIDAS ADISTAR WOMEN

 • Minder geschikt voor lange afstanden

4. ON CLOUDSTRATUS WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Respectievelijk op de vierde plek hebben we de ON CLOUDSTRATUS WOMEN geselecteerd. Mocht je geïnteresseerd zijn in het lopen van marathons of lange afstanden, dan adviseren wij zeker om deze hardloopschoenen in overweging te nemen.

De ON CLOUDSTRATUS WOMEN is een neutrale hardloopschoen speciaal ontworpen om je een voordeel te bieden bij het lopen van lange afstanden. Deze hardloopschoenen zijn zeer geliefd bij het lopen van (middel) lange marathons, vele hardlopers gingen je al voor waardoor deze hardloopschoenen zijn verkozen tot de beste lange afstand hardloopschoenen voor dames.

De verbeterde horizontale en verticale demping biedt de schoen een stabiele ondersteuning aan dat niet ten koste gaat van je snelheid. Het materiaal geïntegreerd in de voorvoet verdelen de druk bij elke landing en ondersteunen een krachtige stuwkracht bij het afzetten, hierdoor buigt de schoen tegelijkertijd mee met je voet.

De ON CLOUDSTRATUS WOMEN hebben zij stevig, hebben een comfortabele pasvorm en zijn licht van gewicht. Verder heeft de schoen een optimaal ademend vermogen, wat zorgt voor de nodige luchtstroom. 

Deze hardloopschoenen zijn uitsluitend zeer geschikt voor marathons en langere afstanden. Om deze reden raden we je aan om te kijken naar de andere modellen als je vaak kort routine rondje loopt.

Voordelen ON CLOUDSTRATUS WOMEN

 • Zeer geschikt voor marathon en lange afstand lopers
 • Verdeling van de druk in de voorvoet en ondersteuning bij het afzetten
 • Verbeterde horizontale en verticale demping
 • Optimaal ademend vermogen wat zorgt voor de nodige luchtsroom

Nadelen ON CLOUDSTRATUS WOMEN

 • Minder geschikt voor korte afstanden

5. NEW BALANCE 860 V12 WOMEN

beste-hardloopschoenen-dames

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatst maar zeker niet de minste hardloopschoenen voor dames hebben we de NEW BALANCE 860 V12 WOMEN speciaal voor overpronerende lopers!

Zonder de juiste hardloopschoenen kunnen overpronerende lopers veel last krijgen tijdens het hardlopen, Hierbij komt je voet bij de landing teveel aan de buitenkant van de hiel terecht waardoor er te veel druk op de binnenkant van je voet komt te staan. Speciaal voor dit type lopers hebben we verschillende antipronatie schoenen onderzocht waarbij de NEW BALANCE 860 V12 WOMEN als beste uit de hardloopschoenen voor dames test is gekomen

De vernieuwde NEW BALANCE 860 V12 WOMEN geeft de loper een zacht en tegelijkertijd een stevig gevoel rondom de voet. Met een oog voor detail heeft New Balance en reflecterende strip om de hiel en de neus van de schoen geïntegreerd waardoor je in de avond of in de nacht veel beter zichtbaar bent. Verder zijn deze hardloopschoenen comfortabel, stabiel en biedt de loper genoeg ondersteuning tijdens het hardlopen.

Let op dit zijn antipronatieschoenen en dus minder geschikt voor de neutrale loper.


Voordelen NEW BALANCE 860 V12 WOMEN

 • Zeer geschikt voor overpronerende lopers
 • Comfortabel zacht en zeer stevig tegelijkertijd
 • Reflecterende strips geïntegreerd rondom de hiel en de neus van de voet voor extra zichtbaarheid

Nadelen NEW BALANCE 860 V12 WOMEN

 • Aan de dure kant

Meer lezen over hardlopen? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar hardloopschoenen voor heren, hardloop horloges of hardloopverlichting? Op top-X.nl vind je de beste producten.


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hardloopschoenen voor dames hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten hardloopschoenen voor dames getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hardloopschoenen voor dames op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hardloopschoenen voor dames op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Het team achter top-X bestaat uit ervaren product experts. Inmiddels bestaat het team uit 7 verschillende experts. Om te zorgen dat we alles op de juiste manier reviewen hebben wij onze eigen checklist ontwikkeld. Hierin behandelen we van ieder product de volgende aspecten; prijs, kwaliteit, ervaringen van bestaande klanten en de belangrijkste specificaties.

Dit zorgt ervoor dat we voor iedere consument, in iedere situatie, een juiste aanbeveling kunnen doen. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP