fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Hondentuig [Test 2023]

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hondentuig

Best geteste Hondentuig

Julius K9 Power-Harnas/Tuig - 1/66-81 cm 

Op zoek naar de beste hondentuig van dit moment? Uit onze beste hondentuigen test is duidelijk gebleken dat de Julius K9 Power-Harnas/tuig de beste hondentuig van dit moment is. Niet alleen is hij van hoge kwaliteit en heeft hij een sportief en dynamisch design. Ook is hij ergonomisch en perfect af te stellen op jouw hond.

Daarnaast is dit tuigje te verkrijgen in de maten XS, S, M, L en XXL. Nog niet overtuigd? Dit hondentuigje beschikt ook over een licht reflecterende borstband en randversiering. Ook zijn er 2 zaklamp bevestigingen en is de veiligheidsgordel getest op hoge druk.

Nu wel overtuigd? Klik dan op de button hieronder!

Harnassen zijn voor veel hondenbezitters de favoriete keuze voor het uitlaten van een hond. Door je riem aan een halsband te bevestigen, wordt de nek onnodig gespannen, wat, vooral bij kleine honden, kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals een ingeklapte luchtpijp. Daarom is het zoeken naar een beste hondentuig kleine hond of beste hondentuig grote hond van cruciaal belang.

Maar laat niemand je vertellen dat alle harnassen gelijk zijn! Dat zijn ze niet - vooral als je een hond hebt die aan de riem trekt. Om die reden hebben wij dit artikel geschreven. Om er voor te zorgen dat jij van alle benodigde informatie wordt voorzien en de beste opties voorgeschoteld krijgt. 

Wij hebben namelijk een uitgebreide test uitgevoerd waarbij wij de beste hondentuigjes van dit moment tegen elkaar hebben gezet om zo de beste hondentuig te vinden. De resultaten waren verassend en zijn verderop in dit artikel te vinden. Ook hebben wij toegelicht waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hondentuigje. Benieuwd? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

29

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hondentuigen

Best geteste Hondentuig

Beste koop hondentuig
1. Julius K9 Power-Harnas/Tuig - 1/66-81 cm - Zwart

Beste hondentuig

Beste hondentuig voor teckel
2. Trixie tuig voor hond trainingstuig voor hond lead'n'walk soft

Beste hondentuig

Beste hondentuig voor labrador
3. Hondentuigje - Anti-Trek Tuig - Hondenharnas

Beste hondentuig

Beste hondentuig voor golde retriever
4. Luxyana Pets Hondentuig - M - 40-55cm

Beste hondentuig

Beste hondentuig voor puppy
5. Easy Walk Deluxe Harness - Hondentuigje

Top 10 Beste Hondentuigen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar het meest populaire hondentuigen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de beste hondentuigen bij deze webshop.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondentuig?

Maar welke hondentuig past nou het beste bij jouw hond en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hondentuig? Dit zijn vragen die wij graag voor je beantwoorden. Door het uitvoeren van onze beste hondentuigen test weten wij precies welke hondentuigjes het beste zijn voor bijvoorbeeld een labrador, golden retriever, teckel, Franse bulldog etc. 

Daarnaast is er ook een verschil tussen hondentuigjes voor kleine en grote honden. Wij hebben daarom allemaal verschillende belangrijke criteria getest in onze beste hondentuigen test. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getest als in de beste hondentuig volgens de consumentenbond test. Hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

Formaat

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de hondentuig. Deze staan vaak aangegeven in de product omschrijving. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen omdat dit van groot belang is voor je hond. Een te klein tuigje kan er namelijk voor zorgen dat hij of niet past of veel te strak zit waardoor jouw hond geen bewegingsvrijheid heeft.

Een te groot tuigje kan er juist voor zorgen dat jouw hond teveel bewegingsvrijheid heeft of dat het tuigje gaat draaien. Dit is niet fijn tijdens het uitlaten en kan er tevens voor zorgen dat jouw hond vrij komt of zichzelf bezeert. Bepaal dus vooraf goed of het hondentuigje af te stellen is in de gewenste formaat.

Soort hondentuig

Naast het formaat is het ook belangrijk om te kijken naar het soort hondentuigje. Zo zijn er verschillende vormen die weer verschillende doeleinde hebben. Er zijn bijvoorbeeld horizontale- en Y-tuigjes. Bewezen is dat het Y-tuigje een fijner tuigje is voor honden omdat deze de druk op de borst ontlast waardoor het niet tegen longen drukt.

Daarnaast worden de schouders naar achter gedrukt waardoor jouw hond minder kracht kan uitoefenen bij het trekken. Dit is uiteraard niet voor elke hond nodig omdat niet alle honden trekken. Bekijk daarom vooraf goed wat voor soort hondentuig het beste bij jouw hond past. 

Kwaliteit 

Als laatste is de kwaliteit van het tuigje ook erg belangrijk. Sterke honden hebben ook sterke kwaliteit nodig omdat zij anders makkelijk vrij kunnen komen door teveel druk uit te oefenen. Kleinere honden kunnen daarentegen weer gemakkelijker een lichter tuigje om omdat deze ook een stuk minder kracht kunnen uitoefenen. 

Kijk dus vooraf goed of het tuigje van de juiste kwaliteit is gemaakt en of deze past bij jouw hond. Sommige tuigjes zijn namelijk relatief dik maar hebben alsnog een dunne gesp. Dit kan er voor zorgen dat jouw hond alsnog vrij breekt bij het uitoefenen van te veel kracht.


Wat is de beste hondentuig van 2023? 

Vandaag de dag heb je de keuze uit een goed hondentuig in verschillende uitvoeringen. Een anti-trekharnas trek je makkelijk aan en ineens loopt uw hond prachtig aan de lijn. Het anti-trekharnas leert je hond niets, maar het beheert wel zijn loopvaardigheid. Laat je niet misleiden door het vermogen om het trekken van uw hond te maskeren; Als je ze na enige tijd aan een harnas met een halsband of een rugclip probeert te laten lopen, zul je merken dat ze net zo hard trekken als altijd.

Sommige harnassen hebben clips aan zowel de voorkant als de achterkant. Let hier wel goed op eventuele schuren of haaruitval onder de oksels. Verwijder altijd het harnas als je wandeling voorbij is. Dit tuigje kan bij sommige honden onhandig passen en laag aan de voorkant van de borst hangen, zelfs nadat je de banden hebt aangepast. Om dit te omzeilen, maak je de lus van het harnas vast aan de lus van de halsband van je hond en klik je de twee samen met je riem.

Nu je weet wat voor soort hondentuigen er zijn en waar je op moet letten is het tijd voor onze handige top 5 met de beste opties van dit moment. Hieronder vind je de beste 5 opties uit verschillende categorieën en prijsklassen. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten. Benieuwd naar onze top 5? Lees snel verder!

1. Julius K9 Power-Harnas/Tuig - 1/66-81 cm - Zwart

Best geteste Hondentuig

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Heb je een actieve hond waar je veel mee op pad gaat, dan is het Julius K9 Power Harnas Tuig een slimme keuze. Dit tuigje is stevig en robuust en zorgt voor ergonomische perfectie. Door het Öko binnen bekledingsmateriaal heeft het tuigje een hoog ademend vermogen en de geharde gesp draagt bij aan veiligheid en comfort. 

Door de reflecterende borstband ben je beter zichtbaar in het donker. Daarnaast beschikt hij over 2 zaklamp bevestigingen en glow in the dark logo's. Dit hondentuigje is getest door meerdere top hondentrainers die er elk erg enthousiast over waren. De kwaliteit is ongeëvenaard en relatief goedkoop waardoor de prijs-/kwaliteitsverhouding van dit tuigje perfect is.

Voordelen Julius K9 Power-Harnas/Tuig - 1/66-81 cm - Zwart

 • Dit tuigje is stevig en robuust
 • Hoge kwaliteit

Nadelen Julius K9 Power-Harnas/Tuig - 1/66-81 cm - Zwart

 • Duurste uit de lijst

2. Trixie tuig voor hond trainingstuig voor hond lead'n'walk soft

Beste hondentuig

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Naar de beste beste y-tuig hond hoef je niet verder meer te zoeken. De Trixie Hondentuig Lead ’n Walk is voor grote honden met een omvang tussen de 55 en 90 cm en goed te verstellen op meerdere plaatsen. Daarnaast vergroot je de zichtbaarheid in de schemering en het donker dankzij de reflecterende strepen.

Dit tuigje zorgt er voor dat jouw hond niet snel meer zal trekken en is door geringe krachtinspanning goed te corrigeren. Daarnaast is het tuigje gemakkelijk om te doen bij jouw hond door de ruime gaten.

Voordelen Trixie tuig voor hond trainingstuig voor hond lead'n'walk soft

 • Reflecterende strepen vergroot je zichtbaarheid
 • Met geringe krachtspanning mogelijk om te corrigeren

Nadelen Trixie tuig voor hond trainingstuig voor hond lead'n'walk soft

 • Niet geschikt voor kleinere honden

3. Hondentuigje - Anti-Trek Tuig - Hondenharnas

Beste hondentuig

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Honden Harnas Tuig is geschikt voor 24+ kg honden en voorzien van No Pull. Hierdoor leert je hond om naast je te lopen en niet te trekken aan de riem. Daarnaast is het tuigje makkelijk aan en uit te doen en gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Airmesh zorgt voor extra comfort en het tuigje droogt snel bij nat weer.

Het tuigje is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL waardoor er voor de meeste honden een perfect formaat tuigje tussen zit. Daarnaast beschikt dit hondentuigje over een ergonomisch design en beschikt hij over een borstbevestigingsclip waardoor hij ook vanaf de zijkant goed te corrigeren is.

Voordelen Hondentuigje - Anti-Trek Tuig - Hondenharnas

 • Verstelbare buikriem en verstelbare nekomvang
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Hondentuigje - Anti-Trek Tuig - Hondenharnas

 • Niet geschikt voor kleine honden

4. Luxyana Pets Hondentuig - M - 40-55cm

Beste hondentuig

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De Luxyana Pets Hondentuig heeft anti-trek en anti-verstikking eigenschappen en is van zacht en ademend materiaal gemaakt. Daarnaast is het tuigje makkelijk in te stellen en voorzien van anti-wegloop eigenschappen. Het model is geschikt voor honden en grote katten.

Ook is dit hondentuigje verkrijgbaar in de maten XS, S en M wat hem geschikt maakt voor alle type kleine honden. Bij twijfel kun je beter een maat groter bestellen omdat hij goed af te stellen is op het formaat van jouw hond. Dit hondentuigje wordt omschreven als zeer comfortabel, makkelijk aan te trekken en vermindering van wrijvingen en pijnen.

Voordelen Luxyana Pets Hondentuig - M - 40-55cm

 • Anti-trek en anti-verstikking eigenschappen
 • Scherpe prijs

Nadelen Luxyana Pets Hondentuig - M - 40-55cm

 • Niet geschikt voor grote honden

5. Easy Walk Deluxe Harness - Hondentuigje

Beste hondentuig

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste in onze lijst hebben wij de Easy Walk Deluxe Harness geselecteerd als goedkoopste hondentuigje uit de lijst. Dit hondentuigje helpt om ongewenst trekgedrag tegen te gaan. Daarnaast is het harnas ontworpen om honden voorzichtig te ontmoedigen om te trekken terwijl ze aan de leiband lopen. In tegenstelling tot veel andere hondentuigjes zorgt dit hondentuigje niet voor verstikking en hoestnijgingen. 

De riembevestiging aan de voorkant voorkomt dat jouw hond constant blijft trekken. Daarnaast beschikt dit hondentuigje over snel sluitende gespen die eenvoudig aan te doen en te verwijderen zijn. Dit hondentuigje is gemaakt voor honden met een maximale borstomvang van 36 cm. 

Voordelen Easy Walk Deluxe Harness - Hondentuigje

 • Volledig graan- en glutenvrij
 • Rijk in eiwit en calcium

Nadelen Easy Walk Deluxe Harness - Hondentuigje

 • Kan lastiger te kauwen zijn voor sommige honden

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel soorten hondentuigjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hondentuigjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het soorten hondentuigjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste hondentuigjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>