fbpx

Publicatie datum: 24 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste koolstofmonoxidemelder

Best geteste Koolmonoxidemelder

Google Nest Protect

De koolmonoxidemelder test was reuze spannend, en uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de Google Nest Protect! Deze is verkozen tot de beste koolmonoxidemelder van 2023 en is hiermee ook de beste koop koolmonoxidemelder.

En dat kwam voor ons ook totaal niet als een verrassing. Zo kan je met de super handige Nest App van de rookmelder altijd op de hoogte zijn van mogelijk brandgevaar in jouw huis. Daarnaast detecteert deze melder niet alleen geurloze koolmonoxide gas, maar ook rook! 

Zo wordt de kans op brandgevaar beperkt tot een minimaal niveau. En als kers op de taart kan je deze meter ook laten samenwerken met andere slimme apparaten, zodat jij je leven zo makkelijk mogelijk kan maken!

Brandgevaar is er juist op de momenten waarop je het niet verwacht. Misschien heb je bijvoorbeeld het fornuis net iets te lang aan laten staan, waardoor er vlambare gassen vrij komen. 

Dit gas wordt ook wel koolmonoxide genoemd, en is geurloos. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk, omdat je je zelf dan niet bewust bent van het dreigende gevaar. Gelukkig is hier een hele handige oplossing voor bedacht: namelijk de koolmonoxidemelder.

Dit apparaat heeft levens gered en is dan ook razend populair. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste koolmonoxidemelder? Wij beantwoorden in dit artikel deze vraag door alle punten op een rijtje te zetten waar je rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van zo’n melder.

Ook hebben wij tientallen verschillende koolmonoxidemelders met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En aan het eind van dit artikel hebben wij op basis van deze vergelijkingen een ultieme top vijf samengesteld met daarin de beste koolstofmonoxidemelders!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste koolstofmonoxidemelders

Best geteste Koolmonoxidemelder

Beste slimme koolstofmonoxidemelder
1. Google Nest Protect V2

Beste koop koolstofmonoxidemelder
2. Smartwares RM370

Beste prijs- kwaliteitverhouding koolstofmonoxidemelder
3. Alecto COA - 26

Beste design koolstofmonoxidemelder
4. Elro FV4310 combimelder

Beste goedkope koolstofmonoxidemelder
5. KlikAanKlikUit draadloze slimme koolmonoxidemelder

Top 10 beste Koolstofmonoxide melders

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koolstofmonoxide melders , dit zijn direct de meest verkochte koolstofmonoxide melders bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een koolstofmonoxidemelder?

Een koolstofmonoxidemelder is dus de ideale manier om je huis en jezelf veilig te stellen van mogelijk brandgevaar. Er zijn ontzettend veel aanbieders van deze slimme melders waardoor je je misschien afvraagt: Wat is de beste koolstofmonoxidemelder? 

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste koolstofmonoxidemelder. Zo verzeker jij jezelf van een aankoop waar je géén spijt van krijgt! 

Norm van de koolmonoxidemelder

Het eerste, zeer belangrijke, punt waar je rekening mee moet houden is de norm op de verpakking van de koolmonoxidemelder. Koop alléén een melder waar de norm ‘NEN-EN 50291’ op staat.

Dit houdt in dat deze koolmonoxidemelder aan alle technische eisen voldoet. Zo weet je zeker dat je een melder van goede kwaliteit in huis hebt staan. Op de website van de consumentenbond kan je een lijst vinden met veilige koolmonoxidemelders.

Tevens staat daar op ook de beste koolmonoxidemelder volgens de consumentenbond, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Combimelder of normale melder?

Je hebt twee soorten koolmonoxidemelders: eentje met puur de functie om koolstofmonoxide te detecteren, en eentje die ook rook kan detecteren. Wanneer je een combimelder bestelt bespaar je geld op de aanschaf van een aparte brandmelder (indien nodig).

Er wordt vanuit de brandweer geadviseerd om alleen een combimelder te gebruiken wanneer deze wordt opgehangen in een ruimte waar een verbrandingstoestel aanwezig is. 

Mocht je dit willen doen in bijvoorbeeld de slaapkamer, dan wordt dat afgeraden. Wil je dit doen in de keuken? Dan is het een goede optie.

Bedenk je dus van tevoren goed waar je de melder wil plaatsen en of het dan voordeliger en veiliger is om een combimelder aan te schaffen.

Garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Zeker omdat het belangrijk is dat een koolstofmonoxidemelder goed werkt is garantie van groot belang.

Mocht er dan iets mis zijn met jouw melder dan kan je altijd terugvallen op de garantie. De fabrikant zal jou dan verder helpen met je probleem en samen kijken naar een passende oplossing. 

Zorg er dan ook voor dat jouw nieuwe koolstofmonoxidemelder ten minste 5 jaar mee kan gaan. Dan hoef jij je er komende jaren niet meer druk om te maken en ben je verzekerd van een veilig huis.


Wat is de beste koolstofmonoxidemelder van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide test gedaan. De koolstofmonoxidemelder test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende melders. Zo kunnen wij jou verzekeren van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. 

De test was dan ook erg interessant en veel van de melders gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk waren een paar van deze melders de beste en wisten ze zich ieder op een eigen, unieke manier te onderscheiden.

Ben jij ook benieuwd naar de beste koolstofmonoxidemelders? Dan presenteren wij je graag de top vijf beste koolstofmonoxidemelders van 2023! 

1. Google Nest Protect V2

Best geteste Koolmonoxidemelder

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot veruit de beste koolstofmonoxidemelder is deze van Google. Met de speciale Nest app van de rookmelder kan je namelijk super makkelijk op de hoogte blijven van het brandgevaar bij jou in huis. 

Daarnaast is dit een combimelder, en wordt er dus naast koolmonoxide gas ook rook gedetecteerd door het apparaatje. Daardoor maak je de kans op brandgevaar nog extra klein. En als kers op de taart kan je deze rookmelder ook nog eens koppelen aan de andere slimme apparaten in jouw huis!

Voordelen Google Nest Protect V2

 • Deze koolstofmonoxidemelder beschikt over een bijbehorende app waarin je altijd op de hoogte kan blijven van het brandgevaar in jouw huis
 • Dit is een combimelder. Dat betekent dat je er niet alleen koolmonoxidegas mee kan opsporen, maar ook rook
 • Dit apparaat is te koppelen aan de andere slimme apparaten in je huis waardoor deze kunnen samenwerken

Nadelen Google Nest Protect V2

 • De rookmelder is niet aan te sluiten op de netstroom in je huis

2. Smartwares RM370 Koolmonoxidemelder

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook bij een minder budget kunnen wij ons voorstellen dat de kans op brandgevaar voorkomen wil worden. En daarvoor is dit de perfecte melder tegen een laag prijsje. Deze melder heeft tevens een sensor die maar liefst 7 jaar mee gaat.

Zo hoef jij je de komende jaren niet meer druk te maken over eventuele gevaarlijke gassen in jouw huis. Daarnaast is deze volledig gecertificeerd en dus volledig veilig. Oh, en de batterij kan je heel makkelijk zelf vervangen!

Voordelen Smartwares RM370 Koolmonoxidemelder

 • Is te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met soortgelijke koolstofmonoxidemelders
 • De melder heeft een helder LCD- display waardoor je ook met veel zonlicht nog duidelijk de stand kan lezen
 • De batterijen kan je heel makkelijk zelf vervangen

Nadelen Smartwares RM370 Koolmonoxidemelder

 • De garantie is slechts twee jaar, terwijl de sensor 7 jaar mee gaat

3. Alecto COA- 26

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een goede koolstofmonoxidemelder, dan spreek je over deze van het bekende merk Alecto. Zo werkt deze handige melder op batterijen, waardoor je deze kan ophangen waar je wil in huis.

En dat is nog niet alles. Deze melder is te koop voor een zeer laag prijsje en daardoor geschikt voor ieder budget. Ook is deze makkelijk te installeren en te gebruiken. 

Voordelen Alecto COA- 26

 • De sensor van de melder werkt op batterijen, wat betekent dat je de melder overal in het huis kan plaatsen
 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met soortgelijke koolstofmonoxidemelders
 • Makkelijk te installeren en overzichtelijk in gebruik

Nadelen Alecto COA- 26

 • Je moet zelf tijdig de batterij vervangen, anders loop je het risico tijdelijk niet meer beschermd te zijn

4. Elro FV4310 combimelder

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Veruit het beste design heeft deze melder. Door het ontwerp kan je deze namelijk super makkelijk aan je plafond bevestigen, waardoor deze ook niet in de weg zit. Daarnaast detecteert deze melder dus niet alleen koolstofmonoxide, maar ook rook.

En dat is nog niet alles. De melder heeft een levensduur van maar liefst 10 jaar! Ook werkt de melder op batterijen waardoor deze draadloos en overal te gebruiken is.

Voordelen Elro FV4310 combimelder

 • Werkt op batterijen en is hierdoor dus draadloos en overal te gebruiken in huis
 • Heeft een slim design waardoor je deze makkelijk aan het plafond kan bevestigen
 • Het is een combimelder, wat betekent dat naast koolstofmonoxide ook rook gedetecteerd kan worden

Nadelen Elro FV4310 combimelder

 • Je moet er zelf aan denken om de batterijen te vervangen

5. KlikAanKlikUit draadloze slimme koolmonoxide melder 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je absoluut zeker zijn van een veilig huis en heb je hier wat geld voor over? Dan is deze melder perfect voor jou. Je betaalt er misschien iets meer voor, maar je krijgt er een erg goede kwaliteit voor terug.

De slimme melder werkt ook via je telefoon, waardoor je altijd de stand kan checken en pushmeldingen kan krijgen wanneer er koolstofmonoxide gedetecteerd wordt. Ook is deze melder erg klein en daardoor gemakkelijk overal te plaatsen.

Voordelen KlikAanKlikUit draadloze slimme koolmonoxide melder 

 • Je kan deze melder koppelen aan een app op je telefoon zodat je altijd op de hoogte kan zijn van het brandgevaar
 • Wanneer er gevaar dreigt krijg je automatisch een pushmelding op je telefoon en maakt het apparaat zelf ook geluid
 • Werkt op batterijen en is hierdoor overal in het huis te plaatsen

Nadelen KlikAanKlikUit draadloze slimme koolmonoxide melder 

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke koolstofmonoxidemelders

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel koolmonoxidemelder hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koolmonoxidemelder getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koolmonoxidemelder op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koolmonoxidemelder op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>