fbpx
 • Home
 • /
 • Fitness
 • /
 • Fitbike race 8 Review: Kopen of toch niet? Onze ervaringen

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Redactie Top-X

FitBike Race 8 Review

Ben jij op zoek naar een écht goede fitness fiets? Kijk dan vooral niet verder! De FitBike race 8 is dan de perfecte fitness fiets voor jou. De FitBike race 8 fiets is dan ook ontzettend populair en geliefd onder de thuissporter: en wij begrijpen wel waarom. 

En waarom dan? Nou, alleen het design is al prachtig! De fiets ziet er mooi en dynamisch uit en zorgt dankzij het slimme design voor optimale fietsprestaties. Zo heeft het vliegwiel van de fiets een gewicht van maar liefst 18 kilo!

Daarnaast is de aandrijving van de Race 8 ook erg uniek. De Indoor Cycle wordt namelijk niet aangedreven met behulp van een ketting, maar met een Hutchinson Poly V-belt. Dat betekent dat de FitBike race 8 súper stil is.

En voor zo’n prijs is dat best een unicum. Tevens kan je de intensiteit van de Indoor Cycle precies instellen naar je eigen voorkeur dankzij het uiterst revolutionaire weerstandsysteem. Al met al kunnen we wel zeggen dat deze fitness fiets voorzien is van alles wat je nodig hebt om goed te kunnen sporten, ondanks of je nou beginner of gevorderd bent. En of ‘ie geschikt is voor thuisgebruik? Jazeker!


Op zoek naar een goede fitness fiets? En heb je je oog op de FitBike? Of ben je zelfs van plan de FitBike race 8 te kopen? Dan ben je hier op het goede adres. Wij hebben dit fitnessapparaat namelijk heel erg uitgebreid getest op veel verschillende vlakken.

Zo hebben wij alvast voor jou bekeken of deze race 8 het geld wel écht waard is. Want je wil je geld uiteraard besteden aan een fitnessapparaat die ook daadwerkelijk doet wat je ervan verwacht. En precies daarom hebben wij deze FitBike race 8 review geschreven, waarin wij eigenlijk alle belangrijk info op een rijtje hebben gezet om te bepalen of je deze fiets juist wel of niet moet kopen.  

Op basis van die test hebben wij ook een beoordeling opgesteld inclusief cijfer. Ook nieuwsgierig naar de beoordeling? Lees dan gauw verder!


Belangrijkste voordelen en nadelen FitBike Race 8

Voordelen FitBike Race 8

 • De Race 8 wordt aangedreven door een Hutchinson Poly V-belt waardoor deze muisstil is tijdens gebruik
 • Het zadel kan je zowel horizontaal als verticaal instellen, en het stuur kan je ook verticaal instellen
 • Door de maar liefst 8 stelpootjes zorg jij dat de FitBike altijd recht staat, ook op scheve vloeren
 • Je hebt de mogelijkheid om zonder weerstand erg hoge trapfrequenties te behalen en door de weerstand te verhogen lijkt het net alsof je door de bergen fietst
 • Heeft een zwaar vliegwiel met een gewicht van maar liefst 18 kilo
 • Dankzij het soft grip foam stuur heb je een zeer fijne en daarnaast ook stevige grip
 • Op het display van de fiets kan je o.a. je snelheid, tijd, afstand, hartslag en calorieverbruik zien

Nadelen FitBike Race 8

 • Heeft geen standaard SPD op de fiets
 • Je kan de fiets helaas niet inklappen en daardoor moeilijk opbergen

FitBike Race 8 Test 

Goed, je hebt het net misschien al kort tussen de regels door gelezen. Maar wij hebben deze fitness fiets dus zeer uitgebreid getest. Op die manier konden wij inzicht krijgen in de vraag of deze race 8 het geld daadwerkelijk waard is. En zo kunnen wij jou hierover een goede beoordeling geven natuurlijk.

Om te zorgen dat de testresultaten zo dicht mogelijk bij de waarheid liggen en zo accuraat mogelijk zijn hebben wij dus veel verschillende factoren onderzocht. Die factoren hebben wij hieronder lekker overzichtelijk op een rijtje gezet. Ook nieuwsgierig geworden naar de uitslag van de test? Dan kan je hieronder de FitBike race 8 review lezen!

Gebruiksgemak

De eerste criteria die wij hebben meegenomen in dit artikel is gebruiksgemak. Dit is natuurlijk erg belangrijk. Zo hebben we gekeken naar hoe makkelijk de fiets is in gebruik en hoe simpel je deze op kan zetten/ in elkaar kan zetten.

Want gebruiksgemak is misschien wel het allerbelangrijkste bij een fitness fiets. Gelukkig scoorde de FitBike race 8 op het gebied van gebruiksgemak verbazingwekkend goed. Zo is de fiets makkelijk in elkaar te zetten met behulp van de bijgeleverde handleiding (die ook nog eens in het Nederlands is).

Ook neemt de fiets relatief weinig ruimte in. Hierdoor heb je ook nog genoeg ruimte voor andere spullen in je kamer zonder dat de fiets erg in de weg zal staan. Zeker wanneer je enigszins klein woont kan dat een groot voordeel zijn. Ook wijst het display zichzelf uit en is alles goed te vinden.

Comfort

Of je nou daadwerkelijk een tocht maakt op de fiets door de bergen of dit vanuit je huis doet, het is belangrijk dat je comfortabel kan zitten. Zeker wanneer je graag lang traint is comfort wel zo belangrijk. Anders kan je na een halfuur het trainen al staken, en dat is zonde. 

Ook op dit stuk van de FitBike race 8 review wist de fiets goed naar voren te komen. Je kan het zadel zowel horizontaal als verticaal instellen naar je eigen voorkeur. Ook het stuur kan je verticaal verstellen waardoor je de fiets goed kan afstemmen op je lichaamslengte. 

Daardoor kan je optimaal sporten! En de 8 stelpootjes zorgen ervoor dat de fiets stevig en rechtop blijft staan. Het stuur is voorzien van soft grip foam. Dit voelt prettig aan en zorgt daarnaast ook nog voor een stevige grip.

Duurzaamheid

Dan duurzaamheid. Hiermee bedoelen we eigenlijk hoe lang je met zo’n apparaat kan doen. Wanneer je een fitnessapparaat koopt wil je hier wel meerdere jaren mee vooruit kunnen uiteraard. Zeker wanneer je intensief traint is het wel zo fijn dat je niet na een jaar alweer een nieuwe hoeft te kopen (en fitnessapparaten zijn niet goedkoop).

Qua duurzaamheid zit het ook wel goed met de fiets. Je kan er dankzij het duurzame en stevige materiaal wel een paar jaar mee vooruit zonder dat de fiets minder goed gaat presteren. Hierdoor is het geld dat je erin stopt de investering ook daadwerkelijk waard. Daarnaast is de garantie ook 2 jaar, en dat is altijd fijn.

Materiaal (Vliegwiel)

Ook hebben we gekeken naar het materiaal. Eerder in dit artikel hebben wij dit ook al even kort benoemd, maar we wilden er toch nog even iets uitgebreider op ingaan. Tevens is er bij materiaal ook gekeken naar het type weerstand.

De fiets is gemaakt van zeer stevig materiaal. Niet heel zwaar, want het gewicht van het fitnessapparaat is slechts 44 kilo. Hierdoor is deze dus ook niet moeilijk te verplaatsen. Dit is al een groot voordeel vinden wij.

Daarnaast wordt de fiets standaard geleverd met pedalen van zeer hoogwaardige kwaliteit. En deze zijn dan ook nog eens voorzien van toe clips. Dat betekent dat jij de pedalen exact kan instellen naar het formaat van je voeten en je deze dus stevig vast kan zetten op de pedalen.

Hierdoor kan je eigenlijk nog meer kracht zetten. Ook kan je met het weerstandsysteem inclusief rem de intensiteit van de Indoor Cycle erg precies instellen. Daardoor is de fiets goed geschikt voor gevorderde fietsers. En je kan zelfs zonder weerstand hoge trapfrequenties halen en de weerstand een flink stukje opschroeven. Helaas is de fiets niet inklapbaar.

Trainingsprogramma's

Het maakt niet uit hoe vaak je van plan bent dit fitnessapparaat te gebruiken: een variatie aan trainingen is altijd een fijne extra functionaliteit. Zo houd je het trainen leuk en afwisselend, waardoor je ook meer motivatie hebt om vaker te fietsen.

En ja, de FitBike Race 8 is zelfs voorzien van verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor zorg jij voor een flinke dosis afwisseling tijdens je training. Ook kan je op het display de volgende dingen zien: je snelheid, tijd, afstand, hartslag én zelfs je calorieverbruik. Dat betekent dus ook dat je zeer gericht kan gaan trainen als je bepaalde doelen hebt gesteld voor jezelf. We gaven het eerder al aan, maar de fiets is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. En voor de gevorderden kunnen de trainingen zelfs extra intensief gemaakt worden. Dat is fijn, zeker wanneer je traint voor een wedstrijd of lange fietstocht.

Extra functionaliteiten 

Tot slot hebben we als laatste criteria van de test gekeken naar mogelijke extra functionaliteiten. Daarmee bedoelen we welke extra mogelijkheden de fiets heeft die andere fitness fietsen bijvoorbeeld niet hebben.

En daar heeft de FitBike race 8 wel een paar van. Zo is de fiets op zo’n manier ontworpen dat alle schokken goed worden opgevangen tijdens het fietsen. En dat ook bij de meest extremen en intensieve trainingen.

Dit heeft onder andere te maken met het speciaal ontworpen, industriële lagerwerk en door het ontwerp van het frame en de crankstel. Dit is geïnspireerd op de professionele wielren industrie! Oh, en nog een extra functionaliteit: de fiets is ergonomisch beproefd en het frame heeft daardoor geen vierkante maar juist ronde buizen.


FitBike Race 8 Product eigenschappen

Naast bovenstaande criteria hebben we ook gekeken naar de belangrijkste product eigenschappen van deze FitBike Ride 5. 

Specificaties

Header

Gewicht

44 kg

Maximaal belastbaar gewicht

120 kg

Afmetingen

126 x 51 x 119

Display weergave

Calorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage

Aandrijving

V-Belt

Gewicht vliegwiel

18 kg


FitBike Race 8 Ervaringen van anderen

Naast onze eigen FitBike Race 8 zijn we voor jullie ook op onderzoek gegaan en gekeken hoe de FitBike Race 8 beoordeeld wordt door andere consumenten. Hierdoor zie je direct hoe goed de FitBike Race 8 ervaringen van anderen zijn.

Gisteren mijn nieuwe Race 8 thuis gekregen. Perfecte communicatie. Perfecte levering. Binnen het uur gemonteerd en afgesteld. Ondanks lange levertijd toch weer bewust voor dit type gekozen. Drie jaar geleden hetzelfde type gekocht en altijd intensief gebruikt. Nu 1 voor in fitness-kamer en 1 voor voor achter mijn computer-thuiswerkplek.

Sjef

Je 3 dagen in bezit en er al 3 dagen opgezeten. Heerlijke fiets. Inderdaad geruisloos ! Zeer tevreden

Rob van Keulen

Prima fiets, lekker stil, je blijft fietsen . Goede prijs kwaliteit verhouding. Heel tevreden Heb hem drie maanden en fiets bijna elke dag met plezier "

Hans


Voor wie is de Fitbike race 8 Geschikt? 

Is het je nog niet helemaal duidelijk of de FitBike race 8 nou geschikt is voor jou? Dan leggen wij je dat nog even kort uit. De FitBike is prima te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden, maar gevorderden kunnen er wel meer en intensiever mee trainen. Als je dus op zoek bent naar een échte beginnersfiets is deze minder goed geschikt.


Conclusie: FitBike Race 8 kopen of niet?

9.4

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Zo: dit was alweer de hele Fitbike race 8 review. En aan het eind van een review komt altijd een eindconclusie. En bij deze is dat niet anders! Dus: is de FitBike race 8 het geld nou echt waard?

Wij hebben het misschien als enigszins laten doorschemeren, maar het antwoord is volmondig ja. De fiets is voorzien van alle handige functionaliteiten die je ervan mag verwachten en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Zo wordt de fiets aangedreven door een Hutchinson Poly V-belt waardoor deze muisstil is tijdens het trainen. Hierdoor val je anderen er dus ook niet mee lastig! Daarnaast geeft het display van de fiets je inzicht in de tijd, afstand, snelheid, hartslag en calorieverbruik. 

Daardoor kan je dus extra gericht trainen. En dankzij het fijne ontwerp kan je de fiets en de pedalen goed afstellen naar je lichaamslengte en voet grootte. Wij vinden dus dat de FitBike race 8 het geld absoluut waard is en dit een goed fitnessapparaat is!


FitBike Race 8 alternatieven

Toch niet helemaal overtuigt? Helaas! Gelukkig zijn er verschillende goede alternatieven voor de FitBike Race 8Denk hierbij aan: 

- Fitbike Ride 2
- Fitbike Ride 5


Hoe hebben jullie de FitBike Race 8 getest?

In onze FitBike Race 8 hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we deze hometrainer op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zo hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de duurzaamheid van het apparaat, het comfort en natuurlijk naar de extra functionaliteiten. Vervolgens hebben we op basis van deze uitslag een cijfer gegeven. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bij Top-X is het ons doel om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken.

Zijn er FitBike Race 8 aanbiedingen?

Ben jij op zoek naar een FitBike Race 8 aanbieding? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een overzicht van de meest actuele FitBike Race 8 aanbiedingen. De FitBike Race 8 6 kopen? via Top-X vergelijk je direct de beste prijs.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>