Laatste update: september 2021

Door: Sanne

Best Geteste Hondenfietskar

Duvo+ Fietskar

5/5

Geniet samen met uw hond van een leuke uitstap met de fiets dankzij deze trendy en comfortabele Duvo+ Pet fietskar. Door weer en wind, uw hond kan nu altijd en overal mee! De Pet Fietskar is voorzien van vlag, reflectoren en verluchtingsvensters. De trailer kan tot 40 kg dragen. Vervoer uw hond veilig & comfortabel met het Duvo+ “Buddies on the gooo” gamma.

Hoewel de meeste honden het fijn vinden om te lopen of naast de fiets mee te rennen, kunnen er omstandigheden zijn waarom het gewoon handiger is om je trouwe maatje in een hondenfietskar mee te nemen.

Wil je bijvoorbeeld een lange fietsrit maken, dan is het gebruik van een hondenfietskar gewoon veel fijner. Of jouw trouwe viervoeter is al een dagje ouder en kan niet meer zo goed meelopen. Misschien is jouw hond gehandicapt, waardoor lopen nu eenmaal niet gemakkelijk gaat. Daarnaast kunnen hele kleine honden vaak niet zo lang lopen en al helemaal niet naast een fiets rennen.

Een hondenfietsmand lijkt een goed alternatief, maar wanneer jij met fiets en al valt ontstaat er een zeer gevaarlijke situatie voor jouw hond. Allemaal redenen om te kijken naar de beste hondenkar die er te koop is.

Maar hoe bepaal je wat de beste hondenfietskar van 2021 is? Wij hebben een aantal fietskarren voor jouw huisdier op een rijtje gezet en gekeken wat de best geteste hondenfietskar van dit moment is.


Product

1. Duvo+ Fietskar Pet trailer

5/5

2. Keddoc hondenfietskar De Luxe

4.5/5

3. Trixie hondenfietskar

4/5

4. Topmast hondenfietskar jogger medium

4/5

5. Flamingo Doggy Liner Economy

4/5

Waar moet je op letten als je op zoek bent naar een goede hondenfietskar?

Als je besloten hebt om een hondenkar aan te schaffen, dan doe je er goed aan om op een aantal dingen te letten. In de eerste plaats zijn er verschillende formaten. Logisch, want voor een Yorkshire terriër heb je een veel kleinere fietskar nodig dan voor een Labrador. De meest hondenfietskarren kunnen een gewicht aan tot 40 kg.

Kijk ook of er accessoires zoals een regenkap bij geleverd (kunnen) worden. Bij het zoeken naar de beste hondenfietskar van 2021 is ook gekeken of er voldoende reflectoren op de kar zitten en of de kar inklapbaar is.

Wat is de beste hondenfietskar?

Wanneer je op zoek bent naar de beste hondenfietskar voor jouw trouwe viervoeter, dan zul je ontdekken dat de keuze groot is. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar hondenkarren die de kwalificatie beste hondenfietskar echt verdienen. Dit maakt voor jou misschien de keuze gemakkelijker, waardoor je straks sneller kan genieten van lange fietstochten met jouw hond.

Top 10 Hondenfietskarren

Wil je direct weten hoe de top 10 hondenfietskarren ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Duvo+ Fietskar Pet trailer

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

De oranje/grijze Duvo+ Fietskar Pet trailer is ideaal wanneer je jouw viervoeter mee wilt nemen voor een fijne fietstocht. Deze fietskar is niet alleen comfortabel, hij ziet er ook nog eens heel trendy uit.

De Duvo+ is voorzien van doorzichtige ventilatievensters. Je hond blijft lekker droog, zit uit de wind en kan aan alle kanten naar buiten kijken. De vlag en verschillende reflectoren zorgen ervoor dat de hondenfietskar goed zichtbaar is voor het overige verkeer op de weg.

De Duvo+ is inklapbaar waardoor hij weinig ruimte inneemt in de auto of een opbergruimte. De maximale draagkracht is 40 kg. De buitenmaat is 80×56,5x63cm. Deze hondenfietskar is ook geschikt voor bevestiging aan een elektrische fiets.

Voordelen Duvo+ Fietskar Pet trailer

 • Geschikt voor elektrische fiets
 • Goed zichtbaar door vlag en reflectoren
 • Makkelijk inklapbaar
 • Voorzien van ventilatieroosters

Nadelen Duvo+ Fietskar Pet trailer

 • Niet geschikt voor grote hondenrassen

2. Keddoc hondenfietskar De Luxe

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Keddoc hondenfietskar De Luxe heeft een stoere uitstraling. Deze hondenkar is voorzien van reflectoren, zodat hij goed zichtbaar is voor het verkeer. Je hond zit comfortabel op een antislip mat in de kar, die tot maximaal 40 kg kan vervoeren.

Dankzij de vensters aan de zijkanten en de voorkant, kan je hond goed naar buiten kijken. De horren zorgen voor voldoende ventilatie. De stof is spatwaterdicht, een beginnend regenbuitje wordt ermee opgevangen.

De Keddoc honden fietskar De Luxe kan gemakkelijk aan de fiets worden gekoppeld. Na de fietsrit kan hij eenvoudig tot een klein pakketje worden ingeklapt. De buitenmaat van de keddoc kar is 77x78x 91 cm.

Voordelen Keddoc hondenfietskar De Luxe

 • Voorzien van antislip mat
 • Door reflectoren goed zichtbaar voor het verkeer
 • Vensters met horren voor voldoende ventilatie
 • Kan worden ingeklapt

Nadelen Keddoc hondenfietskar De Luxe

 • Niet geschikt voor elektrische fiets
 • Gen spatborden aan de achterzijde

3. Trixie hondenfietskar

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

De Trixie hondenfietskar is gemaakt van duurzaam en onderhoudsvriendelijk polyester. Met zijn rode kleur valt deze hondenkar extra op in het verkeer. Ook de reflecterende strepen en reflectoren zorgen ervoor dat jij en de hond niet onopgemerkt blijven op de weg.

De buitenmaten van de Trixie hondenfietskar zijn 80x75x86 cm. Het maximale gewicht dat vervoerd kan worden, is 40 kg. Met het snelbevestigingssysteem heb je deze hondenkar binnen enkele minuten aan je fiets bevestigd. Een geïntegreerde riem voorkomt dat je viervoeter uit de kar kan springen.

Voordelen Trixie hondenfietskar

 • In- en uitstappen mogelijk via de voor- en achterkant
 • Geschikt voor elk weertype
 • Gemakkelijke bevestiging
 • Voorzien van dikke luchtbanden

Nadelen Trixie hondenfietskar

 • Niet geschikt voor hele grote honden

4. Topmast hondenfietskar trailer/jogger medium

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De Topmast Hondenfietskar trailer/jogger medium is ideaal voor iedereen die graag actief met de hond op pad gaat. De jogger versie heeft als extra’s een duwstang en voorwiel. Je kan ermee hardlopen of de kar voor je uit duwen. De medium is geschikt voor honden tot 30 kg.

Dankzij het gaas aan verschillende zijden, kan de hond goed om zich heen op de weg kijken en krijgt hij genoeg zuurstof binnen. Deze Topmast hondenfietskar is voorzien van extra dikke luchtbanden.

Voordelen Topmast hondenfietskar trailer/jogger medium

 • Geschikt om te joggen of te duwen
 • Extra dikke luchtbanden
 • In verschillende maten verkrijgbaar

Nadelen Topmast hondenfietskar trailer/jogger medium

 • Lastig in en uit elkaar te zetten

5. Flamingo Doggy Liner Economy

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De Flamingo Doggy Liner Economy is rondom beschermd door een nylon kap, waardoor weer en wind geen vat hebben op jouw viervoeter. Deze hondenkar is voorzien van een vlag, reflectoren en is geschikt voor honden tot 40 kg. De buitenmaten zijn met 125x95x72 cm vrij fors.

Bij de Flamingo Doggy Liner krijg je twee koppelingen, zodat de kar aan twee verschillende fietsen is te bevestigen. Gebruik je de kar niet, dan klap je hem gemakkelijk in.

Voordelen Trixie Hondentuig Lead ‘n Walk

 • Twee koppelingen inbegrepen
 • Inklapbaar

Nadelen Trixie Hondentuig Lead ‘n Walk

 • Gaas kan gemakkelijk scheuren
Furbo HD-WIFI- Hondencamera snackuitgave
Hondencamera's
hondenomheining
Honden omheining
Hondensnoepjes
Hondensnoepjes
graanvrije brokken
Hondenbrokken
hondenkussen
Hondenkussens
Trixie Turn around
Hondenspeeltjes

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>