• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Cilinderslot [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best geteste cilinderslot

beste cilinderslot

Starx Cilinderslot - SKG2 - Vernikkeld - 60 mm

Het beste cilinderslot is volgens onze beste cilinderslot test overduidelijk de Starx Cilinderslot - SKG3. De Starx veiligheidscilinders voldoen aan alle veiligheidseisen en kunnen gebruikt worden voor binnen- en buitendeuren. Dit cilinderslot is daarom een goede inbraakbeveiliging wat geleverd wordt met 9 sleutels.

Heel veel cilindersloten zijn alleen geschikt voor binnendeuren. Het Starx cilinderslot is daar een uitzondering op doordat het SKG gekeurd is en daarom veilig genoeg is voor buitendeuren. De beste prijs van dit product vind je via de onderstaande button! 

Er zijn tal van verschillende sloten op de markt. Een bekende variant is het cilinderslot. Het cilinderslot kent vele voordelen en is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De cilinder functioneert met gerangschikte pinnen die volgens een bepaald patroon werken en waarop een sleutel is afgesteld.

Alleen met een unieke sleutel kun je het slot openkrijgen. Het cilinderslot wordt met name gebruikt om voordeuren mee te sluiten en daarmee te zorgen voor de algemene veiligheid van een woning of bedrijfspand.

Ben je van plan een cilinderslot te kopen? Of wil je graag meer te weten komen over de zaken waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een cilinderslot? Bekijk dan de lijst aan beste cilindersloten en kom er achter welk cilinderslot de beste keuze voor jou is.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Cilindersloten

beste cilinderslot

Beste koop cilinderslot
1. Starx Cilinderslot - SKG2 - Vernikkeld - 60 mm - 3 stuks gelijksluitend

beste cilinderslot

Beste cilinderslot tegen inbraak

2. Nemef Slot ZB 4139-17-50-O

beste cilinderslot

Beste cilinderslot voor deur
3. Nemef Cilinderslot 1269/4 - 174 x 20 x 3 mm

beste cilinderslot

Beste compacte cilinderslot
4. Starx Cilinderslot - Messing Vernikkeld - 60 mm

beste cilinderslot

Beste budget cilinderslot
5. Euro Profielcilinder - 2 Stuks - Gelijksluitend

Top 10 beste cilindersloten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste cilindersloten.


Waar op letten bij het kopen van een cilindersloten?

Cilindersloten zijn hartstikke handig. De sloten hebben vele voordelen, zoals dat ze over het algemeen zeer veilig en gemakkelijk te vervangen zijn. Ook zijn de sloten redelijk voordelig en vind je voor elk budget een goede kwaliteit slot. De beste cilindersloten bieden een goede bescherming tegen inbraak en verhogen daarmee de veiligheid binnenshuis.

Vaak kregen wij de vraag: Welke cilinderslot past het beste bij mijn deur? Om die reden hebben wij dit artikel geschreven waarin wij verschillende cilindersloten toelichten. Ook hebben wij daarbij toegelicht waar je op moet letten bij het kopen van een cilinderslot. 

Hieronder vind je de criteria die wij hebben getest bij onze beste cilindersloten test. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getest als het beste cilinderslot volgens de consumentenbond test. 

Afmetingen

Met een ruim aanbod aan diverse cilindersloten heb je tal van keuze en valt het niet mee om het juiste model te vinden. Let bij het kopen van een cilinderslot goed op welke maat je nodig hebt. Zo verschillen de sloten in afmeting en zijn de sloten vaak speciaal ontworpen voor buitendeuren of binnendeuren.

Ook zit er onderscheid in het type profielcilinder en zijn er sloten die een speciaal dag- of nachtslot hebben. Hiermee heb je meer keuze in afsluit mogelijkheden en kun je eenvoudig de veiligheid verhogen wanneer dit jou uitkomt.

Prijscategorieën

Daarnaast verschillen de cilindersloten sterk in prijscategorieën. Houd er rekening mee dat een goed slot niet altijd het duurst hoeft te zijn. Zo zijn er tal van goedkope sloten die een betrouwbare veiligheid bieden. Vergelijk de verschillende sloten en ga voor een model dat perfect in jouw deur past en garant staat voor een veilig en kwalitatief model.

Let daarbij op of het slot aan de gestelde standaarden voldoet van het SKG keurmerk, daarmee ga je gegarandeerd voor een kwalitatief model dat langdurig mee gaat en een goede veiligheid garandeert.

SKG & PKVW

Het gebruik van SKG goedgekeurde producten zijn een garantie voor duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit van uw veiligheidsbeslag.

SKG, ofwel Stichting Kwaliteit Gevelbouw, is een onafhankelijke certificatie instelling in de bouwnijverheid dat de kwaliteit bewaakt van het productieproces en de producten. SKG is tevens beheerder van het zogenaamde sterrensysteem.


Wat is het beste cilinderslot van 2022? 

Wanneer je opzoek bent naar een nieuw cilinderslot, vraag je je wellicht af ‘welk cilinderslot is het beste?’. Bekijk daarvoor de lijst aan best geteste cilindersloten en vindt een slot van topkwaliteit. De sloten voldoen aan eisen van de consumentenbond en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Daarnaast zijn de sloten allen getest op een hoge mate van inbraakveiligheid en zijn ze gemakkelijk te installeren. Bekijk snel de lijst en ga voor het beste cilinderslot. Je vind ze hieronder. Elk product is voorzien van een korte beschrijving en een eindbeoordeling. 

1. Starx Cilinderslot - SKG2 - Vernikkeld - 60 mm

beste cilinderslot

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het best geteste slot is het cilinderslot van Starx. Het cilinderslot van het merk Starx is een prachtig exemplaar. Het slot is een vernikkeld slot van 60 mm. Het model kom in 3 stuks die elk gelijk sluitend zijn. Ideaal dus om meteen je gehele huis van een slot te voorzien.

De sloten van Starx voldoen aan strenge eisen van het SKG keurmerk waardoor ze voor zowel binnen als buitendeuren kunnen worden gebruikt. De sloten worden geleverd met een handige bevestigingsschroef en met 9 sleutels. De sloten zijn eenvoudig te monteren en bieden een optimale veiligheid. Het slot is niet voor niets het best geteste cilinderslot

Voordelen Starx Cilinderslot - SKG2 - Vernikkeld - 60 mm

 • Bestaat uit drie verschillende sloten
 • Inclusief 9 sleutels
 • SKG keurmerk
 • Voor binnen- en buitendeuren

Nadelen Starx Cilinderslot - SKG2 - Vernikkeld - 60 mm

 • Prijs is wat aan de hoge kant

2. Nemef Slot ZB 4139-17-50-O

beste cilinderslot

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het cilinderslot van Nemef biedt een optimale deurbeveiliging. Het slot is gemaakt van hoogwaardig materiaal en biedt een sterke kwaliteit. Het slot voldoet aan de richtlijnen en standaarden van het SKG keurmerk en wordt geleverd met een handige rechthoekige sluitplaat.

Uit reviews van andere consumenten blijkt dat het slot erg prettig werkt. Ook is hij gemakkelijk te monteren en worden alle materialen meegeleverd. De afmetingen zijn 3,5x20,3cm.

Bestel dit cilinder slot direct via bol.com!

Voordelen Nemef Slot ZB 4139-17-50-O

 • Sterk materiaal
 • Hoge kwaliteit
 • Veilig

Nadelen Nemef Slot ZB 4139-17-50-O

 • Enkel slot

3. Nemef Cilinderslot 1269/4 - 174 x 20 x 3 mm

beste cilinderslot

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Net als de Nemef Slot ZB 4139-17-50-0 biedt dit model een optimale deurbeveiliging. Wat dit model onderscheid van de is dat het Nemef Slot ZB 4139-17-50-0 slot een afmeting van 174 x 20 x 3 mm heeft en daardoor aanzienlijk kleiner is.

Het slot biedt de ideale bescherming en is eenvoudig te installeren. Daarnaast heeft het slot zowel een dag- als een nachtslot voor profielcilinder.

Voordelen Nemef Cilinderslot 1269/4 - 174 x 20 x 3 mm

 • Standaard afmeting
 • Goede bescherming
 • Dag- nachtslot

Nadelen Nemef Cilinderslot 1269/4 - 174 x 20 x 3 mm

 • Geen handleiding meegeleverd

4. Starx Cilinderslot - Messing Vernikkeld - 60 mm

beste cilinderslot

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar cilindersloten voor een binnendeur? Deze Starx cilinderslot is niet SKG gekeurd maar zorgt wel voor een goede inbraakbeveiliging. De Starx SKG veiligheidscilinder kan gecombineerd worden met het Starx SKG veiligheidsslot, veiligheid sluitkom en veiligheidsbeslag.

De sleutelbediening werkt aan beide zijden en de lengte van het cilinder is 61 mm. Daarnaast is het mogelijk om met één sleutel alle cilinders te bedienen. Het product wordt geleverd met 3 sleutels en met een bevestigingsschroef.

Voordelen Starx Cilinderslot - Messing Vernikkeld - 60 mm

 • Sterk materiaal
 • Hoge kwaliteit
 • Goedkoop slot maar functioneel

Nadelen Starx Cilinderslot - Messing Vernikkeld - 60 mm

 • Mindere kwaliteit

5. Euro Profielcilinder - 2 Stuks - Gelijksluitend

beste cilinderslot

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Euro Profielcilinder - 2 Stuks - Gelijksluitend geselecteerd als goedkoopste oplossing. Dit slot wordt met 2 stuks geleverd en is gelijk sluitend. Het cilinderslot wordt geleverd inclusief 6 sleutels en bevestigingsschroeven. Andere consumenten ervaren het slot als een slot van wat mindere kwaliteit maar wel een goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

De beste prijs van dit cilinderslot vind je hier!

Voordelen Euro Profielcilinder - 2 Stuks - Gelijksluitend

 • Wordt geleverd met 2 stuks
 • 6 sleutels bijgeleverd
 • Werkt prima voor binnendeuren

Nadelen Euro Profielcilinder - 2 Stuks - Gelijksluitend

 • Materiaal is niet al te sterk

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel cilindersloten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten cilindersloten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de cilindersloten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste cilindersloten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP