fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Hypoallergeen Hondenvoer [Test 2023]

Publicatie datum: 21 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hypoallergeen Hondenvoer

Prins procare lam/rijst 

Heeft jouw hond last van allergieën en ben je daarom op zoek naar goed hypoallergeen hondenvoer? Dan kunnen wij je het Prins procare lam/rijst zeker aanbevelen. Dit hondenvoer is namelijk uit onze test gekomen als beste hypoallergeen hondenvoer 2023! Dit voer is zeer geschikt voor honden die last hebben van hun spijsvertering en/of huid door eiwitten van bijvoorbeeld kip. Dit voer is gemaakt van lam en rijst en zal dus niet zorgen voor een allergische reactie bij je hond. Het voer is namelijk goed te verteren door de maag. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste hypoallergeen hondenvoer? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Je hond is natuurlijk echt een onderdeel van het gezin en je wil natuurlijk wel dat je hond ook goed eet. Je hebt goed hondenvoer in huis, maar je hond vertoond ondanks dat toch wat vreemd gedrag. 

Je zien misschien wel dat je hond vaak last heeft van jeuk, vaak aan de voeten, liezen en oksels. Alleen is dit niet het enige waar je hond last van heeft, want de ontlasting is ook niet wat het moet zijn. 

Het kan dat je hond allergisch is voor een van de bestanddelen van het voer en dit komt vaker voor dan je denkt. 15% van de honden heeft een voedsel allergie. Gelukkig is er een oplossing, namelijk hypoallergeen hondenvoer.  

Om die reden zijn wij van Top-x op zoek gegaan naar het beste hypoallergeen hondenvoer. Aan de hand van onze hypoallergeen hondenvoer test hebben wij een handige top 5 samengesteld. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hypoallergeen Hondenvoer

Beste Koop Hypoallergeen Hondenvoer
1. Prins procare lam/rijst 

Beste Hypoallergeen Hondenvoer op basis van Zalm
2. WOOOF Zalm

Beste Hypoallergeen Hondenvoer volgens dierenartsen
3. Husse Zalm en Rijst hypoallergeen

Beste Hypoallergeen Hondenvoer voor spieren en weefsels
4. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen

Beste Hypoallergeen Hondenvoer voor alle rassen
5. Get Wild - Hypoallergeen hondenvoer

Top 10 Beste Hypoallergeen Hondenvoer

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hypoallergeen hondenvoer. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de hypoallergeen hondenvoer test 2023!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van hypoallergeen hondenvoer? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel hypoallergeen hondenvoer kopen voor je trouwe viervoeter. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want je wil natuurlijk wel voer kopen waar je hond tegen kan. 

Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die je kunnen helpen met het vinden van het juiste voer. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen zodat je het juiste product kan uit kiezen. 

Ook hebben wij alle door ons geselecteerde producten uitvoerig op deze punten getest. Verder lijken deze punten ook sterk op die van het beste hypoallergeen hondenvoer volgens de consumentenbond. 

Inhoud in KG

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de zak hondenvoer. We snappen dat je niet meteen staat te springen om een zak van 30 kg hondenvoer te kopen als je overstapt op nieuw voer. Gelukkig wordt het meeste hondenvoer verkocht in zakken van verschillende formaten. Wij raden je aan om eerst een kleine zak te kopen als je overstapt op nieuw voer. Als je hond dit voer lekker vindt kan je overstappen op een grotere zak. 

Smaak

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de smaak van het voer. Het klinkt misschien gek maar ook je hond kan een voorkeur hebben voor een bepaalde smaak. De meeste soorten hypoallergeen hondenvoer hebben de smaak van lam of zalm. Er is vaak voor deze smaken gekozen omdat lamsvlees en zalm goed verteerbaar zijn voor honden. 

Waar helpt het voer tegen

Als derde is het belangrijk om te controleren waar het voer tegen helpt. Het meeste hypoallergeen hondenvoer helpt tegen maag- en darmklachten, huidirritaties en het ondersteunen van het immuunsysteem. Afhankelijk van de klachten die jouw hond ervaart kan je een hondenvoer uitkiezen. Waar het voer precies bij helpt staat altijd aangegeven in de productomschrijving. Controleer daarom altijd de productomschrijving, hierin staat omschreven waar het voer bij helpt. 

Voor volwassen honden of puppy's

Als laatste is het handig om te controleren of het hondenvoer geschikt is voor volwassen honden of voor puppy's. Puppy's hebben over het algemeen een andere voedingsbehoefte dan volwassen honden en andersom. Controleer daarom altijd of het voer geschikt is voor een volwassen hond of voor een puppy. Dit staat altijd op de verpakking en in de productomschrijving.

Let op: Je kan niet meteen beginnen met het voeren met nieuw voer. Om darm problemen te voorkomen zal het nieuwe voer de eerste paar dagen gemengd moeten worden met het oude voer. 


Wat is het beste hypoallergeen hondenvoer van 2023? 

Nu je al een glimp hebt kunnen opvangen van onze top 5 en weet waar je op moet letten is het tijd voor het laatste gedeelte van dit artikel. Het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. 

Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere hond een goede optie tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Prins procare lam/rijst 

9.4

Eindbeoordeling

Effectiviteit

9.5

Ingrediënten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar het best geteste hypoallergeen hondenvoer van dit moment. Wij hebben het Prins procare lam/rijst geselecteerd als beste hypoallergeen hondenvoer 2023! 

Dit hondenvoer is geschikt voor middelgrote, volwassen honden met allergische klachten. De klachten die dit voer kunnen verminderen zijn spijsverteringsklachten en huidklachten. 

Deze klachten worden vooral veroorzaakt door eiwitten. De eiwitten uit dit voer zijn afkomstig van lam, dit eiwit is makkelijk verteerbaar en zal daarom geen allergische reactie veroorzaken. 

Ook is rijst toegevoegd aan dit voer. Rijst zorgt er voor dat de darmen en maag van de hond rustig blijven. Dit is bevorderlijk voor de vezels van de darmen. Verder bevat het voer geen tarwegluten. 

Voordelen Prins procare lam/rijst 

 • Helpt tegen spijsverterings- en huidproblemen
 • Heeft de smaak van lam en rijst
 • Bevat geen tarwegluten
 • De zak is verkrijgbaar in drie verschillende formaten

Nadelen Prins procare lam/rijst 

 • De brokken onderin de zak worden gruis

2. WOOOF Zalm

9.2

Eindbeoordeling

Effectiviteit

9.3

Ingrediënten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar hypoallergeen hondenvoer, maar is jouw hond geen fan van lam smaak? Dat kan natuurlijk gebeuren, want net zoals mensen kunnen honden een voorkeur hebben voor smaken. 

Om die reden hebben wij het WOOOF Zalm geselecteerd als beste hypoallergeen hondenvoer op basis van zalm. Dit hondenvoer is gemaakt met zalm eiwit en heeft dus de smaak van vis.

Dit hondenvoer is zeer geschikt voor honden die allergisch zijn voor rund- en/of kippeneiwit, want het zalmeiwit is veel makkelijker te verteren voor de hond. Ook bevat zalm Omega-3 wat bijdraagt aan een gezonde vacht. 

En dat is niet alles want Omega-3 is niet alleen goed voor de vacht! Het draagt namelijk ook bij aan het verminderen van gewrichtsproblemen, verhogen de mobiliteit en het verminderen van kraakbeenafbraak. 

Voordelen WOOOF Zalm

 • Rijk aan Omega-3
 • Zeer geschikt voor honden met een rund- en/of kippeneiwit allergie 
 • De eiwitten uit dit voer zijn van zalm 
 • Bevat geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen

Nadelen WOOOF Zalm

 • Niet biologisch 

3. Husse Zalm en Rijst hypoallergeen

8.5

Eindbeoordeling

Effectiviteit

8.7

Ingrediënten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je al meerdere soorten hypoallergeen hondenvoer geprobeerd, maar ben je nog steeds niet tevreden over het resultaat? Wij snappen dat dit heel vervelend is voor jou en je trouwe viervoeter. 

Misschien is dit dan wel het voer voor jouw hond! Wij hebben namelijk het Husse Zalm en Rijst hypoallergeen geselecteerd als beste hypoallergeen hondenvoer volgens dierenartsen. 

Dit hondenvoer is namelijk ontwikkeld in samenwerking met verschillende dierenartsen. Ook is dit voer getest door verschillende gerenommeerde fokkers en voedingsdeskundigen. 

Het voer is gemaakt van zalmeiwit in combinatie met rijst, hierdoor is het voer makkelijk verteerbaar. Verder is het hondenvoer verrijkt met verschillende vezels om de werking van de darmen te bevorderen. 

Voordelen Husse Zalm en Rijst hypoallergeen

 • Bevat vis al enige vorm van eiwitten
 • Vrij van kleurstoffen en conserveermiddelen
 • Ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen
 • De brokken zijn van hoge kwaliteit

Nadelen Husse Zalm en Rijst hypoallergeen

 • Dit voer is niet graanvrij

4. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen

8.4

Eindbeoordeling

Effectiviteit

8.4

Ingrediënten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Heeft jouw hond een voedselallergie, maar wordt je hond ook ouder en krijgt hij/zij last van ouderdom kwaaltjes? Je wil dan natuurlijk ook bijdraagt aan de werking van de spieren van je hond. 

Om die reden hebben wij de Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen geselecteerd als beste hypoallergeen hondenvoer voor spieren en weefsels. Dit voer draagt namelijk ook bij aan de voeding van de spieren. 

Het hondenvoer is gemaakt van lamsmeel en bevat hierdoor geen ongewenste eiwitten. Ook is lamsvlees goed verteerbaar en zal dus de spijsvertering van de hond niet aantasten. 

Ook is dit voer verrijkt met verschillende onverzadigde vetzuren, hierdoor is het aminozuurprofiel optimaal. Dit profiel zorgt ervoor dat de spieren en weefsels goed gevoed kunnen worden voor een optimale conditie. 

Voordelen Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen

 • Het voer bevat 50% vlees 
 • Bevorderd de voeding van de spieren
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Gemaakt op basis van lamsvlees

Nadelen Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen

 • Niet geschikt voor honden onder de 2 jaar

5. Get Wild - Hypoallergeen hondenvoer

8.1

Eindbeoordeling

Effectiviteit

8.2

Ingrediënten

8.5

Prijs / kwaliteit

7.4

We zijn al weer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5, maar wie weet is dit voer wel zeer geschikt voor jouw hond. Ook als je meerdere honden in huis hebt, is dit voer een uitkomst. 

Wij hebben het Get Wild - Hypoallergeen hondenvoer geselecteerd als beste hypoallergeen hondenvoer voor alle rassen. Ja, je leest het goed, dit hondenvoer is geschikt voor ieder hondenras. 

Deze brokken zijn gemaakt van een combinatie van lams- en visvlees. Door deze combinatie zijn de brokken makkelijk verteerbaar en geschikt voor honden met maag- en darmklachten of andere allergieën. 

Door de combinatie van vlees en vis hebben de brokken ook een laag vetgehalte, hierdoor zijn de brokken ook geschikt voor honden die op dieet moeten. Ook oudere honden zullen van deze brokken smullen. 

Voordelen Get Wild - Hypoallergeen hondenvoer

 • Voor honden met een gevoelige maag en/of darmen
 • Gemaakt van lams- en visvlees
 • De ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong
 • De brokken hebben een laag vetgehalte 

Nadelen Get Wild - Hypoallergeen hondenvoer

 • Niet speciaal ontwikkeld voor rashonden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hypoallergeen hondenvoer hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hypoallergeen hondenvoer getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het hypoallergeen hondenvoer op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste hypoallergeen hondenvoer op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>