Laatste update: mei 2022

Door: Sam

Best Geteste Kluis voor Thuis

LifeGoods Kluis - Elektronisch

LifeGoods Kluis - Elektronisch

Het is belangrijk om jouw belangrijke spullen achter slot en grendel te houden. Een goede kluis voor thuis is daarom een must-have. Maar wat is de beste kluis voor thuis? Wij van Top-X hebben het antwoord voor je!

Uit onze beste kluis voor thuis test 2022 is namelijk gebleken dat de LifeGoods Kluis - Elektronisch de beste optie is. Deze kluis voor thuis beschikt namelijk over verschillende handigheidjes zoals een elektronische werking, cijferslot, muurbevestiging en zelfs een 130 dB alarm.

Ben jij benieuwd naar deze kluis voor thuis? Klik dan op de button hieronder!

Spullen die je niet vaak gebruikt maar wel een hele belangrijke waarde hebben kun je maar beter goed beveiligen. Om die reden is een kluis voor thuis een hele handige gadget. Met z'n thuis kluis zorg jij er namelijk voor dat belangrijke documenten of bijvoorbeeld een harde schijf veilig zijn opgeborgen. Hierdoor bescherm jij ze tegen diefstal, maar ook tegen brand.

Veel kluizen voor thuis beschikken namelijk over extra functies om jouw documenten en andere spullen veilig te houden. Denk aan brandwerend materiaal, waterdichte behuizing en bevestigingsmaterialen. Om die reden zijn er ook ontzettend veel kluizen voor thuis welke ieder zijn voor- en nadelen hebben.

Wil jij weten wat de beste kluis voor thuis van 2022 is? Dan ben jij bij dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk een top 5 beste kluizen voor thuis en nog veel meer. Zo lees je iets over de belangrijkste criteria bij het kiezen van een kluis en ontdek je wat voor verschillende kluizen voor thuis er allemaal zijn. Benieuwd? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kluizen voor Thuis

LifeGoods Kluis - Elektronisch

Beste koop kluis voor thuis
1. LifeGoods Kluis - Elektronisch

Kreator KRT692010 Elektronische kluis

Beste elektronische kluis voor thuis
2. Kreator KRT692010 Elektronische kluis

geldkistje met cijferslot merk Profitect

Beste kluis voor thuis cijferslot
3. Kluisje met cijferslot merk Profitect

Kluis met elektronisch slot - deurdikte 4mm

Beste grote kluis voor thuis
4. Kluis met elektronisch slot - deurdikte 4mm

Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend

Beste brandwerende kluis voor thuis
5. Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend

Top 10 Beste Kluizen voor Thuis

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste kluizen voor thuis. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een kluis voor thuis?

Ga jij een kluis voor thuis kopen? Dan kan het verstandig zijn om kritisch naar de verschillende kluizen te kijken. Je koopt een kluis namelijk niet zomaar. Om er voor te zorgen dat jij een goede kluis voor thuis in huis haalt die ook echt de veiligheid biedt die jij verwacht, is het belangrijk om enkele criteria goed te bekijken. Koop dus niet de eerste kluis voor thuis aanbieding die je ziet.

Niet alle kluizen voor thuis zijn namelijk even veilig en sommige kluizen zijn ook echt geld verspilling. Om de beste kluis voor bij jou thuis aan te schaffen en een miskoop te voorkomen, is het belangrijk om goed te bedenken wat jij zoekt. Onderstaande criteria helpen je daarbij en zijn ook getest in de beste kluis voor thuis volgens de consumentenbond test.

Soort slot

Allereerst kun je kijken naar de verschillende kluizen als het gaat om de sloten. Zo zijn er elektrische cijferslot kluizen, kluizen die open gaan met een sleutel en een mechanisch combinatieslot kluis. Afhankelijk van waar jij de voorkeur aan geeft is een bepaalde type kluis dus de beste optie.

Iedere soort kluis heeft zijn eigen voor- en nadeel. Zo kan een kluis met sleutelslot ALLEEN geopend worden met de sleutel terwijl een elektronisch slot kan worden geopend door iedereen die de code weet. Een mechanisch combinatieslot is erg betrouwbaar maar hedendaags wel wat ouderwets en vereist soms ook wat oefening.

Certificering

Een tweede belangrijke criteria is het kijken naar de certificering van de kluis voor thuis. Zo zijn sommige kluizen gecertificeerd voor bijvoorbeeld inbraak en brandwerendheid, terwijl andere modellen over één of geen enkele certificering beschikken. Kluizen met een certificering zijn hier dan ook uitvoerig op getest.

Een certificering geeft naast de betrouwbaarheid van de kluis ook aan of deze wel gedekt wordt door de verzekering. Uiteraard moet je dit zelf wel bij de verzekering hebben afgesloten, maar mocht er brand uit breken of spullen gestolen worden de certificering was correct. Dan ben je hiervoor verzekert.

Bevestigingsmaterialen

Als laatste kan er gekeken worden naar de bevestigingsmaterialen van kluizen. Zo worden er bij sommige kluizen bevestigingsmaterialen meegeleverd waarmee jij de kluis vast kunt zetten. Ondanks dat kluizen vaak zwaar zijn, zijn zij namelijk relatief makkelijk mee te nemen. 

Om te voorkomen dat de gehele kluis mee wordt genomen bij een inbraak kan het verstandig zijn om deze vast te zetten. Bekijk dus goed of er bevestigingsmaterialen bij de kluis worden meegeleverd en of jij de mogelijkheid hebt om deze kluis ergens vast te zetten.


Wat is de beste kluis voor thuis van 2022? 

Welke kluis voor thuis is het beste en welke kluis is het beste voor bij mij thuis? Deze veel voorkomende vragen beantwoorden wij in de volgende sectie. Aan de hand van onze testresultaten uit onze beste kluis voor thuis test hebben wij namelijk een ultieme top 5 beste kluis voor thuis opgesteld. Hierin komen alleen de allerbeste kluizen van dit moment voor.

Bij het opstellen van onze top 5 hebben wij naar verschillende categorieën en prijsklassen gekeken. Hierdoor zit er voor jou sowieso een goede optie tussen. Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, hebben wij hieronder elke kluis voorzien van een korte product omschrijving. Ook vind je hier de voor- en nadelen van elke kluis.

1. LifeGoods Kluis - Elektronisch

LifeGoods Kluis - Elektronisch

9.4

Eindbeoordeling

Veiligheid

9.5

Gebruiksgemak

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wanneer jij op zoek bent naar de beste koop kluis voor thuis dan ben je op zoek naar de LifeGoods Kluis - Elektronisch. Deze beste kluis voor thuis beschikt namelijk over de veiligheid die jij verwacht van de beste kluis voor thuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een elektronisch cijferslot waarin je 3 tot 8 cijfers kunt kiezen om het zo moeilijk te maken als je wilt.

Daarnaast is de LifeGoods Kluis - Elektronisch er in twee formaten te verkrijgen. De inhoud van bovenstaande kluis bedraagt 28 liter en heeft een massief stalen deur van 43 mm en 1,5 mm stalen wanden. Verder wordt er een masterkey bijgeleverd mocht je de code ooit kwijt raken. Is de batterij leeg? Geen zorgen, er wordt namelijk een externe batterijdoos meegeleverd.

Wanneer er 3 keer een verkeerde code wordt ingetoetst gaat het harde alarm van wel 130 dB af. Inbraak veilig kun je deze kluis dus zeker wel noemen. Ook hoef je niet bang te zijn dat deze gehele kluis meegenomen kan worden aangezien je de kluis aan de muur kunt bevestigen dankzij de meegeleverde bevestigingsmaterialen.

Voordelen LifeGoods Kluis - Elektronisch

 • Alarm van wel 130 dB
 • Extra dikke deur en wanden
 • Grote inhoud

Nadelen LifeGoods Kluis - Elektronisch

 • Heeft geen inbraakcertificaat 

2. Kreator KRT692010 Elektronische kluis

Kreator KRT692010 Elektronische kluis

9.2

Eindbeoordeling

Veiligheid

9.3

Gebruiksgemak

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats is de Kreator KRT692010 Elektronische kluis geëindigd in onze top 5 beste kluizen voor thuis. Deze kluis is namelijk iets kleiner, maar voorziet jou nog steeds van de veiligheid die jij verwacht van een goede kluis. Ook deze kluis voor thuis is elektrisch en kan worden geopend door middel van een code combinatie.

De afmetingen van de Kreator KRT692010 Elektronische kluis bedragen 25x35x25. Verder ontvang je bij deze kluis voor thuis bevestigingsbouten waarmee jij de kluis aan de muur kunt verankeren. De binnenkant van de deur is voorzien van haakjes waardoor jij hier gemakkelijk voorwerpen zoals sleutels aan kunt ophangen.

Verder is de Kreator KRT692010 Elektronische kluis ook te openen door middel van noodsleutels. Ben jij de code vergeten of is de kluis leeg? Dan kun je deze gemakkelijk openen dankzij één van de masterkeys. Wil je meer ontdekken over deze kluis voor thuis? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Kreator KRT692010 Elektronische kluis

 • Inclusief bevestigingsmaterialen
 • Maakt gebruik van AA batterijen
 • Masterkey word meegeleverd

Nadelen Kreator KRT692010 Elektronische kluis

 • Weegt slechts 8,65 kilo en is daardoor makkelijk mee te nemen door inbrekers

3. Kluisje met cijferslot merk Profitect

geldkistje met cijferslot merk Profitect

8.5

Eindbeoordeling

Veiligheid

8.2

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde in de lijst is de Kluis met cijferslot merk Profitect geëindigd. Deze kluis is een stuk goedkoper maar beschikt wel over de veiligheid en kwaliteit van een goede kluis. Zo is deze kluis verkrijgbaar in 3 afmetingen namelijk 23x17 cm, 35x25 cm en 42x37 cm.

Verder neemt deze compacte uitvoering weinig plek in beslag en kan jij dit geldkistje met cijferslot merk Profitect dus vrijwel over kwijt. De kluis is elektronisch en kan dankzij een cijfercode geopend worden. Ook bij deze kluis geldt dat wanneer de code is vergeten of de kluis leeg is, de kluis dankzij de meegeleverde sleutel geopend kan worden.

Wil jij deze kluis vastzetten? Dan kan dit gemakkelijk gedaan worden dankzij de verankeringsgaten en bouten die worden meegeleverd bij aanschaf van deze kluis. De inhoud van bovenstaande kluis bedraagt 4,5 liter en heeft 3 indicatielampjes. Groen = open, rood + groen = lage batterij en rood = waarschuwing.

Voordelen Kluisje met cijferslot merk Profitect

 • Inclusief bevestigingsmateriaal
 • Compact formaat
 • Beschikt over 3 indicatielampjes

Nadelen Kluisje met cijferslot merk Profitect

 • Forceerschade valt buiten de fabrieksgarantie

4. Kluis met elektronisch slot - deurdikte 4mm

Kluis met elektronisch slot - deurdikte 4mm

8.3

Eindbeoordeling

Veiligheid

9.0

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde is de Kluis met elektronisch slot - deurdikte 4mm geplaatst als beste grote kluis. Deze kluis weegt 15 kilo en is daarom niet zomaar mee te nemen. Daarnaast heeft hij een inhoud van wel 56 liter waardoor jij dus alle belangrijke objecten gemakkelijk in deze kluis kunt opslaan. 

De Kluis met elektronisch slot heeft een deurdikte van 4 mm en is voor persoonlijk gebruik en kan ook prima op kantoor gebruikt worden. De dubbele bout vergrendeling zorgt er voor dat deze kluis de absolute garantie biedt als het gaat om veiligheid.

Verder heeft hij een elektronisch slot welke eenvoudig in te stellen is. Uw toegangscode vergeten is ook bij deze kluis geen probleem. Er worden namelijk 2 sleutels meegeleverd welke gebruikt kunnen worden in nood. Als je de kluis wil monteren is dat ook mogelijk aangezien deze kluis gemakkelijk aan de muur of grond gemonteerd kan worden.

Voordelen Kluis met elektronisch slot - deurdikte 4mm

 • Grote inhoud
 • Twee bouts beveiliging
 • 4mm deurdikte

Nadelen Kluis met elektronisch slot - deurdikte 4mm

 • Geen brandbescherming

5. Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend

Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend

8.0

Eindbeoordeling

Veiligheid

8.4

Gebruiksgemak

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste kluis in onze top 5 beste kluizen voor thuis is de Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend. Deze kluis voor thuis is brandwerend en voorzien van een goede beveiliging. Ook werkt deze kluis net even anders dan de andere modellen. Je klapt deze kluis namelijk dicht in plaats van dat deze een deur heeft.

De Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend is ook alleen te openen met één van de meegeleverde sleutels. Heb jij belangrijke documenten die niet verloren mogen gaan door bijvoorbeeld brand? Dan is deze brandwerende kluis een hele goede optie. Het gewicht van de kluis bedraagt 6 kilo wat hem een vrij licht model maakt.

Doordat de Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend UL/ETL-gecertificeerd is, is hij tot wel 30 minuten lang beschermd tegen een temperatuur van maximaal 843 graden. Daarnaast ontvang je levenslange garantie, gaat de kluis kapot? Dan ontvang je kosteloos een nieuw exemplaar.

Voordelen Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend

 • Brandwerend
 • Klein compact formaat
 • UL/ETL gecertificeerd

Nadelen Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend

 • Kluis is niet CE-gecertificeerd 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kluizen voor thuis hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kluizen voor thuis getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kluizen voor thuis op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kluizen voor thuis op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>