fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Hondenfietskar [Test 2023]

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hondenfietskar

Best geteste Hondenfietskar

Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood - 80X75X86 CM

Zoek jij een uitstekende prijs-/kwaliteit hondenfietskar? Dan zoek je deze Trixie Hondenfietskar. Uit onze beste hondenfietskarren test is namelijk duidelijk gebleken dat deze hondenfietskar de beste optie van dit moment is. Het is een stevige kar gemaakt van duurzaam materiaal.

Ook is hij makkelijk te onderhouden en heel makkelijk te monteren wat de gebruiksvriendelijkheid van deze hondenfietskar uitstekend maakt. Het in- en uitstappen is mogelijk via de voor- en achterdeur. Daarnaast is de kar geschikt voor elk weertype.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Hoewel de meeste honden het fijn vinden om te lopen of naast de fiets mee te rennen, kunnen er omstandigheden zijn waarom het gewoon handiger is om je trouwe maatje in een hondenfietskar mee te nemen.

Wil je bijvoorbeeld een lange fietsrit maken, dan is het gebruik van een hondenfietskar gewoon veel fijner. Of jouw trouwe viervoeter is al een dagje ouder en kan niet meer zo goed meelopen. Misschien is jouw hond gehandicapt, waardoor lopen nu eenmaal niet gemakkelijk gaat. Daarnaast kunnen hele kleine honden vaak niet zo lang lopen en al helemaal niet naast een fiets rennen.

Een hondenfietsmand lijkt een goed alternatief, maar wanneer jij met fiets en al valt ontstaat er een zeer gevaarlijke situatie voor jouw hond. Allemaal redenen om te kijken naar de beste hondenkar die er te koop is.

Maar hoe bepaal je wat de beste hondenfietskar van 2023 is? Wij hebben een aantal fietskarren voor jouw huisdier op een rijtje gezet en gekeken wat de best geteste hondenfietskar van dit moment is. Benieuwd? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hondenfietskar

Best geteste Hondenfietskar

Beste koop hondenfietskar
1. Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood - 80X75X86 CM

Beste Hondenfietskar

Beste hondenfietskar opvouwbaar
2. Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs/Zwart

Beste Hondenfietskar

Beste hondenfietskar voor elektrische fiets
3. Duvo+ Fietskar Pet trailer 80x56,5x63cm Grijs Oranje

Beste Hondenfietskar

Beste hondenfietskar voor kleine hond
4. Topmast Fietskar Trailer Hondenaanhanger Hondenfietskar

Beste Hondenfietskar

Beste hondenfietskar met vering
5. Flamingo Doggy Liner Economy - Hondenfietskar

Top 10 Beste Hondenfietskarren

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar het meest populaire hondenfietskarren bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de beste hondenfietskarren bij deze webshop.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenfietskar?

Welke hondenfietskar past het beste bij mijn hond en waar moet je op letten bij het kopen van een hondenfietskar. Dit zijn veel gestelde vragen die er voor gezorgd hebben dat wij dit artikel zijn gaan schrijven. Wij willen jou namelijk graag helpen aan de perfecte hondenfietskar voor jou en jouw hond. Om die reden hebben wij een ultieme hondenfietskarren test uitgevoerd.

Bij deze test hebben wij verschillende belangrijke criteria getest op veel verschillende hondenfietskarren. Ook hebben wij hierbij rekening gehouden met reviews van andere consumenten. De belangrijkste criteria vind je hieronder. Dit zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste hondenfietskar volgens de consumentenbond test. 

Formaten

Het eerste en tevens een van de belangrijkste aandachtpunt is het formaat van de hondenfietskar. Dit is namelijk volledig afhankelijk van wat voor hond jij hebt en hoe groot deze is. Honden moeten namelijk een beetje vrijheid hebben en zeker niet knel komen te zitten.

Kijk daarom vooraf altijd naar de formaat van de hondenfietskar en of jouw hond daar ook daadwerkelijk in past. Zo voorkom je dat je hond niet graag in de hondenfietskar wilt en vergroot je het comfort van jouw hond. 

Belastbaarheid

Naast het formaat van de hondenfietskar is het ook belangrijk om de belastbaarheid van de kar goed vooraf te bestuderen. Zo weet je zeker dat jouw hond ook daadwerkelijk in de kar past en kan. Een te zware hond in een te lichtte kar zetten kan er namelijk voor zorgen dat de kar doorzakt. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Daarnaast is het ook niet fijn voor jouw hond om in een kar te zitten die zijn gewicht eigenlijk niet aan kan. Dit merkt hij en zal hij niet fijn vinden. Dit kan er dus ook weer voor zorgen dat jouw hond niet graag in de hondenfietskar wilt.

Accessoires

Een derde punt zijn de accessoires die bij de hondenfietskar horen of kunnen worden aangeschaft. Denk hierbij aan een regenkap die er voor zorgt dat jouw hondje tijdens het fietsen niet nat wordt. Ook kunnen hondenfietskarren voorzien worden van reflectoren waardoor deze beter te zien zijn in het donker.

Andere hondenfietskarren zijn weer inklapbaar en kunnen daardoor makkelijk opgeborgen worden. Bekijk deze punten dus altijd goed voordat je daadwerkelijk een hondenfietskar aanschaft.


Wat is de beste hondenfietskar van 2023? 

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd voor de beste hondenfietskarren van dit moment. Zoals eerder benoemd is de beste hondenfietskar van het moment voor jou volledig afhankelijk van jouw eigen situatie. Denk hierbij aan de grootte van jouw hond of jouw wensen van de kar bekleding. 

Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij hieronder een top 5 opgesteld waarbij wij hondenfietskarren uit verschillende categorieën en prijsklassen hebben geselecteerd. Daarbij hebben wij ook gekeken naar de functionaliteiten, prijs-kwaliteit verhouding en het gebruiksgemak. Zo weet je zeker dat er voor jou de perfecte hondenfietskar tussen zit.

Benieuwd naar onze top 5? Bekijk ze hieronder!

1. Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood - 80X75X86 CM

Best geteste Hondenfietskar

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De Trixie hondenfietskar is gemaakt van duurzaam en onderhoudsvriendelijk polyester. Met zijn rode kleur valt deze hondenkar extra op in het verkeer. Ook de reflecterende strepen en reflectoren zorgen ervoor dat jij en de hond niet onopgemerkt blijven op de weg.

De buitenmaten van de Trixie hondenfietskar zijn 80x75x86 cm. Het maximale gewicht dat vervoerd kan worden, is 40 kg. Met het snelbevestigingssysteem heb je deze hondenkar binnen enkele minuten aan je fiets bevestigd. Een geïntegreerde riem voorkomt dat je viervoeter uit de kar kan springen.

Voordelen Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood - 80X75X86 CM

 • In- en uitstappen mogelijk via de voor- en achterkant
 • Geschikt voor elk weertype

Nadelen Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood - 80X75X86 CM

 • Niet geschikt voor hele grote honden

2. Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs/Zwart

Beste Hondenfietskar

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Keddoc hondenfietskar De Luxe heeft een stoere uitstraling. Deze hondenkar is voorzien van reflectoren, zodat hij goed zichtbaar is voor het verkeer. Je hond zit comfortabel op een antislip mat in de kar, die tot maximaal 40 kg kan vervoeren.

Dankzij de vensters aan de zijkanten en de voorkant, kan je hond goed naar buiten kijken. De horren zorgen voor voldoende ventilatie. De stof is spatwaterdicht, een beginnend regenbuitje wordt ermee opgevangen.

De Keddoc honden fietskar De Luxe kan gemakkelijk aan de fiets worden gekoppeld. Na de fietsrit kan hij eenvoudig tot een klein pakketje worden ingeklapt. De buitenmaat van de keddoc kar is 77x78x 91 cm.

Voordelen Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs/Zwart

 • Voorzien van antislip mat
 • Door reflectoren goed zichtbaar voor het verkeer

Nadelen Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs/Zwart

 • Niet geschikt voor elektrische fiets

3. Duvo+ Fietskar Pet trailer 80x56,5x63cm Grijs Oranje

Beste Hondenfietskar

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De oranje/grijze Duvo+ Fietskar Pet trailer is ideaal wanneer je jouw viervoeter mee wilt nemen voor een fijne fietstocht. Deze fietskar is niet alleen comfortabel, hij ziet er ook nog eens heel trendy uit.

De Duvo+ is voorzien van doorzichtige ventilatievensters. Je hond blijft lekker droog, zit uit de wind en kan aan alle kanten naar buiten kijken. De vlag en verschillende reflectoren zorgen ervoor dat de hondenfietskar goed zichtbaar is voor het overige verkeer op de weg.

De Duvo+ is inklapbaar waardoor hij weinig ruimte inneemt in de auto of een opbergruimte. De maximale draagkracht is 40 kg. De buitenmaat is 80x56,5x63cm. Deze hondenfietskar is ook geschikt voor bevestiging aan een elektrische fiets.

Voordelen Duvo+ Fietskar Pet trailer 80x56,5x63cm Grijs Oranje

 • Geschikt voor elektrische fiets
 • Makkelijk inklapbaar

Nadelen Duvo+ Fietskar Pet trailer 80x56,5x63cm Grijs Oranje

 • Niet geschikt voor grote hondenrassen

4. Topmast Fietskar Trailer Hondenaanhanger Hondenfietskar

Beste Hondenfietskar

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De Topmast Hondenfietskar trailer/jogger medium is ideaal voor iedereen die graag actief met de hond op pad gaat. De jogger versie heeft als extra's een duwstang en voorwiel. Je kan ermee hardlopen of de kar voor je uit duwen. De medium is geschikt voor honden tot 30 kg.

Dankzij het gaas aan verschillende zijden, kan de hond goed om zich heen op de weg kijken en krijgt hij genoeg zuurstof binnen. Deze Topmast hondenfietskar is voorzien van extra dikke luchtbanden.

Voordelen Topmast Fietskar Trailer Hondenaanhanger Hondenfietskar

 • Geschikt om te joggen of te duwen
 • Extra dikke luchtbanden

Nadelen Topmast Fietskar Trailer Hondenaanhanger Hondenfietskar

 • Lastig in en uit elkaar te zetten

5. Flamingo Doggy Liner Economy - Hondenfietskar

Beste Hondenfietskar

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Flamingo Doggy Liner Economy is rondom beschermd door een nylon kap, waardoor weer en wind geen vat hebben op jouw viervoeter. Deze hondenkar is voorzien van een vlag, reflectoren en is geschikt voor honden tot 40 kg. De buitenmaten zijn met 125x95x72 cm vrij fors.

Bij de Flamingo Doggy Liner krijg je twee koppelingen, zodat de kar aan twee verschillende fietsen is te bevestigen. Gebruik je de kar niet, dan klap je hem gemakkelijk in.

Voordelen Flamingo Doggy Liner Economy - Hondenfietskar

 • Twee koppelingen inbegrepen
 • Inklapbaar

Nadelen Flamingo Doggy Liner Economy - Hondenfietskar

 • Gaas kan gemakkelijk scheuren

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel soorten hondenfietskarren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hondenfietskarren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het soorten hondenfietskarren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hondenfietskarren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>